Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Sbor volitelů potvrdil Bidena 46. americkým prezidentem. Ten vyzval Trumpa k uznání porážky

Sbor volitelů potvrdil Bidena 46. americkým prezidentem. Ten vyzval Trumpa k uznání porážky

15.12.2020 8:40
Autor: ČTK

Joe Biden vyzval Donalda Trumpa, aby uznal svou porážku v prezidentských volbách. Učinil tak v projevu ze svého domovského státu Delaware poté, co jej sbor volitelů v pondělí zvolil 46. prezidentem Spojených států. Biden získal 306 hlasů, končící prezident Donald Trump jich obdržel 232. Bidena uznalo za příštího prezidenta země několik předních republikánských senátorů.

Biden poukázal na to, že když před čtyřmi roky zvítězil stejným poměrem hlasů Trump, nynější šéf Bílého domu to neváhal označit za "drtivé vítězství". "Tyto počty tehdy představovaly jasné vítězství, s respektem proto navrhuji, aby nyní činily to samé," citovala nadcházejícího prezidenta USA agentura DPA.

Američané prezidenta vybírají nepřímo. Téměř šest týdnů po volbách ze začátku listopadu v pondělí hlasovalo 538 členů sboru volitelů, v němž má každý stát zastoupení odpovídající počtu jeho křesel v obou komorách Kongresu. Tři zástupce má také federální okrsek kolem hlavního města Washingtonu, který normálně v Kongresu nehlasuje. Demokrat Biden podle očekávání obdržel 306 hlasů, zatímco dosluhující republikánský prezident 232. Vítěz potřeboval získat 270 volitelských hlasů.

"V tomto boji o duši Ameriky zvítězila demokracie," řekl Biden. "Plamen demokracie byl v této zemi zažehnut před dlouhou dobou. Nyní víme, že nic - ani pandemie, ani zneužití moci - tento plamen nemůže uhasit," dodal.

Trump svou porážku z listopadových voleb stále neuznal a o víkendu trval na tom, že jeho snaha nepříznivý výsledek zvrátit ještě neskončila. Sám se naopak prohlašuje vítězem voleb a zároveň obětí obrovského volebního podvodu, k čemuž však on ani jeho právní tým nepředložil žádné hodnověrné důkazy. Desítky žalob proti výsledkům voleb již soudy smetly ze stolu.

Oficiálně bude výsledek volebního procesu vyhlášen až 6. ledna v Kongresu. Dne 20. ledna by pak Biden měl složit prezidentskou přísahu, čímž podle ústavy Trumpovi skončí funkční období bez ohledu na to, zda porážku přijme či nikoliv.

V reakci na potvrzení vítězství demokratického kandidáta ve sboru volitelů veřejně uznalo Bidena za příštího prezidenta USA několik republikánských senátorů, kteří se tak dosud zdráhali učinit. Někteří zároveň odmítli myšlenku, aby Bidenovo zvolení zvrátil v lednu Kongres.

Vysoce postavený republikán v horní komoře John Thune podle agentury Reuters uvedl, že "je načase jít dál" a po získání více než 270 hlasů ve sboru volitelů začít Bidena považovat za příštího prezidenta. Mezi republikánskými politiky uznávajícími Bidenovo vítězství je nově také Trumpův blízký spojenec a senátor za Jižní Karolínu Lindsey Graham, Rob Portman za Ohio, Roy Blunt za Missouri či senátorka ze Západní Virginie Shelley Mooreová Capitoová.

Veterán americké politiky senátor John Cornyn vyjádřil přesvědčení, že se v lednu odehraje pokojné předání moci. To na konci minulého měsíce naznačil i sám Trump, který uvedl, že pokud sbor volitelů podpoří Bidena, pak 20. ledna Bílý dům "samozřejmě" opustí.

 

Čtěte více:

OPEC kvůli pandemii znovu snížil výhled poptávky po ropě pro 2021
14.12.2020 16:52
Globální poptávka po ropě v příštím roce oživí pomaleji, než se doposu...
Eurodolar obrátil, libra koriguje zisky, akciím se však dnes daří
14.12.2020 17:08
Hlavní trhy zůstávají pozitivně naladěny. Zkraje týdne jim pomohlo pok...
Wall Street na úvod týdne favorizuje technologie
14.12.2020 22:02
Akciové trhy v zámoří startují týden smíšeně. Zatímco širší indexy mír...

Váš názor
  • Ještě to bude zajímavé
    15.12.2020 11:24

    Postupně se objevují další informace o Hunterovi Bidenovi, které kompromitují Joea Bidena. Také je otázka, jak se dál vyvine vyšetřování volebních podvodů. Byla například zveřeněna zpráva o forenzní analýze hlasovacích automatů Dominion Voting System v okrese Antrim - https://www.9and10news.com/content/uploads/2020/12/Antrim_Michigan_Forensics_Report_121320_v2_REDACTED.pdf Ještě to bude zajímavé.
    • Re: Ještě to bude zajímavé
      15.12.2020 12:22

      I kdyby byl Hunter Biden šestinásobný vrah malých holčiček, odsouzen k 211 trestům smrti co by to změnilo na výsledku prezidentských voleb? Hunter Biden a Joe Biden jsou dvě různé osoby a rodiče nejsou zodpovědní za své dospělé děti.
      ..
      • Mám jiný názor
        15.12.2020 12:37

        Z nových informací vyplývá, že Joe Biden lhal, když říkal, že neví nic o podnikání svého syna Huntera Bidena. Viděl jsem dnes video, jak to Joe Biden říkal a jeho řeč těla mě nepřesvědčila, nebo spíše přesvědčila o tom, že nemluví pravdu. Já netvrdím, že to na volbě prezidenta něco změní, jen jsem napsal, že to ještě bude zajímavé. Joe Biden však v takovém případě bude nelegitimní a zkompromitovaný prezident. Pokud nedojde k vyšetření volebních podvodů, nebo podezření na volební podvody, chcete-li, tak to otřese důvěrou v systém... A ani masivní podpora médií to nezmění.
        • Re: Mám jiný názor
          15.12.2020 13:33

          dej si pozor roztleskávači na své hloupé argumenty . ten tvůj idol trampík lže každý den , za jeho lži sedí jiní v kriminále ..atd atd. . a ještě chudý to miliardář neplatí daně ani ty své hloupé žaloby o zpochybnění voleb. je to samolibý ubožák .
          kominík
          • Odkaz
            16.12.2020 8:22

            A četl jsi tohle kominíku? https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/usa-opravnene-pochyby.A201206_222519_p_zahranici_wag
            Libor P.
        • Re: Mám jiný názor
          15.12.2020 13:08

          Prezident Trump lže zhruba třikrát za hodinu, nějak jsem si nevšiml, že by to na jeho prezidentské moci něco měnilo. Zeman taky lže dokonce je to několikrát soudně uznáno, činí to z nich ve vašich očích nelegitimními prezidenty?
          ..
          •  
            15.12.2020 21:31

            Jestli-že byly v přímém přenosu na TV obrazovkách odečítány hlasy Trumpovi a byly následně přičteny Bidenovi, tak se jedná o volební podvod-tečka! A pokud to nedej Bože projde, tak se z toho v budoucnu stane NORMA. Prezidentování v SSA stvrdí až inaugurace. A ta proběhne až za cca měsíc. Do té doby je prezidentem Trump.
            Jenda anti11
            •  
              15.12.2020 23:26

              Neříkej mi že snad věříš televizi. To bys mě rozchechtal. Vždyt i tříleté dítě chápe, že v televizi můžou vysílat cokoli. Třeba jak mluvící panda kamarádí s mluvícím krtkem a rozhodně si nemyslí, že je to pravda. To, žes něco viděl v televizi opravdu není důkaz čehokoli, prostě není.
              ..
            •  
              15.12.2020 21:54

              Pokud by byli v prd.li ryby, nemuseli by být rybníky. Desítky soudců odmítlo smyšlené pomluvy, stejně je truhlíci, co neumí přijmout prohru samolibého kolotočáře, rozšiřují.
              Velkamedvědice
              • Soudci
                16.12.2020 8:39

                Ještě poznámka k těm soudům. Řada těch soudních rozhodnutí byla učiněna bez toho, že by byly připuštěny důkazy. I Miladu Horákovou odsoudil soudce... Přiznám se, že nejvíce mě na celé věci děsí to, jak moc lidí to u nás v ČR obhajuje. Zde nejde o to, jestli zvítězí Trump nebo Biden, ale o to, jestli zvítězí poctivě a jestli vůbec ještě někdy budou poctivé volby...
                Libor P.
                • Re: Soudci
                  16.12.2020 11:33

                  Co to je poctivé volby? Někdo nastavil špatně pravidla? Tak iniciujte jejich změnu. V roce 2000 měly USA také těsný výsledek, pomohlo rychlé zveřejnění nedefinitivních výsledků a také pomohl Nejvyšší soud tím, že zastavil přepočítávání hlasů, rozdíl na Floridě byl menší než 1000 hlasů (0,001%). Pohledem a poslechem přes oceán bych souhlasil s Vaším názorem, že spousta lidí (co mají o co přijít) má v USA strach. Ovšem spousta jich také nemá mít z čeho strach, hledí do budoucnosti s nadějí. Přestože volební systém jede přes volitele, vezměte v potaz, že většina voličů volila demokraty v letech 1992, 1996, 2000, 2008, 2012, 2016, 2020 (2004 nikoliv). A za posledních 20 let byl prezidentem demokrat 8 let (anebo z druhé strany republikánům stačil 1 většinový úspěch v populaci na to, aby jejich kandidáti vládli 12 let z 28, to není špatná statistika). Plíživá změna struktury populace a tím preference voličů nedávají USA mnoho šancí, jak jinak do budoucna ustanovit prezidentem republikána, než zpochybněním volebního výsledku nebo rozhodnutím Nejvyššího soudu. Podívejte se na globus a zjistíte, proč imigrant na Floridě a imigrant v Kalifornii ještě rozhodují každý opačně. I to se možná za pár let změní. Zatím zůstává, že ve velkých aglomeracích a městech jsou služby od těch nejpodřadnějších k čím dál více zodpovědným zajišťovány imigranty a postupně jejich dětmi. S rostoucím konzumem to tak při tlaku na cenu zůstane. Ale možná i tento trend se jednou začne měnit, pokud se pojmy jako peníze z vrtulníku a nepodmíněný příjem protnou v praxi. Není třeba rozpitvat jen jednu událost (Trump má nebo nemá pravdu) V kontextu doby se v roce 2020 většina demokratických zemí shodla, že Lukašenko nechal zmanipulovat volby ve svůj prospěch, ale žádná z nich včetně protikandidátů nedokázala prokázat, že dostal ve volbách méně než aspoň 52%. Kdyby totiž většina Bělorusů volila proti Lukašenkovi, byla by také ta většina v ulicích jako tomu bylo 1989 u nás. Celý demokratický svět to ví, ale jeho rétorika logicky podporuje opozici a ze zeměpisné mapy (achbože zase ta mapa) zjistíte proč. Rozpad SSSR v jisté době byl nemyslitelný, ten sen již žijeme mnoho let. Sice pomalu ale nezadržitelně se demokracie posouvá vpřed, ať nám vyhovuje nebo nevyhovuje. All around the world.
                  Mudr.c
                  •  
                    16.12.2020 12:17

                    Vše je jen o dodržování zákonů, není potřeba vymýšlet nic nového. Když máte v zákonu, že musíte ověřit pravost podpisu voliče na obálce a porovnat jej s podpisem v databázi a vy to vědomě neděláte - přímo přikážete podřízeným, aby to nedělali... Zákony byly v těchto volbách vědomě pošlapány a porušeny v mnoha případech... Tohle je moc složité a můžeme tady diskutovat týdny a stejně se nedobereme výsledku. Nechme to na Amíky, oni si s tím poradí, já o ně strach nemám. Strach mám spíše tady o nás. Já jen říkám, že ještě není konec a že to bude ještě zajímavé. A taky říkám, že naše mainstreamová média o situaci v USA neinformují korektně a vyváženě. Nic nového pod sluncem. Hezký den.
                    Libor P.
                    •  
                      16.12.2020 22:21

                      Nechci se vyrovnat R.Fuldovi, ale jak píšete, že je to o dodržování zákonů, tak na tento komentář mám nutkání ještě zareagovat. O kolik takových obálek šlo? Vadí Vám to v principu nebo v rozsahu desetitisíců a statisíců? Když to tedy nakonec dopadne v neprospěch Trumpa, co z toho vyplyne? Holt stalo se, jedeme dál? Myslím že nejde o nedodržování zákonů ale o PŘEHLÍŽENÍ jejich dodržování obecně, elementárně je důvodem lhostejnost jednoho člověka k druhému i k celku a na vině jsou lidé. Zákonodárce zpravidla (přibližně po feudalismu dále) vytváří legislativu společně s dobou, a to teprve až tehdy, kdy je třeba srovnat pravidla pro všechny znesvářené či konkurující si soutěžitele s podobnou motivací. Ale to se nejprve musejí většinově společně usnést, že je to v jejich společném zájmu. To už musí být setsakra zoufalá situace. Pokud však tento historický okamžik propásnou, převeze je všechny někdo jako Lenin nebo Hitler. Historii vzniku USA přeskočím, ústava je daná a zákonodárci z ní vycházejí. Její výklad je "ohýbán" legislativou jednotlivých států, každý z nich má volební systém rozpracován po svém. A za tím stojí jen a jen lidé, kteří touto modifikací reagovali na tzv.specifické podmínky, jistěže "v dobré víře". Totiž: lidé, když mají zveřejnit svůj postoj k situaci, pudově jednají tak, že se přidají k největšímu stádu (kromě excentrika nebo velikostí zanedbatelné komunity). Tím spíš si na většinovém konsenzu zakládají, pokud o jiných lidech spolurozhodují, ale nemohou se skrýt do schránky anonymity. Pokud jde o mainstreamová média: království Saudské Arábie není spojováno s nedodržováním lidských práv, ale nepíše se o tom vůbec nikde. Takže buď to není pravda, anebo to není žhavé téma. Alternativní média bych tedy raději nepřeceňoval, mohou mít postranní zájmy stejně jako ta mainstreamová. Závěrem to úplně nejdůležitější: pokud je Trump přesvědčený o nesrovnalostech s podpisy na obálkách, potom by měl kromě podaných žalob iniciovat změnu příslušného zákona tak, aby k takové chybě nemohlo při dalších volbách dojít, bez ohledu na to, jestli se jich jako kandidát zúčastní. Jinak jde z jeho strany o lhostejnost nebo kalkul. Vyberte si.
                      Mudr.c
                • Re: Soudci
                  16.12.2020 9:46

                  Řeknu ti to asi takhle. Až tak moc to nesleduju tak třikrát týdně mrknu na CNN. Teoreticky možný to spiknutí je. Stejně jako je teoreticky možný, že neexistuje gravitace a "padání" věcí je způsobeno zlomyslným tlačením neviditelných trpaslíků. Ale pokud současná Trumpova vláda nedokáže ani v republikány ovládané Georgii zajistit regulérní volby, jedná se o vládu extrémně neschopnou a je jen dobře, že půjde od válu. I když mnohem jednodušší a tudíž pravděpodobnější vysvětlení je, že gravitace existuje a volby v USA byly v zásadě poctivé.
                  ..
                  •  
                    16.12.2020 10:01

                    Moc koukáš na CNN. CNN už není, co bývala. I když ono je to jedno, 80 % velkých médií je levicových. Neměl by ses kouknout občas i na média, která jsou na opačné straně? Pravda bývá někde mezi. :-) Já už dnes nerozlišuji mezi mainstreamovými médii a těmi druhými. Všechna média tlačí svoji agendu a ty mainstreamová navíc potlačují informace. Je to už jak za socialismu. Pokud si na něco chci udělat vlastní názor, tak si musím najít informace z různých zdrojů a taky musím číst mezi řádky. Můj selský rozum mi říká, že když do Trumpa všichni tak ryjí, tak jim asi rozbíjí bábovičky... V pohodě, nesleduješ to, já s tím nemám problém, je to strašný žrout času a člověk stejně nic nevyřeší. Já se jen snažím přinášet informace i z jiné strany a upozorňovat na to, že nic není černobílé. Taky mě fascinuje, jak mnoho lidí má na něco tak silný názor a přitom je zřejmé, že o tom nemají informace. Je dobré občas ubrat plyn a počkat, budoucnost všechno ukáže. Sem na Patrii ale chodím kvůli investicím... Hezký den.
                    Libor P.
                    •  
                      16.12.2020 22:58

                      Mě bábovičku nerozšlapal a přesto ho považuju za prohaného huváta. A stejné informace poskytovali i media do nedávna publikující pro něho.. Tuším Fox a pod.
                      Velkamedvědice
                    •  
                      16.12.2020 11:34

                      Jelikož jsem přistihl alternativní média několikrát při zjevných lžích vůbec se jimi nezabývám. Co se týče mainstreamu jsem přesvědčen, že prvoplánově nelžou, ale samozřejmě mají své komentátory kteří mají nějak vyhraněné názory (a to je v pořádku) a pak tu mají možnost některé zprávy upřednostnit a jiné upozadit, či zamlčet. S tímhle arzenálem jsou schopni tupého konzumenta celkem solidně zmanipulovat, nicméně přemýšlivý člověk si z jejich zpravodajství dokáže udělat celkem slušnou představu o tom jak je to ve skutečnosti. Sledování alternativních médií podle mě jen zasírá mozek.
                      ..
                      •  
                        16.12.2020 12:09

                        Už jsem nechtěl reagovat, ale tohle je zajímavé. Co jsou to alternativní média? Často jsou takto označována média, která přinášejí informace, které se někomu nehodí, a tak je označí za alternativní? Jsem zvyklý o věcech přemýšlet a dělat si vlastní názor. Samozřejmě občas také na něco občas skočím, nejsem dokonalý. Zdroje mám, věřím, diverzifikované a média typu Aeronet nečtu. Ověřovat, ověřovat, ověřovat... S tím prvoplánovým lhaním nesouhlasím, ale bít se za to nebudu, protože média typu CNN nesleduji, beztak nám to tady servírují naše média - iDnes, Novinky, Lidovky - všechna tady jen papouškují jednostranné zprávy, jejichž zdrojem jsou CNN, Washington Post a New York Times. V poslední době je to, myslím, jinak, ale dlouho byl v ČR nejcitovanějším západním médiem britský levicový Guardian. To o něčem svědčí.
                        Libor P.
                        •  
                          16.12.2020 12:19

                          K tomu Guardianu jen, že to, že v levicovém česku je nejcitovanější médium levicové (Guardian) je podle mě zcela přirozené.
                          ..
                • Re: Soudci
                  16.12.2020 9:34

                  Tak já četl v rozhodnutí, že byli předloženy spekulace, ale nebyl předložen jediný důkaz. Pokud srovnáváš americké soudy s komunistickými, když má amerika největší podíl na globálním potlačení komunismu, nebudu to radeji komentovat. Snad jen, že oslovení právníci iuž před soudními tozhodnutími pochybovali, že by byli žaloby podepřeny právnick_mi argumenty a měli šanci na úspěch. Nevěřím tomu, že by se americká justice několika států spojili proti T.. Trumpovi
                  Velkamedvědice
                  •  
                    16.12.2020 10:07

                    Ano, přímé důkazy chyběly, ale to se změnilo a změní. Ten forenzní audit v okrese Antrim je průlomový. Někde ty důkazy smažou, někde ne. Další forenzní audity budou následovat. Já věřím, že to prosákne a soudy o tom rozhodnou a bude se to táhnout léta. Za oběma stranami stojí armády právníků.
                    Libor P.
                    •  
                      16.12.2020 23:00

                      Jestli tohle prospěje americe, to teda nevím
                      Velkamedvědice
              • Něco k zamyšlení
                16.12.2020 8:19

                https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/usa-opravnene-pochyby.A201206_222519_p_zahranici_wag
                • Re: Něco k zamyšlení
                  16.12.2020 23:19

                  https://ac24.cz/-/to-je-sila-volebni-komisarka-predvadi-falsovani-a-upravy-hlasovacich-archu-pomoci-systemu-dom-nion?redirect=%2Fzpravy-ze-sveta
                  Drahokoupil
                  •  
                    16.12.2020 23:59

                    Tento server je ministrem vnitra označen jako dezionformační a šířící ruskou propagandu.
                    Velkamedvědice
                • Re: Něco k zamyšlení
                  16.12.2020 8:43

                  Takže tvrdíš Libore, že 50 soudů složených i ze soudců jmenovaných Trumpem, včetně nejvyších, při vědomí, že je sleduje celá Amerika bylo korupčníh a ovládá je Biden?? To snad ne..To by tedy bylo spiknutí jako noha...všechny tvrdili, že kromě hypotéz nebyl předložen jediný důkaz. Pak takový důkaz neviditelný pes nebo ty máte, měli by jste ho zveřejnit.
                  Velkamedvědice
                  •  
                    16.12.2020 9:12

                    Nic takového netvrdím. Ani netvrdím, že rozumím všemu. USA jsou jiné než my a spoustu věcí jsem pochopil po dlouhé době, spoustu věcí stále neznám, každý stát tam má jiné zákony, je to podobné jako tady v Evropě. Co se týče soudců, tak řada z nich byla dosazena Obamou a jsou Demokraté - bohužel to hraje roli - ale myslím si, že je to spíše o tom, že si ti lidé nechtějí pálit prsty, nikdo nechce, aby mu někdo vypálil barák nebo auto. Je to tam hodně výbušné. Ty soudy nastudované nemám. Je to hodně o strategii a do karet Trumpova volebního týmu nevidím. Nelzesledovat všechno. Nejvyšší soud zatím neřekl poslední slovo, odmítnout tu žalobu státu Texas byla podle mě chyba, ale nevěřím, že zůstane stranou. Lidé v USA v Nejvyšší soud věří a je pro lidi důležitý. Tvrdím však, že nepřímé důkazy ukazují, že je něco hodně shnilého ve státě... a že je potřeba to vyšetřit a obnovit důvěru lidí ve volby, jinak končí demokracie v USA a Bůh s námi se všemi. Také nesouhlasím, že nejsou důkazy, důkazy jsou, jen je zatím mainstreamová média ignorují. Věnoval jsem min. deset hodin poslechu svědectví svědků před různými senátními a parlamentními výbory a je to velmi silné. Přes tisíc lidí podepsalo místopřísežná prohlášení - v USA se křivé svědectví trestá až cca 5 lety vězení, to není žádná sranda. Řada těch lidí je pod obrovským tlakem a čelí útokům. Jsem zvědavý, jak dopadne 2. kolo senátních voleb v Georgii - rozeslali tam hlasovací lístky stejně jako u prezidentských voleb. Pokud tedy nebudou ani u senátních voleb kontrolovat podpisy voličů na speciálních obálkách, do kterých lidé vkládají volební lístky odeslané poštou, tak to dopadne stejně jako v prezidentských volbách. Volební podvody byly v USA vždy, ale je vidět, že když se po tom nejde, tak to roste a roste. Tohle bude megaaféra, Watergate byl proti tomuto jen drobný podvůdek. Nemusíte se mnou souhlasit, budoucnost ukáže. Jestli to však nedotáhnou do konce a nepotrestají viníky - budou jich stovky - tak už nikdy žádné poctivé volby nebudou. Přečtěte si ten článek, na který odkazuji. to jsou logické argumenty, které stojí za zamyšlení. Zrovna překládám článek o tom forenzním auditu v okrese Antrim. It is not over... Hezký den.
                    Libor P.
                    •  
                      16.12.2020 9:40

                      Já ho četl a důkazy tam nevidím, jen že ho psal Trumpův fanoušek. Například, že byl Trum úspěšný je subjektivní tvrzení. Polovina američanů tvrdí opak.. A ty statistiky?? Těch napíšu deset za hodinu, žádné ověřené zdroje. Už Churchil prohlásil, nevěřím statistikám, které sem sám nezfalšoval.. Hetký den
                      Velkamedvědice
                      •  
                        16.12.2020 9:52

                        Je zajímavé jak je tahle nacistická propaganda vytrvalá. Churchil samozřejmě nic takového neřekl. Zkus si znění toho citátu najít v originále. Kupodivu narazíš na několik anglických verzí tohoto citátu, ale jen na jednu německou. Tím ovšem neříkám, že se statistikou se nedá manipulovat :-).
                        ..
    • Re: Ještě to bude zajímavé
      15.12.2020 11:42

      Myslím, že je rozhodnuto
      Velkamedvědice
Aktuální komentáře
10.05.2024
22:05Warren Buffett výrazněji promluvil do obchodování s Applem  
17:36Likvidita a akcie v letošním roce – jiný a přitom stále stejný příběh
16:58Spotřebitelé čekají vyšší inflaci a kazí tím investorům závěr týdne  
15:15Japonská automobilka Honda zvýšila celoroční zisk o 70 procent na rekord
15:01Počet vážně ohrožených hypoték v USA roste?
13:22Akcie Novavax dramaticky rostou na dohodě se Sanofi na kombinaci vakcíny proti covid-19 a chřipce
12:51Perly týdne: Tři hlavní investiční příběhy současnosti
11:35Výsledky Groupon: Tržby se konečně po 8 letech vrátily k růstu  
10:42Růstový sentiment se drží, přispívá i Čína  
10:12Gen očekává pro fiskální rok 2025 příjmy u 4 miliard dolarů. Roli prezidenta opouští Ondřej Vlček
9:25Nezaměstnanost v ČR v dubnu klesla na 3,7 procenta, volných míst ubylo
9:07Britská ekonomika se ve čtvrtletí vymanila z recese, vzrostla o 0,6 procenta
8:52Evropa míří k pozitivnímu zahájení, podle Spurného je i v Česku ve hře slovenský model sektorové daně  
8:51Rozbřesk: Spotřebitelé začínají (konečně!) utrácet. Korunu povzbudil silný maloobchod, vyhlíží zápis ze zasedání ČNB
8:19USA chystají cla na dovoz elektromobilů z Číny, píše Bloomberg
09.05.2024
22:01Slabý trh práce pomohl trhům  
18:03Zlato a akcie – cykly a trend
16:54Snížení sazeb se blíží, naznačuje BoE. Také data vyzněla příznivě  
16:48Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk
16:05Evropský ziskový motor se s recesí ve zpětném zrcátku roztáčí, stratégové Citi vidí signál k dalšímu zlepšení

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Iveco Group NV (03/24 Q1)
8:00UK - HDP, q/q
9:00CZ - Nezaměstnanost
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university