Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
AAA Auto chce prodat 49 % rumunské pobočky strategickému partnerovi

AAA Auto chce prodat 49 % rumunské pobočky strategickému partnerovi

29.09.2008 9:09
Autor: 

Následuje plné znění tiskové zprávy AAA Auto:

Amsterdam / Praha 29. září 2008 – Klíčová rozhodnutí přijatá představenstvem společnosti AAA Auto Group N.V. na svém zasedání v Amsterdamu v pátek 26. září.

Prvním bodem, který představenstvo projednávalo na svém čtvrtletním zasedání, byla aktuální zpráva o prodeji nadbytečného nemovitého majetku společnosti a bylo obeznámeno s pokrokem prodeje několika nemovitostí v České republice a na Slovensku, který by měl být ukončen ještě letos. Představenstvo rovněž schválilo plán prodeje stávající brněnské pobočky, druhé největší v České republice, a přesunutí brněnského centra společnosti na jiné místo. Důvodem je skutečnost, že velká část areálu pobočky je nevyužita kvůli postupnému ukončení obchodu s novými automobily a výraznému snížení počtu zaměstnanců. Prodej pobočky by měl být ukončen zhruba do roka. Společnost se mezitím bude snažit pronajmout si atraktivní a konkurenceschopnější lokalitu v blízkosti většího obchodního centra nebo sjezdu z dálnice, což je v souladu s novou strategií, která se týká všech nových center, které společnost v nedávné době otevřela.

Představenstvo bylo informováno o pokroku plánu zahájit činnost v Rusku a o jednáních s potenciálním partnerem. Byl sestaven tým, v němž je po jednom zástupci ze všech klíčových oddělení a který má za úkol připravit vstup na ruský trh. Oddělení lidských zdrojů začalo hledat kandidáty na klíčové pozice ředitele ruské pobočky, hlavního účetního a právníka. V souladu s dřívějším rozhodnutím společnosti je jejím záměrem začít podnikat v Rusku příští rok po očekávaném zrušení dvacetiprocentní daně na převod vlastnictví ojetého automobilu v Rusku. Tato daň by měla být zrušena od 1. ledna 2009.

Členové představenstva posoudili obchodní a finanční výsledky rumunské pobočky a byli informováni o zavádění ozdravného plánu. Jak bylo již dříve schváleno, posouzení výsledků ozdravného plánu jakož i konečné rozhodnutí o strategii pro rumunskou pobočku má být přijato do června příštího roku. Představenstvo zároveň na svém dnešním zasedání schválilo návrh, jež bude jednou ze zvažovaných možností při finálním rozhodnutí příští rok. Schválený návrh umožní prodej 49% pobočky rumunskému partnerovi, jež by měl být společností z automobilového průmyslu. To by mohlo společnosti AAA AUTO umožnit lepší vstup na místní trh a snazší přístup ke kvalitním a nejvíce žádaným ojetým automobilům se zaručeným původem. Nedostatek těchto vozidel byl doposud hlavním problémem, se kterým se společnost na rumunském trhu potýkala.

Posledním bodem diskutovaným představenstvem byly předběžné výsledky za třetí čtvrtletí. Prodejní výsledky ukázaly pozitivní vývoj v prvních šesti týdnech, jež byly pravděpodobně ovlivněny snižujícími se cenami pohonných hmot a začátkem prázdninové sezóny. V druhé polovině čtvrtletí již byl zřejmý typický sezónní efekt nižší poptávky v průběhu letních dovolených. Předběžné výsledky zároveň ukazují pokračující pozitivní vliv plynulého poklesu provozních nákladů dosaženého díky ozdravným opatřením, které společnost zavádí. Představenstvo zároveň bylo informováno o záměru managementu týkajícího se dalších opatření na snižování nákladů, která by měla být zavedena do konce roku. Tato opatření budou nastavena tak, že společnost bude nadále postupně zeštíhlována na úroveň odpovídající jejím nižším měsíčním prodejům. Nové cíle provozních a finančních ukazatelů, kterých má být dosaženo ke konci roku, budou oznámeny spolu s hospodářskými výsledky společnosti za třetí čtvrtletí dne 28. listopadu.

Závěrem představenstvo schválilo změnu registrované adresy společnosti AAA AUTO Group N.V. na Kingsfordweg 151, Amsterdam, Nizozemí.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
25.04.2024
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.