Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Fond Horizon USD Low – široce diverzifikovaný investiční instrument v USD

Fond Horizon USD Low – široce diverzifikovaný investiční instrument v USD

26.10.2016 22:30
Autor: Redakce, Patria.cz

Možná v tomto okamžiku hledáte investici, která vám nabídne zajímavý potenciál zhodnocení vašich peněz v kombinaci s defenzivnější investiční strategií, obsahující menší podíl akcií. Jednou takovou možností v nabídce obchodníka s cennými papíry Patria Finance může být investiční fond Horizon USD Low.

Tento fond je součástí rodiny Horizon. Jedná se o fond fondů, který do svého portfolia nakupuje především jiné fondy, zejména ze skupiny KBC. Při tvorbě investiční strategie bere v úvahu všechny témata, sektory a regiony. Široká diverzifikace přispívá k nižší kolísavosti hodnoty investice v čase. Fond má stanovenou neutrální váhu jednotlivých tříd aktiv: 20-40% tvoří akcie, 60-80% dluhopisy. Podíly jednotlivých druhů aktiv i sektorové a regionální zaměření se tak mohou u jednotlivých fondů v čase lišit, portfolio však vždy obsahuje méně akcií než dluhopisů.

Cílová diverzifikace činí 30% akcií a 70% dluhopisů. Správce portfolia rozhodne, kterým aktivům bude podle odhadů jejich vývoje přiřazena podvážená nebo převážená pozice. Akciová složka fondu se může pohybovat od 20% do 40% portfolia a fond investuje převážně do amerických akcií. Dluhopisová složka portfolia se může pohybovat mezi 60-80% portfolia a až 50% dluhopisů a/nebo nástrojů peněžního trhu může být zainvestováno do nátrojů peněžního trhu, aby se snížila citlivost vůči úrokovým sazbám. Z pohledu ratingu bude minimálně 50% dluhopisů a/nebo nástrojů peněžního trhu investováno do instrumentů s hodnocením „investment grade“ u Standard & Poor´s nebo podobným ratingem u agentury Moody´s nebo Fitch, nebo do nástrojů peněžního trhu, jejichž emitent disponuje podobným skóre od některé z těchto agentur. Fond je denominován v USD a minimální částka investice je 250 USD. Vyplacené dividendy jsou reinvestovány.

Jaká rizika na vás mohou čekat při investici do tohoto fondu? Tím prvním je průměrné riziko inflace, protože dluhopisová složka neposkytuje ochranu proti nárůstu inflace. Tím druhým je pak průměrné rizko koncentrace, vznikající díky koncentraci investic do USA.

Jak můžu fond USD Horizon Low nakoupit?

Podílové listy tohoto fondu jsou standardně v nabídce internetové obchodní aplikace Patria Direct (www.patria-direct.cz), sekce Obchodování – Fondy. Pokud nákupní pokyn na fond USD Horizon Low navíc zadáte kdykoliv do 30. listopadu 2016, máte možnost využít časově omezené nabídky a nakoupit podílové listy fondu jen za 50% standardního vstupního poplatku!

Parametry fondu

Typ: otevřený smíšený fond
ISIN: BE6275363453
Vznik fondu: 1. 4. 2015
Minimální investice: 250 USD
Domicil fondu: Belgie
Měna: USD
Hodnota podílu: Počítána obvykle v každý pracovní den. Aktuální hodnotu podílového listu včetně historického vývoje a platné Parametry trhů cenných papírů a investičních nástrojů s uvedením termínů vypořádání naleznete na www.csob.cz v sekci Podílové fondy.
Dostupnost: Podíl ve fondu můžete zpětně odprodat za aktuální hodnotu kterýkoliv obchodní den. Peníze jsou dostupné za 4 pracovní dny od stanoveného obchodního dne.
Vstupní poplatky: 1,5 %
Výstupní poplatky: 0 %
Poplatek za správu: 0 % ročně z aktiv fondu ze skupiny ČSOB/KBC, 1 % z ostatních aktiv fondu, 0,05 % za alokaci aktiv.
Celková nákladovost: 1,37 % (odhad)

Důležité odkazy

Klíčové informace pro klienty (KII) ZDE

Prospekt ZDE

Pololetní zpráva ZDE

Leták ZDE

Disclaimer

Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka může být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota investované částky. Podílovému fondu ani jeho podílníkům není poskytována žádná formální záruka. Hlavním cílem podílového fondu je zajistit podílníkům nejvyšší možný výnos, a to investováním do převoditelných cenných papírů a likvidních aktiv. Mezi významná rizika tohoto fondu patří zejména: Tržní riziko: Rizika, která investor podstupuje při investování do fondu, jsou spojena zejména s proměnlivostí cen akcií a dluhopisů, se změnou úrokových sazeb a vývojem cen na trzích alternativních investic (např. komodity, reality). Hodnota cenných papírů, do nichž fond investuje, může značně kolísat. Riziko inflace: Fond neposkytuje ochranu proti růstu cen zboží a služeb v ekonomice znamenající pokles kupní síly investice. Fond může investovat do investičních cenných papírů, nástrojů peněžního trhu, cenných papírů nebo zaknihovaných cenných papírů vydaných fondem kolektivního investování, vkladů, finančních derivátů, likvidních prostředků a jiných nástrojů.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.03.2024
11:23Japonský jen slábne i s vyššími sazbami. Akcie v Evropě beze směru  
11:06Jan Bureš: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
10:05Unilever oddělí podnikání se zmrzlinou do samostatného podniku a zruší 7500 míst
9:10Rozbřesk: Tuzemská inflace hluboko pod průměrem EU, nervózní koruna vyhlíží zasedání ČNB
8:43Japonsko opustilo režim záporných sazeb, Nvidia představila nové čipy a futures jsou v červeném  
8:05Japonská centrální banka po 17 letech zvedla základní sazbu
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení