Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Americké akcie dále propadaly, za vším stojí Trump

Americké akcie dále propadaly, za vším stojí Trump

23.03.2018 20:58
Autor: František Kronus, Patria Finance

Hlavní americké akciové indexy klesaly dnes třetí den v řadě a dostaly se tak až na úroveň 200 denního klouzavého průměru. Ovšem ani tato technická podpora nemusí znamenat konec propadů. Ty jsou způsobeny, dle přesvědčení většiny předních ekonomů, chybnou politikou amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten postupně mění nepohodlné poradce (ty s jiným názorem, než který zastává on sám) za servilnější jedince, kterým nedělá problém vzít Trumpovo myšlenky za své. Hlavním problémem, který trhy tíží je protekcionistická politika amerického prezidenta. Áčkoliv aktuální opatření nemají velký vliv na světové hospodaření, rodí se velké obavy v podobě stupňování tohoto trendu a to už by jistě reálné dopady na světovou ekonomiku mělo. Otázkou je proč se tak americký prezident chová a proč jeho jednání někdo nezastaví? Na tuto otázku bohužel neznám odpověď a nejspíš i zbytek trhu si láme hlavu nad tím, co Trump sleduje.

Jak se tedy na trhu chovat jako investor? Osobně zastávám názor, že je aktuálně lepší se držet zpátky a vstupovat do trhu s největší opatrností. Ideální variantou je asi navýšit hotovost na svém portfoliu a vyčkat na ustálení situace a až poté zpět nastupovat do pozic. Pro dlouhodobější investory je aktuální dění asi méně významné a přichází v úvahu postupné dokupy. Zde bych začínal s těmi nejstabilnějšími společnostmi a až po otočce trendu bych volil ofenzivnější tituly. Zatím se mi jeví propady spíše psychologického rázu, ovšem obavy jsou tentokrát na místě. Komentář bych uzavřel okřídlenou frází, že každý propad je zároveň šancí na budoucí zisk, i když se to někdy v moment propadu jeví přesně opačně.


Váš názor
  • Veselé čtení pro ZYX zase ta pravda
    30.03.2018 20:53

    "..Zatímco u nás se stále živě diskutuje o větším využití referend a dokonce i o možném hlasování o odchodu z EU, na ihned.cz se tento týden můžeme dočíst, že „ v Nizozemsku se referenda neosvědčila, plánuje je zrušit“. Podle nizozemské vlády totiž referenda „matou společnost“. „Pohledy na referenda jsou v Nizozemsku různé. Hlasování o asociační dohodě mezi EU a Ukrajinou je ale všeobecně vnímáno jako nešťastná událost," uvádí bývalý nizozemský ministr vnitra a spravedlnosti Hirsch Ballin. Zákon o poradním referendu byl v Nizozemsku přijat v roce 2015, jeho výsledek není závazný. Mnozí politici podle ihned.cz tehdy tuto právní normu považovali za předstupeň k závazným referendům, která měla přijít později..." Snad taky proto nestopnou tuhle diskuzi.
    játověděl
  • Zeman by se neměl rozčilovat aby nám vydržel
    30.03.2018 20:38

    "..Ministr spravedlnosti tuto schůzku a snahu Hradu o vydání Nikulina do Ruska opět potvrdil v pátečním rozhovoru pro Seznam..." Každý zločinec by měl jít k soudu kde spáchal trestný čin a ne kde žije. To by začala vlna immigrace do Ruska.
    abc
  • A diskuze o posunu ve mzdách.
    30.03.2018 18:43

    Byla zrušena ze stejného důvodu. Demokracie podle našeho vzoru ? Tak to zavřeme krám a jde se na politické školení, jako za starých zlatých časů. Pro dnešní mladé názorná ukázka jak to dříve fungovalo a jak se pomalu vracíme ke starým praktikám. Příště jsou na řadě rušící stanice na radio a televizi. Zase jak ten pštros strkáme hlavu do písku, když cenzura a blokování nepomáhá. Stěžujte si na lampárně.
    1482
  • Proč byla demokraticky zrušena diskuze
    26.03.2018 5:05

    O inaguraci Zemana asi ne dost positiv
    ZYX
    • Re: Proč byla demokraticky zrušena diskuze
      26.03.2018 8:42

      Protože to byla žumpa. Hlavně tvojí zásluhou. Pokud se ti přístup patrie nezdá , můžeš diskutovat na jiném webu.
      ..
      • VM
        26.03.2018 9:13

        To byl kolega tokan. Na druhé straně je jeho právem položit otázku.
        ZYX
        • Re: VM
          26.03.2018 11:27

          Nepochybně je právo každého klást otázky, též je právem každého stěžovat si na lampárně na nádraží.
          ..
          • ..
            26.03.2018 11:32

            Takže si odpůrci Zemana, Babiše a Okamury stěžujte na lampárně na nádraží. Můžete si tam stěžovat i na jeho inaugurační projev či na dokonce na Putina.
            ZYX
  • Speciálně pro medvěda o úrovni škol po sametu
    25.03.2018 13:22

    https://magazin.aktualne.cz/dobre-zpravy/dnesni-uroven-skolstvi-tragedie-rika-zkuseny-pedagog/r~c9769382b71711e38f7b002590604f2e/?redirected=1521973846 https://echo24.cz/a/i8SrK/tovarny-na-polovzdelance-uroven-ceskych-vysokych-skol-upada http://bleskove.cz/politika/6473-klaus-uroven-vzdelanosti-ceskych-devataku-je-katastrofalni
    ZYX
    • Re: Speciálně pro medvěda o úrovni škol po sametu
      25.03.2018 14:02

      Je mi jasné, kolik,těchto výpovědi se dá přečíst. Pan telocvikář v důchodě píše, věční studenti,/ je v kategorii starší lidé volí Zemana, vzpomínají na mrovnostářství atd.. Běžný jev...Pak píše, co slyšel od profesorů kamarádů, není to subjektivnější než objektivní stasistika. Nemá škola místo milionem informací, co člověk nevyužije a zapomene se spíše naučit uvažovat??? Tabulky o datech jsou všude, nemusíš je umět nazpaměť, ala najít je a umět s nima zparacovat. Od starého Řima se píše, ta dnešní generace..Rozhodně je co zlepšovat, ale situace není tak tristní..Co Tě brání vyučovat děti stejně kvalitně jako tenkrát??? Osobně si myslím, že naši mladí, najdou daleko více uplatnění než v zemích západní evropy jako Španělsko atd....V podstatě neznám v okoli mladého člověka bez práce...Horši je to v kategorii nad 50.....
      Velkamedvědice
      • VM
        25.03.2018 15:14

        Dolož vlastní zkušenosti za školní katedrou alespoň 15 lety a na několika různých školách. Jsi mimo realitu. Je to asi jako kdybych já poučoval pilota dopravního letadla a sám řídil pouze auto.
        ZYX
        • Re: VM
          25.03.2018 15:39

          o))) Komiku..to věru není můj závěr....Průzkumy ukazují zlepšení Na základě evropské studie U-Multirank, která hodnotí více než 1200 školských institucí z 83 zemí světa, se české vysoké školy v roce 2015 umístily na 23. místě, což je doposud nejlepší výsledek. Toto číslo tak ukazuje, že se český vzdělávací systém postupně zlepšuje...... A Tvůj světonázor na současnost je znám, chudáci děti
          Velkamedvědice
          • VM
            25.03.2018 17:39

            Průzkumy? Ty si lze objednat a zaplatit na rozdíl od vlastní zkušenosti a praxe. Papír snese všechno.
            ZYX
            • Re: VM
              25.03.2018 17:44

              Předpokládám, že jsi tedy učil ve všech 1200 Vš 83 zemí a máš podezření, že česká republika upltatila výsledky evropské studie. To potom jo. o))
              Velkamedvědice
              • VM
                25.03.2018 17:54

                Já se opravdu výzkumy, studiemi a průzkumy nezabývám. Po mě ve školství požadovali prakticky odučit hodiny ve třídách.
                ZYX
                • Re: VM
                  25.03.2018 20:14

                  Což znamená jen fakt, že nejsi schopen porovnávat úroveň z jinými státy.
                  Velkamedvědice
                  • VM
                    26.03.2018 8:31

                    Hlavně je třeba, aby se začali porovnávat znalosti a dovednosti jednotlivých studentů ve třídách a o klasifikaci nerozhodoval "papír" od psychologa, kterým mává půl třídy. A některým jedincům ani ten cár papíru nestačí a musí k tomu mít ve třídě vlastního pomocníka - asistenta. Holt někdo s ním na WC během výuky dojít musí, že? A právě s těmi, co stojí za takými opatřeními se porovnáváme. No nic, zavedeme mistrovské zkoušky a přetřídíme vyučence s výučním listem na ty, jež jej mají oprávněně a na ty jež jej mají díky zmiňovanému "papíru". Protože k čemu mi doma bude řemeslník, s nímž budu muset docházet během dne na WC?
                    ZYX
                    • Tolik let pedagogem a stále nevíš
                      31.03.2018 2:31

                      Kde správně použít "y" ..... 26.3.2018 8:31 "..Hlavně je třeba, aby se začali porovnávat znalosti a dovednosti ...".ZYX tvoje dovednost a znalost se ukazuje v tvém lhaní. Ty jsi zakrněl pod úrovní pát'áka a tady mluvíš o školách. Tam bys měl asi ta na školníka, nebo politruka. Typický chytrý komouš. Tobě jde jen to okecávání faktů. Ty máš fakt komoušskou kůžy. :)))))))).
                      1482
  • ZYX
    25.03.2018 12:56

    Dovolím si místo situace v roce 2011 doložit aktuální stav.......Průzkumy ukazují zlepšení Na základě evropské studie U-Multirank, která hodnotí více než 1200 školských institucí z 83 zemí světa, se české vysoké školy v roce 2015 umístily na 23. místě, což je doposud nejlepší výsledek. Toto číslo tak ukazuje, že se český vzdělávací systém postupně zlepšuje............https://www.studenta.cz/ultimatni-souboj-zahranicni-vs-ceske-skolstvi/r~st:article:2734/
    Velkamedvědice
    • VM
      25.03.2018 15:22

      Chybou je, že se opíráš o průzkumy těch, kteří mají odučeno 0 hodin. Nad jakýmkoliv průzkumem stojí praxe lidí s 10, 20, 30 či 40 letou zkušeností. Když jsem po škole šel pracovat do konstrukce, její tehdejší šéf mně řekl, že konstruktérem se člověk stane až po 10 letech práce v konstrukci. Stejně tak je tomu u lékaře či jiného povolání. Nějaké plky z průzkumů jsou mimo mísu.
      ZYX
      • Re: VM
        25.03.2018 15:40

        To neí pravda. Mám v rodině pedagogů přehršel stejně jako studujicích
        Velkamedvědice
        • VM
          25.03.2018 17:51

          Já nejsem původem pedagog. Moje povolání je úplně jiné a do školství jsem šel (a částečně i externě) pro potřeby odborných škol zajistit odborníky z praxe. Na druhé straně mám vlastní zkušenosti i z výuky na gymnáziu. Každému doporučuji pedagogickou fakultu až na posledním místě. Syn studoval národohospodářskou fakultu a následně také informatiku, dcera si podala přihlášky na medicínu a stomatologii. To, že nedoporučuji učitelské povolání vychází z mých letitých praktických zkušeností ve školství.
          ZYX
    • Re: ZYX
      25.03.2018 13:01

      Marie 3. 9. 2015 / Odpovědět Studovala jsem v Kanadě na univerzitě postgraduál. Snad se svými čtyřmi tituly mohu trochu srovnávat. Pravda je, že v ČR je to založené na memorování a je méně diskuse. Ale dle mého názoru, chci-li něčemu rozumět memorování se nevyhnu…. pak samozřejmě může být diskuse. Některé obory jsou na memorování postavené.. medicína, právo, etc. Jelikož v Kanadě stále žiju, nabyla jsem tu dojmu, že Češi jsou lepšími např. lékaři. Každému vyhovuje něco jiného, já jsem člověk faktu, mě dlouhé diskuze nebavily. Předpokládám, že kdo studuje komunikaci, média, filozofii apod. bude mít asi jiný názor. Myslím si, že máme v ČR excelentní školství… jediné co je třeba přidat je posilování průbojnosti a sebevědomí studentů. A rozšířit výuku jazyků.
      Velkamedvědice
      • VM
        25.03.2018 15:26

        Zřejmě toho Marie mnoho nepoznala. A počet titulů? Ty se dávají na základě teorie a ta je od praxe často velmi vzdálená. On pan profesor Drahoš je toho důkazem.
        ZYX
        • Re: VM
          25.03.2018 20:18

          To je ale překvapení, na školách se učí teorie- Seš fakt bystrý učitel. Ano, ty na větší počet titulů nemáš, tak kritzuješ. Odborné výcviky vedli i toliko mitři z továren.
          Velkamedvědice
        • Re: VM
          25.03.2018 15:41

          O Drahoše se otřít můžeš, když chybí argumenty
          Velkamedvědice
          • VM
            25.03.2018 18:00

            Drahoš? Krásný důkaz toho, že úspěch v každém povolání vyžaduje fortel a zkušenosti. Byť se jedná o politika, učitele či lékaře. A průzkumů k tomu netřeba.
            ZYX
            • Re: VM
              25.03.2018 20:18

              Tak učitel, který se dle vlastních slov nepamatuje, ani co učil, kritizuje předsedu akademie. Komiku.
              Velkamedvědice
              • VM
                26.03.2018 8:34

                Mně oslovují více vítězové než poražení.
                ZYX
  • Clo a jeho výše je nerelavantní
    25.03.2018 5:25

    Záleží na poptávce, nabídce a hlavně jak je který produkt cenný a důležitý pro ekonomii. My máme stále obrovský počet starých bezcenných komunistů které nikdo nechce ani zadarmo a beze cla. Tak proč je uvalovat ? Ten kdo komunisty zná nebo zažil, ten je nechce ani kybychom k nim přibalovali zlato.
    Asitak
Aktuální komentáře
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu
9:06Rozbřesk: Česko v pasti NIMBYsmu. Holub z ČNB preferuje snížení sazeb o 50bps
8:50ČNB nemusí se snižováním sazeb spěchat, v USA údajně hrozí prohloubení výprodejů a futures jsou zelené  
6:38FX Strategie: Fed zpomalí tempo kvantitativního utahování, a to přibrzdí dolar v krasojízdě. Přijde smršť důležitých makro-dat  
22.04.2024
17:32Téměř rekordní relativní nezájem o dluhopisy, akcie tančí na hudbu budoucnosti
16:48Techy se zvedají, ale Wall Street se nedaří nahrazovat páteční ztráty  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
9:30DE - PMI v průmyslu
10:00EMU - PMI v průmyslu
14:00HU - Jednání MNB, základní sazba
16:00USA - Prodeje nových domů