Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Big Tech a ti druzí: Trendy pro příští dekádu aneb hledáme budoucí vítěze - online konference již dnes od 15:00

Big Tech a ti druzí: Trendy pro příští dekádu aneb hledáme budoucí vítěze - online konference již dnes od 15:00

29.11.2022 12:30
Autor: Redakce, Patria.cz

Nalezněte s námi budoucí vítěze po zemětřesení na technologiích! Přijměte naše pozvání a připojte se již dnes od 15:00 hodin k online konferenci Patria Finance "Big Tech a ti druzí: Trendy pro příští dekádu". Poslechněte si, které směry v oblasti technologií vnímá jako dlouhodobě perspektivní exkluzívní host Michal Pěchouček, člen vedení GEN Digital (Avast) pro technologie, inovace a výzkum a respektovaný expert nejen na oblast umělé inteligence, strojového učení či kybernetické bezpečnosti. Konkrétní investičně zajímavé dlouhodobé příběhy ve světě technologií pak budou nalézat hlavní analytik Patria Finance Tomáš Vlk spolu s kolegy a zkušenými analytiky světových trhů včetně sektoru technologií Branislavem Sotákem a Jánkem Hladkým. Odpovíme na Vaše dotazy a dozvíte se třeba i to, do čeho nejvíce investují klienti Patria Finance, technologie nevyjímaje. Nezapomeneme na technologické tituly na pražské burze. Na akci se registrujte online a zdarma zde.

Letošek přinesl dlouho nevídaný zlom na finančních trzích, ztělesněný krom jiného nejvýraznějšími turbulencemi technologických titulů od prasknutí dotcom bubliny na přelomu tisíciletí, včetně dosud neotřesitelného Big Techu. Nejen letošek pak poznamenala válka na Ukrajině a zlom v měnové politice centrálních bank poté, co roky předchozí doprovázela pandemie covidu a masívní státní podpora. Kapitálové trhy v tomto důsledku prošly strmými růsty, velkými propady a procházejí také zásadními změnami. Řada investorů vyhledává nyní levnější akcie k nákupu, jiní se rovnou dívají dále do budoucnosti a hledají zřetelnější a pevnější dlouhodobé trendy. Obě tyto úvahy se mohou střetnout v TECHNOLOGICKÉM SEKTORU.

Kde se ale setkají? Byl letošní prudký propad na trzích předzvěstí konce jedné velké éry, koncem Big Techu, jak jej známe dnes, koncem bezmezné oblíbenosti dravých inovativních firem růstového a startupového charakteru? Technologiím jako takovým nadále věří klienti Patria Finance, jak si ukážeme na průzkumu mezi nimi. Řadu velkých příležitostí v nich vidí také analytici Patria Finance. Konec konců, kde jinde by se měla objevit další "velká věc" v technologickém pokroku? Ale: Najde dnešní Big Tech druhý dech? Otevřou se nové příležitosti v oblasti umělé inteligence, polovodičů, cloudu nebo robotiky? Na která konkrétní jména vsadit?

Právě na to chceme odpovědět na online investiční konferenci Patria Finance dnes od 15:00. Na akci pod názvem BIG TECH A TI DRUZÍ: TRENDY PRO PŘÍŠTÍ DEKÁDU jsme si pozvali respektovaného hosta.

Michal Pěchouček vede hlavní technologické, inovační a výzkumné týmy, které řídí bezpečnostní systémy v GEN Digital (dříve Avast) a rovněž určuje technologickou vizi společnosti, kterou je digitální bezpečnost se zaměřením na člověka a další oblasti. Je zodpovědný za vědecký výzkum společnosti v oblasti umělé inteligence, strojového učení a kybernetické bezpečnosti. Dříve působil jako technický ředitel společnosti Avast. Před nástupem do Avastu působil více než dvacet let jako profesor na ČVUT v Praze, kde v roce 2001 založil Centrum umělé inteligence. Je autorem více než 400 publikací s vysokým dopadem a přispěl mnoha inovativními aplikacemi umělé inteligence do výzkumu v oblasti informatiky. Během své akademické kariéry spoluzaložil několik technologických startupů.

Na jeho pohled na nejdynamičtější a nejvíce perspektivní směry technologického světa navážeme a v následujícím bloku online konference technologický sektor uchopíme z pohledu konkrétních investičních příležitostí. Diskutovat je budou hlavní analytik Patrie Tomáš Vlk s kolegy Branislavem Sotákem a Jánem Hladkým, zkušenými analytiky se zaměřením na zahraniční investiční příležitosti, zejména pak právě technologická jména. Těšíme se na Vás dnes od 15:00! Na akci se registrujte online a zdarma zde.

 

SEZNAMTE SE:

Michal Pěchouček 

Michal Pěchouček vede hlavní technologické, inovační a výzkumné týmy, které řídí bezpečnostní systémy, a rovněž určuje technologickou vizi společnosti, kterou je digitální bezpečnost se zaměřením na člověka a další oblasti. Je také zodpovědný za vědecký výzkum společnosti v oblasti umělé inteligence, strojového učení a kybernetické bezpečnosti. Dříve působil jako technický ředitel společnosti Avast.

Před nástupem do Avastu působil více než dvacet let jako profesor na ČVUT v Praze, kde v roce 2001 založil Centrum umělé inteligence. Je autorem více než 400 publikací s vysokým dopadem a přispěl mnoha inovativními aplikacemi umělé inteligence do výzkumu v oblasti informatiky.

Během své akademické kariéry spoluzaložil několik technologických startupů, například firmy Cognitive Security, která se zabývá kybernetickou bezpečností (v roce 2013 ji koupila společnost CISCO), AgentFly Technologies, která se specializuje na řízení autonomního provozu letadel, a Blindspot Solutions, která vyvíjí umělou inteligenci pro průmyslové aplikace (v roce 2017 ji koupila společnost Adastra Group). Vedl centrum výzkumu a vývoje pro umělou inteligenci a zabezpečení počítačů ve společnosti CISCO Systems a pracoval jako stratég v kanceláři technického ředitele společnosti CISCO Security. Je také partnerem společnosti Evolution Equity Partners, která se zabývá investicemi rizikového kapitálu se specializací na kybernetickou bezpečnost. Je spoluzakladatelem iniciativy prg.ai, jejímž cílem je vytvořit z Prahy v oboru umělé inteligence centrum nejvyšší světové úrovně. Je členem představenstva několika startupů z oboru umělé inteligence a jako raný investor podporuje český ekosystém umělé inteligence.

Vystudoval University of Edinburgh a získal doktorát v oboru umělé inteligence na ČVUT v Praze. Působil také jako hostující profesor na University of Southern California, University of Edinburgh, Binghamton University a University of Calgary.

Je členem správních rad několika neziskových organizací zaměřených na vzdělávání, je dlouholetým sponzorem organizací Člověk v tísni a Paměť národa a je členem představenstva českého deníku Deník N.

 

Tomáš Vlk 

Tomáš Vlk je hlavním analytikem Patria Finance. V rámci analýzy investičního prostředí a výběru vhodných strategií se zabývá klíčovými tržními tématy, makroekonomickou situací i riziky. Jeho záběr tak sahá od ekonomických výhledů přes kroky centrálních bank či geopolitiku. Je expertem na klíčová investiční a ekonomická témata, finanční trhy USA a eurozóny, měny, centrální banky.

 

Branislav Soták

Branislav Soták aktivně sleduje širokou paletu společností obchodovaných na hlavních západních burzách, ze kterých vybírá vhodné investiční příležitosti. Díky tomu má přehled nejen o vývoji cen akcií, ale zejména o důležitých faktorech, které je ovlivňují. Ty zahrnují jak specificky firemní události, tak samozřejmě i dění v sektoru nebo vlivy společné pro celý trh. Je expertem na zahraniční akcie a akciová témata, portfolia, investiční strategie a tipy.

 

Ján Hladký 

Ján Hladký vyhledává investiční příležitosti na vyspělých západních trzích, kde se zejména věnuje firemním tématům, jako jsou finanční výsledky, výhledy pro zisky či jiné zprávy hýbající s cenou. Svým záběrem je rozkročen mezi USA a západní Evropou a spadají sem ta největší a nejznámější jména.

 

Upozornění pro investory:
Uvedené sdělení není investičním poradenstvím ani investičním doporučením.
Návratnost investice není vždy jistá, každá investice obnáší riziko ztráty. Vysoký výnos představuje vyšší riziko, nízký výnos není vždy zárukou nižšího rizika.

 
 
 
 
 
 

Čtěte více:

AMD: Poptávková nákaza se šíří dál (komentář analytika)
07.10.2022 11:10
Průvod předčasných špatných oznámení pokračuje neohroženě dál a nyní s...
Silná čísla TSMC jako bílá vrána čipového sektoru. Investory ale jedny dobré výsledky nepřesvědčily
13.10.2022 11:39
Čísla od TSMC se nečtou vůbec špatně. A když se k tomu přičte nečekaně...
Braňo Soták: ASML proplouvá cyklem lépe než konkurence, riziko ovšem zůstává
19.10.2022 15:01
Znovu se potvrzuje, že ASML velmi pravděpodobně propluje cyklem lépe, ...
Komentář analytika: Solidní kvartál Tesly poznamenává zhoršený výhled
21.10.2022 11:54
Vrátíme se ještě zpátky k včerejším číslům Tesly. Výsledky hodnotíme v...
Branislav Soták: Výsledky dobré nejsou, přesto je Alphabet z našeho pohledu rozumnou dlouhodobou investicí
26.10.2022 8:24
Noční výsledky prvních zástupců Big Techu (Alphabet, Microsoft) dobře ...
Analytik k výsledkům Microsoft: Nákaza zpomalujícího růstu se šíří dál
26.10.2022 13:35
V případě Microsoftu musíme tentokrát souhlasit s trhem, že reportovan...
Výsledky Meta: Cashflow obětován na oltář virtuální reality
27.10.2022 12:13
Akcie Meta v bezprostřední reakce na oznámení posílily asi o 10 %, avš...
Branislav Soták: Meta živí velmi drahý sen svého zakladatele (nová cílová cena Patrie)
01.11.2022 15:15
Přestože letní valuace Meta Platforms vypadala rozumně, do čísel se ne...
Silná datacentra poskytují dostatečnou úlevu, říká Ján Hladký k výsledkům AMD
02.11.2022 15:00
AMD (Investiční tipy) nás zaskočilo negativním předběžným oznámením vý...
Výsledky Paypal: Trh vidí horší výhled, my lepší profitabilitu (komentář analytika)
04.11.2022 11:38
Výsledky PayPalu za třetí kvartál bohužel opět nejsou žádná sláva a op...
Nákladovost Disney+ v centru pozornosti (komentář analytika)
09.11.2022 14:35
Růst Walt Disney (Investiční tipy) za každou cenu, který si investoři ...
Micron snižuje plánovanou výrobu a capexy (komentář analytika)
16.11.2022 17:22
Výrobce paměťových čipů Micron Technology dnes zchladil polovodičovou ...
Analytik k výsledkům Nvidia: Výhled ukazuje na stabilizaci byznysu
17.11.2022 10:59
Výsledky Nvidie jsme sledovali se zatajeným dechem, nakonec však dopad...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení