Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Asie: Po dvou dnech stagnace se globálními trhy hnala další rudá lavina

Asie: Po dvou dnech stagnace se globálními trhy hnala další rudá lavina

15.08.2007 8:39

Analytiky očekávaný scénář, že se „situace ještě zhorší než se začne zlepšovat“, se dnes v plné míře naplnil. Americké trhy včerejší seanci neustály ani s pomocí lepších než očekávaných makrodat. Index DJIA ztratil -1,57 % a širší index S&P 500 dokonce - 1,82 %. To dodalo asijským medvědům potřebnou munici a Asie následovala americký vzor.

Asie si musela poradit také s vlastními negativními zprávami, když banky Mitsubishi UFJ Financial Group Inc.(-5,3 %) a Sumitomo Mitsui Financial Group Inc.(-7,3 %), dvě ze tří největších japonských bank, ohlásily ztráty spojené s americkými méně kvalitními hypotékami. V Austrálii se nedařilo Macquarie Bank Ltd.(-5,8 %), poté, co její Macquarie Fortress Investments Ltd. minulý týden ohlásil nucený prodej všech aktiv, aby zabránil dalším ztrátám.

„Japonské banky momentálně víc trpí globální negativní situací na finančních trzích, než přímými ztrátami z investic do hypotéčních cenných papírů,“ říká Yasuhiko Hirakawa, jeden z managerů DLIBJ Asset Management Co.

Toyota Motor Corp. (-2,6 %) a Westfield Group (-2,8 %), největší majitel nákupních center na světě, ztrácely poté, co americký Wal-Mart Stores Inc. (44 USD, -5,09%), největší americký provozovatel supermarketů, snížil předpověď svých zisků a podpořil tak důkazy o slábnoucí americké poptávce. Japonský exportér Sony (35 EUR, -0,68%), výrobce hracích konzol Play Station, ztratil -1,8 % a Canon (52 USD, -0,52%), největší výrobce digitálních fotoaparátů na světě, ubral -1,1 %.

BHP Billiton (-4,2 %), největší těžařská firma na světě, se popadla v reakci na negativní vývoj cen kovů. Společný index šesti kovů obchodovaných na London Metal Exchange se po včerejším nárůstu +1,1 % propadl dneska o -1,7 %. V komoditním sektoru se dále nedařilo Rio Tinto (-3,3 %) a Sumitomo Metal Mining Co.(-4,6 %).

Bilance indexu: MSCI Asia-Pacific Index (-2,1 %), japonský Nikkei 225 Stock Average (-2,15 %), australský S&P/ASX 200 Index (-2,4 %) a hongkongský Hang Seng (-2,8 %).

(Zdroj: Associated Press, Bloomberg)


Váš názor
  • Sorry nový link
    17.08.2007 19:17

    http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/1050206/z-rocnich-minim-na-historicka-maxima-snadno-a-rychle.html
    BigAstro
  • Skoukni forecast ...
    17.08.2007 19:16

    http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/1048273/asie-po-dvou-dnech-stagnace-se-globalnimi-trhy-hnala-dalsi-ruda-lavina.html ... jo a ty "škaredý" počítače za to opravdu nemohou. Algoritmy naprogramoval člověk, který má i nad stovky miliard USD absolutní kontrolu. Nejde o žádnou hru ...
    BigAstro
  • technicka analyza
    15.08.2007 15:35

    Heh ze podla technickej analyzi. Zabudni hochu. Goldman Sachs a ich "Quantitative funds", fondy ktore su zalozene plne na pocitacovo generovanych buy a sell prikazoch narobili 30% straty toho roku, prave kvoli takymto "market disruptions", technicka analyzia ti je prd platna ked sentiment, cize likvidita, vyschla uple. Intervencia vsetkych velkych centralnych bank v takom rozsahu je velmi zriedkava, v US to bolo naposledy 9/11 a v '98 ked padol LTCM. Proste sa prestalo obchodovat uplne a cielove urokove sazby zacali neprimerane rast... Na technicku analyzu by som teraz vela nesazel.. O tej astrologickej demagogii sa ani nevyjadrujem heheh :)
    Rob
  • Krize bude trvat možná až do 21.8, pak uvidíme ?
    15.08.2007 9:51

    Můžete tento názor ignorovat, přečíst a zapomenout nebo se nad ním zamyslet - před měsícem kolem 10.7. jsem si dělal jen tak "amatérský průzkum" astrologického radixu a v době od 13.-20.8. vychází spoustu negativních aspektů, téměř až mírně "katastrofických". Zpočátku jsem tomu nevěnoval příliš velkou pozornost, se zakládáním obchodního účtu jsem však raději počkal .. co kdyby. Pochyby však nastaly, když ECB začala díky problémům s americkými hypotéky vlévat miliardy na podporu ekonomiky, nyní (tj. 14.8.) výrazné propady -200 b. Dow Indexu , akcie japonských podniků ..., jak to bude pokračovat dále... uvidíme. Kromě toho : na měsíčních cyklech, které fungují u jednotlivých komodit také něco je a úspěšně s nimi obchodovali obchodníci jako byl Larry Williamse a jiní ... uvidíme , uvidíme ...
    • Re: Krize bude trvat možná až do 21.8, pak uvidíme ?
      15.08.2007 13:38

      Psycholog a trader Elder popisuje rozdílné chování jedince, který se rozhoduje jinak samostatně než když je součástí davu. Pokud je na trhu (tedy davu) silná nervozita, bude se tato nervozita chovat jako negativně rostoucí trend ? nebo se to vše uklidní a po mírné korekci pojede vše ve staré známé TA ? Toť otázka. Technická analýza mapuje trend tedy dav, takže by to mělo nakonec fungovat podle ní. Nechci stranit astrologii, zatím ji jen mapuji... vždyť když jde o vlastní peníze, je potřeba pátrat po všech negativních/pozitivních signálech (fund.analýza, TA, commercials, COT reports, fáze měsíce příp.i astrologie apod.), které by je mohly nakonec rozmnožit popř. znehodnotit... Jinými slovy buď nastane klasická velká nebo malá korekce trhů. Mimochodem z dlouhodobého hlediska i rok 1929 popř. 1987 byla jedna velká smutná korekce.
    • Re: Krize bude trvat možná až do 21.8, pak uvidíme ?
      15.08.2007 10:05

      podle technické analýzy by už trhy měli začít tento týden růst a to by mělo vydržet do podzimu (řekněmě říjen/listopad). Pak by měli klesat a to výrazněji než nyní. Fundamentálně s tímto názorem (hlavně s tím poklesem) nesouhlasím, ale zajímalo by mne co na to astrologie? Jinak dělal jsem si analýzu souvislosti některých komodit a fází měsíce a světe div se, u některých to vychází krásně :).
      nicknamed
  • ASIE,
    15.08.2007 9:24

    Teď jste zase chytří,hlavně,že všichni analytici psali,že našeho trhu se to nedotkne,že trhy půjdou opět nahoru.Měníte názory,jako ty Své cílové ceny.
    Jožin
    • Re: ASIE,
      15.08.2007 15:37

      Jozin emerging markets padnu prve ked praskne ta credit bubble co sa vytvorila za posledne 5 roky :))
      Rob
    • Re: ASIE,
      15.08.2007 10:02

      Mne by zajímalo, kde a jací analytici si vždy něco myslí. Ti analytici to je asi nějaká zvláštní sekta nebo už fakt nevim. Ale aby to okomentoval ekonom to ne, to je jen papouškování summary z trhů se zmínkou klíčových zpráv a je nutné použít slovo analytik. Tyhle časy si musí brokeři obzvláště užívat díky poplatkům jak jsou všichni vyděšení (z názorů analytiků). Sakra Patrie, proč k tomu nemůže nějaký váš ekonom něco napsat, to tam žádného nemáte? V hospodářkách nemají takové platy, tak se to dá pochopit, že tam žádného nemají, ale vy už by jste na ně mít mohli, ne?!
      nicknamed
Aktuální komentáře
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data