Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Na pražské burze vládne panika, investoři se obávají globální korekce

Na pražské burze vládne panika, investoři se obávají globální korekce

16.08.2007 15:41

Český trh nenachází podpory na svých minimech a stále tak ztrácí přes 4,5 %. Celosvětový propad včera odstartoval americký trh následovaný Čínou a východními trhy, které přestaly ignorovat celosvětové dění a taktéž propadly o více jak 2 %. Investoři tak začali panikařit a uzavírat své pozice z obav před globální korekcí. Problém riskantních hypoték se zdá větší než všichni očekávali a bankovní tituly napříč celou Evropou pokračují v umazávání svých pozic. Developerský sektor obchoduje v souladu s krizí v bankovním sektoru a prochází tak korekcí přes 5 %. ČEZ (1 021 CZK, -5,11%) se dnes přiblížil hranici 1000 kde našel mírnou podporu a neprolomil tak tuto magickou hranici. Pegas (708 CZK, -6,09%) se přiblížil hranici 700 a můžeme očekávat, že se během několika dní dostane pod tuto úroveň. TelefonicaO2 jako jediný titul ve SPADu dnes nachází určitou podporu od investorů a obchoduje téměř beze změny.

Trhy v regionu ztrácejí: WIG20 -4,57 %, ATX -4,26 % a BUX -3,82 %.


Váš názor
  • US DJA -0,1,Nasdaq -0,3
    16.08.2007 22:08

    vytáhnout to z -3% klobouk dolů. Halt je tam velký busines. No nic. Uvidíme. Občas se musí i odpočívat.
    Šárka
    • Re: US DJA -0,1,Nasdaq -0,3
      16.08.2007 23:38

      to přece v poslední době předvádí permanentně. osobně si myslím, že takto korekce nevypadá - problémy s desetinou hypoték částečně rozvlnily finanční trhy za vydatného přispění největších kluků, ale více síly mít nebudou - pokud nevypadnou další kostlivci. znovu se ale ukázala stará pravda- amíci si uprdnou a evropa se po....., přitom samozřejmě my jako obyčejně jsme papežštější než papež. ergo kladívko: ekonomika ve světě i u nás je ve slušné kondici, výsledky stěžejních firem dobré a CB zatím mají vše pod kontrolou, ceny surovin z maxim ustoupily - neviděl bych to do budoucna tragicky.
      keris
      • Plně souhlasím!
        17.08.2007 0:01

        Konečně zase jednou pořádný příspěvek, který má hlavu i patu, díky!
        onřej
  • Korekce a reakce
    16.08.2007 17:36

    manipulace, manipulace, manipulace, manipulace ...
    Jan
  • Krize bank ?
    16.08.2007 16:23

    Rád bych se dozvěděl, kteráže z bank va SPADu je ve finanční krizi?Jako manažer ČS a.s. bych se o tom ,pane Stuchlíku ,nechal poučit!Uveďte prosím konkretně!Děkuji.
    I.Z.
    • Re: Krize bank ?
      16.08.2007 16:53

      No nevim, v tomhle kontextu bych slovo krize spis chapal jako popis dnesniho vyvoje v bankovnim sektoru (viz predchozi veta). Nesmite hned tak slovickarit... To ale neznamena, ze do naseho bank. sektoru krize nemuze prijit. Jestli nam povite vas nazor, budeme radi :-)
      Jenda
      • Dave co máš nakoupíno?
        16.08.2007 19:45

        hotovost?dobřes udělal,korunka sílí
        mm
        • Re: Dave co máš nakoupíno?
          16.08.2007 20:12

          mám 2 loty Pegasu, prodal jsem MOVI po pádu o skoro 70 % za den, UNI i čez za slušné ceny ,ale pegas mi přišel s ohledem na malý zájem jako "jistota" které se korekce moc nedotkne . No, učím se pořád. Jestli ještě půjde dolů tak jedním lotem na margin naředím a počkám. Nic víc dělat nemůžu. Stejně nechápu ty, co prodávají zrovna Paegas, protože to kupovali v kurzu okolo 730 po úpisu a přijde mi to jako reálná cena, nejližší skutečnosti ze všech akcií na SPADu, navíc potvrzená bankovním auditem při změně struktury závazků Pegasu. Taky psali, že spustí novou linku. Jestli někdo dlohodobě drží UNI a kupoval za 130 tak prodej dnes je pohádka, když nakoupil ORCO jako kdysi já za 1400 ,tak to , že prodá,chápu ,ale Pegas ? Měl jsem to za 760 a prodal po dlouhé době za 817 , ale věřil bych mu i víc. Je to firma , která vyrábí a prodává, evidentně si hlídá strukturu a na rozdíl od jiných má odbyt. Pokud ji nepřeválcuje čínská produkce, ale to nebude za rok ani za dva. Otázka je, jestli to něco znamená... Ale pořád by mě zájímalo, kdo to dnes za 710 prodával ...
          Dave
          • Pegas
            16.08.2007 22:30

            Hezka zpoved :-), dle meho nazoru odpoved zni, ta akcie nema otestovane dno, UNI u toho si kazdy dava pozor, protoze 3x ukazal co dokaze, proto je to ted takovej drzak, vsichni vedi ze jeho fer cena je nad 300, a jakmile se tenhle americkej nesmysl prezene, tak tam bude. U pegase se nevi, co s nim burza dokaze udelat, posledni akce byla 650 na jare, ok, ale proc cena nemuze byt 500? Fundamentalni analyzy nemaj moc z ceho brat, minimalne do 30. srpna, dokud se parkrat nepromele proc ma stat tolik a tolik tak klidne muze padat, ne podle fudamentu o tom se nic moc nevi, ale podle paniky, druhej duvod, kterej sem nekde cetl, je ze ma malej lot takze do neho muzou vlizt drobasove na margarin, no a kdyz to pada tak minimalne udelaj ceskej short, ale muj osobni nazor je za ta akcie bude stat litr, ale chce to zverejnit serii vysledku hospodareni a klid na praci na burze. P.S. mam nak dojem ze servery Wall Street jsou posledni dobou fyzicky umisteny v Nevade, ten dnesek stal za to !!!
            clip
            • Re: Pegas
              17.08.2007 0:35

              ale jo, může se podívat i pod 600 ,někde na 650 bych asi ředil,ale já k tomu zatím nevidím žádný důvod a při takové ceně po téhle akcii skočí zase nějaký fond Už takhle jsme o -15 % za měsíc / 830-709/ a k tomu pod úpisem,notabene myslím, že 31.8 mají být ty výsledky a do nich bych takový pokles nečekal a osobně věřím tomu, že se tahle do té doby bouřka přežene . Mám osobní zkušenost,loni jsem měl při poklesu za všechny peníze Telecom - padal, já prodal ,ale šel nakonec nahoru ,ale už beze mě. Tu ztrátu jsem si lízal asi půl roku... Asi to chce lepší nervy a počkat. Když vezmu tu nejhorší variantu, tak zůstanou prostředky v Pegasu ,půl roku si na ně nesáhnu.V posledních pár dnech si někdo Pegasu koupil opravdu hodně , vždy cross v poslední hodině , tak nevím, proč by to dělal. Po +6 měs. věřím, že dostanu všechno zpět a ještě něco navíc co pokryje případný výnos v bance na termínovaném vkladu. jediné co na mě spadne bude " náklad ztracené příležitosti" , že jsem koupil tak špatně a na následném růstu nevydělám nic. Asi se za zbytek peněz podívám na Apple, který jsem vždy chtěl koupit. S cenou UNI sohlasím, protože po všech těch skandálech,co mu ublížily, to chce čas,může krátkodobě jít i zpět pod 220 ale 300 na konci roku 07 bych viděl reálně. Rád bych přál všem hodně štěstí,ale , když tak čtu nadpisy článků,chce to spíš zdravý rozum. Už se těším na to , jak budou všichni, kteří teď volají "zkáza," až to poroste křičet "hurá" jako že to věděli ...
              Dave
    • Re: Krize bank ?
      16.08.2007 16:41

      To máte tak - kdyby krize České spořitelně hrozila, do poslední chvíle byste to nepřiznali a mlžili. Ti co nejsou manažery ČS, jako Vy, nějakým tím strachem pochopitelně disponovat musí.
      TN
  • ?
    16.08.2007 16:19

    Češi si zase jednou pořádně nechali nafouknout hlavu ale to nám patří!Mazaní Němci pouze -1,46 , Amíci ,kteří mají být ze všeho nejvíc znepokojeni -1,O2(podotýkám, že nejvíc se na propadu podílí titul Countrywide F,inancial, který skutečně uletěl na rizikových hypotékách -17), ostatní tituly na strach celkem kašlou a vyvíjejí se dle své hospodářeské potence).A teď to NEJLEPŠI - připos....Čechové, kteří mají současně asi největší problémy na světě s rizikovými hypotékami a likviditou bank, hrdě dosáhli poklesu -5,52 v 16,00.Dobře nám tak, radši se toho nechme,u nás se celkem nic neděje ,ale výsledky svědčí o tom,že největší problémy jsou v ČR.He,he ,he, to nám patří!
    Cen
    • Re: ?
      16.08.2007 21:39

      No ja dúfam, že panika ešte nejaký ten týždeň vydrží a taký aspoň 10% pokles by ešte bodol. V piatok sa to už zrejme nestihne, tak dúfam že v priebehu budúceho týždňa, aby som konečne naštartoval masívne nákupy. Pár percentné výnosy ma nezaujímajú, a takto sa konečne črtá niečo zaujímavejšie... U nás na Slovensku ani nevieme, že nejaká kríza je - index Burzy cenných papierov v Bratislave (SAX)dnes=0,00% zmena. Ešte dobre, že vás máme :)
      Bob
    • Re: ?
      16.08.2007 16:47

      Nevidělo bych to tak jednoduše. To podezřele výrazné a donekonečna omílané zdůrazňování, že právě ČR je tím nejbezpečnějším přístavem pro investice (závěrem minulého týdne), nabádá k myšlence, že se velcí hráči pokusí prostředky z ČR stáhnout dříve, než se provalí stavidla.
      TN
      • Stavidla
        16.08.2007 16:56

        Nedomníváte se, že už se provalila?Taky, že jsme si je provalili sami?Za pár týdnů bude po tzv.hypotéčním nebezpečí (krycí jméno této mazané spekulace) .
        Cen
  • je to hra
    16.08.2007 15:55

    kde obchodníci hrají o každý obchodní příkaz . Je vlastně jedno, kdo a co si myslí, protože jde o to vyprovokovat nákup/prodej. Narozdíl od p. Stuchlíka nevidím žádný důvod, proč by měl ČEZ nebo Pegas dlouhodobě oslabovat.
    Dave
    • Re: je to hra
      16.08.2007 16:14

      ... no a já myslel, že už tu globální korekce je a my se zatím jen obáváme, že přijde... no potěš pánbu!
      Miloš
      • Dave má nakoupíno
        16.08.2007 16:54

        Chápu, jste na shortu, a kdyby to padalo rychle dále dolů během krátké doby, tak byste to neustál. A kdyby jste byl na longu a trval ten pokles dlouho. tak Vám stoploss provalí bok. Přání, že česká burza je ostrov, je otcem Vaší myšlenky.
        • Re: Dave má nakoupíno
          17.08.2007 14:25

          radši si nejřív ujasni co je short a long nez začneš zase rozumovat
          nobody
      • Shrnutí
        16.08.2007 16:51

        Jedno je jisté - korekce začala. Druhé je pro 99% lidí nepředvídatelné - kdy to skončí.
        TN
      • Nákupní přiležitost
        16.08.2007 16:24

        Já si myslim, že jsme si korekcí prošli a to dost velkou (ne jenom dneska). Jestli budou klesat i nadále některé tituly z hlediska hypoték, tak to neni důvod k tomu aby klesal celý trh. Čez se dneškem pro mě stal hrubě podhodnocenou akcií -> nakupuju.
        PájíneK
      • je to hra
        16.08.2007 16:19

        To Miloš: Korekce je 20% , to je rozdíl, co tady bylo Miloši !
        ingkrtek
        • Re: je to hra
          16.08.2007 19:40

          manažere spořky,trh určuje kvalitu titulu ,a když tituly na burze klesají ,tak to musíš-musíte přijmout, ať se to líbí nebo né,nikdo jiný o tom lépe nerozhodne ,než Ti co mají přehled- a to jsou především investoři a né bankovní úředník
          mm
        • Re: je to hra
          16.08.2007 16:57

          To ano, ale globální korekce je už dosti značná. To, že u nás to moc zatím nespadlo jde dle mého na vrub CEZu, který je držen odkupy.
          Miloš
Aktuální komentáře
29.03.2024
11:43Perly týdne: Snižovat váhu technologií? Síla americké ekonomiky a sazby. Japonský trh mimořádný?
8:40Čínská realitní krize se šíří do největších bank. Zatím je 'ještě zvládnutelná'
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
13:30USA - Jádrový deflátor PCE, y/y
13:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m