Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Věci veřejné bohatnou i v

Věci veřejné bohatnou i v "hubených letech". Od tajemných sponzorů dostaly víc než TOP 09 a ČSSD

02.04.2012 10:55
Autor: IHNED.cz

Tři největší sponzory Věcí veřejných je skoro nemožné kontaktovat. Nemají internetové stránky, takže nelze zjistit, čím přesně se zabývají a pro koho pracují. Víc sponzorů než VV loni získala pouze ODS, která má ale desetkrát víc členů.

Ten nepoměr je patrný na první pohled. Věci veřejné, které loni provázel jeden skandál za druhým, získaly podle výroční zprávy o hospodaření rekordní počet sponzorů. Víc získala jenom ODS, která má ale stovky tradičních podporovatelů, navíc má desetkrát víc členů.

Věci veřejné loni získaly o 15 milionů víc než v roce předchozím, kdy se ale konaly volby. Ostatním stranám v takových dobách přitom sponzoři naopak dramaticky ubývají.

Věci veřejné zatím zveřejnily jména jen tří největších sponzorů, už z nich je ale patrné, že nejmenší vládní strana by měla své loňské hospodaření důkladně vysvětlit. Všechny firmy jsou totiž vzájemně propojeny.

Víc než šest milionů korun darovaly společnosti Kastelis a Malepar, které vlastní neprůhledné firmy registrované v Panamě.

Největším sponzorem strany pak má být firma Dennon Consulting, jejíž dnes už bývalý majitel Radek Nováček dal Věcem veřejným 6,4 milionu korun.

Společnosti, které dary poskytly, je přitom skoro nemožné kontaktovat. Navíc nemají internetové stránky, takže ani nelze zjistit, čím se zabývají a pro koho pracují.

Podle údajů z obchodního rejstříku se v minulosti zabýval právními spory v souvislosti s autonehodami, v posledních letech se pak živil mimo jiné zakládáním společností a vytvářením jejich struktur.

iHNed

Související články na IHNED.cz

Blonďatá bestie Kočí vrací úder na divadle. Použije i nahrávky Béma a Janouška

Další vládní krize? VV nařkly ODS a TOP 09, že se předháněly, kdo jim ukradne víc poslanců

Nečas: Pokud Bártu odsoudí, musí odejít ze strany i sněmovny. Jinak s VV skončíme


Váš názor
  • názor
    02.04.2012 11:06

    Jsou to nesmírně šikovný kluci a holky. Jejich politika je tak politická přímo senzační. Největší úctu si zaslouží jak se dokázali vklínit do současných ovládajících struktůr. Musí být velmi šikovní a hooodně toho vědět, když i samotný vrchí kmotr je hodnotí jako nejlepší ve svých oborech.
    Homo
    • Re: názor
      02.04.2012 11:12

      No, ve skutečnosti to bude asi jinak. Ovšem zamysli se nad proběhlými souvislostmi. Děma mafiím (ODS napravo - ČSSD nalevo) se podařilo VV očernit dostatečně. Pak se dál oblbuje voličstvo, uměle se objevují preference u agentur, které tyto strany ovládají atd... Pak se voliči jako VM zaradují, že si mohou zakroužkovat své kandidáty a mafie zde zase zůstane na další 4 roky. O to přece jde - zlikvidovat politickou konkurenci. Tento národ je slepý a je zbytečné s ním polemizovat.
      Jesse
      • Ve skutečnosti?
        02.04.2012 11:33

        Ale Jesse, ty jsi jako ten pětkař Pepíček, který se doma hájí tím, že Venca ji dostal taky. Socani byli snad založeni jako strana na tunelování, převedení "dluhu" podniků (které do převratu až 95% svého zisku převáděly na stát a "zadlužovaly se" u státních bank na nákupy nových strojů nebo technologií) na tyto státní firmy za účelem jejich znehodnocení a prodeje za hubičku, kdežto jejich zisky jim připsány nebyly? K socanům se samozřejmě přidali i takoví, kdo vycítili příležitost v rostoucí straně, stejně jako třeba k Chartě se dalo dost těch, kdo neuspěli opakovaně na oficiální (umělecké) scéně, Raději prováděj oční cviky, abys nebyl ještě slepější než ostatní ;-)
        Kalka.
        • Re: Ve skutečnosti?
          02.04.2012 11:38

          Socani jsou levá odnož KSČ a ODS pravá odnož KSČ. Zas tak slepej nejsem :-))
          Jesse
          • Kalko
            02.04.2012 11:41

            to že nevidím do účtů soudruhů zleva ani zprava, ještě neznamená, že budu kroužkovat. Ani nevíš, že někteří soudruzi napravo kradli pro ty na levé straně a ti co zakotvili u leváků, zase hojně napomáhali přesouvat miliardy na účty těch vpravo. Tak co jsi tím pepkem vlastně myslela?:-)))
            Jesse
            • Jesse
              02.04.2012 12:02

              No právě - proto taky nerozlišuju lidi na pravičáky a levičáky, ale na grázly a ty, co se jimi snaží nebýt ;-)
              Kalka.
            • Re: Kalko
              02.04.2012 11:58

              maš pravdu ni jinýho než vv nám nezbejvá :-))..já teda radši kateřinu než kristýnu jestli si můžu zakroužkovat teda!
              db
              •  
                02.04.2012 12:13

                ale nikoho tady nenapadne alternativa, že je to zaplacený článeček. Jinak nechápu, proč by se finanční server pouště sám o sobě do politické polemiky.
                Jesse
            • Re: Kalko
              02.04.2012 11:57

              Ty oční čvičení jsou hodně důležitý a strašně prospěšný. Je dobrý taky trénovat sluch, aby nebyla slyšet tráva růst. Představivosti se, ale meze nekladou a pravda ani morálka tady není jediná a je důležité jak je s p r á v n ě definována. Budoucnost ukáže jestlí velkým a největším klukům se podaří uspokojit základní a velmi (ne)skromné potřeby těch nových kluků a holek, nebo jestli například budemě slyšet další zajímavá povídaní z různých pater.
              Homo
              •  
                02.04.2012 12:03

                myslím, budeme nejen slyšet, ale vidět.....největší problém se ted jeví, jak to zarchivovat, aby to i z cloudu neodfoukl anonymous .-)))
                AMN
              •  
                02.04.2012 12:03

                Jestli vůbec nějaká budoucnost bude... víš...:-) resp. otázka je, jaká bude ta budoucnost. S maloměšťáctvím, kariérizmem, bezohledností a nezřízeným mamonem politiků moc veselá nebude. To se koneckonců ukazuje už od roku 1948. Ti češi se nezměnili.
                Jesse
                •  
                  02.04.2012 12:10

                  a proč by měli , když nemusí......měnit společnost lze vždy a to okamžitě , když je ještě v euforii...po válkách, převratech,hladomorech a pádech ! Jakmile se otřepe z nejhoršho opět si najde falešné cestičky.Plevel totiž roste vždy do větší výšky a proto se musí udusit a vytrhat hned ,když vzklíčí. Málokdo, ale mladé výhonky odliší od plevele !
                  AMN
                  •  
                    02.04.2012 12:18

                    Nevěřím. Geneticky zpotvořenou společnost nezměníš. To už je historický fakt. Změnit se dají pouze hranice, vlády, konta... blbost přetrvává věky. Takových hesel o přeměnách společnosti jsem už slyšel dost. Nepamatuješ se na ty hesla, kterak cucák Stáníček si vyhrnul rukávy a jal se přeměnit naši společnost na lepší společnost?:-)) Nebo ideolog Klaus, jak nám sliboval, že se změníme?:-))) Já ty ideologické bojovníky za lepší společnost vidím kolem sebe stále. NIC se nemění - blbost a tupost je věčná.
                    Jesse
                    •  
                      02.04.2012 13:27

                      Jáj, Jasejko, ale mení sa, dačo sa predsa len mení. České ženy, keď vidia pomery vo spoločnosti, prestaly rodiť deti. Česi sú vo svete na špici v starnutí obyvateľstva a po roku 2020 začnú bezpečne vymierať najrýchlejším tempom na svete. Jáj, neboj sa ty nič, dobre tu bude, keď tu bude len zopár Čechov.
                      Šaňo
                    •  
                      02.04.2012 12:33

                      No jestli chápeš blbost a tupost jako neschopnost vidět, že grázlování se v konečném výsledku nevyplatí, tak souhlas... Jinak ty jsi z které společnosti nadlidí? ;-)
                      Kalka.
                      •  
                        02.04.2012 12:44

                        Já su z té, kde se neskáče na špek a kde se nekroužkuje..., protože už 2000 let se grázlování vyplácí. Kde by se jinak v této společnosti vzalo tolik kast a klanů s miliardovými majetky? Víme, že nabytí astronomických majetků pochází pouze ze zločinu. Ale to neznamená, že grázlování obhajuji.
                        Jesse
                        • JL
                          02.04.2012 12:59

                          Jj, avšak psala jsem "v konečném výsledku". Ty víš, že všichni ti měli dobré spaní, že měli radost ze svých dětí a rodin? Nebo se spíš vždy dalším a dalším grázlovstvím neustále pokoušejí krýt ty předchozí a musí být neustále ve střehu. Jj, tak se to dá určitě dělat, ale ta starost o ty nabyté statky a rozčílení, když je o ně někdo grázlovatější připraví... ;-)
                          Kalka.
                          • Re: JL
                            02.04.2012 13:12

                            Nj, to jsou pak ty okupace Zimního paláce a tak...:-)))
                            Jesse
                            • Rere: JL
                              02.04.2012 13:17

                              Přesně! :-)))
                              Kalka.
                              • Re: Rere: JL
                                02.04.2012 13:25

                                Zrovna v telce Marc F. - Massive destruction of private wealth is coming down the line - well-to-do investors can lose 50% of their wealth (f.e. student loans will never be repaid >losses of funds... ;-(
                                Kalka.
Aktuální komentáře
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu
9:06Rozbřesk: Česko v pasti NIMBYsmu. Holub z ČNB preferuje snížení sazeb o 50bps
8:50ČNB nemusí se snižováním sazeb spěchat, v USA údajně hrozí prohloubení výprodejů a futures jsou zelené  
6:38FX Strategie: Fed zpomalí tempo kvantitativního utahování, a to přibrzdí dolar v krasojízdě. Přijde smršť důležitých makro-dat  
22.04.2024
17:32Téměř rekordní relativní nezájem o dluhopisy, akcie tančí na hudbu budoucnosti
16:48Techy se zvedají, ale Wall Street se nedaří nahrazovat páteční ztráty  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m