Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Babiš ml. pro Seznam Zprávy: Otec lže, chci být v kontaktu s policií

Babiš ml. pro Seznam Zprávy: Otec lže, chci být v kontaktu s policií

15.11.2018 14:52
Autor: ČTK

Syn premiéra Andrej Babiš ml. napsal v e-mailu, který zveřejnil server Seznam Zprávy, že si přeje být telefonicky v kontaktu s českou policií vyšetřující jeho údajný únos na Krym. Současně označil za lež tvrzení svého otce, že musí být ve Švýcarsku kvůli schizofrenii pod neustálým dozorem. Kvůli aféře kolem Babišova syna čelí předseda vlády a ANO výzvám k demisi, nejistá je budoucnost jeho vlády s ČSSD. Babiš považuje případ za projev hyenismu novinářů, kteří podle něj zneužili psychicky nemocného člověka.

Policie už na twitteru oznámila, že informace z e-mailu ověřuje, je v kontaktu se státním zastupitelstvím a je připravena provést s autorem e-mailu "neodkladné úkony dle zákona".

"Teď čtu v novinách, že můj otec řekl, že musím být pod 'neustálým dozorem' vzhledem k mé pseudonemoci, které se říká schizofrenie. Tím překročil červenou čáru, protože to je lež a sahá to a dotýká se to mé osobní svobody. Nejsem vůbec pod 'dozorem' ve Švýcarsku, ale volný," napsal.

Přečetl si také, že policie znovu otevřela jeho údajný únos na poloostrov Krym. "Přeji si být telefonicky v kontaktu s policií ČR vyšetřující můj případ z Ukrajiny a Ruska," citoval server dopis, který přišel z adresy Babiše juniora.

Andrej Babiš mladší nyní žije s matkou ve Švýcarsku. Policie jej chce vyslechnout coby klíčovou postavu kauzy Čapí hnízdo, v níž je kvůli údajnému dotačnímu podvodu obviněn on, jeho otec i další členové premiérovy rodiny. Redakce Seznam Zprávy uvedla, že dopis předává státnímu zastupitelství, které dozoruje obnovené vyšetřování zmizení Babišova syna na Krym loni v září.

Případ začal poté, co reportéři Seznam Zprávy zveřejnili rozhovor s Babišem mladším. V něm prohlásil, že jej spolupracovníci jeho otce drželi na Krymu, aby nemohl vypovídat v kauze Čapí hnízdo. K farmě prý podepisoval nějaké dokumenty, ale nevěděl, co podepisuje. Na Krym ho odvezl manžel jeho psychiatričky Petr Protopopov. V rozhovoru pro dnešní Právo Protopovov uvedl, že byl od léta 2015 asistentem Babišova syna a do Ruska a na Krym ho odvezl loni v září kvůli tlaku médií po vypuknutí kauzy Čapí hnízdo. V listopadu se na Krym vrátili. Jejich cestu dokumentuje řada fotografií a věděli o ní i příbuzní, uvedl Protopopov.

Babiš mladší ale reportérům řekl, že se Protopopova bál, a proto oznámil české policii, že byl unesen.

Předseda vlády dnes na facebooku poděkoval manželům Protopopovým za péči o svého syna trpícího schizofrenií. "Můj syn měl to štěstí, že i přes velmi vážnou duševní nemoc měl kamaráda, který se o něj staral jako o bratra. Kéž by všichni nemocní měli někoho takto hodného a oddaného, kdo jim věnuje svůj čas, pozornost a péči," napsal premiér.


Petr Protopopov mu věnoval 2,5 roku svého života, uvedl premiér. Premiérův pětatřicetiletý syn tvrdil, že ho Protopopov držel kvůli kauze Čapí hnízdo na Krymu. Protopopov dnes v rozhovoru pro Právoodmítl, že by Babiše juniora unesl na Krym.

"Můj syn měl to štěstí, že i přes velmi vážnou duševní nemoc měl kamaráda, který se o něj staral jako o bratra. Kéž by všichni nemocní měli někoho takto hodného a oddaného, kdo jim věnuje svůj čas, pozornost a péči," napsal premiér.

Protopopov dnes v rozhovoru pro Právo uvedl, že byl od léta 2015 asistentem Babišova syna. Čtyři měsíce se o něho staral zadarmo, od ledna 2016 ho platil Agrofert jako řidiče. Protopopov uvedl, že se o juniora staral jako o nevlastního bratra. Do Ruska a na Krym ho loni v září odvezl kvůli tlaku médií po vypuknutí kauzy Čapí hnízdo. Už předtím byli dva týdny v Kaliningradu. Jejich cestu dokumentuje řada fotografií a věděli o ní i příbuzní, uvedl Protopopov. V listopadu se na Krym vrátili a Babiš mladší si tam našel slečnu. Pod jejím dohledem trávil pak na Krymu a později i na východní Ukrajině bez Protopopova několik dní. "Zatímco já seděl v Bartolomějské na výslechu, on byl v Krivém Rogu se svou přítelkyní," řekl Protopopov.

V reportáži Seznamu, která kauzu Babišova syna v pondělí rozpoutala, hovořil Protopopov jinak. Na otázku, proč vezl Babiše juniora na Krym a do Moskvy, odpověděl, že tam nikdy nebyl.

Deník Blesk dnes zveřejnil pasáže z e-mailu, který redakci poslal Babišův syn v květnu 2017. Píše v něm o svých psychických problémech a o strachu. Zmiňuje také, že své psychiatričce Ditě Protopopové nedůvěřuje. Babiš mladší býval dříve pilotem, Blesku napsal, že výpověď v Travel Servisu podal v roce 2015.

Babišův syn nyní žije ve Švýcarsku, kde s ním rozhovor natočili novináři Seznamu. Je stále nemocný a bere léky. V rozhovoru pro Seznam prohlásil, že jej spolupracovníci jeho otce drželi na Krymu, aby nemohl vypovídat v kauze Čapí hnízdo. K farmě, kvůli které čelí on i premiér obvinění z dotačního podvodu, prý podepisoval nějaké dokumenty, ale nevěděl, co podepisuje. Protopopova se Babiš mladší bál, a proto oznámil české policii, že byl unesen, řekl Seznamu.

Protopopov odmítá, že by Babiše unesl, odvezl ho kvůli médiím

Petr Protopopov odmítá, že by unesl syna premiéra Andreje Babiše (ANO) na Krym. Právu řekl, že byl jeho asistentem a do Ruska a na Krym odjeli loni kvůli tlaku médií po vypuknutí kauzy Čapí hnízdo. Protopopov uvedl, že se o Babiše staral jako o nevlastního bratra, od ledna 2016 byl placen Agrofertem. Babiš trpící schizofrenií si na Krymu našel slečnu a pod jejím dohledem trávil na Krymu a později i na východní Ukrajině bez Protopovova několik dní.

 
 

Čtěte více:

Babiš: Životnost jaderné elektrárny Dukovany by se mohla prodloužit o deset let
30.10.2018 8:52
Životnost jaderné elektrárny Dukovany by se mohla prodloužit o deset l...
Babiš: Česko bude aktualizovat energetickou koncepci
01.11.2018 16:37
Premiér Andrej Babiš (ANO) řekl, že Česko bude aktualizovat svou energ...
Kauza Čapí hnízdo a Babišův syn: Opoziční strany žádají nedůvěru vládě, ČSSD výměnu premiéra?
13.11.2018 13:25
Šest opozičních stran, jež sdružují 92 poslanců, podalo návrh na vyslo...
Babiš ministrovi USA: ČR chce rozvíjet jadernou energetiku
14.11.2018 16:15
Premiér Andrej Babiš (ANO) řekl americkému ministrovi energetiky Ricku...

Váš názor
  • Jen divadlo
    16.11.2018 13:23

    pro koblihožrouty co sežerou i "koňský" koblížek když jim ho dá vůdce. Ukažte mi jediného rodiče na světě, co své nejbližší a ještě k tomu třeba i nemocné "uklidí" před medii místo normální země na Krym to může sežrat vážně je tykev shortu zdar
    Mike -Green D. is killing Europe
    • Re: Jen divadlo
      16.11.2018 13:41

      mám rád divadlo, spíše dramata, ale musí ho psát skureční umělci, nikoliv nuly jako Slonková-Kubíková
      achilles
      •  
        16.11.2018 13:50

        Kdz naposledz viděl nemocného synka, za kterého by dal život?? Psychická nemoc neznamená nesvéprávnost. Platí mu ty nejlepší švycarské lékaře?
        Velkamedvědice
        •  
          16.11.2018 15:18

          AB ml. se léčí u švýcarských psychiatrů. Pochvaloval si, že už nebere injekce, ale jen prášky.
          Špaček
        •  
          16.11.2018 14:01

          určitě se nemá špatně...buď je nastrčenej nebo se bojí vyšetřování, já už nic nevěřím té mediokracii a už vůbec ne Novinkám a Seznamu. Chodím tam jen na mail.
          achilles
          •  
            16.11.2018 14:15

            A médiím ve vlastnictví kobliháře věříš? A co přímo koblihářovi samotnému, který křivě přísahá na zdraví svých dětí.
            ..
            •  
              16.11.2018 14:30

              ano věřím, pořád je to premér naší země, má zodpovědnost a tvoří-novináři u nás bohužel jen boří a napadají, jsou chtivé senzací a když je okurková sezona tak si vymýšlí
              achilles
              • srandisto
                16.11.2018 15:00

                můžeš prosím napsat jedinou věc, firmu nebo cokoliv co vytvořil ? on po dobrém nebo častěji po zlém a velmi často za "podivných" okolností přebírá co vytvořil někdo jiný tak honem aspon jeden příklad :o)
                Mike -Green D. is killing Europe
              •  
                16.11.2018 14:46

                Tak to je jiná. Tohle má neprůstřelnou logiku.
                ..
  • Snad s kontaktem pomůže Slonková
    16.11.2018 13:11

    „Od včerejška se pokoušíme o navázání kontaktu s pisatelem, čímž by mohlo dojít k upřesnění celé řady informací. Podle aktuálních informací je tento kontakt zatím bez odezvy,“ řekl na tiskové konferenci ředitel pražské policie Jan Ptáček. K samotnému vyšetřování údajného dotačního podvodu kolem farmy Čapí hnízdo Ptáček uvedl, že policie po Adreji Babišovi mladším nikdy nepátrala. „Neměla k tomu důvod. Policisté byli v pravidelném kontaktu s jeho advokátem a informace o jeho pobytu v zahraničí průběžně ověřovali,“ uvedl ředitel pražské policie. K posouzení psychického stavu Babišova syna byl podle Ptáčka přibraný před několika měsíci soudní znalec. „Jeho posudek je důležitý pro další průběh trestního řízení,“ dodal.
    Špaček
  • vejtažka
    16.11.2018 11:20

    Příspěvek byl přesunut do Obecné diskuze Patria.cz.
    Kalka.
    • Re: vejtažka
      16.11.2018 11:38

      Příspěvek byl přesunut do Obecné diskuze Patria.cz.
      Lišák
      •  
        16.11.2018 11:41

        Haha. Zřejmě ti jako takovému boháči nazáleží na tom, že při koupi automobilu zaplatíš nějakou tu daň navíc...
        Kalka.
        •  
          16.11.2018 13:00

          Chtěl jsem ti těch ušetřených 500tis. DPH dát, aby sis nemusela na nákupy akcií draho půjčovat. Zatím mi, ale od tebe žádný email nepřišel.
          Lišák
          • Sliby chyby.
            16.11.2018 13:42

            Dokaž, že na to máš: www.ulozto.cz. Nevymýšlej si nové emaily.
            Kalka.
            • Re: Sliby chyby.
              16.11.2018 13:49

              Email funguje. Zrovna před chvílí mi přišly dvě zprávy. Takže se nevymlouvej a laskavě nelži, že neexistuje.
              Lišák
    • Re: vejtažka
      16.11.2018 11:24

      nebyla b ymožnost přesunot vaši komunikaci do obecních zpráv, popř. ještě lépe do osobních???? nebo jste snad spojeni s čapím hnízdem apod?
      achilles
  • malý podnikatel Lišák
    16.11.2018 10:21

    Příspěvek byl přesunut do Obecné diskuze Patria.cz.
    Kalka.
  •  
    16.11.2018 9:59

    chtel bych videt dukaz ze se jedna o schizu nebo dualku :) mozna ze ten jeho syn ma nejake dusevni potize, otazka je jak k nim prisel, jestli je zdedil nebo mu pomohlo rodinne prostredi ve kterem vyrustal nebo v cem pozdeji zil a pracoval a nebo nejaka latka se kterou omylem prisel do kontaktu v demokratickem rusku. PS neni tady nejaky schizofrenik co by chtel prese mne pasivne investovat ? ... budu tvuj "kamarad" staci jen jeden podpis a do ruska te taky muzu vzit!!
    eple
Aktuální komentáře
28.04.2024
12:33EP Infrastructure, a.s.: Oznámení o splacení emise dluhopisů
12:26J&T FINANCE GROUP SE: Výroční zpráva za rok 2023
8:35Víkendář: Fiskální politika drží sazby nahoře, u akcií je tak lepší zaměřovat se na kvalitu
27.04.2024
8:31Víkendář: Podle Morgan Stanley je ekonomika stále v pozdní fázi cyklu s odpovídajícími důsledky pro akciový trh
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data