Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 03.05.2024
18:00Letiště Praha podepsalo se sdružením projektantů v čele...
17:40Spojené státy odsuzují zákeřné kybernetické aktivity ruských zpravodajských služeb namířené proti České republice, Německu a dalším evropským zemím. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo americké ministerstvo zahraničí. Útoky na české a německé cíle, o kterých informovaly vlády těchto dvou zemí a spojily je s Ruskem, odsoudila také EU, NATO a Británie (ČTK)
16:02

USA - Index ISM ve službách v dubnu na úrovni 49,4 b., tj. nejníže od roku 2022. Čekalo se 52 b.

(Bloomberg)
15:48

Boeing - Jefefr

......  
15:42V německém stavebním sektoru se schyluje ke stávkám. Zaměstnavatelé totiž odmítli přistoupit na arbitrážní rozhodnutí ohledně pracovních podmínek a zvyšování mezd. Vyjednávání se týkají zhruba 930.000 pracovníků, uvedla dnes agentura DPA. Odborový svaz IG BAU už dříve oznámil, že svolá stávku, pokud zaměstnavatelé odmítnou arbitrážní rozhodnutí, které svaz přijal koncem dubna (ČTK)
15:33Česko zaznamenává zvýšené aktivity Ruska v oblasti kyberútoků a kyberšpionáže již delší dobu, registruje vyšší desítky útoků na infrastrukturu. Na možné cíle však ČR důsledně dohlíží a například s Německem si denně vyměňuje informace. O většině hrozeb se veřejnost nedozví, jsou zlikvidovány již v počátcích. Novinářům to dnes po setkání s německou ministryní vnitra Nancy Faeserovou řekl ministr vnitra Vít Rakušan (ČTK)
14:35

USA: Míra nezaměstnanosti v dubnu činí 3,9 % proti předchozím 3,8 %. Čekala se stagnace na 3,8 %

(Bloomberg)
14:33

USA: Průměrná hodinová mzda v dubnu meziročně vzrostla o 3,9 % (odhad trhu 4,0 %) proti předchozím 4,1 %

(Bloomberg)
14:32

USA: V dubnu přibylo 175 tis. pracovních míst (odhad trhu 240 tis.) proti předchozím rev. 315 tis.

(Bloomberg)
13:22Severoatlantická aliance stojí po boku Česka a Německa a silně odsuzuje nekalé kybernetické aktivity s cílem podkopat demokratické instituce a svobodnou společnost. Útoky, které podle Berlína cílily na německou vládní sociální demokracii a zbrojní průmysl, odsuzuje také Evropská unie, uvedl v prohlášení také šéf diplomatické služby EU Josep Borrell. Terčem útoku byly podle českého ministerstva zahraničí také některé české instituce (ČTK)
13:22Některé české instituce byly od loňského roku cílem úto...
12:25Rusko předpokládá, že se do roku 2030 zbaví závislosti na dovozu lithia a některých dalších vzácných nerostů. Ruské zpravodajské agentuře TASS to řekl Jevgenij Petrov, šéf úřadu Rosnědra, který v Rusku vydává licence k těžbě. Lithium se používá například v jaderné energetice či v bateriích pro elektromobily (ČTK)
11:55Světové ceny potravin v dubnu pokračovaly v růstu, dál zdražuje maso a mírně se zvýšila i cena rostlinných olejů či obilovin. Zlevnil naopak cukr a mléčné výrobky. Ve své zprávě to dnes uvedla Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Potraviny od začátku letošního roku zlevňovaly, jejich ceny se začaly zvyšovat v březnu (ČTK)
11:40V ČR v prvním čtvrtletí přibylo 4685 firem, nejvíc za posledních šest let. V období od ledna do konce března vzniklo 8339 společností, což bylo nejvíce od posledního čtvrtletí 2018. Zároveň jich v tomto období zaniklo 3654 (ČTK)
11:26Írán propustil posádku lodi plující pod portugalskou vlajkou, kterou zadržel bezmála před třemi týdny v Ománském zálivu a spojuje s Izraelem, samotné plavidlo však má nadále pod kontrolou. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na íránského ministra zahraničí (ČTK)
11:13

Eurozóna: Míra nezaměstnanosti v březnu stagnovala na 6,5 % v souladu s odhadem trhu

(Bloomberg)
10:56Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy Sněmovna schválila v mírnější podobě, než jak ji navrhla vláda. Do vládní předlohy doplnila zákaz prodeje zemědělské půdy vlastníkům z takzvaných třetích zemí, tedy v podstatě mimo Evropskou unii. Upravenou novelu nyní dostanou k posouzení senátoři (ČTK)
10:42Meziroční růst spotřebitelských cen v Turecku v dubnu zrychlil na 69,80 procenta z 68,50 procenta v předchozím měsíci. Oznámil to dnes turecký statistický úřad. Míra inflace tak vzrostla šestý měsíc za sebou (ČTK)
10:18

Norges Bank nechala hlavní úrokovou sazbu na 4,5 % v souladu s očekáváním. Norská centrální banka dále uvedla, že "restriktivní měnová politika může být potřeba o něco déle"

(Bloomberg)
8:51Svobodu tisku na celém světě ohrožují právě ti, kteří by měli být jejími garanty, tedy vlády a politické orgány zemí, varuje organizace Reportéři bez hranic (RSF). V jejím aktuálním žebříčku svobody médií si Česko pohoršilo o tři pozice a je 17., Slovensko se propadlo o 12 míst a skončilo 29. ze 180 hodnocených zemí. Na první příčce je stejně jako před rokem Norsko, poslední skončila Eritrea (ČTK)

Přehled zpráv

select
Rok ztrát, kam se podíváš. Vzorové portfolio na tom bylo stejně špatně naposledy ve 30. letech
22.12.2022 11:21
Letos je pohled na investiční portfolia neveselý, bez ohledu na to, ka...


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Jakub Blaha k Amazonu (+2 %) po 1Q24: Tržby cloudové divize letos přesáhnou 100 miliard dolarů
01.05.2024 13:45
Amazon Web Services (AWS) letos dosáhne ročního obratu 100 m...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne