Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
V čele ČEZ bude další 4 roky Martin Roman

V čele ČEZ bude další 4 roky Martin Roman

18.10.2007 17:50
Autor: 

Dozorčí rada společnosti ČEZ prodloužila předsedovi představenstva Martinu Romanovi funkční období na další 4 roky s platností od 20. února 2008. „Dozorčí rada učinila tato rozhodnutí s dostatečným předstihem, aby potvrdila kontinuitu řízení společnosti,“ uvádí ČEZ v tiskové zprávě.

Na post místopředsedy představenstva Jiřího Borovce, který z funkce odchází ke konci roku, nastoupí od 1.ledna současný šéf jaderné elektrárny Temelín Vladimír Hlavinka. Řízení elektrárny Temelín od nového roku převezme Miloš Štěpanovský, který je dnes v divizi výroba odpovědný za řízení sekce údržba JE.

Dozorčí rada společnosti ČEZ také odsouhlasila novou organizační strukturu společnosti. „Nová organizační struktura bude lépe odpovídat povaze a rozsahu podnikání a best practice řízení velkých mezinárodních energetických společností a vyplývá také z výsledků programu Efektivita, který se ve společnosti zahájil v tomto roce,“ uvádí ČEZ.

Vznikne divize international, ve které se bude soustředit řízení zahraničních aktivit ČEZ, a divize investice, která má posílit nezbytnou organizační základnu pro řízení masivního investičního programu společnosti. Organizační změna dále zahrnuje přesun některých úseků mezi jednotlivými divizemi.

V souvislosti se schválenou organizační změnou se ředitelem divize finance stane od 1. 1. 2008 Martin Novák. Petr Vobořil, který dosud tuto divizi řídil, bude nadále v ČEZ působit jako ředitel interního auditu (dosavadní ředitel interního auditu Radek Pomije přechází do ČEZ Bulharsko). Do čela nové divize investice se postaví Peter Bodnár, dnes ředitel úseku výstavba a obnova zdrojů. Divizi international bude řídit dosavadní ředitel divize distribuce Tomáš Pleskač. Ředitelem divize distribuce se stane Jiří Kudrnáč, který dnes vykonává funkci generálního ředitele dceřiné společnosti ČEZ Distribuce.

Profily:

Ing. Martin Novák (36 let), vystudoval VŠE v Praze a svou kariéru začal jako daňový poradce v Price Waterhouse v roce 1993. Odtud přešel do České rafinérské, kde pracoval v letech 1996 - 2001, naposledy ve funkci Controller-Zástupce finančního ředitele. Následujících 5 let působil ve společnostech Conoco v Houstonu a ConocoPhillips Londýně, v letech 2005 - 2006 jako finanční ředitel pro střední a východní Evropu. Od roku 2006 pracuje v ČEZ jako ředitel úseku účetnictví. Během jeho působení ve Skupině ČEZ se podařilo výrazně zrychlit reportování výsledků, zjednodušit mnoho procesů, snížit počty účtáren Skupiny a zvýšit efektivitu poskytovaných služeb s přímým vlivem na snížení nákladů.

Mgr. Ing. Vladimír Hlavinka (41 let) absolvoval studium na Vysokém učení technickém v Brně, obor tepelné a jaderné stroje a zařízení, a studium na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. V letech 1989 – 1991 pracoval ve Výzkumném ústavu jadrových elektrární Trnava, v letech 1991 – 2000 v energetické společnosti ČEZ a od roku 2000 ve společnosti ALTA, a. s., kde působil ve funkci člena představenstva. V rámci skupiny ALTA odpovídal za organizaci a řízení, právní službu a akvizice.
Od 18. července 2006 se vrátil do ČEZ do funkce ředitele Jaderné elektrárny Temelín. Během více než roku v této se mu podařilo zvýšit významně provozní spolehlivost elektrárny, což potvrdilo i zkrácení plánované odstávky v letošním roce.

Ing. Peter Bodnár (47 let) bezprostředně po ukončení studia na Strojní fakultě Technické univerzity v Bratislavě pracoval od roku 1984 v SES Tlmače jako konstruktér a projektant, později jako vedoucí projekce. Do společnosti ČEZ přišel ze společnosti Slovenské Elektrárne, kde pracoval jako ředitel úseku Kvality a zlepšování procesů. Vedl proces restrukturalizace a byl zodpovědný za implementaci změn ve firmě. Na konci roku 2005 se podílel na přípravě vstupu italské společnosti Enel do Slovenských Elektrární. Od roku 2002 působil ve francouzské nadnárodní společnosti Alstom Power service jako generální ředitel pro Slovenskou a později i Českou republiku. V letech 1992-2001 pracoval Peter Bodnár ve vedoucích funkcích akciové společnosti Istroenergo Group kde získal zkušenosti v oblasti soukromého podnikání. Ve spolupráci s koncernem Škoda se podílel na projektech v Turecku, Spojených arabských emirátech a na Kubě. Do Skupiny ČEZ přišel v červnu 2007.

Ing. Jiří Kudrnáč (42 let) je absolventem Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, obor elektrické stroje a přístroje. Od roku 1990 zaměstnancem Severočeské energetiky. V letech 1990 - 2005 pracoval jako technik přenosové soustavy, vedoucí oddělení rozvoden VVN, vedoucí analytických a implementačních týmů v oblasti systému řízení provozu zařízení VVN, člen týmu reengineeringu, vedoucí sekce Strategie v SČE, a.s. a vedoucí odboru GŘ SČE, a.s. Od dubna 2005 generálním ředitelem, předsedou představenstva ČEZ Distribuce, a.s. , byl také vedoucím týmu D2 Projektu VIZE 2008.

Ing. Miloš Štěpanovský (50 let) je absolventem strojní fakulty ČVUT. V energetické společnosti ČEZ pracuje od roku 1982. Začínal v jaderné elektrárně Dukovany na mimojiné jako operátor, vedoucí bloku, dispečer či náměstek pro řízení technické politiky údržby zařízení jaderné elektrárny Dukovany. Od ledna 2004 byl ředitelem sekce výroba elektrárny Dukovany, v roce 2005 přešel na pozici ředitele sekce správa jaderných elektráren. Od července 2007 je ředitelem sekce údržba jaderných elektráren.

(Zdroj: ČEZ)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky
15:43BlackRock: Dlouhodobě nebude pokračovat scénář vyšší inflace a sazeb. Postará se o to umělá inteligence a další technologie
15:00ČEZ, a.s.: Zvolen nový místopředseda dozorčí rady ČEZ

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Varta AG (12/23 Q4, Bef-mkt)
9:00CZ - HDP, q/q
12:00Walgreens Boots Alliance Inc (02/24 Q2)
13:30USA - HDP, q/q a
13:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
14:45USA - Index aktivity ISM Chicago
15:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university