Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Českým prezidentem byl zvolen znovu Václav Klaus

Českým prezidentem byl zvolen znovu Václav Klaus

15.02.2008 17:47
Autor: 

Václav Klaus byl znovu zvolen českým prezidentem. Ve třetím, závěrečném kole druhé volby získal 141 hlasů, tedy stejně jako při prvním a druhém kole dnešní volby. Před pěti lety byl do čela státu zvolen hlasy 142 zákonodárců. Ekonom Jan Švejnar, navržený ČSSD a Stranou zelených obdržel 111 hlasů. Jejich protikandidátka, nominovaná KSČM, Jana Bobošíková odstoupila ještě před prvním kolem.

Staronový prezident dnes získal opět hlasy 93 poslanců, a to ODS, části KDU-ČSL a tří bývalých členů klubu ČSSD. V Senátu pro Klause hlasovalo 48 zákonodárců, a to občanští demokraté, pět lidovců a dvě senátorky z klubu SNK.

(Zdroj: Reuters, ČTK)


Váš názor
  • Jakou kdo myslel změnu?
    17.02.2008 15:40

    1.Čestný předseda, 2.Ústavní soud, 3.Sněmovna, 4.Ministerstvo spravedlnosti, 5.Ministerstvo vnitra, 6.Privátní média = hegemonie. Myslí snad někdo změnu v tomto?
    Obcan
  • Tak já bych se pro změnu
    16.02.2008 18:10

    postavil za Vaška. A to velmi. Nikdo není dokonalý - ruku na srdce. Ale jestli mám v někom záruku, že umí odkázat zahraniční vlivné skupiny lidí do hlubin, tak je to práve pan Klaus. Vzpomente si na vzedmutou vlnu Sudotoněmeckého Landsmanšaftu po nástupu ČSSD do vlády. Vzpomente na neustálé snahy na probourání Benešových dekretů. Na otázku Temelína. Klaus mi prostě mluví z duše a jsem rád, že existuje člověk, který se umí velmi osobně postavit za Čechy a národ jako takový. Pracuji v mezinárodním obchodě a tolik snahy o rozdělení trhu a ČR vůbec - to mám na denním pořádku. Neumím si představit, že by pan Švejnar stejně tvrdým způsobem dokázal vymezit mantinely ČR vůči zahraničí. Ono je to vlastně jednoduché. Paroubkovi je jedno, jestli na hradě bude sedět pravičák, levičák, žena nebo muž. Hlavně, když půjde Paroubkovi na ruku a bude ho poslouchat. A to právě nechci. Takže Vivat Václav. Ahoj.
    MartinFX
    • Re: Tak já bych se pro změnu
      16.02.2008 18:16

      Já taky, jednou mi podal ruku a málem jsem si stříkl do kalhot, je to pořád štranák.
      ODDESÁK
  • Hlavu vzhůru
    16.02.2008 16:25

    Moc daleko jsem příspěvky číst nevydržel.Že je tady tolik socialistů a tak těžce volbu nesou je smutné.Můj kamarád včera ani nepřišel na pravidelné sezení do hospody jak trpěl.Dnes byl jediný u stolu podrážděný,ostatní,a nejstaršímu je 91 zářili spokojeností,nic je nebolelo.
    senior
    • Re: Hlavu vzhůru
      16.02.2008 18:27

      Tak to tak máte asi jen jednoho jednookého mezi slepými :-)))
      Skrblík
    • Re: Hlavu vzhůru
      16.02.2008 18:09

      Tak to jste na tom špatně když tam máte jen jediného rozumného.Asi si uvědomil že ČR právě propásla obrovskou šanci postavit do svého čela člověka slušného s čistýma rukama nezatíženého špatným svědomím za gigantické zlodějny a ekonomický a morální diletantismus a marasmus.Opět jeden případ kdy slušnost a čestnost (Pana Švejnara)dostala na frak od drzých a bezohledných darebáků.
      Takysenior
      • Hluboký omyl
        16.02.2008 18:30

        Čím Vás pan Švejnar oslovil? Projevem? Z toho bych nezapsal čárku, jaké to bylo obecné blábolení. Postoji? Jakými, když byl od 18 v zahraničí? Nemylte si, že kdokoli z venku je zcela jiný člověk. Ten, kdo je v tomto ohledu nezatížený, je pouze jednoduchý český volič. Podívejte se na Koženého: taky byl ze zahraničí, navíc absolvent prestižní ekonomické školy a také "velká naděje" pro Čechy... Toužíte jen mít růžové brýle a pasivně přihlížet, "jak to tu někdo dává do pořádku". Hloupost! Lidi jsou všude stejní, jen naše mentalita pořád věří, že ti, co mají základnu v zahraničí a mluví pěknou (cizí) řečí, jsou úplně jiný. Tak jděte bydlet na chvíli do zahraničí a uvidíte, jaká je pravda. Moje osobní zkušenost.
        xmian
        • Re: Hluboký omyl
          16.02.2008 18:58

          Milý Pane kdybych čerpal z jeho projevu teď tak bych Vám mohl dát i v něčem za pravdu jenže já již min.10 let čtu jeho články v tisku a znám tak jeho názory.Na cizáky také moc nedám jenže on kope celá ta léta konzistentně za ČR .Je to člověk pravicového založení ale na rozdíl od Klause je navýsost čestný.Klausw si zaslouží jedinou pochvalu za svůj tvrdý postoj vůči sudeťákům ale jinak je schopný pro své záměry doslova všeho.Příznačné.Sám jsem viděl v telce když se ho ptal reportér jestli by přiznal kdyby dal gól rukou.Odpověď zněla:proč bych to dělal když to rozhodčí neviděl.Reportér:ale to je nefér.Odpověď:tak to vidíte Vy ,já to vidím jako problém rozhodčího.Takového člověka obdivujete?
          Takysenior
          • Protikandidát
            17.02.2008 13:22

            Ten rozhovor neznám. Ale co jsem viděl nedávno, byl rozhovor Klause s reportérem BBC, který byl velmi nepříjemný, a Klaus to ustál na výbornou. Osobně se mi zdá, že se dost zlepšil - zda je to funkcí nebo vývojem, těžko říct. Švejnara neznám, nic jsem od něj nečetl a nikdy předtím o něm neslyšel (anebo alespoň nic nebylo tak výrazné, že bych si to zapamatoval). Neříkám, že není dobrý člověk, proč ne, ale faktem je, že prezident by měl být veřejně činnou a známou osobou dávno před kandidaturou. Dnes to byl jen "protikandidát", jakých můžou být tisíce.
            xmian
  • zo slovenska
    16.02.2008 15:05

    http://www.sme.sk/c/3732454/Jan-Slota-Keby-vyhral-Svejnar-bol-by-to-hnoj.html
    zo slovenska
  • JE TO JEDNO!!!!
    16.02.2008 14:30

    ...
    ...
  • Je to jedno
    16.02.2008 13:04

    Je jedno jestli na Hradě je kočka nobo pes, recese bude, je totiž už dnes.
    koloušek
  • Politiky
    16.02.2008 12:24

    nahnat je všechny do dolů a makat. Parchanti.
    T-rex
    • Re: Politiky
      16.02.2008 14:45

      Zrušit stát, stejně už nejsou hranice a globalizace je na postupu. Každý ať si dělá, co chce.
      xmian
  •  
    15.02.2008 19:41

    Já jsem znechucena zvolením p. VÁCLAVA! To zas bude 5 let totality. Budeme poslouchat, jak je Kč silná-i když je u nás bordel, jak je planeta modrá a další řeči pana CHYTRÉHO! Už mě to unavuje.
    iva
    • Gratuluji prezidentu a s volbou jsem spokojen
      15.02.2008 20:20

      Co vás rozčiluje? Že V. Klaus má svůj názor navzdory trendům? Že chce udržet samosprávu státu bez vměšování Unie? Chcete-li žít pod knutou, máte možnost jít třeba na Kubu nebo do Koreje. Já naopak jsem rád, že prezident byl potvrzen ve funkci na další období, jen mě mrzí, že nemá takové pravomoce, aby své názory uvedl v život.
      xmian
      • Re: Gratuluji prezidentu a s volbou jsem spokojen
        16.02.2008 13:08

        Já ho taky miluju, je to muj čestny předseda a jednou mi podal dokonce ruku.
        odessák
        • Já ho taky miluji
          16.02.2008 13:13

          a 2 miliony na ulici nenajdu, jsem moudrý investor.
          přeběhlík
          • Re: Já ho taky miluji
            16.02.2008 13:16

            já taky a moc, ty 2 mega se mi v nemoci budou hodit, ty patlanice starýho už tak nejedou.
            zelená
      • Re: Gratuluji prezidentu a s volbou jsem spokojen
        16.02.2008 10:01

        Když si pan prezident zastává vlastní názor, tak nevidím důvod, proč mne omezujete, abych si i já zastávala názor svůj. Právě říkám, že to bylo za totality. Přece mi nechcete říct, že Klaus je ten, který je nejchytřejší a a můsí nás stále někam tlačit a do něčeho nutit. Ekonomika si prostě žádá EURo měnu, tak by to měl pan "Chytrý" prostě přijmout. Jak můžeme předsedat EU, když máme záporný náhled na jeho politiku i měnu. Tak proč jsme se vůbec do EU cpali, jenom pro výhody? A když máme přijmou i jejich měnu, tak to se nám nechce. Tak jsme měli zůstat neutrální - ty pane chytrej. Měl byste jít dělat taky prezidenta.
        iva
        •  
          16.02.2008 11:49

          No jasně, že jsme se tam cpali, kvůli výhodám, kvůli nevýhodám ještě nikdo nikdy nikam nevstoupil. Proč si ekonomika žádá EUR ?
          JIrkaZ
          •  
            16.02.2008 12:31

            Protože, má spousta lidí u nás dluhy - i vláda je zadlužená až po uši, a když EURo ke koruně klesne cca na 20 nebo 15,-, tak těm lidem vzniká čím dál větší dluh. Spočítejte si to chytráku. Půjčka 3 000 000 : 28 (to je kurz, který byl v loni v létě) = EUR 107.100,-. Za 5 let, až bude EURo 20 nebo 15 tak si spočítej, kolik bude dluh v EURo. Když to vydělím 20, tak EUR 150.000,- a když to vydělím 15, tak EUR 200.000,-. A o státním dluhu ani nemluvím. A co potom vývoz. Čím se naše republika bude chlubit, když nebudeme moci vyvážet. Je vidět, že Klaus moc dobře ví, že u nás není moc myslících lidí, proto také říká, že EURo ne a ví, že mu spousta hlupáků půjde na ruku. Kde to žijeme? Hrůza.
            iva
            • dlužníci
              19.02.2008 11:45

              A ty si myslíš, že to bude jako dáreček jo??? Proč by měli být zvýhodňovaní dlužníci??? Proč ne věřitelé??? Co to je za logiku??? A hlavně to, že koruna posiluje i přes celkem slušnou inflaci a nízké sazby znamená, že by byl přechod na euro jenom brzdou a zdrojem ještě větší inflace, kterášto je pak zdrojem nerovností ve společnosti a jak říkal Friedman:Taxation without legislation. Jenže to už ti žádnej socan neřekne, protože se mu to nehodí.
              pajaspacir
            • hmmmmm
              16.02.2008 18:15

              proč si tedy nevzít půjčku v EUR ? Případně do těch Vašich propočtů zahrnte inflaci a růst mezd. Mimochodem, pokud jste si to spočítala takto, předpokládám, že jste to uměla i před rozhodnutím o půjčce. Nebo Vás snad někdo nutil si půčku vzít ? A mohlas byste mi říci, kdo dává 3 Mega, jen tak ? A co jištění ? Nejistíte nemovitostí, jejíž hodnota stále stoupá ? Díky za info, rád se poučím.
              MartinFX
            • to jsou přesně socanský lidi
              16.02.2008 15:33

              je jedno, že na to nemám, když je to tak jednoduché si půjčit! Normálně myslící člověk nežije na dluh! Tady vidíš, jak je socanský myšlení zvrácený :))) Dluhy se platit musí!
              Venda
            • OK
              16.02.2008 14:41

              S tím dluhem máte zajímavý postřeh. Souhlasím. I mně se, coby vývozci, posilování koruny dvakrát nehodí. Na druhou stranu, pokud budeme v Unii, nebudeme mít jako stát možnost korigovat vývoj hospodářství, neboť měnová politika zůstane zcela v rukou EU, a mimo naše regionální zájmy a potřeby.
              xmian
      • Re: Gratuluji prezidentu a s volbou jsem spokojen
        15.02.2008 20:41

        ty to mas asi popleteny nebo, ze by kuba a korea uz byly v unii a mne to jeste nikdo nerek?
        x
        • Špatně čteš,
          16.02.2008 14:36

          já mluvím o tom, kde je karabáč na lidi, a pořádnej, když o to nějaký masochysta stojí. Já nestojím ani o tom, aby mi Unie diktovala předpisy o kouření, byť jsem nekuřák, ani o zásobách másla anebo o povinném biopalivu, byť se snažím žít v souladu s přírodou. Když někdo stojí o to být řízen, Kuba a Korea splní takovéto sny sebetrýznitelům na 100%.
          xmian
  • Prohrál
    15.02.2008 18:34

    Guru neschopných Ing.Jiří Paroubek vždycky prohrál a tak to zůstane.
    Dan
Aktuální komentáře
04.05.2024
15:20Invesco: Rostoucí výnosy státních dluhopisů, klesající ceny ropy a jestřábí řeči FEDu
9:00Víkendář: Fisher o zachování inflačního cíle, nezávislosti centrální banky a vývoji sazeb
03.05.2024
22:04Silný závěr týdne na Wall Street  
17:43Zisky obchodovaných firem v následujícím roce, cyklus a dlouhodobý trend
16:50Plány centrálních bank zřejmě zkomplikují vyhlídky eurozóny, varuje ekonom
16:46Data i výsledky trhům v závěru týdne přejí, ISM ale zaselo pochybnosti  
16:23Komerční banka, a.s.: Hospodářské výsledky k 31.3.2024 (1Q 2024)
15:16Baron: Akcie Tesly začnou prudce posilovat
15:01Tomáš Vlk: Trh práce v USA konečně oslabuje, k radosti investorů  
13:49Perly týdne: Zákon na snížení inflace zvyšuje inflaci, Tesla dostala čínský impuls
13:42Než otevře Wall Street: Coinbase, BigBear.ai, Fortinet  
12:00Hartnett: Slabší data o americké zaměstnanosti zvyšují riziko výprodejů na akciích
11:55Nezaměstnanost v EU v březnu klesla, nejnižší byla v Česku a Polsku
10:59Akcie míří k důležitým datům v lepší kondici díky výsledkům Applu  
10:31Jakub Blaha: Apple oznámil největší zpětný odkup akcií ve své historii  
9:28GEVORKYAN potvrdil předběžné výsledky hospodaření. Na letošní rok plánuje další navýšení tržeb i zisku
9:08Rozbřesk: Sazby klesají na 5,25 %, jejich očekávaná trajektorie se však posouvá výše
8:51Slabší výsledky Komerční banky, Apple překvapil rekordními odkupy a futures jsou zelené  
8:41Zisk i tržby Applu ve čtvrtletí klesly, překonaly však očekávání
8:26Tržby skupiny Bezvavlasy přesáhly miliardu, firma mění CEO a plánuje úpis nových akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data