The acquisition of Home Credit Bank (Ukraine) by Platinum Bank completed (Press Release)

01.02.2011 10:35

Home Credit B.V., World Trade Center , Tower B, Level 9, Strawinskylaan 933 , 1077 XX Amsterdam, The Netherlands

Press Release / Tisková zpráva

The acquisition of Home Credit Bank (Ukraine) by Platinum Bank completed

Amsterdam / Dnepropetrovsk, February 1, 2011 - Home Credit B. V. and Platinum Bank announce that the transaction in which Platinum Bank set to acquire a 100% stake in PJSC “Home Credit Bank” (Ukraine) from Home Credit B.V. has closed. All regulatory approvals from the National Bank of Ukraine and the Ukrainian Antimonopoly Office had been received and the deal has been fully settled. The price has not been disclosed.

Through this transaction Platinum Bank continues to pursue the development of its retail and SME businesses in Ukraine. Platinum Bank currently provides its services to more than 500,000 clients throughout Ukraine and Home Credit’s operations in Ukraine will be incorporated into Platinum Bank. Home Credit brand thus withdraws from the Ukrainian market.

Alexander Labak, CEO and Chairman of the Board, Home Credit Group, commented:
“This transaction provides a mutually beneficial solution for our clients as well as our shareholders. I am convinced that Home Credit clients will benefit from a banking network that has greater scale and from a wider product range. As we withdraw from the local market I would like to thank clients for their high loyalty and Home Credit employees for their commitment, hard work and creativity which always helped us to exceed our clients´ expectations. Home Credit continues focusing its efforts on CEE, CIS, China and Vietnam, ready to enter other emerging markets in Middle East and Southeast Asia where opportunities for growth exist.”

Home Credit companies have served so far over 19 million customers worldwide. Home Credit will continue to build on its market-leading positions in consumer finance in each of its markets.

The complete press release is available here.

Platinum Bank dokončila akvizici Home Credit Bank na Ukrajině

Amsterdam / Dnepropetrovsk, February 1, 2011 - Home Credit B.V. a Platinum Bank oznamují, že transakce, při níž Platinum Bank získává 100% podíl v PJSC "Home Credit Bank" (Ukrajina) od společnosti Home Credit B.V. byla uzavřena. Všechny potřebné regulatorní souhlasy od Národní banky Ukrajiny a Ukrajinského animonopolního úřadu byly uděleny. Cena transakce se nezveřejňuje.

Prostřednictvím této transakce Platinum Bank pokračuje ve svém dalším rozvoji v oblasti bankovních služeb pro občany a malé a střední společnosti na Ukrajině. Platinum Bank v současnosti poskytuje své služby více než 500 000 klientům po celé Ukrajině a aktivity Home Creditu budu začleněny do Platinum Bank. Značka Home Credit tak odchází z ukrajinského trhu.

Alexander Labak, generální ředitel a předseda představenstva skupiny Home Credit, uvedl: "Tato transakce přináší vzájemně výhodné řešení jak pro naše klienty, tak pro naše akcionáře. Jsem přesvědčen, že rozsáhlejší síť poboček a širší nabídka produktů bude pro klienty Home Creditu přínosem. Protože odcházíme z místního trhu, rád bych poděkoval klientům za jejich vysokou loajalitu a zaměstnancům Home Creditu za jejich odhodlání, tvrdou práci a tvořivost, což nám vždy pomohlo překračovat očekávání našich klientů. Home Credit se nadále zaměřuje na budování svého podnikání na trzích střední a východní Evropy, Společenství nezávislých států, Číny a Vietnamu, a je připraven vstoupit na další rozvíjející se trhy na Blízkém východě a jihovýchodní Asii, kde existují příležitosti pro další růst."

Společnosti skupiny Home Credit celosvětově dosud poskytly služby více než 19 milionům zákazníkům. Home Credit bude i nadále stavět na své pozici lídra spotřebitelského financování na každém trhu, kde působí.

Detail tiskové zprávy je k dispozici ke stažení zde.

27.11.2020
9:55Trump naznačuje předání moci, ČNB varuje, trhy však zůstávají většinou v klidu
9:12Rozbřesk: ČNB se nelíbí reforma daní. Přinese rychlejší růst sazeb?
8:49Českých 100 nejlepších: Škoda Auto před ČEZ a Kooperativou
8:48Začátek obchodování by v Evropě mohl být opatrný, S&P potvrdila rating ČEZu
5:52Bankovní dividendy čekají na verdikt, Evropa ale nemá žádné jasné východisko
26.11.2020