Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Tituly milované hedge fondy? TOP10 podle Goldman Sachs

Tituly milované hedge fondy? TOP10 podle Goldman Sachs

24.05.2013 11:45, aktualizováno: 24.5. 12:07
Autor: Josef Němeček, Patria Finance

Aktualizováno

Desítka amerických akcií, zastoupena nejsilněji v portfoliích hedgeových fondů s aktivy přesahujícími dva biliony dolarů, letos zatím o pětinu překonává americký akciový index S&P 500, loni to bylo 23 % nad jeho výkonností. Investoři, věřící ve smysluplnost následování hedgeových fondů jako „smart money“ při svých investicích, se mohou opřít o VIP list Goldman Sachs, který investiční sázky hedgeových fondů sleduje. Které tituly jsou onou vyvolenou desítkou a jaký je na ně konsensuální pohled analytiků?

10. Desítku uzavírá číslo jedna mezi světovými autopůjčovnami Hertz. K nadprůměrným výkonům globální firmu nakoplo převzetí konkurenta Dollar Thrifty v loňském roce. Na body tak porazila konkurenta Avis, který o půjčovnu měl zájem. Ten se pak vydal jinou cestou a převzal Zipcar, průkopníka sdílení aut (car sharingu – možnost půjčovat si auto na krátkou dobu několika hodin a parkovat na řadě vyhrazených míst). Hertz figuruje velmi vysoko například v portfoliu Highbridge Capital Management s aktivy, přesahujícími 25 miliard dolarů. Akcie Hertz od počátku roku přinesly přes 55 %, za poslední rok 106 %. Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 28,44 USD při aktuální ceně nad 25 USD/akcie. 8 doporučení je nákupních, žádné neutrální, dvě jsou prodejní.

Půjčovny aut se derou do sharingu: Avis pohltí Zipcar (+50 %) poté, co jí Hertz vyfoukla Dollar Thrifty

9. příčku obsazuje technologický gigant Microsoft. Rozčarování na trhu vnesly výsledky Windows 8, působí ale dividenda. Mezi fondy například Klarmanova Baupost Group věří v býčí příběh, který posílí nová generace Xbox. Akcie Microsoft jsou od počátku roku výše o 28 %, za rok nicméně o 17 %. K výraznějšímu růstu se nadechly ve druhé polovině dubna. Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 33,74 USD při aktuální ceně 34,15 USD/akcie. 22 doporučení je nákupních, 19 neutrálních, dvě jsou prodejní.
Windows 8 zklamaly. Microsoft mění taktiku 

Microsoft konzervativně oceněnou dojnou krávou a Google teletem
Windows 8 zklamaly. Microsoft mění taktiku
 
8. nejzastoupenějším titulem mezi hedge fondy jsou akcie mediální skupiny News Corp. Titul je od počátku roku výše o 29 %, za rok o 72 %. Druhým největším držitelem akcií mezi hedge fondy je Elton Park, následován Lone Pine a Tiger Global Management. Akcie News Corp od počátku roku vynesly 29 %, za poslední rok přes 70 %. Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 36,00 USD při aktuální ceně 33 USD/akcie. 5 doporučení je nákupních, jedno neutrální, žádné prodejní.

7. příčka je ve znamení konkurence News Corp. Do Virgin Media nastoupil například fond Astute hedge fund přes únorovou investici Liberty Global. Maloneho skupina soupeří právě s BSKyb konkurenta News Corp. o dominanci v Evropě. Akcie Virgin Media od počátku roku vynesly 36 %, za poslední rok 133 %! Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 47,24 USD při aktuální ceně 50 USD/akcie. 5 doporučení je nákupních, 11 neutrálních, jedno prodejní. 

Liberty Global zatápí Murdochovi

6. příčka náleží rezervačnímu systému Priceline.com. Výsledky vyvrátily obavy o dopady útlumu v Evropě a na titul sází odchovanec Goldmanů Eric Mindich, který nyní vede vysoce úspěšný hedge fond Eton Park. Fond patří mezi nejvýraznější hráče na titulu, po boku BlackRock, State Street, Vanguard či JP Morgan. Částečnými konkurenty Priceline.com například American Express či Expedia. Akcie Priceline.com jsou od počátku roku výše o bezmála 30 %, za poslední rok o 27 %. Silným růstem procházejí v posledních týdnech. Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 854,88 USD při aktuální ceně 804 USD/akcie. 25 doporučení je nákupních, 4 neutrálních, žádné prodejní.

5. příčku ovládá automobilka General Motors, která patří mezi silné úspěšné příběhy zotavení z finanční krize. GM se daří navyšovat produkci ve Spojených státech i v Číně, kde posiluje svůj tržní podíl. Je černým koněm například Davida Einhorna a Greenlight či Davida Teppera a Apaloosa Management. Akcie GM jsou od počátku roku výše o 14 %, za poslední rok o 55 %. Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 37,55 USD při aktuální ceně 32,85 USD/akcie. 19 doporučení je nákupních, 5 neutrálních, žádné prodejní.

GM (+3,8 %) v 1Q se ziskem vysoko nad odhady. Ztráty v Evropě se ztenčují

4. místo pod pomyslnými stupni vítězů obsadila banka Citigroup. Dosavadním vzorem stability v krizi byly akcie konkurenční banky JPMorgan v čele s Jamie Dimonem, letos se ale jazýček na vahách otáčí. Pomohlo mimo jiné vyznění zátěžových testů Fedu a schválení programu zpětného odkupu vlastních akcií. Akcie Citigroup jsou od počátku roku výše o 28 %, za poslední rok o 94 %! Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 54,82 USD při aktuální ceně 50,5 USD/akcie. 26 doporučení je nákupních, 6 neutrálních, čtyři jsou prodejní.

Citigroup (+3 %) zvedla zisk o 30 %. Pomohly akcie i prašivý dluh, vrásky dělá spotřebitel

3. David Einhorn a Greenlight či David Tepper a Apaloosa Management jsou „navezeni“ také v technologickém dravci Apple. A chce se říci, kdo z velkých není. Akcie Apple se po rozčarování z výsledků, ve kterých investoři byli zvyklí na pravidelné víceciferné zlepšování, z letošního dna u 390 USD/akcie vzepjaly v dubnu a nadále mají důvěru. Od počátku roku je titul níže o 17 %, za poslední rok rovněž o 17 %. Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 533,04 USD při aktuální ceně 442 USD/akcie. 51 doporučení je nákupních, 14 neutrálních, tři jsou prodejní. 

Apple - Patria snižuje cílovou cenu (komentář) 
Apple s nižším ziskem a horším výhledem tržeb uklidnil vyšší dividendou a rekordním odkupem akcií

2. Více jí ale mezi hedge fondy mají akcie společnost Google, které celkem nedávno technologickou volbu mezi hedge fondy na úkor Apple vyhrály. Akcie Google citelně posílily například v portfoliích fondů Soros Fund Management či Tiger Global Management. Akcie Google jsou od počátku roku výše o 25 %, za poslední rok pak o 47 %. Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 919,37 USD při aktuální ceně 882,79 USD/akcie. 30 doporučení je nákupních, 14 neutrálních, jedno prodejní. 

Google - Komentář k výsledkům za 1Q13 
Akcie Google pokořily poprvé v historii 800 dolarů

1. Nade všemi je ale již zmíněná „success story“ vzedmutí z finanční krize. Akcie pojišťovny AIG jsou tou nejsilnější volbou hedge fondů se ziskem 26 % od počátku roku a 57 % za poslední rok. Mezi TOP investice figuruje AIG u 79 hedgeových fondů. Největší důvěře se těší například u Third Point Daniela Loeba a Omega Advisors Lee Coopermana. Dle dat Bloomberg je průměrná roční cílová cena analytiků nyní nastavena na úrovni 47,97 USD při aktuální ceně 44,5 USD/akcie. 14 doporučení je nákupních, 9 neutrálních, žádné prodejní. 

AIG se po čtyřech letech vymanila z rukou vlády. Ta prodala zbytek akcií, celkem vydělala 22,7 mld. USD 
AIG se soustředí na jádro svého byznysu a vyplácí se jí to. Akcie od začátku roku +22 % 

(Zdroj: CNBC, Bloomberg, společnosti)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.