Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Obama vzkazuje Rusku: Přestaňte s tyranskými praktikami

Obama vzkazuje Rusku: Přestaňte s tyranskými praktikami

04.06.2014 16:05
Autor: Jan Šumbera, Patria Research

Americký prezident dnes na své zahraniční cestě do Polska vyslal směrem k Ruské federaci ostrý vzkaz. Na oslavách 25. výročí polské demokracie varoval východní velmoc, že svobodný svět je spojen proti jeho „temným taktikám“, jež vedou k ohrožování ukrajinské svrchovanosti.

„Jsme spojení, protože věříme, že lidé a národy mají právo určovat své vlastní osudy – tedy i lid Ukrajiny,“ pronesl Obama šestitisícovému davu před symbolem polské nezávislosti hradem Royal Castle.

„Svobodné národy budou nadále stát pospolu a další ruské provokace budou znamenat pouze větší izolaci a dopady pro samotné Rusko,“ vzkázal jasně Obama, aby následně připomenul děsivá údobí dvacátého století: „A to protože po prolité krvi a úsilí vedoucích ke sjednocení Evropy odmítáme připustit, aby temné taktiky 20. století definovaly století 21.

Obama promluvil jen pár chvil poté, co USA přislíbily pomoc ukrajinským ozbrojeným složkám v podobě ochranných vest a brýlí na noční vidění. Jedná se o první přímou pomoc jednotkám v boji s proruskými separatisty.

Již dříve ráno se Obama obdivně vyjádřil k osobě nového ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, kterého označil za „moudrou volbu“. Vyzval zároveň mezinárodní společenství, aby stálo po Porošenkově boku a zajistilo tak, že Rusko již více nebude podporovat separatistické snahy.

Světoví lídři skupiny G7 se dnes večer v Bruselu setkají k diskuzi o dalších krocích k řešení ukrajinského konfliktu. Nepřítomen však bude ruský prezident Vladimir Putin, s nímž si však osobní setkání již dříve začali domlouvat zástupci Velké Británie, Francie a Německa. Samotný Obama pak s Putinem od anexe Krymu údajně několikrát hovořil telefonicky, avšak takříkajíc „z očí do očí“ se nestřetli.

Zdroj: AP, cnbc


Váš názor
  • Nohavica - Pravda a lež
    05.06.2014 9:59

    Díval jsem se na přímí přenos s párty toho vybledlého černocha. Mluvil za neprůstřelným sklem, na nějakém uzavřeném dvorečků, obecenstvo vybráno, nějaká horní pětistovka no (maximálně 200) nadlidí, taky za nepatřeným sklel a asi 200 lidí před zábradlím. Záběr ale jen od země aby nebylo vidět, že je jich jen pár. Ale presstituti si splnili svůj úkol. A lži v médiích můžou pokračovat. Co si ale myslí většina lidí? No musíte mezi ně! No když řeknou že venku je tma, tak se půjdu podívat. A český prezident pan Zeman Čechům zařídil vstup cizích vojsk na jejich území, stejně jako vláda v roku 1968 (tehdejší vláda). A co si myslíte, když sem nasere ty sví vojáky, který nemá kam umístit z Afganistanu na koho se zamíří zbraně, ne náhodou na jejich základny? ….. Je to ale zajímavé, že přímí přenos se vysílá jen ze strany západní v poměru asi jedna ke sta z východní. A z východní jen jako obyčejní lidé mluví pro presstituty a oni přeloží něco úplně jiného než řekl a ze západní demokracie vysílají je Ty nadlidi, prezidenti a ministři, a vybledlí černoši a degenerovaná šlechta jako je Baroosa nebo Estonová. Nanejvýš nějaký vymytý mozek co mu ještě teče po bradě mlíko (žeby proto bělobrádek). No ale na každou svini se vaří voda. Kdysi se často dávaly přímení podle toho jak byl který rod charakterizován podle jeho naturelu. V konečnem důsledku jde o likvodaci Slovanů. Kluci jesse, velka medvědice a .. a další. Přemíšlejte. Nutí USA odebírat jejich drahý plyn Europu prostředkem je ukrajina iba slepec to nevidí ? Nutí EU Buharsko zastavit výstavbu jižního proudu. Nutí EU používat teploměry pro zdravotníctví bertuťové, které ukazujou hausnumera? Nutí EU nepoužívat klasické žárovky ale musí se svítit pro zrak škodlivým vybrační světlem. Nutí EU vbysávače s výkonem max 1200 W ? Nutí je v každé oblasti života. Od ekonomiky, přes politiku až po domácnosti ! A makejte, aby ste vydělali peníze pro tu ameriku! Přejí Vám všem hezký den
    jářku
    • Re: Nohavica - Pravda a lež
      06.06.2014 10:04

      Koukám, že tady někdo splňuje 100% definici "užitečný idio*". Mě by moc zajímlo to škodlivé vibrační světlo, nebo co tím básník chtěl říct. Moc by mě zajímalo, k čemu se to používá a kde se to dá sehnat....v sexshopu?
      DeGuise
    • Re: Nohavica - Pravda a lež
      06.06.2014 8:34

      Ty si ruskej agent?
      mtv
      •  
        06.06.2014 9:10

        Agent ani ne, spíš slouha, který papouškuje rudou ideologii :-)) Agenti Kremlu se tak neodkopávají...
        Jesse
    • Diana, slovania a tak...
      06.06.2014 8:24

      http://www.youtube.com/watch?v=zVIZURH1Y_I
      paranoid android
      • Re: Diana, slovania a tak...
        06.06.2014 8:34

        Čau brácho! Ty sis dneska taky přivstal? o)
        Velkamedvědice
        • :)
          06.06.2014 8:39

          "Co řveš, proboha, co řveš? Ty neumíš spát, řekla Černá. Ne, neumíš. Buď skřípeš zubama, ale teď si i řval!"
          paranoid android
          • paranoid
            06.06.2014 11:14

            "Oči jí zářily jak uhlíky... někdy po mně chňapla, olízla mě... tam, kde jsem měl jizvu po obojku, lysinu na šíji, tam, kde mi už srst nenarostla... dotýkala se čumákem místa na žebrech, kam mě kdysi seknul ostnatý drát a kde kousky drátu zůstaly, zarostly... já po ní taky chňapal, měla jizvy uvnitř... drezura, tam ji učili panáčkovat a dělat pac a točit kukadlama a špulit rtíky, tam jí nasazovali mašle i kostýmky, aby z ní byla hodná holčička, způsobná ženička... pořád v pozoru, něco jako sněhulák, ale sexy... tam mý sestřičce ukázali, jak hejbat zadkem, když se šéfíkům zachce... za prachy na byt, jídlo a šminky žít mezi idioty až do smrti.."
            Velkamedvědice
    • Re: Nohavica - Pravda a lež
      05.06.2014 23:38

      Hej prďolove. Zasílám vám něco ze Slovenska.....https://www.facebook.com/photo.php?fbid=239973296201178&set=p.239973296201178&type=1
      jářku
    • Re: Nohavica - Pravda a lež
      05.06.2014 13:57

      Již první věta určuje co jste zač, takovej maglajz v hlavě bych teda mít nechtěl a to ho tam mám taky slušnej :-).Rada do života- nenechte sebou tak manipulovat ona je to ta hlavní podstata problému i jak historie říká.
      UpDown
    • Re: Nohavica - Pravda a lež
      05.06.2014 10:34

      Běž už s tím antiamerikanizmem do prdele. Vypadáš zoufale. Princ Charles před pár dny srovnal tvého Putina s Hitlerem. Ten kremelský diskotékový blbínek z KGB sklapl a drží pysk, protože měl Cherles jednoduše pravdu. Nechápu, co tady obhajuješ. Chceš žít v gulagu? prosím, můžeš se tam klidně odstěhovat.Tvé ruské oblíbené vši tě tam pustí :-))))
      Jesse
      • jesse
        05.06.2014 23:48

        To seš na tom dost špatně, když je tvím morálním vzorem princ Charles. Co by na to asi řekla princezna Diana. Ale už neřekne hezky ji odklidil!
        jářku
    • Re: Nohavica - Pravda a lež
      05.06.2014 10:24

      V duchu jsem si říkal, jak dlouho bude trvat, než se tady objeví jářku. Nezklamal jsi mne. Dokonce jsi překvapil, takovou slátaninu jsem nečekal. Vážně věříš, že v konečném důsledku jde o likvidaci slovanů. Proč neusilují spíš o likvidaci arabů, ty mají aspon ropu. My máme akorát vyrubanou velkou díru jménem OKD.
      ..
    • Re: Nohavica - Pravda a lež
      05.06.2014 10:10

      tve mnozstvi pravopisnych chyb posouva tvuj prispevek o nekolik radu niz...dyslektik nebo negramota ??? pokud to neni nemoc davam ti petku
      OPTIMISTA
      • spousta chyb
        05.06.2014 23:44

        Optimisto, ty nevíš že nejsem Čech? To tady vědí všichni. A píšu česky jak jen uním, to proto že Češi nerozumí Slovensky ( jak je známo z Českého parlamentu). :-)
        jářku
        • Re: spousta chyb
          06.06.2014 7:47

          slyšels medvěda, čobolský pako? tak sypej...a mohl bys začít svůj nový život tím, že se dneska ráno umeješ a vyčistíš si zuby, ty špíno.
          db
          •  
            08.08.2014 14:02

            sorry ale ty jsi snad větší blb než on. se vyjdřuj jak člověk, ne jak xenofobní prase!
            tom
          • až nebudeš smrdět
            06.06.2014 7:50

            ....tak si skoč koupit nějaký hadry a zajdi na úřad na práce ty líná ludro.
            db
        • jářku
          06.06.2014 6:47

          Češi umí slovensky, nevymlouvej se na kraviny. Slováci jsem bez problému píší. Češi jen nerozumí, proč nás neustále obtěžuješ tou bolševickou propagandou. Ty si jitrnice, kterou svět neviděl. Blbínek, co skočí na každý bolševický špek, ty Diano, odstraněná princem. Jinak starej se o Fica a neotravuj čechy bolševiku. Už jen za ten výklad ruské okupace zaloužíš pár facek. Česká vläda nota bene nedobrovolně vězněná v rusku nikdy oficiálně bolševika o okupaci neprosila, to si zapiš za uši. A neserse do toho, jaká vojska kde chcem na obranu před takovými bolševickými fanatiky jako jsi Ty. Ty si konkrtně dukazem, lroč je třeba být před bolševiky ve střehu, ty likvidace slovanů...
          Velkamedvědice
          • Re: jářku
            26.06.2014 11:47

            Jářku má pravdu.....bohužel USA jsou dnes mnohem nebezpečnější celému světu než Rusko. Je třeba si přiznat pravdu. Mluvěj o šíření svobody a demokracie ale ve skutečnosti zabíjej a kradou.
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data