Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Sionismus – hoden zatracení či obdivu?

Sionismus – hoden zatracení či obdivu?

08.08.2014 18:00
Autor: Redakce, Patria.cz

Přichází z každého koutu země – investiční bankéři, farmáři, počítačoví specialisté, jazzoví bubeníci, profesoři, mechanici. Nechají své práce, opustí své rodiny, vezmou na sebe špatně padnoucí uniformy a převezmou zbraně. Vědí, že někteří z nich se vrátí zmrzačení, nebo se nevrátí vůbec. I tak bez váhání a stížností brání svůj národ. Svůj život riskují pro jednu ideu a tou je sionismus.

Sionismus spočívá ve víře, že Židé by měli mít svůj vlastní stát v Izraeli. Pramení z více než 4 000 let historie, která tento národ pojila s jeho domovinou. Židé jsou za tuto víru ochotni položit život, jinde ve světě jde ale pravděpodobně o nejvíce démonizovanou ideologii. V Dánsku bylo na jednom transparentu během nedávné demonstrace napsáno: „Všichni sionisté jsou legitimním cílem kdekoliv na světě.“ V jedné belgické kavárně zase visela cedule s nápisem: „Psi k nám mohou, ale sionisté v žádném případě.“

V určitých akademických kruzích a médiích je sionismus synonymem pro kolonialismus a imperialismus. Kritici z řad radikální pravice i levice ho přirovnávají k rasismu či nacismu. Na Blízkém východě je pak považován za největší ohavnost na světě. Mnozí tam věří, že k holokaustu nikdy nedošlo, a kdyby ano, sionisté si ho zasloužili.

Proč tato ideologie vyvolává takové rozhořčení? Volání lidí po vlastním státě přece příčinou být nemůže. Zejména když jde o národ, který má za sebou století masakrů a pronásledování. Možná je odpovědí neobvyklý mix národní identity, náboženství a věrnosti své zemi. Svou roli hraje určitě i antisemitismus. Ale ne všechna kritika sionismu je bigotní. Pro rostoucí počet Židů je sionismus příliš militantní a nacionalistický. Řada ortodoxních Židů ho zase považuje za nedostatečně nábožensky orientovaný.

Jak se může tak široce kritizovaná a odmítaná myšlenka udržovat při životě? Odpověď je jednoduchá: Sionismus funguje. Pravděpodobnost toho, že po celém světě roztroušený národ vytvoří vlastní stát, je obvykle téměř nulová. Po celém světě vymírají původní jazyky, sionismus ale oživil hebrejštinu, která se dnes používá více než dánština či finština. Sionistické organizace zasadily stovky lesů a Izrael díky nim vstoupil do nového tisíciletí s více stromy než na konci 19. století. Rodinné hodnoty umožnily dosáhnout nejvyššího tempa růstu populace v moderním světě. Izrael kvete, jeho populace patří podle průzkumů mezi nejspokojenější na světě. Očekávaná délka života je vyšší než v USA a ve většině evropských zemí, což je odrazem výjimečně dobrého systému zdravotní péče. Izrael je také globálním lídrem v oblasti inovací. Demokratické ideály sionismu vydržely tlak, který jinde vedl v pučům a revolucím.

Pokud by bylo podobných úspěchů dosaženo v Evropě či v Americe, bylo by to pozoruhodné. Ale sionismus jich dosáhl v nehostinném a dokonce velmi nebezpečném prostředí. Hovoříme o regionu plném etnických a náboženských tenzí a krveprolití. To vše by mělo naznačovat, že sionismus bude obdivován a ne zatracován. Namísto obdivu je ale obviňován z toho, že šlape po původním obyvatelstvu. Co na tom, že původně v této zemi žili Židé, a to tisíce let před Palestinci. Co na tom, že v letech 1937, 1947, 2000 a 2008 dostali Palestinci nabídku k rozdělení země a oni ji odmítli, a to většinou násilně. A co na tom, že i dnes jsou sionisté připraveni dělit se o své dědictví výměnou za to, že bude uznán židovský stát a bude dosaženo míru.

Bojujeme s teroristy, kteří na nás střílí a stojí přitom za vlastními dětmi. Naše děti v uniformách jsou zabíjeny a mrzačeny, zatímco většina světa je nazývá válečnými zločinci. Sionismus ale nepadne. Budeme dále očerňováni a budeme stále více osamoceni. Budeme ale bránit domovy, které jsme vybudovali.

Uvedené je výtahem z „In Defense of Zionism“. Autorem je Michael B. Oren, který v letech 2009– 013 působil jako izraelský velvyslanec v USA.

Zdroj: WSJ


Váš názor
  • Vyjímeční
    09.08.2014 18:02

    Jo, jsou vyjímeční svýma svinstvama a pokrytectvím, ale nesmí se to říct nahlas, máme na to zákon!
    Ricochet
  • Co prováděly Sionistické organizace během II. světové války ?
    09.08.2014 9:13

    Pro mladé nadšené obdivovatele Sionismu se jedná o povinné čtivo: 100% literatury faktu. Kdykoliv se v TV diskutuje Sir Nicholas Winton (všechna čest jemu), vždy mne 100x vyvstane na mysli otázka: Winton se svými skromnými zdroji zachránil 669 dětí převážně Chazarského původu, co v té době dělaly Sionistické organizace, 1000x vlivnější a miliónkrát bohatší ? Rabíni z B'nei Yeshivos si dali tu práci a ve své knize Holocaust Victims Accuse nejenom mi poskytli vyčerpávající odpověď. Pro pana "R" opakuji: jde o 100% literaturu faktů, přímo z "insider" zdrojů. Upozornění pro Sionistické idealisty: Velmi šokující poznání pravdy. Pokud si dáte do kontextu několik vyhlášených Holocaustů od r. 1900 do r. 1938, neúspěšné vyhlášení války Německu v r. 1934 a fakta v této knize, k analytickému závěru dojdete jistě sami. Krátký výcuc: "If I am asked, "Could you give from the UJA moneys to rescue Jews, 'I say, NO! and I say again NO!" Izaak Greenbaum -- head of Jewish Agency Rescue Committee, February 18, 1943.Addressed to the Zionist Executive Council., "One Cow in Palestine is worth more than all the Jews in Poland" - Izaak Greenbaum, "The old ones will pass. . .They are dust. . .They will bear their fate. . .They must accept it. . ." Chaim Weizmann, August 1937, London Zionist Convention. Link ZDE: http://netureikartaru.com/Holocaust_Victims_Accuse.pdf
    Detective
  • Peté, vy drzý spratku
    09.08.2014 7:15

    uveďte, kde bydlíte, telefon, své rodné číslo, stav a rodinnou anamnézu. Ať vím, co jste zač.
    ☺lolek☺
  •  
    09.08.2014 6:09

    Thierry Meyssan analyzuje původ sionismu. http://www.zvedavec.org/komentare/2014/08/6089-kdo-je-nepritel.htm
    Peté13
    •  
      09.08.2014 17:43

      Jasně, všichni kdo se nám židům nekloní půjdou za mříže!!
      Ricochet
    • Opomněl důležité detaily
      09.08.2014 7:44

      Thierry Meyssan a jeho WEB http://www.voltairenet.org/en je novinářská extratřída, ale v jeho analýze Sionismu chybí důležité detaily: Kdo se počátkem 20. století několikrát plavil do Palestiny a kupoval za své peníze pozemky pro první Chazarské přistěhovalce? Byl to Rothschild osobně. A rozhodně nebyl poskokem a pouhým vykonavatelem vůle nějakých Britských Imperiálních úředničků, těch si mohl koupit kolik chtěl. Existuje záznam zděšení Theodora Herzla, když v šoku zjistil, že v Palestině žijí Palestinci. V úžasu a hrůze vyhrknul: "ONI mi neřekli, že tam žijí Palestinci!". Z čehož plyne, že ty nejodpornější ďábelské charaktery v pozadí Sionistického hnutí prostě a jednoduše zneužily Herzlova naivního idealismu. A těmito ďábelskými postavami nebyli Britští Imperiální úředníčci, jak jest zcela patrné z textu Balfourovy deklarace. Meyssanova analýza naproti tomu vypadá, jakoby Sionisti byli jakýmisi nevědomými pěšáky bez vlastního plánu. V podstatě cituje oficiální Íránský pohled na problematiku. Persie byla několik set let jižním sousedem Chazarské říše. Jak je možné, že říše tak velká a silná jako např. Byzantská nebo Východořímská se zcela vypařila z učebnic dějepisu ? Íránci zapomněli, kdo byl jejich severním sousedem ? Je to tak, že Sayani infiltrovali i ministerstva školství mnoha zemí a proto se tak velká říše vypařila z učebnic historie a "vypařilo" se i několik miliónů Chazarů - vyznavačů Judaismu.
      Detective
  •  
    09.08.2014 6:07

    Nezapomněl jste taky na lakotu, hamižnost, hrabivost a talent na bezpracné finanční spekulace všeho druhu ? I takoví byli a jsou mezi nimi. Tak z nich tady nedělejte výjimečné "andělské" etnikum, všude najdete hodné lidi i gaunery, židé nejsou výjimkou.
    Peté13
  • konspirační kraviny NSDAP a KGB
    08.08.2014 21:32

    Houževnatost, inteligence a um židů je dostatečně znám celému světu. Patří k národům s největším potenciálem prakticky čehokoliv. Proto jsou trnem v oku všem lemplům, populistům a závistivým idiotům..., tedy většinou světovému proletariátu !!! To také odpovídá množství napsaných pomluv jejichž původ můžeme hledat v katolické církvi. Svět také dobře zná krvavou historii Vatikánu. Tvůj elaborát je jeden z milionu, bez pravdy, bez důvodu... o ničem. pouze samé výmysly... i když opsané od předchozích autorů bez valné životní zkušenosti.
    Jesse
    • Jesse
      11.08.2014 13:58

      donutil jsi mne vstoupit do této stoky, která si říká chat tentokrát z důvodu na hony vzdálenému mých dřívějších reakcí. Jednoznačně se hlásím k tomuto tvému sdělení. Nevnímám žádnou židovskou kampaň, která by ospravedlňovala kohokoliv k reakcím, které tu čtu. Zato však znám řadu výplodů které v historii vyplodily individua jako Hitler a která vedla k vyvražďování židů s cílem zmocnit se jejich majetků a otevřeně říkám, je mi líto, že mi v žilách neproudí ani kapka krve národa, který zplodil tolik géniů. Detective, kdybych neznal tvou kampaň za perpetuum mobile, řekl bych uznale - to je znalec historie, ale takhle musím říct - to je zase ten známý lovec senzací. I když kultura národa může silně ovlivnit jeho příslušníky, je člověk stále jen všežravec a bývalá šelma, která lovila v tlupě a do dneška má tendenci stádního chování, pokud má pocit, že z toho bude mít prospěch. A je jedno, zda si říká rus, němec nebo jinak.
      lime
    • Re: konspirační kraviny NSDAP a KGB
      11.08.2014 1:13

      Jesse ty mas take životné skúsenosti, ako sliepka kadiacavpo dvore... :-) ... Pardon kohút na hnoji ... :-)
      jářky
  • Sionismus je založen na obrovském podvodu
    08.08.2014 18:59

    Nejprve uvedu příklad: Představte si, že Mongolové se naučí Staré pověsti, Starý zákon atp. Následně se vylodí v Namibii, kde třetinu místních křováků vyvraždí, druhou třetinu vyženou do okolních zemí a poslední třetinu zavřou do Ghetta, obezdí jej 6 metrů vysokou betonovou zdí a každého podezřelého křováka z trestné činnosti půjdou zatknout tím způsobem, že na jeho dům shodí čtvrttunovou bombu. Tito Mongolové operující v Namibii se prohlásí za jediné pravé Namibijce a budou tvrdit, že před 5.000 léty jejich předkové žili v Namibii. Považovali byste něco takového za šílenost? Pokud ANO, proč nepovažujete za šílenost toto: V 8. století n.l. se na území mezi Kaspickým mořem, Krymem až po Kyjev rozkládala obrovská a mocná CHAZARSKÁ říše. Chazaři používali Mongolské písmo a jako božstvo uctívali falus. Měli Evropské tváře, světlou pleť, Turkické a Kurdské sekvence DNA, někteří byli blond (sousedili s Rusy). Jejich král KAGAN se styděl za posměch, kterým trpěli uctíváním falusu. Proto vyhlásil výběrové řízení na zavedení nového náboženství. Zvítězil Judaismus a tento byl nařízením povinně zaveden v celé Chazarské říši. O sto let později Perští kupci projíždějící Chazarskou říši zapsali: Všichni zde uctívají judaismus. Následné války s Kijevskou Rusí a Džingischánem způsobily zánik Chazarské říše a Chazaři zčásti zůstali na místě, zčásti se přesunuli mírně na východ na Ukrajinu, do Oděsy, do Polska, Čech atd. Později se další vlna cca 400.000 Chazarů přesunula ke svým dlouholetým spojencům - do Maďarska. Všechny knihy a kroniky to těchto lidech referují jako o Chazarech. V r. 1775 v Londýnské divadelní hře poprvé použili a vynalezli slovo "Jews". Od této chvíle byli Chazaři označováni jako "Jews". Sionistické hnutí pomáhalo Chazarům vymývat mozky a statisíce Chazarů začaly věřit tomu, že vskutku jsou podivnými Hebrejci se světlou pletí namísto snědé pleti - že to způsobil nedostatek slunce v Povolží. Od r. 1900 do r 1938 Sionističtí předáci nechali v novinách zveřejnit několik Holocaustů. Pozoruhodné je, že často s přesně 6 milióny zavražděných nebo krvácejících "Jews". Stačí vyGooglovat "The American Hebrew 1919 6 million Jews Holocaust". Následně dokonce v několika Britských novinách vyhlásili v r 1934 Německu válku. Pozdější události jsou již každému dostatečně známé. Tzv. "Jews", kteří se vylodili po r. 1945 v Palestině NEJSOU a nikdy nebyli Hebrejci. Jsou to potomci Chazarů - z jižního Ruska a Ukrajiny. Pouze malé množství tzv. Sefardů jsou potomci opravdových Hebrejců. DNA Sefardů je totožná s DNA Palestinců, což více než jen naznačuje, že Palestinci jsou také praví potomci pravých Hebrejců (židů). 90% tzv. "Jews" jsou Chazaři se světlou pletí, polovina jejich DNA je Kurdská. Sionisté organizovali dokonce humorné testy DNA, kde předem vybrali vhodný malý vzorek cca 1000 osob s alespoň kapkou Sémitské krve a poté prohlašovali, že historky o Chazarském původu nejsou přesné. Šlo o podvod s výběrem vzorků pro testy. Neexistuje žádný způsob, jak by se z území Chazarské říše vypařilo několik miliónů osob Judaistického vyznání a jak by tyto milióny osob byly za minutu zázračně nahrazeny několika milióny "pravých židů z Hebreje". V té době neexistovaly letecké mosty. Chazaři nemají žádné právo vyvražďovat Sémitské obyvatelstvo - ano, Palestinci jsou Sémité (dokonce i prolhaná Wiki toto uznává), Chazaři neměli žádné právo vyhnat milióny Palestinců a ukrást jim půdu. Ještě i dnes jim každý druhý den kradou půdu. Podívejte se na film Pianista o Varšavském Ghettu a zjistěte si jak, Chazaři provozují Gaza Ghetto a zamrazí Vás podobnost. Sionismus je velmi brutální žert vůči Chazarskému obyvatelstvu a obrovská fatální nespravedlnost vůči Sémitům - Palestincům. Sionismus je obrovský podvod. Detaily naleznete v knize Chazarského autora: Arthur Koestler - 13th Tribe (za tuto knihu spáchal i s manželkou "sebevraždu" i s dopisem na rozloučenou, pochopitelně bez podpisu) - tak moc se Sionisté báli jeho knihy.
    Detective
    • bludy
      08.08.2014 19:17

      uvádíš bludy a spekulace. DNA výzkumů existuje více, a každý vede k něčemu jinému. Ergo: nic z toho, co píšeš, nejsou fakta.
      ☺lolek☺
      • Re: Pomocní agenti - Sayanim
        08.08.2014 19:37

        Agent Ostrowski, který pochopil, která bije a zběhl popisuje, jaký význam mají obrovské sítě pomocných agentů, tzv. "Sayanim". To jsou obyčejní místní lidé sympatizující se Sionismemm, kteří často bez nároku na odměnu jsou pomocnými agenty. Ostrowski uvádí, že např. v oblasti Londýna je těchto pomocných agentů 5000. Z toho lze usuzovat, že v ČR jich možná bude 1500 až 3000. Jejich řídicí agenti mají vypracované seznamy těchto Sayanim podle profese: bankéři, politici, doktoři, novináři. Když je třeba dostanou Sayanim -politici pokyn vřeštět, že v Talmudu není napsáno, že mají být zabiti všichni Goyimové, ale že je tam napsáno, že maj být zabiti pouze ti nejlepší Goyimové atp. Když dostanou pokyn novináři a bloggeři, tak píšou odůvodnění, proč Israel musí každý druhý den krást půdu atp. Otázka pro "R": Jste také takovým pomocným Sayanem ? Nebo jenom obdivujete Sionismus ?
        Detective
  •  
    08.08.2014 18:44

    Proč sem dáváte tyto články ? Jestli je redakce Patrie plná Židů budiž, nemám s tím problém, ale na ekonomicky zaměřený web pro obchodníky s akciemi a měnami toto myslím vůbec nepatří. Pokud chcete vážená redakce nějak výchovně působit na návštěvníky vašich stránek, soustřeďte se snad především na dostatek kvalitních informací ze světa financí, ne ? Proč to tady zapatlávat propagací sionismu, pliváním na Rusko apod. Díky.
    Peté13
    • pete sionizmus a ostatní
      10.08.2014 8:53

      Židia dali zavraždiť Ježiša, ale to je jedno, je to historia, Lenin bol položid a aj celý proletrariát a komuniznus jel výplod sionizmu. Hitler bol položid a cely fašizmus bol výplod sionizmu . Čítal niekto z Vás sionské spisy? Ty peté pochop, že toto je politika a to je koncentrovaný výraz ekonomiky. Je to pravda? Alebo nie? Vždy sa do obchodu a biznisu miešala politika. A preto to sem patrí. To ty tu nepatríš, keď to nechápeš a ani by si nema pracovať v tejto oblasti.... Toto je največší boj ekonomiky... Vplyv, sektárstvo (scientologovia), náboženstvo, nacionalizmus, ... To všetko má vplyv na biznis! Podľa odoziev na články sa dozvieš kto je žid, kto je antisemista, ba dokonca kto je položid. Berte články na patrii ako chyták. A vy sa všeci chtáte... Pete, čo su sankcie na Rusko s prirodzenou rekakciou je odveta . Normálny prirpdzený zákon akcie a reakcie. Žiaľ keď pozerám tv, sa mi zdá, že všetci su tak nevzdelaní, a deformovaní a pokrútení, že neznajú ani základné prírodné zákony.... Paraleru z histórie mi najviac pripomína v sučasnosti EU Babilonsku vežu. Ak EU ( a to predpoladám ste všetci čo ste reagovali ) do mesiaca nezruší sankcie voči Rusku a nezačne robiť nezávislú ekonomickú politiku a neodstrihne sa od USA bude v EU vojna (tá už vlastne začala). V USA nijak nedoplatili na sankcie. Rusi si tiež poradia.... A Európa zase ostane a ko použitá dámska vložka... A tak sa Vás pýtam, kto až sem dostal Európu? A tak sa pýtam komu slúži NATO a na čo? Žiaľ, alebo v tomto prípade chvála bohu, prehnitá EU neprežije Ruskú zimu ( nie zimu ako ročné obdobie ) . Ako som už písal v minulosti EU vedie tlupa degenerovaných stredoko zmýšľajúcich šľacticov a tí musia naspeť do hrobu! A toto je len článok na odpútanie Vaších myšlienok od reality a pre zistenie štatistiky... Spametajte sa súdruhovia či sa cítite ako šľachta? :-) .
      jářku
      • Re: pete sionizmus a ostatní
        11.08.2014 14:46

        židé Ježíše nezabili, a už vůbec ne zavraždili, Ježíše popravili Římané; potom jistý Šavel z Tarsu nakonec rozpoznal úžasný marketingový potenciál skrývající se ve smrti Ješuy Ha-Nocri, předáka demoralizované a již na pokraji totálního kolapsu se nacházející židovské sekty nazarénů, aby ji přetavil v jeden z nejúspěšnějších business plánů v historii s minimálně miliardou následovníků, který v historii zopakoval snad již jenom kolega Mohamed s druhou miliardou následovníků. Ostatní bláboly se snad ani nedají komentovat.
        kejba
Aktuální komentáře
24.04.2024
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
15:49Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m