Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Putin ante portas

Putin ante portas

14.08.2014 13:00
Autor: Redakce, Patria.cz

Ostře sledovaný konvoj s humanitární pomocí se blíží k ukrajinským hranicím a s ubývajícími kilometry k hraniční čáře roste napětí, zdali budou vozy do země vůbec puštěny.

Zástupce Mezinárodního výboru Červeného kříže (MVČK) zamířil do Kyjeva a Moskvy, aby zde jednal o osudu ruského humanitárního konvoje pro východoukrajinský Luhansk. Informovala o tom agentura Reuters. Kolona je prozatím v Rusku nedaleko hranic s Ukrajinou, zatím ale není jasné kdy a kde vstoupí na ukrajinské území. Mezitím Kyjev oznámil, že na východ země, kde armáda bojuje s proruskými separatisty, vypraví vlastní humanitární konvoj.

"Otázku hraničních a celních procedur musí obě strany stále ještě vyřešit," uvedl v prohlášení MVČK. Laurent Corbaz, který má v MVČK na starosti operace v Evropě a střední Asii, chce v metropolích Ruska a Ukrajiny zdůraznit "přísně humanitární roli" Červeného kříže a to, že dodávka pomoci strádajícím obyvatel nesmí být politizována. Corbaz do Kyjeva a Moskvy míří ze Ženevy.

Konvoj 280 vozidel s humanitární pomocí, který vypravila ruská vláda v noci na úterý, je nyní v Rostovské oblasti. Ta přímo hraničí s Ukrajinou. Původně se předpokládalo, že kolona přejede do Charkovské oblasti na Ukrajině. S touto variantou se ale podle všeho nepočítá, konvoj zřejmě z Ruska vstoupí přímo do Luhanské oblasti.

Agentura EPA, jejíž fotograf konvoj doprovází, dnes uvedla, že vozy míří k ruskému městu Kamensk-Šachtinskij, které leží asi pět kilometrů od hranic. Tamní oblast na ukrajinské straně je pod kontrolou separatistů.

Rusko a Ukrajina se zřejmě ještě stále nedohodly na podmínkách překročení hranic. Kyjev například žádal přeložení nákladů z ruských kamionů na "neutrální" vozy a také trvá na tom, že na rozdávání pomoci budou dohlížet zástupci MVČK a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě.

Mezitím ukrajinská vláda oznámila, že z Kyjeva, Dněpropetrovska a Charkova vypraví vlastní konvoje s humanitární pomocí pro Luhanskou oblast. Podrobnosti o nákladu ale podle AP neupřesnila.

Zdroj: ČTK, Reuters


Čtěte více:

Ruská intervence? Možná jsme blíže, než se zdá, naznačil Tusk
06.08.2014 13:12
Polský premiér Donald Tusk řekl, že nebezpečí přímé intervence ruskou ...
Stín ruských sankcí a výprodeje středoevropských měn
06.08.2014 16:10
Premiér Donald Tusk dnes před polednem prohlásil, že má informaci, kte...
Putin vrací úder - embargo na export potravin se však ČR příliš nedotkne
07.08.2014 10:45
Ruský prezident Vladimir Putin včera podepsal dekret zakazující či ome...

Váš názor
  • Putin se přepočítal a ukousul víc než spolkne
    19.08.2014 16:59

    On si myslí, že všude jsou tak omezení jako jeho mužíci co mu sežerou jeho kecy. Dokonce i u nás se najde pár takových kterým to myslí jako jeho mužíkům. Ted' fandí Ukrajině celý svět a Rusko jde do kytek. A to je teprve začátek. Jen magor se může snažit zalíbit vlastním lidem tím, že je vyhladoví. Proč se sral do Mejdanu. Každý ted'vidí kdo se vměšuje a kdo podporuje teroristy. Jen tak dál. Malý Napoleon to nedomyslel do konce.
    ...
    • Re: Putin se přepočítal a ukousul víc než spolkne
      19.08.2014 17:13

      Majdan se sral do něj, to máš tak krátkou paměť? EU nenabídla Ukrajině nic, RF nízký ceny plynu a ropy a peníze. Ti, co v bojích ztratili příbuzné a milé, by to určitě rádi vrátili. Potentáti z Bruselu dobře věděli, že jejich nabídku Janukovič odmítne.
      ..
      • Putin nabidl plyn ropu i peníze......
        19.08.2014 20:17

        A proč to Ukrajina nevzala - zkus na to přijít sám. Proto se Putin nasral, protože Ukrajina nechtěla s nim nechtěla a dobře věděli proč. Jen blbá ryba se nechá zlákat na červa na háčku. Proč asi raději riskují stovky obětí než přijmout takovou pomoc. Kdy kdo dostal od Rusáků něco dobrého. Lidi už nejsou tak blbý aby obětovali svobodu za levnější ropu a upsali se Putinovi zase na věčné časy. Dojed' se podívat do Ralska jak to tam Rusáci zničili než odešli. Ted' už začínají rýt rypákama v zemi díky sankcím, které si na sebe uvalili sami. Myslíš, že Putin bude mít málo zeleniny, masa, ryb, sýrů nebo francouzského vína ? To odserou a zaplatí ti co ho mají tak rádi, jako Němci s Hitlerem, který jim taky nasliboval že Něměcko nepoznají za pár let a měl taky pravdu. To si zase nepamatuješ ty - já ano.
        ...
        • Re: Putin nabidl plyn ropu i peníze......
          19.08.2014 21:01

          Tymošenková měla pravdu, když říkala, cituji: "ty zasrané rusy je třeba zabíjet, zabíjet a zabíjet"!!
          Jesse
      • Jen blbec si může myslet, že Majdan je v Rusku.
        19.08.2014 18:13

        Proč Putin nenechal aby si to Ukrajinci vyřídili mezi sebou. Není to jejich země a neměli by si sami rozhodnout co chtějí. Jako Brežněv v 68. prohlásil, že je to naše věc a pak přijel taky na pomoc, kterou jsme nechtěli a pak nám pomáhali s jadernými hlavicemi a celou armádou at' jsme chtěli nebo ne. O tom to všechno je - že Rusáky nikde nechtějí a oni se všude serou. Amící jsou v cizích zemích na pozvání a když je někde nechtějí, jako u nás v Brdech, tak se tam neserou. Ted' i Lavorov chce aby se USA zůčastnili jednání v Berlíně. Asi aby mohli Rusáci zase poukazovat jak to tam podněcují - že joo ? To vám rudým mozkům zcela uniká. O Krymu a neoznačených ruských žoldácich raději pomlčím.
        Zoro
  • You Tube
    18.08.2014 17:35

    https://www.youtube.com/watch?v=29wyD1E0a98
    ...
  • Z týhle diskuze musí být Kalka nervozní
    18.08.2014 14:46

    Protože tahle diskuze odtahuje diskutery od její DPH, kam jen za dnešek poslala svých 6 kalkovin, v zoufalé snaze aby opakováním a bombardováním svými nesmysly udržela dojem, že její ukájeni se někoho zajímá. Brzy přijde den, kdy tam najdeme jen její kecy a vychloubáni se jakou má odezvu. Můhe Můhe Můhehe. Trochu samoreflexe je jí cizí.
    ..
  • Putin chce zakaz dovozu aut
    18.08.2014 10:18

    A co on sam ktery se vozi na americkem Harleji? To bude zase zakon, ktery bude platit jen pro muziky co ? Pane wachmajstr oni jsou hlava. Ale vyroba cizich aut tam bude, protoze v cem by pak rusaci jezdili. Asi na tankach.
    ..
    • Re: Putin chce zakaz dovozu aut
      18.08.2014 11:13

      Na adresu autoritářského státu, jakým Rusko bezesporu je, nemá smysl reagovat jinak, než jak to kdysi předvedl Reagan. Jeho strategie se ukázala jako záslužná pro celý svobodný svět - Rusko je nutné vyhladovět !!! To platilo, platí a platit bude... i kdyby se Hájek s Vyvadilem posrali do němoty:-)) To že se svým přitroublým a namachrovaným způsobem o vyhladovění vlastního národa přičiňuje i sám Putin, jen dokazuje, že jeho lidská Povaha je na úrovni např. našeho V.Klause. Tito bývalí soudruzi a ideologičtí přátelé pro svou samolibost nechají za sebou klidně spálenou zemi. Smůla pro národ, který obdivuje nafoukané, samolibé a ješitné sociopaty, v lepším případě narcisy, kteří dbají více své vizáži, než blaha lidu.
      Jesse
      •  
        18.08.2014 16:02

        Jesse , ty mě překvapuješ . Vítězem tohoto duelu nejspíš nebude Evropa, ale Rusko. Spojenectví s Čínou bych bral jako velmi nebezpečné pro Evropu. Evropa v podstatě nemá co nabídnout .
        Jezdec.
        •  
          18.08.2014 16:19

          Jinak řečeno, myslím, že sundáváš gatě a brod není ještě vidět :-))
          Jesse
        •  
          18.08.2014 16:17

          Toho jsem si vědom, ale jestli sis všiml, tak ČR leží v Evropě. Co s tím chceš nyní dělat?:-) Jediné řešení je požádat vládu USA, aby přijala ČR za jeden z jejich států do společenství USA.
          Jesse
          •  
            18.08.2014 17:48

            Bez nás o nás. Oni si stejně udělají, co chtějí . Když to nepůjde zítra, tak to půjde salámovou metodou . Já s politikou státu nesouhlasím několik let . Mám jinou představu o České republice a o našem prosperujícím hospodářství , ale to je tak všechno . Rozhodnutí, která jsou činěna mi nejdou na rozum a mám z toho psotník.
            Jezdec.
      •  
        18.08.2014 11:35

        ...autoritářského státu, jakým Rusko bezesporu je .. větší hovadinu jsem již dlouho nečetl. Zákaz dovozu aut jako reakce na sankce USA a EU je projev autoritářství ? Co jsou pak zákazy dovozu i vývozu mnoha komodit USA i do EU. Taky projev autoritářství ? Americký prezident má v USA mnohem větší pravomoce než Ruský prezident. USA špiclují celý svět, včetně svých spojenců, a tajně využívá nelegální hackerské útoky na PC v celém světě, vydržuje koncentrační tábory atd, vše údajně z důvodů boje proti terorizmu. Skoro jsem jim tu pohádku sežral. Vypadá to tak, že ty jim ty pohádky žereš dodnes. Moulo. (tímto zdravím soudruha z NSA, který mě má nastarosti)
        ....
        •  
          18.08.2014 12:11

          pokud vim, tak drtiva vetsina utoku, ktere kradou hesla, ucty a penize lidem celeho sveta pochazi z ruska. Ale to ze ti ruska propaganda vymyla mozek ti odpoustim...
          Jelec Tloušť
          • pocitacova kriminalita
            19.08.2014 14:36

            podle nasledujiciho odkazu je nejvyssi v USA. https://www.google.ca/search?q=cyber+crime+statistics+by+country&client=ubuntu&hs=3z4&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=HkPzU6fvAYLpPJKFgMAC&ved=0CCcQsAQ
            T815
            • Re: pocitacova kriminalita
              19.08.2014 14:40

              V Rusku ještě PC nemají. o)
              Velkamedvědice
              • Re:Re: pocitacova kriminalita
                19.08.2014 14:51

                takze logaritmicky pravitka ? :-)
                T815
        •  
          18.08.2014 11:44

          Opravdu si myslíš, že USA se staly světovou velmocí díky špiclování nicotných ubožáků jako jsi ty? Vsadím se, že Klaus je tvým idolem, podobně jako ty trpí pocitem vlastní neopakovatelné výlučnosti.
          ..
  • Putin zustava verny svemu slibu
    15.08.2014 18:35

    Opravdu se snazi zabranit krveproliti na Ukrajine i kdyby melo zemrit polovina tamnich obyvatel.
    xxx
  • Pro méně a pomalé zastánce Putina
    15.08.2014 18:28

    Ted' tam Putin posílá "humanitární" pomoc teroristům, kteří ten konvoj jako přepadnou a zase budou mít dost vody a zásob potravin na další boje a vraždění. To vidí každý pát'ák. Jen Putinovci ne, protože to vidět nechtějí. Jak může ještě někdo věřit Rusákům po Griziji, Čečně a jejich pomoci nám v 68.
    karlík
    • Re: Pro méně a pomalé zastánce Putina
      18.08.2014 10:52

      Seš vůl. Nenávist ti úplně zatemnila mozek, nebo tě platéj za psaní těchto nesmyslů. Trochu poodstup do větší dálky od detailů a zkus si položit jednoduché otázky. Komu celá situace na UKR prospívá, kdo ji inicioval a platil a co je jejím cílem. Pokud budeš schopen objektivní odpovědi tak ti musí být zřejmé, že je za tím USA s jeho touhou po světovládě a moci. Silné Rusko stojí v cestě a tak jej třeba pokořit. USA mají daleko nejvyšší výdavky na zbrojení, zřejmě jsou nejohroženější zemí na světě.:)
      xxxx
      •  
        18.08.2014 14:45

        Komu současná situace vyhovuje? Argentině a Brazílii určitě ano. Též si myslím, že eskalace konfliktu a další světová válka vyhovuje klingonům, je tedy možné, že i malajské letadlo sestřelil klingoni svým neviditelným paprskem smrti?
        ..
      •  
        18.08.2014 14:30

        Jasně amerika chtěla připojit Krym k rusku, čímž to začalo. Jen Ty si chytrý.
        Velkamedvědice
        • VM
          18.08.2014 14:36

          :-) Co kdyby ses soustředil raději na prohloubení toho svého slibného vhledu, že neplátce dph s dph nepracuje, a nechlubil se tu svou (doufejme, že díky mé trpělivosti pouze dočasnou) omezeností?
          Kalka.
          • Re: VM
            19.08.2014 18:24

            Kalka to nebude mít vůbec lehké s tím jejím cílem 888 dní at' hecuje jak hecuje a snaží se vyprovokovat jakoukoliv diskuzi a denodenně se tu ztrapn'uje, zoufalka. Už ted' jí šlape i Putin ante na paty.
            ..
            • Stýská se vám po mně, co, milí frekventanti?
              19.08.2014 18:35

              Nebo snad chceš sdělit něco podstatného? Nějakou přidanou hodnotu? Zatím to tak nevypadá... Pokud se mnou souhlasíš, že dph platí jen a pouze plátce dph, pouč své méně nadané soudruhy. Pokud ne, předveď důkaz, který tuto naprosto evidentní (pro ty bez MP) pravdu podle tebe vyvrací.
              Kalka.
      • Silné Rusko je na cestě do zádele
        18.08.2014 14:08

        Rusko zase nasralo celý svět a Putin ho vede do záhuby. Nejdřív to bylo na věčné časy SSSR, pak se přejmenovali na Rusko, ale princip a ideologie zůstává jako za putinova učitele Stalina. Teror zastrašování a odstran'ováni odpůrců. Za Stalina to byl Trocky a ted' Litviněnko nebo Pusy Riot. A polomozci jen mluví naučenými frázemi o zlých Amících co narušují mír na Ukrajině. Amící jsou příčinou všeho světového zla i když jsou všude na pozvání. Vyvraždili indiány a už jen čekám na zprávu od dalšího zdejšího "myslitele", že oni vlastně byli příčinou vyhnání Adama a Evu z ráje. Přitom se stačí podívat co za program který používají tito Aímkobijci nebo na skutečnost jak prosperuje "na věčné časy" ekonomie v provnání s tou hroutící se americkou.
        :o)) :o)) :o))
      • a tene zase platí
        18.08.2014 11:06

        Klausův poskok a kremloid Hájek s Vyvadilem. Svaz česko-sovětského přítelství ti zadal ideologický úkol psát na finančním fóru a zvyklat nemravné spekulanty, co?:-))) Na malou otázečku bych prosil odpovědět - kdy už tu ameriku konečně doženete?:-))))))
        Jesse
        • Re: a tene zase platí
          18.08.2014 12:02

          Hele, aby bylo jasno, Klaus mi může být ukradený, ale pokud má pravdu, tak mu naslouchám, stejně tak jako naslouchám ostatním politikům, nebo osobnostem. Tebe bych doporučil doplnit si vzdělání, neboť tvé zkratkovité vývody svědčí o jeho velkém deficitu. Viz. např. "zvyklat" . Krásný příklad.
          ...
Aktuální komentáře
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data