Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Víkendář - VW ukazuje, jak vypadá korporátní vláda rodinných dynastií

Víkendář - VW ukazuje, jak vypadá korporátní vláda rodinných dynastií

29.10.2016 13:00
Autor: Redakce, Patria.cz

Porsche a Piëch jsou jména dvou německých dynastií. Stejně jako jiné dynastie jsou bohaté, mocné a veřejnosti uzavřené. Většina členů těchto dvou dynastií nevyhledává pozornost médií, ovšem Wolfgang Porsche, kterému se říká Wopo, učiní občas výjimku. Má smysl pro ironický humor, což se ukázalo například na autosalonu v Paříži. Tam hovořil o tom, že si právě objednal Volkswagen Up a že to lze považovat za pokus o záchranu automobilky, která čelí skandálu s emisemi, nízkým maržím a v jejímž vedení probíhají hluboké změny.

Hans Michel Piëch je na veřejnosti znám jen velmi málo a když se prochází po významných autosalonech v Paříži, Ženevě či Frankfurtu, nemusí se vyhýbat novinářům a různým zvědavcům. Wolfgang Porsche a Hans Michel Piëch jsou dnes dvěma nejdůležitějšími lidmi ve skupině VW. Jejich rodiny dohromady vlastní 52 % hlasovacích práv skupiny VW. Pokud nastanou v těchto rodinách spory o to, kam by se měla automobilka ubírat, může to celou skupinu paralyzovat.

Porsche v rozhovoru pro Der Spiegel uvedl, že „novináři se domnívají, že naše rodiny nemají na práci nic jiného, než mezi sebou bojovat. To je ale nesmysl. Nemáme vždy stejný názor, ale diskutujeme o tom tak dlouho, až se shodneme. Z dlouhodobého hlediska to pro automobilku je velkým přínosem.“ Na otázku, kde pramení současné problémy VW, odpověděl Piëch, že je nutno rozlišovat jednotlivé skupiny problémů. Ta, která pramení z podvodů s emisemi, je otázkou právní a technickou a „musí být rychle vyřešena, aby bylo možné pokrýt všechny ztráty a získat si zpět důvěru, kterou firma ztratila“. Vedle toho je nutné připravit celou skupinu na budoucnost a změnit její organizaci a management.

Piëch i Porsche tvrdí, že když se během nejhlubší krize zdálo, že jejich rodiny jsou pasivní a veškerou aktivitu převzal stát a odbory, ve skutečnosti tomu tak nebylo. „Mohlo to tak vypadat zvenčí, ale my jsme přivedli výkonného ředitele Matthiase Müllera, který je schopen řešit problémy a vést firmu,“ říká Piëch a Porsche dodává: „Po intenzivních diskusích jsme se vždy shodli na tom, jak pokračovat dál. Politici se ale musí prezentovat na veřejnosti, zatímco naše rodiny se tomu vyhýbají.“

Na námitku, že obě rodiny nebyly ani schopny jmenovat předsedu dozorčí rady a proto se jím nakonec musel stát šéf odborů Huber, Porsche odpověděl: „Nechtěli jsme jednat spontánně, chtěli jsme udělat dobře promyšlené rozhodnutí. Zástupci zaměstnanců chtěli, abych to místo vzal já, ale nechtěl jsem. Byl jsem tedy potěšen, že Huber jej přijal až do doby, kdy jsme přišli s novým rozhodnutím.“ Piëch k tomu dodává, že obě rodiny chtějí, aby jim představenstvo prezentovalo své návrhy, a ty pak odmítnou, či schválí. Nehodlají se podílet na dennodenním chodu společnosti, jejich cílem je „najít ty správné lidi a ty pak nechat dělat jejich práci“.

Mohou lidé, kteří už dříve působili na vedoucích pozicích ve skupině VW, nyní firmu dostat z jejích problémů? Kontroverzní je například jmenování bývalého finančního ředitele Hanse Dietera Pötscha předsedou představenstva či Matthiase Müllera výkonným ředitelem společnosti. Müller totiž předtím pracoval na vysokých pozicích ve společnostech Audi, VW i Porsche. Porsche ale na podobné námitky reagoval s tím, že „je nutné se dívat dopředu a pracovat s lidmi, kteří mají dostatek schopností“, což Müller podle jeho názoru má. Piëch dodal, že aféru Dieselgate je potřeba celou vyřešit a pracuje na tom nezávislá advokátní kancelář Jones Day. Zároveň je ale třeba „vést firmu do budoucnosti a na to jsou potřeba ti nejlepší manažeři.“

Kontroverzní je i to, že vysoké vedení VW dostalo své bonusy i přes skandál Dieselgate. Na otázku, zda „dva bohatí lidé žijící v Salzburku vůbec chápou, jak to vypadá zvenčí“, Porsche odpověděl: „Vedení se ve skutečnosti pár věcí vzdalo. Já sám bych dal přednost tomu, kdyby se v této chvíli od flexibilních odměn úplně upustilo.“ Management měl ale prý na své bonusy smluvní právo, protože smlouvy „nebyly koncipovány tak, aby bylo možné reagovat na Dieselgate“. Část bonusů tak byla provázána s výsledky dosaženými o rok dříve. „Ale uznávám, že máte pravdu, bylo by lepší, kdyby se vedení firmy bonusů vzdalo a nyní se pracuje na nové regulaci,“ tvrdí Piëch.

Je možné, že by došlo k uvedení některých společností skupiny na akciový trh, aby skupina VW získala zdroje na pokrytí nákladů spojených s emisním skandálem? Porsche tvrdí, že z dnešního pohledu pro to není žádný důvod. Piëch se domnívá, že „budou nalezena řešení, která budou pro firmu snesitelná“. „Skupina není jen Volkswagen. Škoda, Seat, Porsche či Scania si vedou docela dobře, ale situace samozřejmě zůstává vážná,“ míní Piëch. Ovšem dodává, že VW nemůže dál fungovat s nízkými maržemi, musí se zlepšit efektivita i ziskovost, aby firma mohla v budoucnu uspět. Porsche tvrdí, že všechny automobilky musí nyní pro udržení své konkurenceschopnosti investovat více než kdykoliv předtím.

Autory jsou Dietmar Hawranek a Armin Mahler.

Zdroj: Der Spiegel


Čtěte více:

Prodej elektrických aut roste. Pro Teslu ale na špatných místech
19.10.2016 12:30
Do konce letošního roku by po celém světě mohly jezdit více než dva mi...
Ceny aut v ČR stouply za poslední dva roky o tři procenta
20.10.2016 14:34
Ceny nových osobních aut v České republice začaly v posledních dvou le...
Akcie Daimler i Volvo Group po výsledcích ztrácejí
21.10.2016 12:48
Dnešní den přinesl výsledky hned dvou evropských automobilek. Zatímco ...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.03.2024
8:05Japonská centrální banka po 17 letech zvedla základní sazbu
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení