Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Hodnota bitcoinu klesla pod 30.000 dolarů

Hodnota bitcoinu klesla pod 30.000 dolarů

22.01.2021 8:26
Autor: ČTK

Hodnota digitální měny bitcoin se dnes propadla pod 30.000 USD (644.000 Kč) a míří k největšímu týdennímu poklesu od září. Prodloužila tak pokles z rekordního maxima, na které vystoupila před dvěma týdny, kvůli obavám z možné regulace a předchozímu prudkému růstu, napsala agentura Reuters.

Při asijském obchodování se bitcoin propadl o více než pět procent na téměř třítýdenní minimum 28.800 USD, později se vrátil nad 30.000 USD. Tento týden ztrácí zhruba 11 procent, což je nejvyšší ztráta od září.

Analytik společnosti IG Markets Kyle Rodda uvedl, že je obtížné hledat logické vysvětlení vývoje u aktiva, které je tak neefektivní a nezralé, jako bitcoin. Současný vývoj je ale podle něj určitě obratem v pohybu. "Stádo se na to zřejmě podívalo a pomyslelo si, že to vypadá děsivě a strašlivě a je nyní čas na prodej," prohlásil. Někteří analytici také varují, že trvalý pokles pod úroveň 30.000 by mohl znamenat další ztráty.

Bitcoin se nyní obchoduje zhruba 20 procent pod rekordním maximem 42.000 USD, kam stoupl před dvěma týdny. Ztrácí půdu pod nohama kvůli rostoucím obavám, že je jednou z mnoha cenových bublin a protože regulátoři stále více zaměřují svoji pozornost na kryptoměny.

Kandidátka na novou ministryni financí USA Janet Yellenová při svém úterním slyšení v Senátu vyjádřila obavy, že kryptoměny se mohou používat na financování nelegálních aktivit. Minulý týden prezidenta Evropské centrální banky Christine Lagardeová vyzvala ke globální regulaci bitcoinu.

Druhá největší měna ethereum dnes nejprve klesla na týdenní minimum. Později však stouplo o šest procent a obchoduje se kolem 1177 USD.


Čtěte více:

Bitcoin na novém rekordu, prosincové zisky mohou být největší od roku 2019
30.12.2020 12:34
Bitcoin, největší kryptoměna na světě, by mohla zakončit svůj letošní ...
Cena bitcoinu překonala 32.000 dolarů, za rok se zečtyřnásobila
04.01.2021 8:44
Cena bitcoinu v sobotu poprvé překonala hranici 30.000 dolarů a za ro...
JPMorgan: Cena bitcoinu by mohla vystoupit na 146.000 dolarů
05.01.2021 16:24
Digitální měna bitcoin se stala konkurencí pro zlato a její cena by se...
Bloomberg: Největší propad na bitcoinu od března otřásá vírou v kryptoboom
11.01.2021 13:35
Prudký výprodej bitcoinů vyvolává obavy z toho, že by kryptoměnová bub...

Váš názor
  • ten clovek vi o cem mluvi :)
    26.01.2021 8:54

    1/ je obtížné hledat logické vysvětlení vývoje u aktiva, které je tak neefektivní a nezralé 2/ Stádo se na to zřejmě podívalo a pomyslelo si, že to vypadá děsivě a strašlivě a je nyní čas na prodej, 3/analytici také varují, že trvalý pokles pod úroveň 30.000 by mohl znamenat další ztráty --- pro nas je zajimave posledni varovani smerovane BTC komunite, ze "kdyz neco poklesene tak to poklesne" - ale i pres toto pomerne zrejme vyjadreni si nejsem jisty jestli to BTC boys & girls pochopili :)
    eple
    • eple
      30.01.2021 21:49

      brachu, nezaregistroval jsem tvůj koment když jsem odpovídal VM. tak tedy až teď. k tvým 3 bodům ::::: k jedničce : je jen otázka, jak jsi přišel k tomu, že je neefektivní a nezralé ? proto, že to je něco nového, co současná populace zatím nechápe, ignoruje, je to pro ni nové, neví jak tím platit, jaký to má vztah ke stablecoins (FIAT currency - USD, EUR, GBP, AUD, JPY, .... etc.). Nezralost v čem ? Krypto koupíš jen s AML a KYC testem. Zkus si to vygooglit. spíš mě zaráží výraz neefektivní. bla bla ... co je neefektivní ? Nezávislost krypta na politických změnách ? Žádné obavy z inflace ? Obavy bank, že si každý vytvoří svoji banku, kterou si bude spravovat sám bez poplatků ? Jednoduchý přenos majetku all over The World ? Prosím napiš mi důvod neefektivnosti, abych o něm mohl přemýšlet a třeba změním názor. k dvojce : analytici jsou a budou, ale těžko mezi nimi najdeš experty na krypto. Co znamená trvalý pokles pod 30.000 USD ? Jak dlouho trvalý ? Proč ztráty ? Na 40.780 USD jsem 4.1. uzavřel long pozice a udělal exchange z BTC na USD Token a pozice obrátil v short ( moje strategie je, že shortovat podkladové aktivum, které klesá snižuje zisk a USDT jej zvyšuje) . Bohužel jsem to nezavřel na 28.000 USD úrovni a dnes mi Elon Musk svým příspěvkem na Twitter vypích oko, takže short pozice se mi uzavřela. Ale docela hluboko pod break even, takže zisk, ale ne takový jak jsem si představoval. Teď řeším dilema USD Token směnit na BTC, či ne. V každém případě jsem zvýšil množství BTC od podzima x 2,71. pro mne je ostatně také velmi kontroverzní tvoje varování pro BTC komunitu, že když něco poklesne, tak to poklesne. WTF........:o)))))) akcie klesají a rostou. tedy nerozumím ti i když s tím argumentuješ. Tihle BTC ( a samozřejmě altcoins) boys & girls, kteří před více než 10 lety nakoupili několik, či několik tisíc kryptos, protože to bylo cool a chtěli být in a navíc je udrželi až do dnes, jsou dnes třicátníci a miliardáři. Prosinec 1997/leden98 byla fakt bublina. Nenakupovali institucionální investoři, ale stádo. Je rok 2021 a nejvíc kupují instituce, hedge fondy a s největší pravděpodobností od příštího týdne i kolosy kotované na S&P a Nasdaq. 3-4 února se koná online konference pořádaná Michaelem Saylorem ( do nyní nakoupil jako soukromá osoba + jeho firma MicroStrategy BTC za 1,3 mld USD a cena akcií jeho firmy se za pár měsíců zněkolinásobila -též S&P). Na konferenci se přihlásilo 908 účastníků, všichni z S&P, či Nasdaq skupiny) CEOs, Assets directors, etc.... Proč ? Zatím je největší problém Blacrok. Ti chtějí nakoupit obrovské množství, ale v posledních dnech se snaží setřást drobné investory, cíleným výprodejem, čili získat navrh větší množství BTC k následnému nákupu.... Opatruj se a Love zdar....
      xicino
  •  
    22.01.2021 12:55

    Lagardeová, to to trvalo, než jste pochopili, že BTC Vám začíná trošku přerůstat přes hlavu. :-) Snad už konečně něco reálného proti BTC i podniknete.
    Richard Fuld
    •  
      23.01.2021 16:56

      centrální banky se budou muset smířit s bitcoinem a dalšími altcoiny .... je to měna tohoto století, nebo taky zlato tohoto století. je nezávislá na jakékoliv politické vládě, která si u FIAT měny (běžné oběživo - USD, EUR, GBP, ....) může natisknout dle potřeby tolik, kolik momentálně potřebují. Na krizi, epidemii, válku, atd... je to měna s limitním objemem, tedy může jn růst.... To už si ostatně uvědomili institucionální investoři, kteří kupují každý dip. například Blackrock plánuje v novém fondu utratí za kryptony více než 7 mld USD. Bývalý premiér Kanady prohlásil, že kryptony budou v budoucnu státními rezervami centrálních bank. Nejznámnější investor a propagátor bitcoinu Michael Saylor za něj na podzim prostřednictvím své firmy MicroStrategy (kotované na burze) utratil 680 mil USD. To co řekla Jelenová a Lagardová je bullshit. Všichni kdo chtějí koupit bitcoin musí projít KYC procesem (Know Your Customer), takže těžko někdo dnes nakoupí anonymně krypto a financuje z něj terorismus ....
      xicino
      • Xicino
        25.01.2021 23:59

        Zaregistroval sem, ze u dvou fondů změnily status, ale nevím, kterých se to týká.. Ty jo?
        Velkamedvědice
        • VM
          27.01.2021 12:00

          BlackRock Strategic Income Opportunities and BlackRock Global Allocation Fund Inc......
          xicino
          • Re: VM
            27.01.2021 12:03

            Děkuji, opatruj se
            Velkamedvědice
Aktuální komentáře
19.04.2024
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data