Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Pomoci Polsku při napadení? Ne, určite ne. Babiš sklízí ostré reakce doma, z Polska i Pobaltí a skuteční diplomaté jeho slova žehlí

Pomoci Polsku při napadení? Ne, určite ne. Babiš sklízí ostré reakce doma, z Polska i Pobaltí a skuteční diplomaté jeho slova žehlí

23.01.2023 11:46
Autor: ČTK

Babiš v nedělním prezidentském duelu v České televizi odpovídal na otázku, zda by Česko mělo splnit své závazky a poslat v případě napadení Polska či pobaltských států do těchto zemí například vojáky. "Ne, určitě ne. Myslím si, že je potřeba mluvit o míru," prohlásil Babiš, který se dříve v kampani označil za diplomata. Dodal, že chce mír, a ne válku a že by "v žádném případě neposílal naše děti a děti našich žen do války". Až později na sociálních sítích své výroky korigoval - tedy rozumějme jeho marketingový tým - s tím, že by závazky v případě napadení spojenecké země "pochopitelně dodržel". Jeho slova - vyděsila a vyvolala ostrou odezvu z Polska, Pobaltí a doma.

Polsko zaskočeno

Polská média i uživatele twitteru zaskočilo tvrzení kandidáta na českého prezidenta Andreje Babiše, že by v případě útoku na Polsko nebo pobaltské země české vojáky na pomoc určitě neposlal. V reakci na výroky bývalého premiéra v nedělní televizní debatě s jeho konkurentem Petrem Pavlem se v Polsku pozastavují nad tím, zda Babiš zapomněl na české závazky plynoucí z členství v NATO.

"Překvapivá slova kandidáta na českého prezidenta", nadepsal svoji zprávu o nedělní debatě internetový portál Polského rozhlasu. Uvádí také, že Babišův protikandidát, bývalý šéf Vojenského výboru NATO Petr Pavel vysvětlil, že na základě pátého článku Severoatlantické smlouvy by bylo povinností Česka podílet se na obraně spojence. Připomněl, že pokud je Česko členem takové organizace, nevyužívá jenom kolektivní obrany, ale také něčím přispívá. "Společný postup v případě útoku na jinou zemi je naší povinností," připomněl polský rozhlas Pavlova slova.

"A co spojenecké povinnosti vyplývající z členství v NATO?," pozastavuje se nad Babišovým prohlášením konzervativní portál niezaležna.pl. "Babiš se znovu dostává u Poláků do nemilosti," napsal portál businessinsider.pl a Babiše označil za "osobnost plnou kontroverzí". Připomněl také, že v minulosti se tento politik vyjádřil vulgárně o polských potravinách.

Polská média si všímají také toho, že Babiš se rozhodl, že se debaty zúčastní, až na poslední chvíli. Citují zprávu agentury PAP, která zmínila Babišovo vysvětlení, že názor změnil poté, co při nedělní mši za vlast slyšel v kázání slova o pravdě, lásce a spravedlnosti.

"Nejhorší příklad zasahování domácí politické kampaně do bezpečnostních otázek"

Také ministři zahraničí trojice pobaltských zemí dnes zkritizovali slova Andreje Babiše, že by v případě zvolení hlavou státu nevyslal české vojáky na obranu napadeného Polska či jejich zemí. Estonský ministr Urmas Reinsalu označil slova z nedělní prezidentské debaty za nejhorší příklad zasahování domácí politické kampaně do bezpečnostních otázek. Ministři také připomněli, že v době, kdy byl Babiš předsedou vlády, vyslalo Česko své vojáky v rámci mise NATO do Pobaltí. Šéfové diplomacií všech tří zemí zdůraznili, že jejich státy by Česku na pomoc armádu vyslaly.

Estonský ministr dnes před jednáním s unijními kolegy řekl novinářům, že prezidentská kampaň by neměla zasahovat do "základních témat bezpečnosti a zahraniční politiky". "Pan Babiš by si také měl vzpomenout na historii včetně roků 1968 a 1938," prohlásil s odkazem na data napadení Československa vojsky zemí Varšavské smlouvy a odstoupení československého pohraničí nacistickému Německu v důsledku Mnichovské dohody.

Stejně jako on se i jeho litevský a lotyšský kolega vyjádřili, že by jejich země bez váhání vyslaly vojska na pomoc Česku. 

"Přímé a konkrétní nebezpečí pro vlastní zemi"

Vládní politici připomněli článek pět Severoatlantické smlouvy, podle něhož ozbrojený útok proti členské zemi v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem členům aliance. "Právě ve společném postupu tkví ochranná síla NATO a jeden prezident, natožpak populistický kandidát, nemá možnost tak podstatně a důležité dohody měnit," napsal na twitteru místopředseda vlády a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) uvedla, že NATO je založeno na principu jeden za všechny, všichni za jednoho. "Ví to vláda, ví to většina společnosti, která podporuje členství v alianci. Měl by to vědět i poslanec Babiš, protože je to klíčová garance bezpečnosti České republiky," dodala. Místopředseda vlády Ivan Bartoš (Piráti) napsal, že Babiš představuje přímé a konkrétní nebezpečí pro vlastní zemi. "Zradil by nás i naše spojence.... Destabilizuje naši pozici v rámci svobodného světa. Fakt hanba," dodal.

Další vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL) se omluvil občanům Polska i dalším spojencům a ujistil, že navzdory Babišovým slovům závazky člena NATO pro Česko platí a platit budou. "Stejně tak věříme, že by naši spojenci pomohli nám v případě napadení, proto má NATO smysl," uvedl. Babiš podle něj "začal brát zpátečku až s odstupem času, když zjistil, co spustil za lavinu i mezinárodní ostudy".

"Když Andrej Babiš říká, že by nedodržoval závazky plynoucí z našeho členství NATO, tak by to v konečném důsledku byl on, kdo by nás do války zatáhl. Kolektivní obrana stojí na tom, že si vzájemně pomáháme. On by nás nechal samotné, bezbranné. Je nebezpečím pro naši zemi," soudí předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Její stranický kolega, předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Marek Ženíšek na twitteru napsal, že ještě v noci se spojil se svými kolegy, šéfy zahraničních výborů, aby je ujistil o spojenectví i připravenosti jim pomoct.

Vůči Babišovi se ostře vyjádřil i ostravský primátor z ANO. "Politika, nemá-li nás zavést do pekla, nesmí být vedena bez skrupulí, stylem 'účel světí prostředky'. A to ani v předvolební kampani. Andrej Babiš nemůže být náš prezident," napsal dnes na twitteru Macura.

Místopředseda sněmovního branného výboru za ANO Pavel Růžička ale označil Babišova slova v televizní debatě za nedorozumění. Diskuse jsou podle něj vypjaté a vystupujícímu se podle něho ne vždy podaří na otázku odpovědět dobře. "Myslím, že náš pan předseda a kandidát na prezidenta otázku nepochopil dobře. On je s tím srozuměný, na twitteru se omluvil. Nepřikládám tomu žádný význam," řekl dnes ČTK Růžička. Pokaždé, když s Babišem mluvil o obraně, bylo podle něj jasné, že spojenecké závazky se musí plnit. "Což dokázal vždy, když byl premiér," uvedl Růžička a poukázal na mise v Afghánistánu, Iráku nebo Mali.

Ostrá debata na ČT, do které Babiš přišel "za vteřinu dvanáct"

Vzájemná ostrá obviňování charakterizovala nedělní debatu prezidentských kandidátů v České televizi mezi bývalým vysokým představitelem české armády a NATO Petrem Pavlem a někdejším premiérem Andrejem Babišem (ANO). Babiš o Pavlovi například znovu tvrdil, že celý život mluví o válce a nevěří v mír. Pavel odpověděl, že naopak o mír usiluje a že Babiš "lže, kudy chodí". Přeli se také o svou minulost, o to kdo z nich si víc zadal s komunistickým režimem a jak se s tím po roce 1989 vyrovnal. Neshodli se ani na tom, kdo z nich více rozděluje zemi. Babiš původně účast v debatě ČT odmítl, na poslední chvíli na ni ale dorazil a řekl, že změnil názor po návštěvě bohoslužby za vlast v katedrále svatého Víta na Pražském hradě, které se stejně jako Pavel zúčastnil.

"My jsme dneska byli na bohoslužbě, kterou praktikoval kardinál (pražský arcibiskup Jan) Graubner. Vlastně nás vyzval a říkal i Ježíš, vyzýval lidi, začněte myslet jinak. A mluvil o pravdě, lásce a spravedlnosti. Takže jsem začal myslet jinak, změnil jsem názor," odpověděl Babiš na dotaz moderátora, proč si to rozmyslel.

Babiš mimo jiné znovu obvinil Pavla, že chtěl vyslat vojáky na Ukrajinu. Citoval přitom z Pavlova twitterového účtu, Pavel řekl, že psal o zajištění humanitárního koridoru. "Nepochopil jste obsah tohoto tweetu," uvedl. Pavel míní, že Babiš vede nefér kampaň a že by se za ni měl omluvit, což jeho protikandidát odmítl a řekl, že nemá zač se omlouvat. Pavel s Babišem se přeli kvůli ekonomice. Podle Pavla Babiš zadlužil zemi, což bývalý premíér odmítl.

Na dotaz moderátora, o čem Babiš při své návštěvě v uplynulém týdnu v Děčíně jednal s komunistickým politikem Josefem Skálou a poslancem SPD Jaroslavem Foldynou, Babiš řekl, že s Foldynou mluvil, protože je poslanec. "Co se týká pana Skály, ten tam přišel v Děčíně, má nějaký podcast, vůbec jsme se nebavili," prohlásil Babiš. Dodal, že Skála, označovaný za stalinistu, stejně jako Pavel vítal invazní vojska v roce 1968. "Na tohleto se nedá moc reagovat, vy opravdu lžete, kudy chodíte. Tohleto opravdu není normální. Tak zkuste aspoň někdy mluvit pravdu," reagoval Pavel.

Ohledně pomoci Ukrajině Babiš řekl, že není důvod snižovat komfort českých občanů. Pavel mu řekl, že jde o věc, která je podle něj Babišovi cizí, a to je solidarita. Dodal, že česká pomoc Ukrajině má za sice důsledek částečné snížení komfortu, ale je to vinou války, kterou rozpoutalo Rusko. Babiš uvedl, že Ukrajině pomáhá NATO a EU, ale českým občanům vláda nepomáhá. Pavel také Babišovi řekl, že je chaotický mikromanažer a že v diskusi řekl hromadu nesmyslů. V jiný okamžik označil Babišova tvrzení za nehoráznost.

"Všechna média jsou pro vás," tvrdil Babiš. "Kromě těch vašich," opáčil Pavel. Babiš tvrdí, že pokud se Pavel stane prezidentem, zůstane společnost rozdělena. Pavel naopak prohlásil, že jestli někdo v poslední době rozděloval společnost, je to především Babiš.

Babiš zdůrazňoval, že miliony lidí, kteří volili opozici a mimoparlamentní strany, nebudou mít v případě Pavlova vítězství zastání. "Pokud by pan Pavel chtěl udělat něco pro tuto zemi, tak by měl se vzdát kandidatury a nechat to místo pro mě, který bych reprezentoval ty tři miliony lidí a pan (premiér Petr) Fiala (ODS) reprezentuje tu druhou polovinu. A potom by mohlo nastat to, že ta společnost přestane být rozdělená," tvrdí Babiš. Prohlásil také, že vládní koalice tak ovládne všechny důležité instituce včetně Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. "Pokud budu zvolen, nebudu loutkou této vlády," řekl Pavel, který kandiduje na základě podpisů sesbíraných od voličů.

Oba kandidáti se ale shodli na tom, že zrušená superhrubá mzda už by neměla být obnovena. Zdanění takzvané superhrubé mzdy fungovalo od roku 2008 a znamenalo, že základem daně byla hrubá mzda navýšená o odvody zaměstnavatele na zdravotní a sociální pojištění. Parlament ji zrušil v daňovém balíčku na konci roku 2020. Zrušení tehdy navrhl Babiš, který byl tehdy premiérem, a ve Sněmovně ho prosadil hlasy ANO, ODS a SPD. Prezidentu Miloš Zemanovi tehdy řekl, že zrušení bude dočasné pouze na dva roky. V dnešní debatě ale Babiš řekl, že by superhrubou mzdu neobnovil, protože začala válka, ceny se zvýšily a lidé mají aspoň díky jejímu zrušení víc peněz. Pavel řekl, že superhrubá mzda byla anomálie.

V závěrečném slově, na které měli oba kandidáti 30 vteřin, oba shodně vyzvali voliče, aby jim dali svůj hlas.

Debata se odehrála v pražské budově Národního muzea, Pavel se po ní měl přesunout do nedalekého Lucerna Music Baru, kde je koncert na jeho podporu. Pavlova mluvčí Eva Hromádková ale ČTK večer informovala, že Pavel na koncert nepůjde, protože je nemocný. V debatě hovořil mírně ochraptělým hlasem.

Na Patria.cz pro vás budeme sledovat online druhé polo prezidentských voleb. Volební místnosti se otevřou v pátek 27. ledna 2023 od 14:00 do 22:00 a následně v sobotu 28. ledna 2023 od 8:00 do 14:00. V průběhu odpoledne budou známy první odhady a následné celé výsledky prezidentské volby 2023 v Česku.

 

Čtěte více:

Prezidentské volby 2023 online: Vítězem prvního kola je Petr Pavel. Ve druhém se utká s Babišem
15.01.2023 22:00
První kolo prezidentských voleb vyhrává Petr Pavel. Dle celkových výsl...
Ohlédnutí za prvním kolem voleb: Prezidentem bude Pavel, pokud ho podpoří i voliči Nerudové a Fischera
16.01.2023 8:47
Budoucím prezidentem České republiky se stane bývalý vysoký představit...
Danuše Nerudová podpoří Petra Pavla v cestě na Hrad. O jeho volbu požádala svých 777 tisíc voličů
17.01.2023 14:35
Bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, která skončila n...

Váš názor
  • Čauky lidi
    24.01.2023 8:25

    Nieje pravda, že něpoznam planéty slněčnej sústavy. je jich osem: Slnce, mesiac, malý voz, veĺky voz, sputnik, saturnin, polárka a družica
    oradapoisson
    • Čauky lidi
      24.01.2023 8:30

      Opravujem je ich děväť, ešťě je tam hore aj mliečna dráha
      oradapoisson
  • Dehonestace budoucího prezidenta republiky od pana Stanjury je překvapivá
    24.01.2023 1:07

    Podporovat Petra Pavla na prezidenta nebudeme, nechal se předloni na podzim při interních diskusích v ODS slyšet Zbyněk Stanjura. Doprovodil to bonmotem, že nebýt listopadu 1989, generál by nás neoslňoval bezvadnou znalostí angličtiny, ale bezvadnou znalostí ruštiny.
    Špaček
    • Re: Dehonestace budoucího prezidenta republiky od pana Stanjury je překvapivá
      24.01.2023 15:42

      Satanjura se hlavně dehonestuje sám, a to skoro každý den čímkoliv, co někde řekne.
      Pinturicchio
    • Re: Dehonestace budoucího prezidenta republiky od pana Stanjury je překvapivá
      24.01.2023 7:47

      Hele, to, že si komoušsky bolševik už víme dávno, To, že tady opatrně kališ vodu po bolševicku víme taky dávno. To, že vy komunističtí bolševici podporujete svojeho komouše babiše už taky víme dávno. Ale to, že vám komunistickejm bolševikům nejvíc vadí, že generál byl komunista!? Jeden z vas!? To je znamení toho, že se generál s komunismem tedy s vámi dávno rozešel a skončil. To je důvod mu věřit. Na rozdíl od babiše, kterému komunisti KSČ vyjádřili oficiálně podporu
      oradapoisson
  • vítězství komoušů
    23.01.2023 21:11

    a zmanipulované volby vlastníky agentur a medii (z většiny zase bývalých kádrů co rádoby "průzkumy" od začátku protěžovali 3 kandidáty) a totální prohra obyvatel ČR je toto druhé kolo, kde lze volit bud jednoho bývalého komouše anebo druhého také bývalého komouše, prostě "stohoven" vážně rozumná cesta není :o)
    Mike -Green D. is killing Europe
    • Re: vítězství komoušů
      24.01.2023 7:59

      Tak si musíme položit základní otázku. Volit bývalého komouše, který se za to omluvil a třcetdva let svým životem dokázal, že komoušem není, nebo volit bývalého komouše, kterého oficiálně podporuje KSČ a její hnědá odnož SPD? Který se nejen neomluvil, ale který se o komunisty opíral, když byl ve vládě a který s nimi spolupracuje dodnes!? Určitě v tom rozdíl vidět je. Jeden dělal svoji práci pro tuto zem 32 let a druhy migrant ze slovače tady hrabal 32 let pro sebe?! Volim to pro mě menší zlo. A JSEM RAD ŽE VOLÍM NĚKOHO, KDO JE ČECH A MLUVÍ ČESKY
      oradapoisson
      • Re: vítězství komoušů
        24.01.2023 11:15

        Jen jsem poukázal na smutný výběr.My,co jsme se angažovali v OF,by nenapadlo,že bude ještě komouš ve funkci a to nejvyšší. Pro mě jsou odporní oba,jako všichni ,co po revoluci zahodili rudou knížku.A teď lízt do nejvyšší funkce? Oba mají hroší kůži.Ode mě hlas nedostanou.Je těžké,aby to byl čech,ale bylo vidět,že komouši tu takovou podporu lidu nemají. Nebo jsme se za 30let opravdu nikam neposunuli?
        kočák
        • prosím tě kamaráde prober se konečně
          31.01.2023 12:02

          a na koho si se chtěl příštích pět let dívat na hradě???? po tom co tam deset let sedělo??????
          oradapoisson
        •  
          24.01.2023 13:15

          Nevolit menší zlo, aby vyhrálo zlo větší - tomu říkám morální postoj. Jinak pozdravuj známou postavu OF starýho Klause - agenta KGB, v současnosti již jen tragickou proruskou figurou...
          STX
          •  
            24.01.2023 13:32

            Klaus tam na počátku nebyl,ten byl v té partě,co čekali až to bude jistý a pak zahodili průkaz a drali se k moci. Podle mě to má Pavel jistý, co je na tom,že komunisty z principu nevolím. Mimochodem,Klaus v duelu s Pithartem šel škemrat o podporu ke komunisům. A kdyby nebylo OF a jeho podporovatelů,tak by bylo co ? Perestrojka 2,nebo 3?
            kočák
            •  
              24.01.2023 15:40

              V pořádku. Já jen kdyby těch skalních moralistů (někdy to hraničí s pozérstvím) bylo více, tak vyhraje Slovák s podporou KSČM, Trikolory a zbytkem proruské scény.
              STX
            • Kočák
              24.01.2023 15:15

              Nechci se přít kvůli ptákovině, taky sem zakládal OF, ale ten parchant Klaus už začátkem prosince kandidoval do vlády za OF. Havla pomlouval, kde mohl.
              Velkamedvědice
              • Re: Kočák
                24.01.2023 16:06

                Mimochodem, proč dobycti jako Skála a Konečná , podporují Bureše a ne Pavla?
                Velkamedvědice
                •  
                  24.01.2023 16:20

                  Nevím,nezajímají mě tyto osoby,zejména Skála. Konečnou občas vidím v TV jako e-poslankyni,říkám si ,to je tam ještě? No, jak říká Šichtařová,komunismus právě přichází ze západu.
                  kočák
                  • Kočák
                    24.01.2023 16:34

                    Já sem subjektivně přesvědčen, že to co Evropu bohužel ovládá, je socialismus, ne komunismus. A bohužel po druhé, jde o odraz voleb. Konzervativní klasika silný jedinec , slabý stát netáhne. Lidi vyhledávají rádoby vůdce, samce, které by za ně vyřešili jejich lechce připosrané živůtky. Ostatně konzervativní pravice tu neexistovala nikdy. A tunel zvaný opoziční smlouva po vyhlašované mobilizaci na černobílých plakátech definitivně ukázal, že volby jsou jen zábava pro plebs. V případě potřeby sekdokoliv spojí s kýmkoliv. Čekat od politiků slušnost přesahující ego nebo aspoň jednotlivý politcký cíl je naivita. https://www.lidovky.cz/ceska-pozice/jan-hnizdil-politicti-psychopati-nas-vedou-ke-zkaze-mozna-i-k-valce.A120502_045134_pozice_65514
                    Velkamedvědice
        • Vidím to trochu jinak
          24.01.2023 12:03

          Po 40 letech vlády mrzské komunistické lůzy nemůžeme čekat nic jiného. Elitu národa komunisti zlikvidovali, zavraždili, zavřeli na uran, nebo donutili k emigraci. My tady žijeme s tím co tady zbylo. Bohužel toto se komunistům povedlo velmi dobře. Hlavně v hlavách lidi. Bylo mnoho normálních schopných lidi, kteří měli možnost dělat svoji práci pouze za předpokladu vstupu do strany. Většina ihned po 89 ze strany odešla. Jiní jsou tam dodnes. Nevim proč nemá tato země nějakého jiného kandidáta, který nebyl komunista, a hluboce mě to mrzí, ale neznamená to, že nepůjdu k volbám a budu tím pádem volit babiše - to nejhorší co tuto zemi po revoluci potkalo
          oradapoisson
          • Re: Vidím to trochu jinak
            24.01.2023 13:49

            Přesně
            Velkamedvědice
        •  
          24.01.2023 11:53

          Pro spoustu lidí pod 40 nebo 45 není členství v KSČ žádné téma, každý z nich má v rodině někoho, kdo tam byl a v zásadě je to normální dobrý člověk.
          ..
          • fuj komouši
            24.01.2023 12:12

            bylo jich asi "jen" 12% z počtu obyvatel a jen dva druhy bud přesvědčení hajzllíci nebo prospěchářské prodejný .urvičky, takže žádní hodní a slušní nebyli to jsou jen kecy a komu je to uplně jedno tak o tom jen nic neví, také smutné
            Mike -Green D. is killing Europe
            • Re: fuj komouši
              24.01.2023 13:50

              Tak stačilo, aby s chtěl děalt blbé mistra na stavbě
              Velkamedvědice
            • Re: fuj komouši
              24.01.2023 12:49

              ano máš pravdu, tak to bylo. seděl jsem v kanceláři s jedním kamarádem, co chtěl jít na vyšší pozici a tak pro to chtěl jít do KSČ- Komunisti ho tam ale nechtěli, každý rok je žádal, ale marně. V roce 1990 za ním přišli a řekli mu, že ho berou. On jim odpověděl, otázkou, jestli viděli někoho kdo se přidal v květnu 1945 k němcům. Po revoluci se dostal na to místo, ale moc dlouho tam nevydržel je teď stále tam kde v roce 1989 byl a jde do důchodu. kdo chtěl karieru musel do KSČ. kdo chtěl karieru - ten jí chce stále proto kandiduje na prezidenta. Normální člověk si užívá důchodu a toho co za celý život vytvořil. Kdo chce karieru udělá pro ní cokoliv.
              oradapoisson
              • tím jsem chtěl jen říct
                24.01.2023 13:04

                že většině těchto lidí byla ideologie komunistů u análu. Šli tam ne z přesvědčení, ale protože chtěli dělat něco co bez členství v KSČ nebylo možné. Tím se ale sami zprostituovali. Dnes si máme vybrat z dvou prostitutek tu lepší. já volím tu vyléčenou od té se snad už nenakazíme :-)
                oradapoisson
    • Re: vítězství komoušů
      23.01.2023 23:50

      Je to hnus ,komouši obsadí hrad. Za to jsme zvonili klíčema? A odpuštění? No to se zas p.Horáček předvedl.
      kočák
  • Objektivní ČT
    23.01.2023 21:10

    Já se jen divím, že Babiš jako zkušený hráč se nechal do hry moderátora vtáhnout.
    štíreček
    • Re: Objektivní ČT
      24.01.2023 8:47

      Chvílemi se nechal Řezníček nachytat sám tím,jak předvedl nestrannost diskuse.Potom zřejmě přišel pokyn z režie,že je to moc okatý,tak aby ubral.Bylo to dva na jednoho, přesně jak pětikolka,pět stran= 1 pogrom.Svoboda dostává na zadek,manipulace vítězí a výsledek bude totálně rozdělená společnost.
      Václav
      •  
        24.01.2023 9:11

        Blábol Václave jsi napsal, pěkný blábol. :-)
        Manitou
      •  
        24.01.2023 9:03

        Kecy hysterky. Bureš je trotl neschopný diskuze. Jen hlupak to nevidí. Když otevře hubu, vyletí smrad nebo lež. To ti vyhovuje.
        Velkamedvědice
        •  
          24.01.2023 11:26

          Myslím že má lepší slovník než ty.Přeber si to jak chceš,mistře.
          Václav
          • Václav
            24.01.2023 13:52

            Co píše nějaká amorální duše, podporující zlodějského stbáka, který neustále píše nesmysly o akciích, bez sebereflexe, je mi úplně jedno soudruhu.
            Velkamedvědice
Aktuální komentáře
19.03.2024
11:23Japonský jen slábne i s vyššími sazbami. Akcie v Evropě beze směru  
11:06Jan Bureš: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
10:05Unilever oddělí podnikání se zmrzlinou do samostatného podniku a zruší 7500 míst
9:10Rozbřesk: Tuzemská inflace hluboko pod průměrem EU, nervózní koruna vyhlíží zasedání ČNB
8:43Japonsko opustilo režim záporných sazeb, Nvidia představila nové čipy a futures jsou v červeném  
8:05Japonská centrální banka po 17 letech zvedla základní sazbu
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení