Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Komercni banka: PPF considers sale of its stake in Modra Pyramida

Komercni banka: PPF considers sale of its stake in Modra Pyramida

18.08.2006 9:17
Autor: KBC/Patria

According to Czech daily HN, financial group PPF, which controls Ceska Pojistovna, is considering the sale of a 10% stake in Modra Pyramida (MP).
Our view: KB has recently announced an acquisition of 50% of the building society (from BHW) which brought KB's total shareholding to 90% of the company, but KB has also made an offer to acquire the remaining 10% from CP. According to the KB's management, the bank would pay an equal price for the remaining stake, which is EUR 24m and implies a historical P/B of 3.7x. We have already revised our forecasts for a € 120m acquisition of a 50% stake in MP, assuming full consolidation from the beginning 2007. Although the acquisition of MP is viewed as slightly EPS accretive (+0.8% for 2007 and +1.4% for 2008 on our estimates), we believe the price fully values the company. The deal presents not only potential for cost savings but also cross-selling opportunities, as banking products may be sold to MP's 1m customers. We do not expect any price reaction to that news today. We reiterate our Buy rating on the stock with a fair value of CZK 4,281 per share


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.01.2021
17:58Compass Minerals a valuační atraktivita akcií menších firem
17:30Amerika dnes kulhá za Evropou, výsledky podporou  
17:22American Express má o 15 procent nižší zisk, lidé méně utrácejí
17:13Summary: Kdysi ošklivé káčátko v GE se udrželo na hladině. V Evropě navnadila čísla UBS
16:12Vytěsnění akcií PFNonwovens: Jaké možnosti mají stávající akcionáři?  
15:49NET4GAS, s.r.o. - Zveřejňuje informaci o CZ0003529786
15:31Nejrychleji za čistou energií v evropském závodě vyběhl Total
15:17VDA počítá s růstem automobilového trhu v Německu o 8 procent
14:19MMF zlepšil odhad globálního růstu pro tento rok na 5,5 %
12:37Valuace dot-com éry vyvolávají strach z bubliny u ESG fondů
11:20Akcie se zvedají, koruně pomohl výhled sazeb  
11:03Guvernér ČNB Rusnok: ČNB letos může zvýšit sazby jednou, dvakrát, či vůbec
10:52Fels: Evropa v další recesi, USA porostou o 7 %, Čína utahuje
9:04Rozbřesk: Tuzemský průmysl zachraňuje ekonomiku před propadem
8:49PFNonwovens zveřejnila návrh rozhodnutí valné hromady o nuceném přechodu akcií na hlavního akcionáře
8:49Evropské burzy čeká zřejmě opatrný začátek. Dolar roste  
8:48PFNonwovens a.s. : Návrh rozhodnutí o schválení nuceného přechodu účastnických cenných papírů, 26.1.2020 zahájení procesu hlasování
8:30Americkou ministryní financí byla potvrzena Janet Yellenová
8:18Švýcarská banka UBS více než zdvojnásobila čtvrtletní zisk
25.01.2021
22:03Nevýrazný start do nového týdne, Gamestop se může zapsat do učebnic o spekulacích  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Abbott Laboratories (12/20 Q4, Bef-mkt)
Apple Inc (12/20 Q1, Aft-mkt)
Automatic Data Processing Inc (12/20 Q2, Bef-mkt)
Blackstone Group Inc/The (12/20 Q4, Bef-mkt)
Boeing Co/The (12/20 Q4, Bef-mkt)
Crown Castle International Corp (12/20 Q4, Aft-mkt)
Edwards Lifesciences Corp (12/20 Q4, Aft-mkt)
Facebook Inc (12/20 Q4, Aft-mkt)
General Dynamics Corp (12/20 Q4, Bef-mkt)
Lam Research Corp (12/20 Q2, Aft-mkt)
Las Vegas Sands Corp (12/20 Q4, Aft-mkt)
Norfolk Southern Corp (12/20 Q4, Bef-mkt)
ServiceNow Inc (12/20 Q4, Aft-mkt)
Tesla Inc (12/20 Q4, Aft-mkt)
12:00Anthem Inc (12/20 Q4)
12:55VF Corp (12/20 Q3)
13:00AT&T Inc (12/20 Q4)
13:00Nasdaq Inc (12/20 Q4)
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m
20:00USA - Jednání Fedu, základní sazba
22:05Stryker Corp (12/20 Q4)
22:05Whirlpool Corp (12/20 Q4)