Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
KIT digital (+15 %) vyměnila CEO. Heiland z JEC Partners střídá Bar-Cohena. Části investorů pošle 4,45 mil. USD

KIT digital (+15 %) vyměnila CEO. Heiland z JEC Partners střídá Bar-Cohena. Části investorů pošle 4,45 mil. USD

30.08.2012 12:42, aktualizováno: 30.8. 16:08
Autor: Josef Němeček, Patria Finance

Aktualizováno

Představenstvo technologické společnost KIT digital odsouhlasilo k datu 28. srpnu 2012 změnu na nejvyšším exekutivním postu ve společnosti. Dosavadního CEO společnosti Barak Bar-Cohena nahradil s okamžitou platností v roli dočasného CEO K. Peter Heiland. KITD oznámila také dohodu na vyplacení 4,45 mil. USD části investorů. Akcie KIT digital v Praze rostou až o 14,6 % na 63,7 Kč/akcie, v úvodu na Nasdaqu o 7 % nad 3,2 USD = 63,5 Kč.

Z investora CEO - K. Peter Heiland

Heiland působil v pozici jednoho z ředitelů KIT digital od 7. srpna letošního roku. 50letý manažer stojí v čele společnosti JEC Capital Partners LLC, investiční společnosti zaměřené na investice do technologických společností. Jak již dříve KIT digital informovala, Heiland ovládá přímo či nepřímo kolem 8 procent vydaných akcií KITD. Před založením JEC Capital Partners působil 22 let v provozním řízení globální technologické společnosti, později pracoval pro GSI Group či Integrated Dynamics Engineering.

Mezi KIT digital na straně jedné a Costa Brava a JEC na straně druhé panovaly dlouhodobé spory ohledně obsazení představenstva. Společně se jmenováním zástupců Costa Brava a JEC do vedení KIT digital v úvodu srpna uzavřely KITD a Costa Brava s JEC dohodu o vzájemné podpoře Costa Brava a JEC, pokud jde o kandidáty do představenstva KIT digital na valné hromadě s platností do roku 2013. Součástí dohody bylo, že inverzně KIT digital podpoří oba zástupce Costa Brava a JEC a strany se zdrží jakýchkoli kroků jdoucích proti představenstvu společnosti. Dohoda měla dle srpnového vyjádření KITD také „další podmínky a ustanovení“. Akcie KITD digital na této dohodě předvedly raketový 23% růst. 


Nyní ve zprávě KITD informuje, že na základě této dohody ze 7. srpna 2012 KITD souhlasila s proplacením částky 300 tisíc dolarů ve prospěch JEC jako „nákladů na podání regulatorních listin 13D a záležitostí souvisejících se jmenováním Heilanda do představenstva KITD“. V souvislosti srpnového jmenování do funkce jednoho z ředitelů KITD získal Heiland 38.585 limitovaných kmenových akcií společnosti, které má získat postupně ve čtyřech kvartálních splátkách plus nárok na dalších 28.939 kmenových akcií společnosti.

Spolu s Heilandem byl v úvodu sprna do vedení KIT digital jmenován také zástupce Costa Brava. Představenstvo společnosti bylo doplněno vedle Heilanda také o Setha W. Hamota, řídícího člena Roark, Rearden & Hamot, LLC, partnera jednoho z investorů společnosti Costa Brava Partnership III L.P. „Krok je v souladu s naší strategií obměny představenstva v reakci na změnu kurzu našeho podnikání, je dalším důležitým krokem k budoucnosti KIT digital,“ reagoval tehdy ještě CEO společnosti Barak Bar-Cohen. "Od Setha a Petera očekáváme přínos k budování hodnoty společnosti a využití jejich zkušeností v tomto směru,“ uváděl šéf představenstva KIT digital Bill Russell.

V srpnu také souběžně s obměnou představenstva to rozhodlo, že již není nadále třeba jemu přidruženého transakčního výboru (Strategic Transaction Committee), jehož úkolem bylo shromažďovat a vyhodnocovat zájem o partnerství či převzetí potenciálními investory. Podle prohlášení představenstva KIT digital ono celé posoudí několikero vyslovených zájmů o převzetí či partnerství od možných strategických partnerů či finančních partnerů a vyhodnotí je.

Dohoda na rozdělení 4,45 milionu USD investorům

Na úvodu amerického obchodování KIT digital oznámila dohodu, podle které určitým investorům vyplatí celkem 4,45 milionu dolarů ve dvou splátkách. KIT digital po výsledcích za první čtvrtletí roku oznámila, že s ohledem na hotovostní pozici dále navýší kapitál skrze privátní emisi akcií v objemu 29,2 milionu dolarů. Investorům bylo v rámci privátní nabídky rozděleno celkem 7 milionů akcií a warranty na 5,25 milionu akcií. Následně v červnu KIT digital referovala, že může na trhu prodávat až 15,1 milionu akcií čtveřice podílníků a to buď akcií již vydaných, nebo nově vydaných proti uplatnění warrantů. V prospektu společnost mimo jiné varovala, že "investice do jejích kmenových akcií s sebou nese vysokou míru rizika".

V dnešní zprávě KIT digital uvádí, že ke 30. srpnu společnost vstoupila do dohody se stranami této květnové dohody a odsouhlasila vyplatit celkovou částku 4.450.000 USD tak, že polovina bude vyplacena do 31. srpna letošního roku a druhá polovina do 15. října tohoto roku. O dohodě informoval finanční ředitel společnosti Fabrice Hamaide.

Dohoda také upravuje podmínky warrantů a součástí také je ustanovení o možnosti dceřinných součástí společnosti divestovat aktiva proti hovotosti nebo (a) proti převzetí závazků s "určitými omezeními". Rozhodnutí o případném prodeji aktiv podléhá rozhodnutí na úrovni celé společnosti.


Čtěte více:

KIT digital (+23 % na Nasdaqu) uhasila spory v představenstvu, doplnila jej o zástupce Costa Brava a JEC a ruší transakční výbor
07.08.2012 15:46
Technologická společnost KIT digital doplnila nejvyšší vedení společno...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data