Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
IPO Watch - chytrý domov, motivační programy, i farmacie .. rušný týden s deseti IPO

IPO Watch - chytrý domov, motivační programy, i farmacie .. rušný týden s deseti IPO

22.06.2015 17:00
Autor: Pavel Petr, Patria Online

Dnešním dnem vstupujeme do 26. týdne a ocitáme se tak prakticky v polovině roku 2015. Tento týden se zdá zatím jako jeden z nejnabitějších. Na vstup na burzu se připravuje hned deset společností a jako obvykle si většinu v krátkosti představíme s několika málo detaily o plánovaném IPO.

První společností je Ritter Pharmaceuticals Inc (RTTR US), která je pravidelným čtenářům již povědomá z článku z minulého týdne, mění podmínky IPO a na faktický vstup a obchodování dosud nedošlo. Velikost primární emise je zatím nedostupným údajem.

Innovation Economy Corp. (MYIE US) je v podstatě entita, která investuje do různých inovativních projektů, které mají zlepšit svět. Jedním z nich je třeba společnost Kite ve které firma vlastní 70 % podíl. Kite je firma, která má za cíl znemožnit komárům detekci lidí v jejich okolí, a tak preventivně snížit možnost nákazy malárií. MYIE má v portfoliu několik dalších společností se stejně zajímavými předměty podnikání. Firma chce získat v IPO 20 mil. USD nabídkou 3,1 mil. kusů akcií.

Catabasis Pharmaceuticals Inc (CATB US) je další společnost ze sektoru farmacie. Tato společnost se díky kombinaci různých molekul prvků ve svých preparátech snaží najít lék k některým vzácným nemocem, ale také k nemocem, které mají spojitost s poruchami zpracování lipidů v lidském těle. Firma využívá svojí technologii SMART. CATB chce získat 64 mil. USD nabídkou 4,3 mil. kusů akcií.

Xactly Corp. (XTLY US) přichází se zajímavým produktem. Jedná se o systém pro motivaci prodejců. Systém je online a přístupný jak prodejcům, tak jejich managementu. Přesně dokáže sledovat úspěchy jednotlivých prodejců a ti zase vidí jak velkou komisi si za sjednané objednávky odnášejí. Jednotlivé motivační programy mohou být upraveny na míru doslova pro každého člověka jinak. Každý jsme jiný z jiné doby a smýšlíme o věcech jinak. Proto lze v programu nastavit pro každého systém odměn jinak, tak aby byl pro každého prodejce maximálně motivační. Firma chce získat 85 mil. USD prodejem cca. 7 mil. kusů akcií. Cena při startu by mohla být někde mezi 10 a 12 dolary.

ipo_tab

Appfolio Inc. (APPF US) představuje firmu, která poskytuje online systém pro automatizaci hodně častých byznys procesů. Specializuje se na firmy ze segmentu SME a tím jim pomáhá rychleji růst. Místo administrativy se mohou více věnovat samotného byznysu a vývoji. Firma by ráda získala v IPO 86 mil. USD a nabízí investorům 6,2 mil. kusů akcií. Obchodovat se bude na NASDAQ . V případě hojného zájmu má manažer emise v záloze dalších skoro milion kusů akcií.

Alarm.com Holdings Inc. (ALMR US) je jeden z dodavatelů chytrých zařízení pro váš domov. Tato společnost dělá zařízení pro domácí použití cenově dostupná širokému spektru zákazníků. Umožňuje jim to chytře zabezpečit své domovy a dokonce ovlivnit prostředí jaké je aktuálně doma. Ovládání světel, ovládání termostatu, kontrola zámku dveří apod. není problém s technologií, kterou disponuje firma Alarm.com Holdings Inc. Firma chce v IPO získat 150 mil. USD a bude se obchodovat na NASDAQ .

Wayne Farms Inc. (WNFM US) po řadě akvizic představuje šestého největšího chovatele kuřat v celých Spojených Státech. Firma se zabývá zpracováním kuřecího masa pro maloobchodníky, další zpracovatele a retail obchodní řetězce. Firma chce vstoupit na burzu NASDAQ a chce získat 270 mil. USD.

Největším IPO tohoto týdne je firma TransUnion s tickerem TRU US. Společnost je dodavatelem řešení pro řízení rizika a informací. TRU tak nabízí firmám možnost postavit svoje obchodování a rozhodování na pevnějších základech nižšího rizika podvodu, dobrého risk-managementu a rychlé analýze dat pro dobré rozhodování. TransUnion chce získat kolem 680 mil. USD nabídkou 29,5 mil. kusů.

Zdroj: firemní data, Bloomberg, Nasdaq


Čtěte více:

Periferie se zvedá, esa v řecké hře drží ECB
22.06.2015 17:45
Program pro tento týden je jasný: Bude se hovořit a pracovat na Řecku....
Private equity recept na výnosné investice
22.06.2015 15:18
Private equity (PE) investice se za posledních 20 let velmi rozrostly ...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data