Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Trump: V jednáních o obchodu s Čínou bylo dosaženo velkého pokroku. Trhy by měly odpovědět růstem

Trump: V jednáních o obchodu s Čínou bylo dosaženo velkého pokroku. Trhy by měly odpovědět růstem

31.12.2018 8:41, aktualizováno: 31.12. 8:48
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

V jednáních o obchodní dohodě mezi Spojenými státy a Čínou bylo dosaženo velkého pokroku. Na svém twitterovém účtu to napsal americký prezident Donald Trump. Uvedl rovněž, že měl "dlouhý a velmi dobrý rozhovor" s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Podle čínské diplomacie jsou nyní vztahy obou zemí na novém výchozím bodu. Trhy by na zprávy o rýsující se dohodě měly reagovat příznivě, futures naznačují úvodní růst u britského indexu FTSE i francouzského CAC o 20-30 bodů. Zde je přehled, kde se dnes obchoduje a kde naopak ne.

"Dohoda se vyvíjí velmi dobře," napsal Trump. "Dosahujeme velkého pokroku," dodal. Pokud bude dohoda uzavřena, bude podle Trumpa "velmi komplexní" a bude pokrývat všechny sporné body.

Just had a long and very good call with President Xi of China. Deal is moving along very well. If made, it will be very comprehensive, covering all subjects, areas and points of dispute. Big progress being made!

O telefonátu státníků informovala rovněž čínská média, podle nichž čínský prezident vyjádřil naději, že obě země budou usilovat o co nejrychlejší dosažení dohody, která by byla "vzájemně prospěšná a prospěšná pro svět".

Americké a čínské týmy nyní pracují na realizaci konsensu, na němž se státníci dohodli na summitu G20 v Argentině. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Lu Kchang uvedl, že vztahy Číny a USA jsou nyní "na historicky novém výchozím bodu" a že Washington a Peking by měly vzájemně respektovat svrchovanost, bezpečnost a rozvojové zájmy. "Obě strany by měly racionálně a objektivně pohlížet na strategické záměry partnera, měly by posílit strategickou komunikaci a podporovat vzájemnou důvěru, aby se zabránilo strategickým chybám," uvedl čínský mluvčí.

Čína a USA spolu po velkou část letošního roku vedly obchodní válku, která měla negativní dopad na finanční trhy. Země na sebe vzájemně uvalovaly cla, což narušilo výměnu zboží mezi dvěma největšími ekonomikami světa, napsala agentura Reuters.

Začátkem prosince se Washington a Peking na summitu skupiny zemí G20 domluvily na 90denním obchodním příměří s tím, že během této doby se budou snažit vyjednat obchodní dohodu a nebudou zavádět nová cla.

 
 
 

Váš názor
  • Monika
    14.01.2019 13:26

    Tohle vlákno opět pčesně ukayuje, co seš ya prolhaného chudáka ajak ses snažil překroutit mou jedinou jednoduchou větu..Že ti není hanba
    Velkamedvědice
  • Tak ruský poskok
    14.01.2019 8:34

    se doyvěděl, že Rusko nepatří do ekonomického, politické a vojenského bloku Evropz a nemůže to rozdáchat. Royčiluje ho prostý fakt, že Rusko je konkurentem tohoto bloku tím, že ochladli vztahy USA s Evropou Rusko posiluje. K nepříčetnosti ho dovádí pak Trumpova slova,...Nezáleží mi na Evropě. Nebyl jsem zvolen Evropany, ale Američany a americkými daňovými poplatníky," reagoval na kritiku Donald Trump....Yase se chudák hnojomet sám uvařil..
    Velkamedvědice
  • Moniko
    14.01.2019 8:22

    Zkus pochopit, že se nedám manipulovat. Mé původní výroky zanikají v tom marasmu, cos opět rozpoutal...Dobře víš, co sem psal
    Velkamedvědice
  •  
    14.01.2019 8:07

    Tak úchyl ani netuší, že Rusko nepatří do ekonomickovojenského bloku evropy, ale je jejho konkurentem. A to chce poučovat a mít vždy poslední slovo.
    Velkamedvědice
  • Monika
    14.01.2019 7:54

    Opět se ti povedlo yprasit a yneprůhlednit celé vlákno v reakci na jednoduchou větu....Třeba tím jak bourá vztahy s Evropou nepochybně posiluje postavení Ruska....., kterou si ani vzvrátit nedokázal. Gratuluji.
    Velkamedvědice
  • Multinick
    14.01.2019 7:31

    Že si psychopat, za to nemohu. Skutečně nevím, proč do toho taháš druhou světovou. Na tvé řeči o paranoide se stručně a věcně reagoval, že za Trumpa ochladli vztahy s Evropou, čím Rusko posiluje. Tento fakt se snaříš zakrýt rúznými kecy a posouváním věcí co sem nepsal. Že si tak mimo raliti a nechápeš ani ten prostá fakt, že rusko do politického, ekonomického a vojenského spolku Evropy nepatří dokládá jen Tvoje IQ. Já o tom nerozhodoval.
    Velkamedvědice
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení