Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

CME: Private equity group invests USD 190m to acquire 7.8% stake in CME

30.08.2006 8:52

CME announced yesterday before US market open that Apax Partners, private equity investment group, have entered into an agreement to acquire a 49.7% stake in limited partnership holding all of CME’s Non-Executive Chairman Ronald Lauder interest in CME for approximately USD 190m. Remaining part of 50.3% in limited partnership remains in the hands of Lauder family. Prior to the deal Lauder held 15.7% stake in CME (Apex thus controls 7.8% stake in CME). Apex can seek redemption or sale of its stake after the period of three years. Two new CME’s BoD members have been appointed as a result of the deal, which will be settled on 1 September.

Our view:
Transaction implies price of USD 60/share and 2006 EV/EBITDA of 13.4x. We see the entry of financial investor into CME as a good signal confirming our upbeat opinion about stock fair value of USD 79. We reiterate our Buy recommendation.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.01.2021
17:58Compass Minerals a valuační atraktivita akcií menších firem
17:30Amerika dnes kulhá za Evropou, výsledky podporou  
17:22American Express má o 15 procent nižší zisk, lidé méně utrácejí
17:13Summary: Kdysi ošklivé káčátko v GE se udrželo na hladině. V Evropě navnadila čísla UBS
16:12Vytěsnění akcií PFNonwovens: Jaké možnosti mají stávající akcionáři?  
15:49NET4GAS, s.r.o. - Zveřejňuje informaci o CZ0003529786
15:31Nejrychleji za čistou energií v evropském závodě vyběhl Total
15:17VDA počítá s růstem automobilového trhu v Německu o 8 procent
14:19MMF zlepšil odhad globálního růstu pro tento rok na 5,5 %
12:37Valuace dot-com éry vyvolávají strach z bubliny u ESG fondů
11:20Akcie se zvedají, koruně pomohl výhled sazeb  
11:03Guvernér ČNB Rusnok: ČNB letos může zvýšit sazby jednou, dvakrát, či vůbec
10:52Fels: Evropa v další recesi, USA porostou o 7 %, Čína utahuje
9:04Rozbřesk: Tuzemský průmysl zachraňuje ekonomiku před propadem
8:49PFNonwovens zveřejnila návrh rozhodnutí valné hromady o nuceném přechodu akcií na hlavního akcionáře
8:49Evropské burzy čeká zřejmě opatrný začátek. Dolar roste  
8:48PFNonwovens a.s. : Návrh rozhodnutí o schválení nuceného přechodu účastnických cenných papírů, 26.1.2020 zahájení procesu hlasování
8:30Americkou ministryní financí byla potvrzena Janet Yellenová
8:18Švýcarská banka UBS více než zdvojnásobila čtvrtletní zisk
25.01.2021
22:03Nevýrazný start do nového týdne, Gamestop se může zapsat do učebnic o spekulacích  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Abbott Laboratories (12/20 Q4, Bef-mkt)
Apple Inc (12/20 Q1, Aft-mkt)
Automatic Data Processing Inc (12/20 Q2, Bef-mkt)
Blackstone Group Inc/The (12/20 Q4, Bef-mkt)
Boeing Co/The (12/20 Q4, Bef-mkt)
Crown Castle International Corp (12/20 Q4, Aft-mkt)
Edwards Lifesciences Corp (12/20 Q4, Aft-mkt)
Facebook Inc (12/20 Q4, Aft-mkt)
General Dynamics Corp (12/20 Q4, Bef-mkt)
Lam Research Corp (12/20 Q2, Aft-mkt)
Las Vegas Sands Corp (12/20 Q4, Aft-mkt)
Norfolk Southern Corp (12/20 Q4, Bef-mkt)
ServiceNow Inc (12/20 Q4, Aft-mkt)
Tesla Inc (12/20 Q4, Aft-mkt)
12:00Anthem Inc (12/20 Q4)
12:55VF Corp (12/20 Q3)
13:00AT&T Inc (12/20 Q4)
13:00Nasdaq Inc (12/20 Q4)
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m
20:00USA - Jednání Fedu, základní sazba
22:05Stryker Corp (12/20 Q4)
22:05Whirlpool Corp (12/20 Q4)