Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Trump for President!?

Trump for President!?

20.07.2016 8:16
Autor: Redakce, Patria.cz

Realitní magnát a miliardář Donald Trump získal na sjezdu amerických republikánů v Clevelandu podporu většiny delegátů a byl tak oficiálně nominován za kandidáta republikánské strany na prezidenta Spojených států. Na Trumpova viceprezidenta republikáni podle očekávání nominovali guvernéra státu Indiana Mikea Pence.

Pro svou oficiální nominaci potřeboval Trump získat podporu nejméně 1237 z celkových 2472 delegátů; podle propočtu AP si Trump v primárkách zajistil nejméně 1543 delegátů.

"Je to neuvěřitelné a neskutečné. Jsem na svého otce velmi pyšná," reagovala na Trumpovu nominaci jeho dcera Ivanka. Sjezd vyvrcholí dnes, kdy republikánský kandidát vystoupí s projevem. Ve volbách 8. listopadu se miliardář střetne s demokratickou soupeřkou Hillary Clintonovou.

"Je pro mě velkou ctí být republikánským kandidátem na prezidenta Spojených států. Budu tvrdě pracovat a nezklamu vás! Amerika je na prvním místě," reagoval na twitteru Donald Trump. Hillary Clintonová v reakci na nominaci republikánů vyzvala Američany, aby ji podpořili a zajistili tak, že Trump nikdy nepřekročí práh Oválné pracovny.

Donald Trump následně promluvil k účastníkům sjezdu prostřednictvím videovzkazu. Uvedl, že je hrdý na to, že se stal republikánským kandidátem na prezidenta. Zároveň je pro něj ctí, že spolu s ním kandiduje Mike Pence, který bude "skvělým viceprezidentem", dodal.

Na setkání vystoupili se svým projevem i Trumpovy děti - dcera Tiffany a syn Donald Trump Jr. Ti hovořili zejména o jeho osobní stránce. Jak uvedla mladší Tiffany, otec ji vždy podporoval a motivoval k nejlepším výkonům. Guvernér státu New Jersey Chris Christie, který Trumpa dlouhodobě podporuje, se ve své řeči zaměřil i na protikandidátku Hillary Clintonovou. Voliče vyzval, aby pro ni nehlasovali a potrestali ji tak za její nekompetentnost. Bývalá šéfka americké diplomacie je podle něj zodpovědná ze selhání v Libyi, Sýrii i dalších zemích.

V pondělí vystoupila na republikánském sjezdu Trumpova manželka Melania. Uvedla, že Donald Trump je tím nejlepším kandidátem na prezidenta USA a že představuje ten správný a potřebný vzor pro mládež. Podle Trumpové její muž zastupuje nejen bohaté Američany, ale i ty chudé, stejně tak bělochy či černochy nebo křesťany, židy a muslimy. Dojatým delegátům rovněž líčila, jak si cení odkazu svých rodičů a jak se cítí ve své roli matky. Ihned po jejím proslovu se ale objevily pochybnosti, že si "vypůjčila" doslovné pasáže z řeči Michelle Obamové na nominačním sjezdu demokratů v roce 2008. Trumpův volební štáb to ale popřel.

Zdroj: ČTK, RTRS, AP


Čtěte více:

Project Syndicate: Důvody, proč nechat brexit vyhnít
19.07.2016 16:00
Trhy zachvátila panika – ceny akcií a dluhopisů klesají, libra se prop...
Akcie Nintenda a investiční pokemonová mánie
19.07.2016 17:45
Říká se, že kdo si hraje, nezlobí. Z vlastních zkušeností bych měl pro...
Brexit srazil očekávání v Evropě, libra ztrácí s horším výhledem
19.07.2016 16:15
Největší dopad na dnes publikovaná makrodata měl (opět) Brexit. Německ...
Wall Street zakončila nerozhodně; Netflix po výsledcích -13 %
19.07.2016 22:01
Americké akciové trhy uzavřely dnešní obchodní den nerozhodně v blízko...

Váš názor
  •  
    20.07.2016 11:53

    Kéž by se lidé tak starali o svého prezidenta. Ten už ale nikoho nezajímá.
    mn
  •  
    20.07.2016 9:23

    Tak jsem kdysi někde četl že je to prej KLAUN. Ti co o něm říkají že je klaun, jsou pro změnu loutky bez vlastní vůle. Pokud se stane prezidentem, tak jim ten Klaun ustříhne provázky. Víte jak vypadá loutka když jí ustřihnou provázky ?
    Radek
    •  
      20.07.2016 11:24

      Zvláštní- Kdo má jiný názoru než pan Radek, nemá vlastní vůli, páč pan Radek byl v americe. Jen jestli nebyl i byl Rusku.
      Velkamedvědice
      •  
        20.07.2016 17:11

        Jestli jsem dobře pochopil vaší větu : "Jen jestli nebyl i byl Rusku" , tedy jestli jsem nebyl i v Rusku, pak - nebyl. Ještě nikdy v životě, a věřte nebo ne jsem antikomunista a pravičák a něco co v americe nechápou - pravicový liberál. V americe jsem dvakrát do roka 2-3 měsíce, posledních deset let. Na Floridě. Ano, momentálně v Rusku být nechci, ale pokud to v Evropě i v Americe dopadne tak jak to vypadá, že to může dopadnout, pak možná i to Rusko nebude nejhorší.
        Radek
        •  
          20.07.2016 17:20

          To je jen takový bonmot..Dřívě musels být v Rusku, abys všechno věděl....Jinak ovšem Putin mu fandí, to je bez diskuze
          Velkamedvědice
    •  
      20.07.2016 9:40

      Trump je klaun, i když našeho hradního ožralu rozhodně nepřekoná. Nejspíš ani nedostane šanci. Po případném zvolení Trumpa se nestane vůbec nic stejně jako se nestalo nic když zvolili Obamu. na nějakou změnu by si američani museli zvolit někoho s vizí a ne klauna nebo někoho z establismentu.
      ..
      •  
        20.07.2016 10:46

        Šanci už dostal, je nominován. Vrátil jsem se z ameriky asi před týdnem, a byl jsem tam přes dva měsíce, a můžu vás ujistit, že pokud někde bylo něco o Hillary, tak to, že "Hillary for prison 2016". Pokud někde bylo něco o Trumpovi, tak byl zobrazen jako motorkář na mašině. Na autech JEN nálepky TRUMP, případně sem tam Bernie, ale to bylo jen na vracích. Jasně , nebyl jsem na kampusech, ale na ulicích. Po zvolení Obamy se změnilo mnohé, a to k horšímu. Pokud se podle vás po jeho zvolení NIC nezmění , proč tady "všem" tak vadí? Těšínská jablíčka pane. Pro Trumpa je Hilary lehčí soupeř než by byl Bernie, ale Bernieho elita "zatím" nemusí. Dělá ale chybu, já ho nemusím, ale Trumpovi by ubral víc voliču než Hilary. Hilary má jedinou výhodu , že je ženská. Btv. když jsem u těch ženskejch, Která velká země nemá ještě ženskou v čele? Proč měli angličani v poslední době většinou královny? Tam kde je u "moci" ženská , tam většinou není skutečná moc. Jsou tam proto, aby se s nimi lépe manipulovalo.
        Radek
        • Clovece,
          20.07.2016 11:44

          kvuli tomu si nemusel jezdit az do Ameriky, kdybys sel do hospody za rohem, tak by ti to tam stamgasti rekli taky.
          hm
          • Re: Clovece,
            20.07.2016 17:26

            jo a ještě,, do hospod nechodím, ani u nás ani v americe, nikdy v životě jsem si nedal pivo v hospodě, jo vlastně, jednou mi v americe odtáhli auto a když jsem šel do nejbližší hospody vybrat peníze na taxi z ATM, tak jsem nadával do kuref a nějaká polka co má za manžela čecha mně díky tomu "rozpoznala" jako krajana a koupila mi pivo, ale jinak ne..... nějaké hospody vlastním, ale ani do nich nechodím, jen když přestanou platit nájem, to je s tim trochu práce, ale jinak tam nepáchnu. Já kupuju pivo v Kauflandu a Sams Clubu, nad 7kč či 50centů / půl litru nejdu.
            Radek
          • Re: Clovece,
            20.07.2016 17:14

            Já kvůli tomu do ameriky nejezdím. Já tam jezdím proto, abych si vybudoval alternativní domov. A to co říkám tam prostě vidím.
            Radek
            •  
              20.07.2016 17:18

              Pak je zvláštní, že si viděl jen příznivce jednoho tábora..
              Velkamedvědice
              •  
                20.07.2016 17:41

                Proč je to divné? Protože je to podle "průzkumů" prý přes 50 procent pro Hilary?Říkám co vidím. A jak opakuju, v ghetech, squatech, na kampusech a na jiných pofiderních místech jsem nebyl ani nevim kde tam sou, tam možná milujou Hilary. Můj soused - černoch podnikatel - má na zahrádce zapíchnutou vlaječku TRUMP, druhej soused je křesťan a má tam asi tak desetimetrovej kříž. Já ji tam nemám protože se bojim aby mi to když tam nejsem nějakej levičák, co to myslí upřímně, kvůli tomu nevykrad nebo nerozmlátil....Vo Hilary ale nikde nic.... , na blešáku JEN trička Hilary for prison 2016 a čepice MAGA, Trump na mašině (montáž z terminátora...) Sem tam u Walmartu někdo přespává v autě a má tam Bernie. I can almost feel the BERN. Jo a v TV, tam jdou jenom placený reklamy PRO Hilary a proti trampovi, jako třeba jak rodiče postižený krásný holčičky slzí nad tím jak Trump, ten zmetek, zesměšňval "postiženého" novináře, kterej se popral s jeho ochrankou.... ani jedna PLACENÁ reklama ve prospěch TRUMPA... ve Walmaru na obalech všech periodik, jen TRUMP a jeho děti a HILARY skandály... ve zpravodajství jen rozhovory s pro trumpovými lidmi.... Hilary co nezaplatí to nemá. Thats It.
                Radek
        •  
          20.07.2016 11:00

          Tohle není i Hilary, která je mimořádně špatná kandidátka na prezidenta. To však nic nemění na faktu, že Trump je klaun a má o dost menší šanci stát se prezidentem než Hilary.
          ..
          •  
            20.07.2016 11:47

            Asi jste nikdy neviděl klauna, jinak by jste toto přirovnání nepoužil. Nebo to jednoduché zesměšňování používáte kvůli Vaší argumentační zoufalosti - stejně jako výše uvedený výraz hradní ožrala. Na argumentační prázdnotu nálepkováním nadávkami a urážkami slyší jen lidé "jednoduššího" vnímání čtvrté cenové.
            Peté13
            •  
              20.07.2016 13:34

              Kdyby ses radši naučil počítat procenta.
              ..
            •  
              20.07.2016 12:04

              ... co ožralý popelník, to je lepší?
              ☺lolek☺
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení