Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Stát OKD přes Diamo nekoupí. Mládek neuspěl

Stát OKD přes Diamo nekoupí. Mládek neuspěl

20.02.2017 10:31, aktualizováno: 20.2. 10:59
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

Státní podnik Diamo nekoupí černouhelnou společnost OKD, rozhodla dnes vláda. Hlasy ČSSD na schválení návrhu ministra průmyslu a obchodu nestačily, uvedl na twitteru šéf resortu Jan Mládek (ČSSD). Zvýšila se tak hrozba neřízeného vývoje, doplnil.

K podání nabídky k odkupu OKD vyzvali minulé úterý kabinet odboráři těžební společnosti. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) jim ale odpověděl, že prodej OKD je určen primárně pro soukromé investory a vstup státu by prodej poškodil.

Návrh, aby státní podnik Diamo se přihlásil do soutěže o OKD NEPROŠEL. Hlasy ministrů za ČSSD nestačily. Hrozba neřízeného vývoje se zvýšila


"Návrh, aby se státní podnik Diamo přihlásil do soutěže o OKD, neprošel. Hlasy ministrů za ČSSD nestačily. Hrozba neřízeného vývoje se zvýšila," uvedl Mládek na twitteru. Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) už dříve uvedl, že by si nejvíce přál, aby OKD koupil soukromý investor. Návrh svého úřadu ale považuje za důležitý ve chvíli, kdy by podobná nabídka nepřišla. Sobotka dnes připomněl, že vláda měla věc projednávat už minulý týden. 

OKD se loni dostalo do insolvence. Věřitelé firmě povolili reorganizaci, její úspěch ale závisí na tom, zda se podaří najít strategického partnera. Má zajistit provozování dolů a také jejich útlum poté, co se v šachtách postupně přestane těžit uhlí. V Dole Paskov na Frýdecko-Místecku skončí těžba letos 31. března.

Loni počátkem listopadu oslovilo OKD více než 200 potenciálních partnerů s nabídkou prodeje. Cílem je nalézt zájemce, který převezme celý závod a zajistí pokračování těžby a související útlum dolů v budoucnu. Za stát podal nezávaznou nabídku státní podnik Diamo. OKD chce koupit za korunu.

MPO navrhlo, aby závazná nabídka na odkup OKD obsahovala tzv. rozvazovací podmínku. Podle ní by závazná nabídka pozbyla účinnosti, pokud vláda nejpozději do 31. března transakci odmítne. Navrhovaný postup je podle ministerstva motivován především tím, že stát by se nakonec musel postarat o bezpečný a řádný útlum dolů a propuštěné zaměstnance, pokud svoji povinnost nesplní těžařská společnost. "Na rozdíl od soukromého investora se stát této odpovědnosti zbavit nemůže a nesmí. Není cílem vměšovat se do procesu výběru investora, který zajišťuje OKD a jeho poradci pod dohledem insolvenčního správce, věřitelského výboru, schůze věřitelů a soudu," dodalo ke svému návrhu, který neprošel, MPO. V OKD se dál těží uhlí. I se zaměstnanci dodavatelských firem tam nyní pracuje zhruba 11.000 lidí.

Dlouhodobý vývoj kauzy OKD: 

2015

Duben - Podnikatel Zdeněk Bakala, jehož působení v OKD je terčem kritiky, opustil představenstvo New World Resources (NWR), majitele OKD. Zůstal mu poloviční podíl ve skupině CERCL Mining, bývalé BXR Mining, která držela podíl v NWR.

9. prosince - NWR navrhla uzavření Dolu Paskov na konci roku 2016, plán s tím přitom počítal až o rok později.

2016

14. ledna - Ministři průmyslu, financí a práce jednali s vedením OKD a věřiteli. Stát nabídl, že je ochoten koupit za jednu korunu zakonzervovaný důl Frenštát, ve kterém se zkušebně těžilo pouze koncem 80. let minulého století.

2. února - OKD oznámila, že chce do tří let propustit polovinu zaměstnanců. Později vzalo vedení firmy svá slova zpět.

24. února - Novým vlastníkem NWR se stala skupina Ad Hoc Group (AHG), která sdružuje tři britské investiční společnosti. Má 60 procent hlasovacích práv. Skupina CERCL se rozhodla z OKD odejít. Transakce byla dokončena 9. března.

3. března - OKD oznámila, že chce těžbu v Dole Paskov ukončit na konci roku 2016. Zveřejnila i plán, podle kterého sníží počet pracovníků asi o 1300.

12. března - Deník MfD napsal, že o část firmy OKD mají zájem obchodníci s uhlím Petr Otava a Petr Paukner.

7. dubna - Skupina AHG navrhla, aby záchranu OKD spolufinancoval stát. Počítá s uzavřením Paskova.

13. dubna - Skupina Arca Capital slovenského miliardáře Pavola Krúpy navrhla skupině AHG, že od ní OKD koupí. AHG na návrh, podobně jako ten od Pauknera a Otavy, nereagovala.

21. dubna - AHG nabídla, že státu OKD prodá za méně než 150 milionů eur (asi čtyři miliardy Kč). Mládek řekl, že není zajímavé koupit bezcenné akcie.

25. dubna - NWR uvedla, že pokud se nedohodne se státem na restrukturalizaci OKD, zváží návrh na insolvenci a ukončení hornické činnosti. Vláda to odmítla jako nátlak.

3. května - OKD podala sama na sebe insolvenční návrh. Spojila ho s návrhem na reorganizaci. V návrhu uvedla, že má více než 650 věřitelů, kterým dluží přes 17 miliard Kč.

9. května - Krajský soud v Ostravě poslal OKD do úpadku. Insolvenčním správcem jmenoval Leeho Loudu.

11. května - Vláda schválila příspěvek pro propouštěné zaměstnance OKD. Horníci by měli dostávat 8000 a ostatní pracovníci 7000 korun měsíčně, a to tři měsíce až pět let.

23. května - Finančník Pavel Tykač nabídl, že odkoupí OKD; koncem července zájem o koupi firmy ztratil.

26. května - Krajský soud v Ostravě předběžným opatřením omezil možnost mateřské firmy NWR rozhodovat o OKD.

1. června - Soud ustanovil věřitelský výbor firmy.

17. července - O hospodaření OKD se začala zajímat protikorupční policie.

25. července - Louda neuznal dvě pohledávky největšího věřitele OKD. Jde o pohledávky za více než 10 miliard Kč, jež přihlásila Citibank. O den později Louda popřel i platnost pohledávek za 1,888 miliardy Kč ministerstva průmyslu a obchodu.

27. července - Vláda rozhodla, že stát OKD půjčí 700 milionů Kč. Podle opozice půjde o dar.

4. srpna - Investiční fondy Ashmore Group, M&G a Gramercy, které se spojily do uskupení Ad Hoc Group (AHG), rozporují snahu OKD a Loudy popřít pohledávky Citibank.

10. srpna - Pohledávky věřitelů OKD Krajský soud v Ostravě potvrdil podle návrhu Loudy. Pohledávky Citibank zůstaly neuznány. Uznané pohledávky dosahují téměř tří miliard Kč.

11. srpna - Věřitelé OKD rozhodli o tom, že firma půjde do reorganizace. OKD tak bude dál těžit a vydělávat.

15. srpna - Stát prostřednictvím ministerstva financí uzavřel s OKD smlouvu na úvěr 700 milionů korun. Bylo oznámeno, že stát do OKD dosadí vlastního finančního i provozního ředitele.

29. srpna - Předsedou věřitelského výboru OKD se stala Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ).

11. října - Druhé přezkumné řízení ve věci OKD. Pohledávku polské společnosti Kopex ve výši 153.360 korun Louda uznal, pohledávku Veolia Průmyslové služby za 1,22 mld. Kč odmítl.

10. listopadu - OKD podala u Krajského soudu v Ostravě žalobu na NWR a Bakalu. Žádá po nich 24,5 miliardy korun.

15. listopadu - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) řekl, že nevidí žádný důvod pro rozšíření státní podpory pro OKD.

22. listopadu - Insolvenční soud prodloužil OKD lhůtu na vypracování reorganizačního plánu do 12. dubna 2017.

23. listopadu - Věřitelský výbor schválil návrh představenstva, podle kterého OKD ukončí těžbu v Dole Paskov 31. března 2017.

16. prosince - Představenstvo OKD odvolalo z funkce předsedy představenstva Dalea R. Ekmarka a novým předsedou zvolilo ředitele právní služby OKD Jana Solicha.

20. prosince - OKD požádala vládu o státní pomoc na útlum Dolu Paskov ve výši až 723 milionů korun. Ministr Mládek poté řekl, že nevidí důvod finančně pomáhat OKD ve chvíli, kdy šachty nevlastní státní podnik Diamo. Ministr financí Andrej Babiš řekl, že s další finanční pomocí OKD nepočítá.

2017


23. ledna - Ministr Mládek řekl, že navrhne, aby státní podnik Diamo odkoupil OKD za jednu korunu. Odkoupení OKD za korunu by bylo podle ministra financí Andreje Babiše mrháním peněz daňových poplatníků. OKD by podle něj měl koupit privátní investor. Mládkův návrh uvítali horničtí odboráři.

9. února - Představenstvo OKD rozhodlo, že do nabídkového procesu na prodej těžařské firmy zařadí další firmy.

14. února - Odboráři OKD požádali vládu, aby přistoupila k řízenému útlumu těžby černého uhlí pod dohledem státu. Ministr financí Babiš jim ale odpověděl, že prodej OKD je určen primárně pro soukromé investory a vstup státu by prodej poškodil.

20. února - Vláda neschválila Mládkův návrh, aby Diamo koupilo OKD. Hlasy ministrů za ČSSD nestačily. Hrozba neřízeného vývoje se zvýšila, uvedl Mládek na twitteru.

(Zdroj: čtk, ČT)


Čtěte více:

Ekmark končí v čele OKD, Krúpa žádá obstavit majetek Bakaly
16.12.2016 13:34
Představenstvo těžební společnosti OKD odvolalo z funkce předsedy před...
OKD chce 23 miliard po NWR, od státu až 723 milionů korun na útlum Paskova
20.12.2016 9:26
Těžební společnost OKD, která je od května v úpadku, požádala vládu o ...
Výzva pro OKD: Vymáhejte miliardy po předchozím vedení
19.01.2017 18:18
Vedení těžební společnosti OKD, která je od května v úpadku, obdrželo ...
Mládek: OKD by mohl odkoupit stát. Za jednu korunu
23.01.2017 14:37
Jedna koruna. Taková je cena, za jakou by stát mohl koupit zadluženou...
Mládek: Babiš navrhne vládě, aby OKD za korunu převzalo státní Prisko
31.01.2017 9:28
Ministr financí Andrej Babiš (ANO) předloží vládě návrh jak spravovat ...
Mládek: Je důležité že Babiš nezpochybňuje odpovědnost státu k OKD
02.02.2017 14:02
Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) považuje za důležité, že šéf resort...
O OKD se zajímají další investoři. Podmínky a čas pro nabídku se nemění
09.02.2017 17:49
O černouhelnou společnost OKD se zajímají noví investoři. Představenst...

Váš názor
  • Fluoride misto psani hloupost radsi mlc
    21.02.2017 18:30

    Kdyz o problematice OKD vis tak akorat z TV a dul si videl leda na obrazku v knizce. Haviri kteri skonci amaji odpracovano maji narok na rentu tak jako treba vojaci nebo policajti. Na sachte skonci hromada agenturnich netahel z polska a slovenska ti jsou me sumak. Havirina je hodne specificke povolani tj ti co mohou budou delat na karvinskych dolech ti co maji roky na duchod nebo rentu jsou vysmati pokud by se nasel nekdo kdo skonci na pracaku tak pro nej zadna smysluplna prace neni nabidka v Ov na praci je za 11 tycek havir zvykly na plat 35-40 000 za toakovou sprostou almuznu delat nepujde neb se to nevyplati natoz dojizdeni trochu se prober nebyt minimalni mzdy zacinaly by nabidky na ostravsku na 1000 kc slovy na tisic kc takovy je tu krasny kapitalismus Kalouska,ODS,ODA proto tvrdim ze pokud nebude min mzda aspon 15000 tak se tech 400 tis nezamestnanych do prace nepohrne
    martík
  • kdo chce, může podpořit odkup OKD minoritními akcionáři, kontakty zde:
    20.02.2017 18:43

    http://www.kurzy.cz/akcie-cr/nazory/default.asp?A=V&T=10664&O=0&TR=v&rate=0&TN=v&ftxt=&from=1&hpp=20
    alexandros
  • heuraka MLADEK byl vyhozen
    20.02.2017 15:13

    huráááá konečně :-)
    martík
    • Re: heuraka MLADEK byl vyhozen
      20.02.2017 15:31

      zpráva měsíce! Super!!
      fluidum
  •  
    20.02.2017 13:42

    Sobotka si chtěl zaplatit svědomí z našich peněz ?
    Homo
  • Kdo dá ČSSD na jejich dluh
    20.02.2017 13:34

    ani Operátoři ani Diamo, tak kde si ČSSD přihraje 350.000.000 Kč na zaplacení dluhu, ó jak průhledné, soudruhům teče do bot ...
    rob
  •  
    20.02.2017 11:25

    ...všichni moc dobře víme, kdo to ,,ne,,výhodně prodal...
    Nostradamus
  •  
    20.02.2017 10:53

    Bureš neví jak funguje eshop, natož aby věděl jak funguje důl, nedej bože celý revír. Tímto stát ušetří 1Kč, jelikož dříve nebo později OKD stejně padne a nikdy jiný než DIAMO, tedy stát se o to starat nebude. A postarat se někdo musí, není to fabrika, na jejíž bránu se pověsí řetěz s kladkou a cedule s nápisem "Zavřeno".
    Pelota
    •  
      20.02.2017 11:18

      Jestli chce Babiš poslat horníky na dlažbu bez jakéhokoli odstupného, jak to standardně probíhá u každé jiné zbankrotované firmy. Jedná se o velice chvályhodné rozhodnutí.
      ..
      •  
        20.02.2017 11:35

        Nemířím tím na sociální program, to už je další věc. Mířím tím na to, že důl je obrovský provoz, kde nemůžete vyhnat lidi ven, zhasnout, zamknout a dělat že tam nebyl. Útlum a následný monitoring a údržba není zadarmo a každý těžař je povinen část zisku odkládat stranou, aby toto byl schopen následně zajistit. Momentálně by do OKD ze soukromého sektoru investoval jedině blázen, jelikož ho tam nic jiného než postupné ukončení provozu nečeká. A protože není kdo by to zaplatil, musí to na sebe ať chceme nebo ne, vzít stát. Netvrdím, že je to správné, ale pokud tak neučiní, ten problém bude narůstat a bude to jenom dražší. Co dělat s 11 tisíci lidmi nevím. Konečně to číslo nebude asi tak vysoké, jelikož je tam velké procento zaměstnanců z PL a SK, což není naše starost. Zaměstnanost máme v podstatě plnou, tudíž poptávka po pracovní síle je docela vysoká...
        Pelota
        • Peloto netahej do toho Babiše
          20.02.2017 14:53

          Situace se ma asi takto: 1. chybna privatizace kdy zaměstnanci firmy si mohou beztrestně za firemni penize (ve švajcu trestny čin zpronevěry)kupovat akcie firmy. 2. nesmyslna cena- kdy cela firma byla oceněna na 8 miliard z toho tedy 49% jen 4 miliardy - jen 44000 bytu mělo cenu někde mezi 20-40 miliardami a tedy s uhlim , značkou a finančnim majetkem byla cena OKD někde mezi 40-60 miliardami tj statni podil za cca 5-7x vyšši cenu 3. šaškarna s privatizaci kdy stát prodal za 4 miliard aby za měsic na to bylo celé OKD prodano cirka za 20-25 miliard 4. šaškarna s byty kdy Bakala neuznal platnou smlouvu na odkup bytu jejich majitelum tak jak bylo uvedeno v priv smlouvě. 5. Nedodrženi horniho zakona kdy uhli v zemi je statu a OKD mělou jen a pouze licenci na těžbu. tj nelze zavřit důl bez souhlasu státu a dále je třeba plnit fond na utlum a rekultivaci pokud neni dodrženo ani jedno znamena to trestný čin jako cokoliv jiného 6. Tunelovani firmy - vyplata dividend na které si firma pujčila včetně vydani dluhopisu za byty a vyvedeni je do jine firmy ... 7. Dluhošek na teto kauze neuvěřitelně prohraje volby. 8. Mladek a jeho hloupe nápady kupovat bankrot firmu -pan Mladek at už tahne od valu minimalně za ty mobilni operatory 9. Jak mohla firma která byla tunelována projit auditem a vydat IPO proč se na tohle neptaji akcionaři NWR ??? 10. Co dělaly odbory celých cca 20 let ? proč nešli do stávky že to bylo špatně zprivatizovano,když bylo horniku 40 000 měli na to silu na-rat a rozmazat.... jak řiká Babiško
          martík
          • Re: Peloto netahej do toho Babiše
            20.02.2017 15:30

            Bohouš právě podal návrh na Mládkovo odvolání. Neříkám, že s tebou nesouhlasím. Souhlasím a máš pravdu ve všem co píšeš. Jenže tím, že se pořád bude vypočítávat co tam je v té firmě špatně a jak špatně byla privatizována jí už nijak nepomůže. Ukaž mi teď na soukromou firmu, která to odkoupí. Koupí ji, zisk neočekávatelný a ještě na sebe vezme útlum? Já jsem prostě toho názoru, že čím dříve se s útlumem začne, tím lépe pro všechny, protože to už nebude mít dlouhého trvání a padne to úplně a bude to právě DIAMO, které to bude zahlazovat. Kdo jiný? Babišovo Prisko?
            Pelota
        •  
          20.02.2017 11:56

          Ok. Kde jsou tedy ty povinně odkládané peníze na útlum? Pokud tak někdo z bývalých majitelů nečinil nebo je zpronevěřil tak proč mu již dávno nebyl zhabán veškerý majetek a neposazen do basy? Je to tak snadné vysát z firmy co se dá, pak zdrhnout a říci "o ten bordel se postarej státe". Jenže stát to jsme my - "MY" to zaplatíme a ten, který by to zaplatit měl se chechtá někde na Bahamách. Vůbec se nedivím takovému nástupu radikálních politických stran. Možná je budu volit také.
          trumf
          •  
            20.02.2017 12:02

            Toto vůbec nerozporuju. Snažím se jen říct to, že jak řekl Mládek, stát si na rozdíl soukromého majitele nemůže dovolit říct dávám od toho ruce pryč, to se mě netýká. Správný postup by byl podle mě na místě státu takový, že zajistí a zaplatí skrz DIAMO útlum a sociální program než tento problém začne narůstat do ještě větších problémů než teď, následně udělá součet a pošle fakturu Bakalovi. Pokud je ale druhá část reálná, to nevím....
            Pelota
            •  
              20.02.2017 12:14

              Souhlas. Je mi jasné, že stát by od tohoto průseru neměl dávat ruce pryč a radši zaplatit dříve než později, kdy to bude jen dražší. Taky si myslím, že ten průser má na svědomí částečně taky stát - tedy ti politici, kteří stáli u privatizace a pak u dohledu. Pokud doly nejsou jen tak obyčejná firma, kterou lze zavřít a šmitec, pak měl stát pravidelně dohlídat nad plněním speciálních závazků typu akumulace útlumového kapitálu. Tedy dodávám, v té base by měli být nejen bývalí vlastníci, ale také ti, kteří zhudlařili ať už z nevědomosti nebo záměrně privatizaci a pak neprováděli zmíněný dohled. Pokud se tak nestane, víra v spravedlnost opět dostane ránu a to pro budoucnost ČR nevěstí nic dobré.
              trumf
              •  
                20.02.2017 13:49

                no vy si krásně notujete jako ti z ČSSD s ODS když předávali OKD... Pokud sociální a útlumový program tak pro všechny krachující podnikatele a jejich zaměstnance. Zaměstnavatelé nemohou najít lidi a my tady budeme držet tisíce lidí doma na dávkách?
                fluidum
                •  
                  20.02.2017 14:59

                  Za pojmem "sociální program" nevidím to, že by všichni zaměstnanci firmy měli být posláni domů na gauč a měsíčně by jim měla být na účet zasílána vysoká renta. Já pod tím chápu promyšlený program, který ty zaměstnance umožní efektivně přeškolit, najít jim nové místo a finančně jim pomoci pouze v tomto překlenovacím období. A jak píšu úplně nahoře, poptávka po pracovní síle je teď vysoká, tudíž by to snad neměl být až takový problém. "Útlumový program" pro všechny krachující podnikatele? Ve které jiné sféře probíhá technický útlum? Díky za odpověď
                  Pelota
                  •  
                    20.02.2017 15:12

                    8000 je podle tebe vysoká renta znám haviře co maji rentu 30-40000. nic o tom neviš ale blaboliš Peloto Poptavka po pracovni sile je vysoká ? Kde ? Mysliš v Ov za 11000 bruto protože to je minimalni mzda předtim nabizely firmy 10 000 protože to byla cca min mzdy. Takže žadná nabidka prace neni natož pro haviře které v 45-50 letech dokažeš rekvalifikovat pouze a jen na haviře nebo na hazeče štěrku někde na stvabě dalnice :-)
                    martík
                    •  
                      20.02.2017 15:40

                      U nás v 20 tisícovém městě krachla Karnola, Strojosvit slévárna, Dřevosloh, ÚP závody, Sigma, Mlékárna atd. Dohromady přišlo o práci asi 7.000 lidí a nikdo se jich nezastal a neptal jak dále uživí rodiny. Jo stále platí JA JSEM HORNiK a kdo je víc.
                      Dežo - český kapitalista
                    •  
                      20.02.2017 15:38

                      v montovnách je volných míst dostatek, pokud ne v Ostravě tak v sousedním kraji, kdo živí rodinu tak se přizpůsobí a dojede si tam i pro menší mzdu. Kdo je línej tak bude řvát, brečet a čekat na dávky.
                      fluidum
                      •  
                        20.02.2017 19:09

                        fluide v jakem kraji a jake montovne nabidnou hornikovi 30-40 000 ?:-) a dokažeš si představit že by hornik dojižděl třeba 200 km kvuli 15 000 hrubeho mluviš o nečem co vubec nechapeš nebo neviš nebo neznš nebo si jen zmasirovan medii kteří ti tlučou jak je svět krásny a že si sem natahnem ukačka a dáme jim 30 hrubase fid :-)
                        martík
                        • martiku
                          21.02.2017 10:09

                          Přečti si můj příspěvek, předtím něž mi začneš psát, že něco nechápu! Psal jsem, že pokud horník nedostane 2 roky výplatu zato, že se bude válet doma (návrh ČSSD), tak půjde a práci si najde a bude se muset přizpůsobit nabídce tzn. platu a místu, kterou mu jeden z mnoha zaměstnavatelů nabídnou a nebude muset dojíždět 200 km.
                          fluidum
                        •  
                          21.02.2017 6:57

                          Martíku co ses tady objevil čekám na tvůj názor jak by se měla tahle situace řešit, ale pořád jenom vidím komentáře jak jsme hloupí a nerozumíme tomu. Tak se zeptám přímo: kdo podle tebe teď zaplatí technický útlum dolů vytunelované společnosti? Díky
                          Pelota
                          •  
                            21.02.2017 9:00

                            ...po bankrotu se o české horníky ,,postará,, soc.systém státu...polácí,uk a sr půjdou dom...
                            Nostradamus
                            •  
                              21.02.2017 10:12

                              problém je v tom, že sociální systém pro horníky z OKD je blahobyt oproti tomu co dostanou propuštění horníci z mostecka nebo kdokoli jiný.
                              fluidum
                  •  
                    20.02.2017 15:06

                    kožedělný průmysl...kůže už se nepřežvykuje...
                    Nostradamus
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení