Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Zeman jmenoval ministrem financí Pilného a děkoval Babišovi

Zeman jmenoval ministrem financí Pilného a děkoval Babišovi

24.05.2017 17:22
Autor: Redakce, Patria.cz

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě odvolal Andreje Babiše (ANO) z funkce ministra financí. Jeho nástupcem jmenoval poslance Ivana Pilného (ANO). Odvolání předsedy hnutí ANO z vlády navrhl začátkem května premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), zdůvodnil to pochybnostmi o Babišových příjmech a podezřeními, že vicepremiér obcházel daně či ovlivňoval obsah médií, která dříve vlastnil.

Zeman vyhověl Sobotkovu návrhu po 19 dnech, byť to Hrad dosud neoznámil a Zeman ve svém proslovu nezmínil. Babiše označil za "odstupujícího ministra" a poděkoval mu. Odklady, kvůli kterým ho kritizovali někteří politici, zdůvodňoval cestou do Číny či požadavkem koaliční smlouvy, aby s odvoláním ministra souhlasil předseda jeho strany. Babiš se svým odvoláním nesouhlasí a Sobotku vyzval, aby přestal veřejně opakovat důvody, které ho k němu vedly. Mají podle něj povahu pomluvy a je připraven se bránit soudně.

Sobotka dnes uvede Pilného do úřadu. Se Zemanem se premiér sešel poprvé od začátku května, kdy prezident na Hradě zinscenoval přijetí demise kabinetu, ačkoliv ji Sobotka nepodal. Kvůli Zemanovu výkladu, že demise předsedy vlády znamená pouze jeho konec, se poté Sobotka místo plánu podat demisi celé vlády rozhodl odvolat pouze Babiše.

Končící ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO) po příjezdu novinářům řekl, že se svým odchodem z vlády souhlasil, protože nechtěl být překážkou při vyřizování účtů mezi Zemanem a premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

Babiš řekl, že odchodu z vlády nelituje, protože vztahy v ní jsou narušené. Nyní se chce věnovat hnutí ANO a plánuje se angažovat jako poslanec.

Nemá představu o tom, co bude se Zemanem řešit. Poznamenal, že se prezident k němu vyjadřoval kriticky kvůli tomu, že ve vládní krizi ustoupil. "Já si myslím, že moudřejší ustoupí," poznamenal Babiš. Posléze dodal, že pokud by nepřišel s řešením krize, tak by souboj Zemana a Sobotky pokračoval. Nechtěl být překážkou "při nějakém vyřizování účtů" mezi premiérem a prezidentem.

Ivan Pilný, 72letý poslanec za ANO a předseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v minulosti působil mimo jiné jako generální ředitel společnosti Microsoft v České republice. Nepracoval však nikdy pro Babišův holding Agrofert, a splňuje tak podmínku premiéra.

Změna v čele ministerstva financí nezajistí podle lídra TOP09 Miroslava Kalouska objektivní prověření pochybností kolem podnikatelských aktivit odcházejícího šéfa resortu Babiše. Babiš podle něj bude dál ministerstvo řídit, i když ho ve funkci nahradí Pilný.

"Nezmění se vůbec nic, Andrej Babiš dál bude řídit ministerstvo financí, už ne z Letenské ulice, ale z Agrofertu. Pan premiér (Bohuslav Sobotka) dál ponese odpovědnost za jeho finanční čachry. Skutečnou změnu mohou přinést pouze volby," řekl dnes Kalousek novinářům.

(Zdroj: ČT, čtk, Reuters)

 
 

Čtěte více:

Sobotka dal Babišovi ultimátum na vysvětlení kauz. Nevím, proč bych měl rezignovat, řekl vicepremiér
27.04.2017 16:13
Ministr financí Andrej Babiš (ANO) dluží veřejnosti i vládním partnerů...
Babiš odpověděl Sněmovně. Sobotkovi to stačit nebude, čeká
28.04.2017 14:41
Ministr financí Andrej Babiš doručil dopis, ve kterém vysvětluje na žá...
Sobotka: Celá vláda podá demisi. Z Babiše bych odvoláním učinil mučedníka
02.05.2017 13:55
Premiér Bohuslav Sobotka oznámil, že tento týden skončí celá česká vlá...
Demise vlády: Babiš a Chovanec dnes u Zemana, předčasné volby nikdo nechce
03.05.2017 10:34
Premiér Bohuslav Sobotka svým rozhodnutím podat kvůli pochybnostem o p...
Babiš: Zeman demisi přijme, vládu vést nechci. Chovanec: ČSSD ani Zeman nestojí o úřednickou vládu
03.05.2017 16:50
Prezident Miloš Zeman přijme demisi vlády, kterou mu má ve čtvrtek pře...
Premiér Sobotka: Nerezignuji kvůli výkladu ústavy Zemanem. Návrh na odvolání Babiše dorazil na Hrad
05.05.2017 10:40
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nebude podávat demisi, protože prezide...
Další nahrávka: Přibyl, Babiš, informace ze spisu Berreta i Šlachta ministrem
08.05.2017 14:18
Na internetu se objevila další nahrávka, která má zachycovat šéfa hnut...
Hrad: K odvolání Babiše je nutné vypovězení koaliční smlouvy
08.05.2017 19:47
Návrh na odvolání ministra financí a předsedy ANO Andreje Babiše je po...
Ministryně školství Valachová končí kvůli skandálu ve sportu: Nechci být záminkou Babišovi
09.05.2017 18:30
Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) podá k 31. květnu demisi...

Váš názor
  • Špaček
    27.05.2017 12:10

    Nevím proč Tě smazali a máli cenu odpovídat na smazanou otázku s vyhlídkou smazání. Všechno souvisí se vším...Filozofovat coby kdyby...Jistěže že Usa prochází nějakou historií a schopnost se bránit je pro investory žádoucí. Nejde však o strach, že by místo splacení dluhu použili armádu jako o fakt, že rezervní měna je měna, drží mnohé vlády (finančními) institucemi coby část jejich zahraničních směnných rezerv. Rezervní měna má současně tendenci být mezinárodní měnou pro určování ceny zboží (komodit, služeb) na globálním trhu, jako je ropa, zlato, atd.
    Velkamedvědice
    • Re: Špaček
      27.05.2017 13:48

      Investoři především dávají přednost schopnosti ovládat před schopností se ubránit.
      Špaček
      • Spacek
        27.05.2017 15:27

        Rezervnich men je 5...sterling, rembini, yuan, euro a usd. Nejak na to zapominaš...
        Velkamedvědice
        • Re: Spacek
          27.05.2017 19:17

          ...jen pro formu, je jasne ze myslis yen. Yuan=renminbi. A jinak tam patri i CHF. Zdarec! :)
          Hruškovec přelahodný
          • Hruškovec
            27.05.2017 23:37

            "Čínský juan bude zařazen do seznamu rezervních měn Mezinárodního měnového fondu. Takové rozhodnutí bylo přijato na zasedání Výkonného výboru MMF 30. listopadu. Čínská národní měna se stane pátým členem koše rezervních valut po americkém dolaru, euru, britské libře šterlinků a japonském jenu."
            Velkamedvědice
            • Re: Hruškovec
              28.05.2017 9:38

              ok, z pohledu IMF ano... nicmene rada centrlanich bank drzi i CHF jako rezervu.
              Hruškovec přelahodný
          • Hruškovec
            27.05.2017 19:56

            Pardon....Ta pata je Jen..Jpy
            Velkamedvědice
        • Re: Spacek
          27.05.2017 17:19

          60 % všech zemí, které představují více než 70 % světového HDP, používá jako svou rezervní měnu USD. Rovněž tak podíl zahraničního obchodu, který je fakturován v USD, utvrzuje dominantní postavení dolaru. To umožňuje USA financovat stále větší schodky běžného účtu, které se přelévají do fiskálních deficitů. Tuto dominanci udržují Spojené státy působením své armády (Irák, podpora režimu SA a tím rozhodující postavení petrodolaru, příprava napadení Íránu atd.).
          Špaček
          • Špaček
            27.05.2017 18:55

            Osobne si nemyslím, že čína diversifikuje do Usd, kvúli jrjich agresím. To by tam byl i rubl.
            Velkamedvědice
            • Re: Špaček
              27.05.2017 19:17

              Jak už jsem psal, dolar si udržuje vysokou důvěru a dominanci především kvůli vysoké schopnosti vlády USA ovládat oblasti svých zájmů a vojenskou silou měnit či udržovat takové režimy, které jsou v souladu se zájmy USA, např. režim v Saúdské Arábii. Rusko nemá schopnost měnit nebo udržet politické režimy států dle svých zájmů, aby z toho dokázalo vytěžit ekonomický prospěch, viz Ukrajina.
              Špaček
  • A prosím
    25.05.2017 14:18

    na které burze se to kupují akcie (rovnou) majorita společnosti za 10% aktuálního stavu cash v pokladně ? já chci taky a taky chci "spolužáka" ze švajcu co si po 20letech vzpomene a pošle 2 mld (nejlépe z firmičky bez historie sídlící v pididomečku na svahu) no a taky bych prosím potřeboval z nějaké banky půl miliardy (ne že bych ji nechtěl vracet ale kdyby to nebylo nutné tak ... víme ne :o) ) no a pak už mi stačí jeden pidizákon, že všichni kdo budou tankovat musí mít v palivu srágorku co jim dodám já (výrobu mi samo zadotujete bo to vyrobit bez ztráty neumím ) no a to by mohlo na první kolo stačit ne P.S. umělá koblížka bude (možná tam bude i červená hmota co se tváří jako marmeláda ) :o)
    Mike -Green D. is killing Europe
    • Re: A prosím
      25.05.2017 17:02

      Miku, spíše bude mít ty problémy Sobotka, buď za Diag nebo penězvody od Čezu. Co bys chtěl v zemi, kde policie má za šéfa podrazáka, kde parlament je vystlán kostlivci ODS, TOP09, ČSSD a jejich přitakávačů, stranická demokracie se omezuje brácha(přítel) na mně, já na bráchu(přítele). Mluví z tebe snad závist? No nic nového v české kotlině. Pro mne je Babiš nadějí na změnu. Pokud mu dá šanci 50% voličů, naděje na změnu ještě neumře, Pokud dostane méně než 40% nesestaví ani koalici, což je základ všech nechutných problémů s vládnutím a korupcí. Pokud se ukáže, že vy "pomlouvači" máte pravdu, vystavíme mu v r 2021 stopku a politické strany se možná za tu dobu vyčistí. Uvědomuješ si vůbec, že biopřísady jsou diktovány EU, když píšeš blábol o pidizákonu o přísadách. Že se z tvých daní platí přirážka na obnovitelné zdroje , z nichž je ve vlastnictví současných i minulých poslanců téměř 90% ti nevadí?. Národ, který nepozná vola od býka nemůže mít dobrého hopodáře. Howgh.
      lime
      • Lime
        28.05.2017 0:00

        sice není bez viny, ale EU nám nediktuje takový podíl biosložky, jaký máme a jaký si Babiš vylobboval. On nepřišel k hotovému, on na současné legislativě aktivně spolupracoval.
        Velkamedvědice
        • Re: Lime
          28.05.2017 8:42

          Slovenský tisk: " Hrdý český národ touží po tom být řízen jako velkouzenářství při výrobě paštik a špekáčků"..
          Hygge
      • Lime
        27.05.2017 23:53

        Zoufalý Babiš není schopen odpovědět na jednoduchou otázku Pan Babiš o mě píše v úterním Právu: „Vysvětlil jsem mu [Jedličkovi], že naše firma žádné dotace na přimíchávání biopaliv... Pan Babiš o mě píše v úterním Právu: „Vysvětlil jsem mu [Jedličkovi], že naše firma žádné dotace na přimíchávání biopaliv nedostává, pan Telička mu vysvětlil, že biopaliva zavedla EU, nikoliv Babiš.“ Oba dva výroky jsou nepravdivé. 1) Nikdo se ho neptal na dotace na biopaliva. Má otázka na pana Babiše je pořád stejná a zatím jsem na ni nedostal žádnou odpověď: „O kolik by Vaše firmy přišly na tržbách, pokud by stát podle programu Strany svobodných občanů úplně zrušil přimíchávání biopaliv do pohonných hmot?“ 2) EU biopaliva nezavedla, jak tvrdí pan Babiš, pouze nám nařídila do roku 2020 zavést podíl v palivu na úrovni 10 procent. Tento svůj cíl nedávno k medializované nelibosti Agrofertu snížila na 6 procent a do roku 2020 od něj s velkou pravděpodobností úplně upustí. Nikdo nás v minulosti nenutil přimíchávat biopaliva do pohonných hmot. To, že Babiš má značný osobní ekonomický zájem na přimíchávání biopaliv, je zřejmé z toho, že se mu v roce 2010 podařilo prolobbovat navýšení podílu bioložky v palivech ze 4,1 procenta na 6 procent. Pan Babiš tehdy bezostyšně pro média uvedl: „Ano, lobboval jsem za biopaliva. Volal jsem třeba některým poslancům. Nebojím se říkat své názory nahlas.“ Panu Babišovi se tehdy podařilo zařídit, že se Poslanecká sněmovna sešla výjimečně poslední den svého mandátu 27. 5. 2010 a přehlasovala veto prezidenta. Návrh podpořili téměř všichni poslanci ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, Strany zelených a také polovina přítomných poslanců ODS. Před poslaneckou sněmovnou tehdy protestovala Strana svobodných občanů. Pan Babiš se dokonce obtěžoval a pozval poté předsedu Svobodných Petra Macha na oběd, aby mu vysvětlil, že dokud budou mít Svobodní v programu zrušení biopaliv, nemohou nikdy čekat, že získají od byznysu finanční podporu. Kromě toho, že firmy pana Babiše značně vydělávají na biopalivech, je také Agrofert největším příjemcem zemědělských dotací v České republice. Jeho firmy dostaly ze státního rozpočtu prostřednictvím EU více než tři miliardy korun. Nikdo od něj nemůže očekávat, že by tento zvrhlý dotační systém chtěl jakkoliv rozumně reformovat. Jenom v minulém roce si průměrný motorista připlatil za biopaliva 500 Kč navíc. Jako Svobodní se na přimíchávání biopaliv díváme tak, že do roku 2020 je času dost. Ať zatím naši občané užívají levné palivo. Nemyslíte, že je právě takto zdrženlivý přístup k podobným směrnicím EU namístě? Svobodným nevadí jenom biopaliva, jsou proti všem „loupežím podle zákona“. Kromě biopaliv nás trápí například podpora solárních elektráren nebo zákonem stanovené exekuční poplatky. Každý podnikatel si má peníze zákazníků zasloužit čestně a ne prostřednictvím lobbingu v politice
        Velkamedvědice
      • Vapno
        27.05.2017 19:29

        ...neboli te hyzde? Ze jsi slusne zmasirovanej... Nejvetsi blabol, co jsem tu kdy cetl: "Babis je nadeji na zmenu." To je z plakatu?
        Hruškovec přelahodný
      • Prakticka ukazka
        27.05.2017 0:52

        Jak se sebou necha narod volu orat. Nekteri za troche sena a nekteri za par koblih. My si nic lepsiho nezaslouzime. Kdo tam ty zlodeje(vsecky kradnu) volil. A proc prezident nekam jezdi, kdyz nedokaze ani vyslechnout projev, nebo ma starch aby se jeho Pritel Putin nezlobil, ze se zucastnuje neruskych akci.
        Pasacek
      • A prosím
        25.05.2017 22:13

        Skutečně zde ještě dnes někdo /kromě komunistů/ touží po vládě jedné strany? Nemáte osobní zkušenosti z ne tak dávné minulosti? To snad ani není míněno vážně, nechat slovenského Berlusconiho vládnout Čechům bez možnosti nijak ho usměrňovat. Opravdu po tom všem věříte, že je to ten správný Guru a Mesiáš? Nechce se mi tomu věřit..
        Hygge
      • Lime
        25.05.2017 18:29

        Jasně, kdo poukazuje na zlodejě je závistivec....Zjisti, proč jsou ty dotace 9x větší než, když byl min fin a proč bylo Ag odpuštěno za dobu minfina Ag na danich přes 2 miliardy, což je dvakrat vice než je za posledních 10 let...Nevím, proč Mikeho napadáš a ba ten můj bordel v palici , o kterém si psal, si po mé argumentaci nereagoval...No a co, že bude mit Sobotka problemy...nejde o Babiš Sobotka, ale o zlodeje a slusné lidi...A to co mladý Klaus psal nezpúsobil Sobotka, ale Sobotka plus Babiš....Tak mi věcně vysvětli ten tunek, jak přišel za Zemana za 2,5 milionu k fy za 99 milionu, co měla cash jen za 55 milionu a jak fuguroval na obou stranach a jak je možný, že pri schvalení navýšeni, které udajně schválilo 3 z 5 lidi, se ukázalo, že ta třetí podpisujici byla v Anglii ne v Čr..Zajímaji Tě vůbec fakta?? Pak v Tv lhala, a když ji podali důkaz, razitka celniků tak se smála, jak maji dobré informace a ze se ozve a už mlčí...Babiš je bezprecedentní racionalni lump, Sobotka jen trapna figurka
        Velkamedvědice
    • Re: A prosím
      25.05.2017 14:46

      A to s něma studoval rok v roce 1970..o)) Jsou jako paní Colombová, v živote je nikdo neviděl...Chlapik si ani nepanstuje, že ANO založil v roce 2011, takže když si prodal dluhopisy dávno byl politikem...V tv to bezostyšně popíral..o))
      Velkamedvědice
  • Zeman
    25.05.2017 10:47

    Už neví,co mluví.
    gn
  •  
    25.05.2017 10:08

    A jak to bude dál? Na Babiše se ještě něco najde. Humbuk neutichne a do voleb se bude živit. Před volbami bude Babiš obviněn, možná se ocitne i ve vyšetřovací vazbě. Jo,jo natahovat nové peňezovody bez souhlasu s Kalouska se nevyplácí. Teď to navíc jistí i Sobotka.
    Homo
    • Homo
      25.05.2017 11:08

      Já si myslim, že se Babišovi neprokáže nic, i když to sám nechapu. Znalec bude opět vypovidat v jeho prospěch, načež mu bude dávat praci Ag, svědky uplatí jako stbaky v Bratislavě. Jiné bude promlčeno. Babiše jako představitele amerického snu a nově mučedníka bude národ milovat a marketingový produkt ano dostane nejvíc hlasů. Nikomu nevadí, že na otázky zásadně neodpovídá anebo rozpoluplně..K čemuž mu dopomáhá fakt, že i takzv. tradiční politici js ou predstavitelé politické diskultury a marasmu...
      Velkamedvědice
      • Re: Homo
        25.05.2017 12:11

        ..na otázky z minulosti neodpovídá a nezodpovídá se žádný politik ...tak to zde 26 let chodí, krade a vesele tuneluje...justice mlčí či je bezbranná spíše také zkorumpovaná. GL
        Nostradamus
        •  
          25.05.2017 12:55

          Co je proti čapímu hnízdu Klauzova amnestie, stále nejlepší? nabídky KAPSU bez výběrového řízení.PROMOPRO, církevní? restituce, RPG byty, údajné Klauzovo vlastnictví PPF. A spoustu mnohem větších lumpáren. Nase objektivní media však objektivně informují o poznámce Zemana o novinářích, která je nevhodná, ale ten kdo se setkal s novináři blíže ji velmi dobře rozumí.Jako závěr týdenní návštěvy v zemi, která je druhou největší ekonomikou světa je velmi podstatná informace?.Ale Ovčané mají potravu.Když tak serióznost tisku doplňuje TV v pořadech jako 90 ,nebo Moravec.
          Homo
          • Homo
            25.05.2017 13:42

            To, že se díky politikům v minulosti udála nejrůznější zvěrsta a nesporně se v budoucnosti vyskytnou i další ještě neznamená, že lze tolerovat zvěrstva současná. Na tato svinstva nejčastěji upozorňují invstigativní novináři, kteří občas někomu šlápnou na kuří oko, např.Čapí hnízdo/. Je to prostě novinářská práce. To by ovšem nemělo opravňovat našeho nejvyššího ústavního činitele k tomu, aby doporučoval "vtipně" jejich fyzickou likvidaci. Čínu s jejím obrovským ekonomickým poteciálem nemůže ignorovat nikdo. V současnosti je ale ekonomika Číny řízena komunistickým polytbyrem. Ekonomika Číny je založena na drancování surovin /zdevastované životní prostředí/, kopírování nebo přímo krádeže know-how zahraničních firem /podporováno státem/, obrovské zadlužení, města duchů vystavěná aby se splnily stranické normy atd.atd. S takovým státem je trochu problém spolupracovat. Na západ od nás už dávno ví, že Číňanům samozřejmě nejde při investování o podporu ekonomiky jiné země, ale o vysátí co nejvíce z daného teritoria. Tak postupují třeba v Africe a možná časem i u nás. Je to jejich systém a mentalita. A kdo třeba někdy měl zkušenosti s obchodováním s čínskými akciemi ví, že řada firem, s jejichž akciemi se čile obchoduje, ve skutečnosti vůbec neexistuje, jsou jen na papíře, vykazují účetnictví atd. To pro dokreslení "dobrých úmyslů" a "serioznosti" Číňanů při prosazování jejich ekonomických zájmů ve světě..
            Hygge
            • Re: Homo
              26.05.2017 20:31

              Můžeš mi prosím vysvětlit znalče čínského hospodářství proč jsem za čínský yuan platil před 4 roky 2.50 Kč a nyní 3.78 Kč ? Co způsobylo takový "pád" čínské ekonomiky ?nKolikrát jsi tam byl ? Já 4x vždy po dvou letech. Ten run je vidět na každém kroku. Z nás se stala díky zlodějům a "prozíravé politice tzv. ekonomů" rozvojová země.
              •  
                26.05.2017 20:52

                Jo?? Kolega tam byl pred rokem montovat linku....jeden druh mlika, maso u silnice a pivo předrazene a jen na hotelu... Neměli ani obyč montazni klíce...tyden cekal, než mu he dovezou letecky ze 6 milionověho města....zřejmě ses pohyboval ve velkych centrech...A ano, kde nic není roste ekonomika rychleji, než kde maji všechno...a 10 lidi udela vice nez jeden..co tak Hdp na hlavu
                Velkamedvědice
                •  
                  26.05.2017 23:45

                  No nevím, kde byl váš kolega montovat linku. Asi někde v horách ... :-). ale nechme diskuze nad názorem vašeho kolegy a odpovězte mi prosím na moji otázku. Pro jistotu zopakuji a přidám další ... Proč jsem před čtyřmi lety platil yuan 2,50 Kč a loni 3,78 Kč ? To určitě bude tím, že "totálně propadá čínská ekonomika, jak tu slyším několikaleté názory. Proč Čína investuje obrovské prostředky po celém světě ? Proč představitelé velkých ekonomik světa si v Číně podávají dveře ? Jak to, že se Čína pouští do takových investic jako je "Hedvábná stezka", kde na to berou ? Proč si a za co pronajali kus Ukrajiny velký jako Morava. Za co si koupili Mongolsko ? A co elektronika ? Zahoďte mobil, vypněte počítač a Tv ... ve všem jsou čínské součástky. Za co koupili švédskou krachující automobilku a co u nás 18 pivovarů. Budou kupovat PUB v Karlových Varech. Dluží jim všichni, včetně Amíků. A co kosmický výzkum .... atd atd. Netěší mne, že všechno kupují. My jsme malá ekonomika a tak mám upřímný strach z větších investic, protože až to tady rozjedou tak nás koupí i s Velkoumedvědicí.
                  bwalker
                  • Bwalker
                    27.05.2017 10:44

                    Qing Dao. 13 klič např.
                    Velkamedvědice
Aktuální komentáře
19.03.2024
8:43Japonsko opustilo režim záporných sazeb, Nvidia představila nové čipy a futures jsou v červeném  
8:05Japonská centrální banka po 17 letech zvedla základní sazbu
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení