Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Jan Kovalovský: Nebojte se začít. Patria teď bere na sebe přešlapy nových investorů

Jan Kovalovský: Nebojte se začít. Patria teď bere na sebe přešlapy nových investorů

01.11.2017 6:48
Autor: Redakce, Patria.cz

Prodělám kalhoty, poplatky mne sežerou dřív, než se mi povede něco vydělat. Například tak lze shrnout největší obavu lidí, kteří by rádi začali přímo investovat na kapitálovém trhu, obchodovat s akciemi, ETF, fondy a dalšími investičními nástroji. Obchodník s cennými papíry Patria Finance teď oslovuje nové investory s jedinečnou nabídkou: garancí úvodních ztrát, plynoucích i ze „začátečnických“ chyb. Podrobnosti přinášíme v rozhovoru s Janem Kovalovským, který vede online sales a marketing v Patria Finance.

Patria.cz: Honzo, co přesně pro lidi, kteří by chtěli začít přímo investovat a obchodovat, Patria Finance nabídne?

Obava ze ztráty je dle našich zkušeností a rozhovorů s potenciálními i již aktivními klienty jednoznačně hlavním motivem, který vzbuzuje obavy a odrazuje od přímého obchodování. Ta obava je přirozená, spojená s nervozitou, chybami plynoucími z nezkušenosti a neznalostí všech aspektů trhu. My teď přicházíme možností osahat si jakékoliv investiční nástroje na hlavních kapitálových trzích, jako jsou Spojené státy, Evropa i pražská burza, s minimálním rizikem. Patria novým klientům, kteří si v měsících listopadu a prosinci otevřou účet u Patrie, začnou s ní obchodovat a ze svých obchodů realizují ztrátu, tuto ztrátu do konkrétní výše pokryje.

Patria.cz: Jaká tato výše je? Jak si začínající investoři fungování této nabídky mohou představit? 

Patria uhradí novým investorům ztrátové obchody do maximální celkové výše 5 tisíc korun českých. Pro konkrétní příklad: investor nakoupí titul v objemu 100 tisíc korun a následně poklesne cena vybraného titulu o 5 procent. Těchto 5 tisíc korun Patria vloží zpět na účet klienta v Patrii. Pokud však investorovi vznikne vyšší ztráta, například při poklesu titulu v této investici o 8 procent, tedy celkem ztráta dosáhne 8 tisíc korun, Patria klientovi pokryje ztrátu 5 tisíc korun a klient ze svého pokrývá 3 tisíce korun.

Patria.cz: Proč zrovna 5 tisíc? Je to číslo opřeno o nějakou Vaši zkušenost?

Ano, odráží naše zkušenosti se začínajícími investory a objemy, se kterými do obchodování vstupují. Racionálně to jsou v investičních začátcích nižší řády.  Zohledňujeme také aktuální vývoj na trhu, například současnou volatilitu. Kampaní tedy začínajícímu investorovi snížíme jeho riziko o pět tisíc. To ale jen jedna z věcí, kterou pro něj v jeho investičních začátcích můžeme a umíme udělat. Sám investor, a tady poradíme a podle možnosti vysvětlíme, může své vlastní riziko snížit nastavením inteligentních pokynů, klasickým z nich je takzvaný stop loss, který hlídá případný pokles a na nastavené úrovni dokáže pozici automaticky uzavřít a eliminovat tak vyšší ztráty. Lze jej využít i v rámci pravidel naší kampaně. Pokud tedy nový klient na trhu nakoupí za 100 tisíc korun a nastaví si stop loss do maximálních 5 tisíc korun, v případě aktivace tohoto příkazu pak Patria v souladu s pravidly kampaně investorovi na účet vloží oněch 5 tisíc korun. Nadto od Patrie klient získá rozsáhlou podporu v podobě profesionálního zpravodajství a dat z trhů na Patria.cz nebo názorů a investičních tipů týmu analytiků. 

Patria.cz: Na portálu Patria.cz čtenáři i investoři kromě pravidelného zpravodajství, komentářů, názorů, analýz či online dat naleznou například také rozsáhlou Školu investora. V té radíme, jak začít, na co si v investičních začátcích dát pozor. Provedeme trhy, investičními pojmy, přístupy k analýze investic nebo investičními strategiemi. Co Honzo nabízíme dál?

Mnoho :-). Už jsem naznačil možnost opřít se o doporučení našeho týmu analytiků v podobě dlouhodobých investičních doporučení pro světové i české akcie, krátkodobějších tipů. Ačkoli trhy vidíme v posledních týdnech znovu a znovu posouvat historická maxima, v doporučeních se analytici Patrie soustředí na konkrétní perspektivní tituly, zajímavé například potenciálem dividendy i růstu. Pro investory, kteří se raději vydávají svou vlastní cestou, máme v Patria Finance například sérii vzdělávacích webinářů pod vedením Ondřeje Tollingera. Radíme samozřejmě také se samotným obchodováním na naší platformě.

Patria.cz: Samotné obchodování je možné jak?

Své obchodní příležitosti mohou investoři realizovat několika způsoby. Online prostřednictvím obchodní platformy Webtrader nebo cestou zcela nové mobilní aplikace Patria MobileTrader. Tyto platformy jsou propojené nejen mezi sebou, ale také s analytickými doporučeními a zpravodajským portálem Patria.cz. V případě, že má klient Patrie také bankovní účet u ČSOB, naší mateřské skupiny, má nově možnost sledovat či investovat s Patrií skrze ČSOB. Vedle online cesty samozřejmě nabízíme možnost zadávání pokynů telefonicky přes call centrum Patrie.

Po prvních zkušenostech se investoři mohou rozhodnou, zda budou pokračovat v investování především sami na základě svého rozhodování, nebo více spolupracovat s customer care servisem Patrie a makléři. U nich především v případě, kdy si klient chce nechat sestavit na míru vyladěné portfolio.

 

a

Jan Kovalovský

V Patrii působí v různých pozicích od roku 2008. Nejprve 6 let jako makléř Patria Finance, posléze tři roky jak manažer produktu Patria Forex. Od roku 2016 je Honza vedoucím on-line prodeje a klientského servisu. Před nástupem do Patrie působil 10 let jako profesionální triatlet, ještě předtím jako manažer AC Start Karlovy Vary.

  

O „Patria garantuje úvodní ztráty“ podrobně

Platnost: listopad až prosinec 2017

Garance: až 5 000 Kč

Podmínky:

• Garance ztráty se vztahuje pouze pro prvních 500 klientů, kteří si v období od 1. listopadu do 29. prosince otevřou účet u společnosti Patria Finance a.s. (nevztahuje se na klienty, kteří vypověděli smlouvu s Patrií v roce 2017)
• Garance ztráty se vztahuje pouze na ztráty realizované v období od 1. listopadu do 29. prosince celkem však maximálně 5 tis. Kč a to jako:
- součet všech ztrát v daném období
- kompenzace v měně obchodu (ekvivalent směnného kurzu k dni realizace ztráty)
• Garance ztráty se vztahuje na obchody realizované na trzích v USA, Evropě a pražské burze.
• Garance ztráty se nevztahuje na převedené investiční produkty.
• Náklady klienta spojené s investováním se do případné ztráty nezapočítávají.
• Částka bude na účty klientů připsána po skončení kampaně, nejpozději však do 3 pracovních dnů po skončení kampaně.
• Patria v potvrzovacím emailu registrace informuje klienty, zda byli zařazeni do kampaně. Tj. zda nebyl překročen počet 500 registrací. V případě, že potvrzovací email tuto informaci neobsahuje, klient již nebyl do kampaně zařazen.
• Maximální výše garance je ponížena v případě nároku na dividendu daného titulu o hrubou výši vyplacené dividendy a v případě vyplacené provize z korporátní akce o výší této vyplacené provize.

Další informace:

Rádi se Vám budeme věnovat na telefonním čísle +420 221 424 240 či emailu info@patria-direct.cz.

Disclaimer:

Výše uvedené sdělení není investičním poradenstvím ani investičním doporučením, nezohledňuje znalosti, zkušenosti v oblasti investování do investičních nástrojů ani finanční situaci investora, jeho cíle či postoj k riziku.
Toto sdělení není nabídkou podle § 1732 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „občanský zákoník“), ani veřejnou nabídkou podle § 1780 občanského zákoníku.
Hodnota, cena či příjem z investičních nástrojů se může měnit anebo být ovlivněna pohybem směnných kurzů. V důsledku těchto změn může být hodnota investice do investičních nástrojů znehodnocena. Úspěšné investice v minulosti neindikují ani nezaručují příznivé výsledky do budoucna. 

 
 
 
 
 
 

Čtěte více:

Nově technické analýzy či sloupky, měny na jednom místě na Patria.cz
23.07.2017 16:53
Inovovaná podoba technických analýz, nové sloupky nebo přehlednější sk...
Analytici Patria Finance: V Praze sázíme především na Unipetrol a Erste
24.08.2017 14:54
První polovina letošního roku byla pro akciové trhy velice příznivá. H...
Akcie jsou u historických maxim. Na které teď vsadit? Tipy analytiků Patria Finance!
19.09.2017 13:16
Světové akcie, zejména na trhu ve Spojených státech, se nacházejí pobl...
Jak na investování? Startuje série webinářů Patria Finance pod vedením Ondřeje Tollingera
20.09.2017 17:23
Už ve čtvrtek 21. září 2017 startuje podzimní část webinářů Patria Fin...
Co s trhy na vrcholu a úroky stále u nuly? Sázku na dividendy radí analytici Patrie
30.10.2017 12:22
Světové akcie posouvají historická maxima. Ekonomická aktivita roste. ...

Váš názor
  • Tonoucí se i stýbla chytá....
    01.11.2017 17:41

    Jen zoufalý dává novicům lepší podmínky, než stálým klientům kteří ho drží. Aneb ..."Když ptáčka chytají hezky mu zpívají"
    Špaček
  •  
    01.11.2017 7:52

    Ocenil bych spíše zlevnění obchodování. Staří pardálové, co jsou zde léta zase ostrouhají. Ty už má obchodník jaksi jisté. Patria netratí nic, zapatí to v poplatcích všichni. Je to všude stejné, Po létech pojištění na auto to dosáhlo zdražení na dvojnásobek, pojistku jsem vypověděl, abych se u stejné pojišťovny jako novic pojistil za polovinu. Stálých klientů si velké firmy neváží. Ví že češi jsou leniví něco měnit. U změny obchodníka s CP to platí dvojnásob.
    karel777
    •  
      01.11.2017 13:04

      Dobrý den. Nové regulace, které na obchodníky aktuálně dopadají, nedávají prostor zlevňovat. Je třeba si uvědomit, že klient v Patrii platí víceméně pouze za realizované obchody. Zdarma získávají naši klienti zpravodajství, analýzy týmu research, online data, benefity v rámci skupiny ČSOB a další - služby, které byly v minulosti nejméně částečně hrazeny. V novém roce připravujeme další kampaně, které budou nadále zaměřené na začínající investory, ale také na, jak říkáte, „pardály“, kteří investují s Patrií delší dobu a kterých si vážíme. Už v minulosti jsme například nabízeli našim klientům benefit v podobě cash backu na obchodování za každý převedený cenný papír nebo zdarma některá real time data. Jsme přesvědčeni, že v případě, že náš klient využívá služeb Patrie naplno, jsou poplatky za obchodování rozumným nákladem. Děkuji za Vaši reakci. Jan Kovalovský, Patria.
      Tým Patria.cz
      •  
        01.11.2017 13:34

        Zpravodajství a analýzy vytvářejí členové týmu na dobrovolnické bázi, jakož i zajišťují online data, že je mohou zdarma předávat klientům? Zřejmě jsem dosud žila v bludu, že brokerské společnosti žijí z poplatků klientů a na zpravodajství apod. se jich snaží nalákat víc než konkurence.
        Kalka.
        • Má milá
          05.11.2017 3:48

          Nic si nenamlouvej, ty v tom bludu žiješ stále. To že za něco neplatíš hned neznamená, že je to zadarmo. Jsi ubohou obětí dnešního komercializmu. Nebo si snad taky myslíš, že když ti někdo prodá cokoliv a pak ti dá ještě jednou to samé zadarmo je zadarmo. I ty naivko. Tobě bych chtěl taky prodávat. Ani ty malé nabídky, za které neplatíš, jsou jen háčkem na kterém je žížala na kterou tě chytají. Proto se jen zkušené a opatrné ryby dožívají vysokého věku.
          Mn
          • Milý MultiNicku
            06.11.2017 9:05

            :-)) Kdybys uměl číst, tak bys zjistil, že pan Kovalovský jednoznačně píše, že klienti v Patrii získávají zpravodajství, analýzy, data atd. zdarma (3. řádek shora jeho odpovědi z 1.11. ;-) Pak bys souhlasil se mnou, že to je blud. Platíme to všechno v poplatcích za obchodování... Pokud to tak nevidíš, tak co jiného přináší této firmě, nabízející fyzickým i právnickým osobám přístup na významné světové i lokální kapitálové trhy, peníze? Máš za to, že jsou živi z kliků na diskuzi? To by ti bylo podobné... Podle tebe dostávají např. zákazníci obchodů v Pařížské ulici zařízení obchodů, výkladní skříně atd. (třeba kávu) zdarma, že?
            Kalka.
            • Re: Milý MultiNicku - taky milá....
              06.11.2017 18:48

              Číst neumíš ty. Ty dokážeš okecávat, asi už ze zvyku, i když s tebou někdo souhlasí. Tak tedy hezky polopatě a česky, abys i ty rozuměla. Zadarmo ani to kuře nehrabe. Kapiš ? Podle dosažených výsledků jsou některé zdejší rady drahé i zadarmo. Zůčastn'uješ se zdejších hrátek dostatečně dlouho, abys věděla o čem mluvím a není třeba vyjmenovávat všechny minulé Faux Paus. Připomíná mi to, ne tak vzdálenou minulost, kdy v parku pod "Wilzon'ákem" pro důchodce promítali ruské filmy, taky zadarmo. Taky za to stály. Za kvalitu nejen musíš platit, ale ta se ti vrátí. Pamatuješ na TUZEX ? Tam jsi ani to kafe nedostala. Já si raději za kvalitu připlatím a nakonec jsem v plusu. Investování u nás je stále v plenkách a lidi rádi berou co se rozdává "zadarmo" a nakonec prodají i sami sebe. Nedávná koblihová akce je toho hezkou ukázkou. Proč ted' nikdo nikde už žádné koblihy nerozdává Eh ? Lidi jsou ovce a všichni jdou za tím prvním beranem. Mně když někdo něco nabízí zadarmo tak uráží moji inteligenci, že si myslí jaký jsem to prost'áček a jemu to žeru.
              Mn
              • MultiNick
                07.11.2017 15:45

                Ale jdi ty. Pořád ještě sis nevšiml, že jsem reagovala na pana Kovalského, který tvrdil, že klienti Patrie dostávají zpravodajství, analýzy, data (diskuzi ;-) zadarmo. Není tomu tak. Platíme je draho my, klienti Patrie, v poplatcích za obchodování. To nemá nic společného s tvými příklady o koblihách ani s radami zadarmo. Skupina Patria zahrnuje tři výdělečné společnosti (poskytující placené rady) a jednu drahou, nevýdělečnou - nyní novinkovitou. Tu jako spokojený klient Patria Finance navrhuji zrušit nebo silně omezit ve prospěch snížení poplatků za obchodování a debetních úroků.
                Kalka.
                • Re: MultiNick
                  07.11.2017 16:08

                  oprava: Kovalovského
                  Kalka.
        • Ale Kaliště.....
          03.11.2017 6:32

          Taková chytrá a stále žiješ v době stranických poplatků. S tebou by mohl souhlasit snad jen sBabiš. Dobré firmy žijí ze slušného a férového zacházeni se svými klienty a reputace. At' už je to sadař nebo zedník. Ten kdo prodává shnilá jablka v pytli nebo šidí na maltě, ten dlouho nevydrží. I když najdeš výjimky, kdy se zákazník moc nevyzná nebo k němu chodí z kamarádství. A ani to dlouho nevydrží. Makléřské firmy své peníze vydělávají na poctivém zacházení s klienty, na dávání dobrých rad a hlavně na komisích a spokojených klientech, kteří vydělávají na dobrých radách a vracejí se. Poplatků se nenajíš.
          Buřič
          • Re: Ale ty "buřiči"...
            06.11.2017 9:07

            :-)) A co podle tebe prodávají brokeři? (Když sadaři prodávají jablka - a pod.) Brokeři prodávají rady? Komu? N.B. když se podle tebe poplatků za obchodování nenají... :-) To ale nesouhlasí s tím, co píše pan Kovalovský: dobré zacházení s klienty je prý zdarma... Ale je vidět, že jsem dobře píchla. Snaha to zamluvit je zřetelná ;-) Navrhuji zrušit nebo výrazně omezit PatriaOnline a za ušetřený peníz (určitě velký) zlevnit poplatky za obchodování. Stejně si všichni hledáme informace i jinde. S úrovní služeb Patria Finance (dřive Patria Direct), jež má placené makléřské poradenství (!) jsem jinak dlouhodobě spokojena.
            Kalka.
            • Rád bych odpověděl, ale tví kámouši to nedovolí
              06.11.2017 23:41

              Příspěvek byl smazán kvůli neodůvodněnému napadání společnosti Patria. Prosíme uživatele o korektní a věcné příspěvky.
              tomáš těžký
            • 06.11.2017 19:31

              Příspěvek byl smazán z důvodu použití vulgárních výrazů. Prosíme uživatele o korektní a věcné příspěvky.
              abc
    •  
      01.11.2017 8:12

      a co ti brani to tady zabalit a jit jinam ... vyrazne levnejsich broukru je jiz hafo, jinak je nedonutis snizit jejich predrazene sluzby, proc by to delali kdyz maji ovce co to sou ochotny platit
      X.Y.Z
      • O píchání začala psát Kalka,stačí se podívat..
        06.11.2017 23:25

        Příspěvek byl smazán z důvodu použití vulgárních výrazů. Prosíme uživatele o korektní a věcné příspěvky.
        abc
      •  
        01.11.2017 16:11

        Pro XYZ, ani nemáš zamčený nick a tak je asi zbytečné nějak obsáhle reagovat na tento výkřik. Můj postesk se týkal obecného chování velkých firem. U CP nelze odejít až tak jednoduše jako z tramvaje do autobusu nebo vlaku. Se službami Patrie jsem spokojen, obecně souhlasím s reakcí pana Kovalovského ale nebylo mi zcela jasné, proč něčí ztrátu sanovat z peněz vydělaných na stávajících klientech. Takové hafo spolehlivých brokerů zase není. Místo výkřiku do tmy bych raději přijal nějakou dobrou radu : O)
        karel777
        •  
          02.11.2017 15:52

          Dobrý den, děkuji za Vaše reakce. Kampaní, kterou jsme spustili nyní, vycházíme ze zpětné vazby od začínajících investorů. Tou je především obava ze ztráty. První kroky v demoúčtu pro obchodování jsou snadné. V reálném světě přesto tolik ne. Našim cílem je usnadnit začínajícím investorům první rozhodnutí, eliminovat riziko ztráty "nováčka" z prvních přešlapů. Z mého pohledu je v tomto směru rozhodně rozumnější investice přímo do začínajících investorů, než například do PR bannerů v tisku. Klientům se snažíme radit a provázet je v mnoha směrech a různých fázích zkušenosti. Prvními kroky v obchodní platformě, technické analýze nebo money managementu. Nabízíme série edukativních či konzultačních webinářů. Vás zkušenější, zkušené investory se snažíme provázet doporučeními analytiků Patrie, dostupnými v research sekci obchodní platformy (Webtrader). Pro názory, rady, komentáře i analýzy lze zajít na portál Patria.cz. V říjnu jsme pro naše klienty například uspořádali Investiční den s řadou názorů a investičních tipů analytiků a ekonomů (www.investicniden.cz). Pravidelně jsme s analytiky a ekonomy Patrie a ČSOB v regionech. V únoru příštího roku mohu nabídnout konferenci pro začínající investory. Její detaily zveřejníme na přelomu roku. Hezký den. Jan Kovalovský, Patria Finance
          Tým Patria.cz
          • Pane Kovalovsky zacinate me desit.....
            05.11.2017 10:47

            Pri vsi ucte Vas clanek me naprosto sokuje jak a kam smeruje jeden z nejvetsich tvurcu trhu byvaly MM a jeden z nejvetsich obchodniku podporovany CSOB. Kompenzovat ztraty novackum je holy nesmysl, prave ztrata schopnost ji prezit ci eliminovat je to co posouva novacka smerem ke zkusenemu investorovi. Na vrcholu konjunktury 5000 kc nikoho nezachrani je to tedy kontraproduktivni. Patria se zbavila mnoha lidi(nastesti nebo bohuzel) nekteri byli schopni jini uplne neschopni jako zoufalec a ekonomicky diletant Marek, ktery delal sveho casu sef ekonoma...Svoje rozumy rozdava jinde a jsou porad k smichu... Nechcete mi namluvit ze lide jako ekonom Bures, ktery placa o prekoupenosti koruny ktera od intervenci posilila skoro o 2 kc jsou rady k nasledovani??? Zdatne mu sekunduje Dufek dalsi exot.... Vase seminare jsou zajimave, nicmene provazeji jimi juniori chapu ze seniori nejsou ani v CSOB ani ve Sporce ani treba ve Fiu, bavi me kdyz mi chce radit s investici “expert” ktery vylezl ze skoly ma 5 let praxe a sam spekuloval v demu nebo se 100tis a chce mi radit jak investovat miliony:-) podle porekadla z ciziho krev netece... Doporuciji radsi delat osvetu nez nekomu sanovat ztraty - dotaznik CNB je dostatecne varovani a mel by eliminovat ty, kteri pri padu o 5000 kc dostavaji mrtvici ci infarkt. Co Patrii nejvic ublizilo a poskodili je podil na neuveritelnych katastrofach a “podivnych” obchodech (IPO) jako NWR, ORCO,ECM,AAA toto poskodili renome na veky - potrestejte viniky distancujte se od techto obchodu, neprovadejte zadne takoveto “podivne” IPO najdete si odborniky a klientu prijdou, protoze nejlepsi reference je “Doporuceni “Hezky den preje Martik ps a diskuse obecne zde sla take hodne dolu lepe ji obhospodarovat by neskodilo...
            martík
            • Re: Pane Kovalovsky zacinate me desit.....
              06.11.2017 7:04

              "...nejlepsi reference je “Doporuceni “Hezky den preje Martik ps a diskuse obecne zde sla take hodne dolu lepe ji obhospodarovat by neskodilo... martík...". No s tím doporučením záleží od koho je. Proč tedy s prezidentem doporučeným Babšem nechce nikdo spolupracovat ? A zdejší diskusi by hodně prospělo kdybyses jí vyhýbal.
              ..
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení