Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Den plný nejen akciových tipů! Sledujeme Českou investiční konferenci online

Den plný nejen akciových tipů! Sledujeme Českou investiční konferenci online

23.11.2017 16:33
Autor: Josef Němeček, Patria Finance

Česká investiční konference vznikla v roce 2014. Neslyšíte na ní prodejní prezentace fondů, ale pouze a jen přednášky těch nejlepších investičních expertů, které na českém a slovenském trhu najdete. Ti během prvního dne konference - dnes - představují konkrétní investiční příležitosti. Mezi řečníky patří také analytik Patria Finance Branislav Soták nebo Patrick Vyroubal z ČSOB Asset Managementu. Druhý den - pátek - je věnován praktickým workshopům. Konference probíhá v Praze v hotelu Pyramida a my pro Vás zajímavé dění sledujeme na Patria.cz. 

16:30 Program České investiční konference ve své oficiální, prezentační části, končí. Co den ukázal podle Daniela Gladiše?

Například, že je velmi těžké dnes nalézat atraktivní akcii na americkém trhu. Více ke slovu přichází aktivní vyhledávání atraktivních titulů na dalších trzích... 

Přejeme Vám krásný zbytek dne, online sledování konference končí.

16:22 Zatím skrytou perlou u Shire je pro mne dost možná průlomový lék pro předčasně narozené děti (pracovně SHCP). Z léta dobré firmy je teď v očích investorů firma špatná a pro mne není pravděpodobné, aby všechny scénáře a rizika vyšly proti ní, říká za závěr prezentací na České investiční konferenci Ján Hájek.  

16:05 Investiční tip Jána Hájka na České investiční konferenci: dlouhodobě držený farmaceutický titul Shire.

+ě

15:53 Další nohy byznysu Alibaby? Cloudový byznys, který v posledním čtvrtletí přilákal cca 140 tisíc nových firemních zákazníků (o čemž se s ohledem na rozsah trhu evropským cloudovým firmám může pouze zdát). Dále Alipay i jako vyřešení krize důvěry u plateb. 

15:49 Aktuální růst globální e-commerce dosahuje zhruba 20 procent a je tažen právě Čínou

 ě

15:45 Hrubá marže Amazonu 36,5 %, Alibaby jako primárně technologické platformy 62,5 %. Provozní marže 2 % ku 40 %.  

++

15:44 Valuace na 23násobku při růstu tržeb o 20 procent ročně není nikterak napjatá... 

15:43  Alibaba. Investiční tip analytika Patria Finance Branislava Sotáka na České investiční konferenci

0

15:27 Dlouhodobý finanční model? Organický růst tržeb 0-5 %, zlepšení marží na 0,3 procentuálního bodu, použití volného cash flow na zvýšení zisku na akcii... 

d

15:18 Proč? Co se ve firmách a ekonomice děje? Nízký růst HDP, snaha udržet zisky omezováním nákladů, zkracováním "životnosti" CEO, CFO, CIO, marketingových šéfů, celkově soustředění na krátkodobé cíle a zisky. Trpí dlouhodobá strategie včetně marketingového budování produktů a značky. 

15:16 Na co se dívat teď? Na proměnu odvětví, kterou akcentuje i management. Google je první, Facebook je čtvrtý a bude druhý. CEO firmy ale říká, že o tyto dva nejde... Facebook i Google pracují s převážně menšími firmami, WPP obsluhuje velké nadnárodní firmy. Kde je tedy problém? Celkové zpomalení marketingových výdajů. 

15:12 Argumenty pro? Solidní výsledky, slušné vracení zisků akcionářům, marže nejvyšší v odvětví z konkurentů. Letos ale cena akcií vyklesala od 19 ke 13 britským librám. Důvodem opakované zhoršování výhledu hospodaření, které ale znamená meziročně výsledky takřka shodné... pak svou roli sehrálo oslabení britské libry proti dolaru i euru. 

15:09 Miron Zelina a jeho investiční tip:  největší reklamní a komunikační skupina na světě, britská WPP Group

14:58 Teva obchoduje na EV/EBITDA 9,5 ku mediánu trhu 8,1, P/E pak je na úrovni 4,6 proti mediánu trhu 7. Model volného cash flow počítá s obratem v roce 2020. 

14:49 Poslední kvartální výsledky? Brutální revize výhledu, prudké sražení dividendy... prudký propad cen akcií. Proč to vše? I proto, že firma nebyla schopna najít nového šéfa v situaci, kdy má před sebou výhled tří let klesajících příjmů, než bude možné cokoli otočit (ztráta patentu na lék Copaxone). ... Cena akcií propadla natolik, až bylo "přijatelné" pro nového šéfa takovou výzvu vzít a pro investory na těchto úrovních firma začala být zajímavá... 

14:45 Teva dříve generovala tržby z poloviny z generik, z poloviny z vlastních špičkových léčiv. Až do momentu, který firmu dovedl z propadu 80 procent hodnoty. Klíčový patent narazil na svou životnost. Firma přišla o exkluzívní výnosy z klíčového léku. Co dál? Co s tím?  

14:39 Co je driverem trhu s generiky? Například změna v USA, která zkrátila čas pro povolení generika pro jeho uvedení na trhu ze čtyř let na pouhých šest měsíců, říká na České investiční konferenci Peter Bálint.

 p

14:35 Další investiční tip na České investiční konferenci: lídr na svém trhu s nadprůměrným růstem? Farmaceutika Teva ne pouze, ale hodně o kvalitních generikách.

13:18 Shrnutí investičního tipu: Za cenu 38 EUR je základní scénář 10-12 % CAGR, model pro 2025 více než 13 % penetrace EVs, nad 30 % tržní podíl. Management prokázal odvahu a schopnosti k naplnění dlouhodobé vize. Typická rizika, spojená s příchodem nové technologie. 

13:05 Další sázka na České investiční konferenci míří na elektromobilitu, přes chemičku Umicore. Jakto? Baterie... Nejširší produktová nabídka, opakované rozšíření továren, petinásobná kapacita proti JMAT, neprofitabilní konkurenti BASF i JMAT...

y 

12:42 Tatneft splňuje právě tři vyslovené parametry: Dobrý byznys, dobrý management, dobrá cena.

s

12:31 Pavel Begun je spoluzakladatelem společnosti 3G Capital Management, která investuje do podhodnocených cenných papírů po celém světě. Dobrý byznys, dobrý management, dobrá cena... Jeho investiční tip zní Tatneft. Výroční zprávy prezentují velmi kvalitní společnost, říká a zmiňuje tento názor i u Warrena Buffetta.

12:24 Daniel Gladiš na České investiční konferenci a jeho přídavek: zatímco Samsung jednoznačně long, tip na short zní: Tesla

12:20 Základní rizika? Náhlý a výrazný pokles v cenách DRAM pamětí, globální recese, pokles poptávky po mobilech, PC, TV... 

12:19 Samsung masívním tempem odkupuje vlastní akcie, zejména ty preferenční... diskont se snižuje a postupem času dojde k vykoupení "všech". Cena preferenční akcie by klidně mohla být dvojnásobná? 

12:16 Nový přístup Samsung k investorům je radikální: Letos +20 % dividenda, polovina volné hotovosti poputuje akcionářům... trh toto ještě nepostřehl a neoceňuje? 

12:10 Samsung se z lidové značky (jako původně Volkswagen) stává špičkou ve věcech, do kterých se pouští.

12:09 Samsung v číslech pro 2017: ROE 20 %, ROCE 18,9 %, ROA 14,9 %, čistá hotovost 43 500 mld. KRW. 

12:08  Česká investiční konference pokračuje. Daniel Gladiš a jeho investiční tip: Samsung. "Kdo tu máte iPhone? Tak i vy v něm máte komponenty Samsungu za zhruba 100-150 dolarů", uvádí svou prezentaci.

11:58 Česká investiční konference se po pauze na kávu opětovně rozjíždí. S jakým tipem přijde Daniel Gladiš? 

11:20  Gianluca Ferrari, ředitel, Shareholder Value Management a jeho aktivistické investování.

q

10:48  Patrick Vyroubal a rizika u sázky na Tencent? Zpomalení příjmů u klíčových her, zrušení blokace konkurentů v Číně, zpomalení čínské ekonomiky, nástup tvrdší regulace, netrefené akvizice (včetně těch do Tesly a Snap).

10:43 Růst tržeb Tencent předstihuje jiné technologické obry. Probíhá výměna stráží: internet místo ropy. 

a

10:31 Hlavní důvody? Dynamicky rostoucí internetový sektor, tržní lídr ve svých produktech. Slabá konkurence. Čína blokuje Faceook, Instagram, WhatsApp, Youtube...

10:26 Patrick Vyroubal z ČSOB Asset Managementu a jeho investiční tip: TENCENT. Nejen provozovatel sociálních sítí, o kterém v poslední době na Patria.cz píšeme. Proč? V kapitalizaci firma již předstihla Facebook.

a

Tencent to dokázal! Tržní hodnota jeho akcií předběhla Facebook

a

10:22 Moneta bude těžit z růstu sazeb, očekáváme jedno až dvě další zvýšení příští rok. 

10:10 Na číslech Monety je vidět, že navyšuje tržní podíl, zejména hypoteční i u spotřebitelských úvěrů. Investice do digitalizace podporují proces získávání úvěrů. Pokles čisté úrokové marže se zvolna blíží svému konci. Pozitivem pokles špatných úvěrů. Také dividenda může růst. 

10:06 Výsledky banky Moneta byly příznivé, daří se plnit cíle stanovené pro letošní rok. Titul je sázkou na vystavenost růstu sazeb, zlepšení marží a celkově hospodaření, vysokou vybavenost kapitálem. Část z něj zřejmě bude rozdělena akcionářům.

10:00 Miroslav Frayer si jako investiční tip vybírá tuzemskou banku Moneta.

9:50 Proč Magnit? 36 vlastních distribučních center v Rusku, vlastní kamionová doprava. Diversifikace v rámci Ruska. Důraz na organický růst. Odolný a stabilní byznys model a mangement. 

9:34 Jakub Skryja vybral jako konkrétní investiční tip ruskou společnost Magnit. Ta je na trhu klíčovým maloobchodníkem. Perspektivu vztahuje k maržím a potenciálu ekonomiky. Rizika ale naopak ke corporate governance. 

9:10 Organizátor Daniel Gladiš odstartoval Českou investiční konferenci. "Ani jeden z vystupujících si letos nevybral americkou akcii. I to říká mnohé o současné úrovni trhů," řekl na úvod.

a

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení