Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Kryptoinvestor Schumacher: Bitcoin půjde na nulu

Kryptoinvestor Schumacher: Bitcoin půjde na nulu

24.01.2019 10:18
Autor: Redakce, Patria.cz

Cena bitcoinu by mohla klesnout až na nulu. Domnívá se tak přední investor na kryptoscéně Jeff Schumacher, který ve středu ve švýcarském Davosu vystoupil v debatě o technologii blockchain.

Kryptoměny loni zažily divokou jízdu, při které se hodnota celého trhu podle údajů Coinmarketcap snížila o 480 miliard dolarů. Bitcoin, největší kryptoměna podle tržní kapitalizace, dramaticky klesal od té doby, co v roce 2017 dosáhla na historická maxima. Dnes bitcoin klesá o 0,7 % na 3540 USD, historickou výkonnost ukazuje graf od coindesk.com.

0 

„Skutečně věřím, že půjde až na nulu. Myslím si, že je to úžasná technologie, ale nevěřím, že je to měna. Není založená na ničem,“ řekl během panelové diskuse v rámci Světového ekonomického fóra v Davosu Schumacher, zakladatel společnosti BCG Digital Ventures a velký investor do blockchainových firem.

Další panelista, americký podnikatel Glenn Hutchins, spoluzakladatel Silver Lake Partners řekl, že role bitcoinu by se v budoucnosti mohla zaměřit na uchování hodnoty. „Může se stát, že role bitcoinu v systému bude vrátit hodnotu zpět, uchovat vaši hodnotu, zatímco tu jsou další tokeny, které mají jiné využití, které nyní nevyužíváte,“ upřesnil Hutchins. „Mnohem méně mě zajímají investice do bitcoinu jako měny nebo jejího ekvivalentu, nebo dokonce blockchainu jako zúčtovacího nástroje. Mnohem více přemýšlím o protokolech,“ řekl Hutchins podle CNBC.

Schumacher uvedl, že odvětví se nyní snaží vytvořit „otevřené decentralizované systémy“. Ty by se prý mohly stát další generací protokolů nebo infrastrukturou, na které by běželo podnikání podobně jako v případě dnešní cloudové technologie.

Další generace blockchainové technologie se přitom právě vyvíjí. Edith Yeungová, partnerka ve venture kapitál investiční firmě 500 Startup, uvedla, že zejména v Asii probíhá zavedení blockchainu v oblasti plateb rychle. „V mnoha rozvíjejících se zemích, kde nemají ani kreditní karty, kde není žádná konkrétní infrastruktura, je skoro jednodušší najít nějaký typ blockchainových plateb,“ řekla televizi CNBC.

Generální ředitel americké fintech společnosti Ripple Brad Garlinghouse očekává širší přijetí blockchainu do pěti let.

Podle Hutchinse uživatelé nakonec nebudou mluvit o tom, jaký blockchain se používá. Bude jim záležet pouze na tom, jak dobře se daný produkt používá. „Když dnes pošlete e-mail, nemyslíte na technologii, kterou využíváte…Takže nás slyšíte mluvit o tom… jaký protokol, jaký token, jaké technologické řešení, kolik transakcí za vteřinu, ale co se nakonec stane, je to, že vložíte něco hodnotného, cosi hodnotného vypadne na druhé straně, a vám bude jedno, na jaké technologii to stojí,“ řekl. „A v tu chvíli budete vědět, že se nám to daří,“ dodal.

Zdroj: CNBC, www.coindesk.com

 

Čtěte více:

Zpověď zklamaného bitcoinového nadšence a pokrytectví jeho kolegů
11.12.2018 12:42
Michael J. Casey je členem vedení serveru CoinDesk a je členem výzkumn...
Někteří bitcoinoví býci si nedají pokoj
19.12.2018 12:02
Na FTAlphaville připomínají, že tomu není zase tak dávno, kdy se všude...
Zlato a kryptoměny – optimální scénář pro rok 2019?
26.12.2018 8:15
Zlato a kryptoměny jsou si na jednu stranu hodně podobné, na stranu dr...
Víkendář: Zlodějna na kryptoměnách vynáší vysoké zisky
19.01.2019 8:34
„Vlnu zájmu o kryptoměny doprovázel rostoucí počet podvodů, a to zejmé...

Váš názor
  •  
    25.01.2019 8:26

    Jojo, nejlepší bude na bitcoin nenápadně zapomenout, ale ještě musí cena klesnout, aby byla pod náklady na těžbu, aby se přestalo mrhat hardwarem a elektřinou na "zbytečnou" těžbu ničeho.
    vit70
    •  
      26.01.2019 19:11

      To je ošetřeno již od počátku, čím nižší cena tím lehčí těžba :-)
      UpDown
    • :-)
      26.01.2019 18:59

      Bitcoin letos slavil 10 let a za tu dobu se mi teda nezdá, že by šel na nulu :-) ano proof of work není zrovna ideální co do ekologičnosti, ale je nejvíce decentralizovaný a to je právě ten důvod proč je dost naivní si myslet, že se někdy na nulu dostane asi stejně jako, že bude za milion, dost často to tvrdí zdejší ekonomičtí odborníci, hlavně když si chtějí levně nakoupit :-). Všichni tady používají tradiční měny, ale ty jsou dnes také ve valné většině virtuální a podloženy hlavně obrovským dluhem států a bank.- Neustále probíhají na OTC trzích obrovské nákupy BTC v řádech desetitisíců, proč asi? BTC je a bude jako store of value naprosto normálně používán a čím více poroste nedůvěra a budou hrozit obchodní války, nebo totalitní devalvace měn, třeba jako ve Venezuele. Navíc si s ním můžete koupit i kávu. Na víc pádných argumentů nemám čas :-) Hezký den
      UpDown
      • Re: :-)
        27.01.2019 18:24

        Úplně nejvíc se mi vždycky líbí to rčení, jak odborníci to pomlouvají, "aby si to mohli levně koupit" Já myslím, že dávat peníze na kryptoměny je úplně stejný jako je spláchnout do záchodu. A říkám to, přestože si opravdu nepotřebuju levně nakoupit...
        qwer
        •  
          28.01.2019 16:18

          Předpokládám, že člověk, který čte zprávy o BTC zde, asi nemá moc důvod kupovat a počká si až budou ETF pak bude kupovat ve fondech, aniž by o tom věděl, nebo za drahou cenu, když to budou zase kupovat všichni, ale jedna věc je jasná, BTC nejde zakázat a nikdy na nulu nepůjde je to utopie :-), ale naštěstí si můžeme vybrat do čeho dáme své peníze … Já se snažím nehodnotit věci, když o nich nemám ani šajnu :-)
          UpDown
Aktuální komentáře
19.04.2024
13:24Perly týdne: Moc nečekat od Applu i celého trhu?
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data