Tisková zpráva ČSOB: ČSOB nenechá snahy o poškození její dobré pověsti v očích klientů a trhu bez odezvy

3.7.2001 9:00

(Následuje úplný text tiskové zprávy)
ČSOB má informace, podle nichž jsou do tisku předních českých deníků zadány inzeráty, v nichž Sdružení akcionářů IPB vyzývá poslance Parlamentu ČR, aby zasáhli proti smlouvám mezi ČSOB, IPB a státem. Někteří akcionáři bývalé IPB, zastoupení advokátem JUDr. Terynglem, tvrdí, že uvedené smlouvy údajně porušují dobré mravy. Zároveň ale stydlivě mlčí o své roli v krizi IPB.

„Inspirace politickým dokumentem, jakým jsou některé spekulativní závěry Parlamentní vyšetřovací komise, nikoho, ani samotného předsedu této komise, neopravňují k poškozování dobrého jména ČSOB“, uvádí Pavel Kavánek, generální ředitel ČSOB.

Důvěra našich klientů je založena na naší obchodní a podnikatelské etice. ČSOB hodnotí nařčení z porušení dobrých mravů jako hrubý, ničím neodůvodněný a zlovolný zásah do své dobré pověsti. Dobrá pověst a dobré obchody ČSOB vždy byly a stále jsou klientům zárukou pevné jistoty. Jejich vklady nebyly nikdy vystaveny riziku. Dnes se stejné jistotě těší vkladatelé bývalé IPB.

V poslední době je polopravdami, spekulacemi i lží navozován dojem, jakoby ČSOB obchodovala v rozporu s dobrými mravy. Podle poznatků ČSOB jsou kampaně a lobbystické tlaky, placené některými akcionáři bývalé IPB, způsobilé poškodit pověst ČSOB. V zájmu vkladatelů a klientů banky je ČSOB připravena bránit své dobré jméno a dobrou pověst všemi dostupnými právními prostředky proti firmám, institucím i soukromým osobám. Nebude však vstupovat do politických her, které samy o sobě nechtějí, ani nemohou odhalit skutečné viníky miliardových ztrát v IPB.

PhDr. Milan Tománek

Reklama
Nově na Patria.cz - obchodní signály na forexu podle technických indikátorů ADX, Williams R% a klouzavých průměrů!