Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
ČEZ vyzval kvalifikované zájemce k předložení nabídek ve veřejné zakázce na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín

ČEZ vyzval kvalifikované zájemce k předložení nabídek ve veřejné zakázce na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín

31.10.2011 15:18
Autor: Redakce, Patria.cz

ČEZ, a.s. (IČ 45274649)
Povinně uveřejňovaná informace – vnitřní informace 



ČEZ vyzval kvalifikované zájemce k předložení nabídek ve veřejné zakázce na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín

Energetická společnost ČEZ dnes předala zájemcům kvalifikovaným do zadávacího řízení veřejné zakázky Dostavba Jaderné elektrárny Temelín výzvu k podání nabídek včetně zadávací dokumentace.

„Dnes činíme významný krok k tomu, abychom na desítky let dopředu zajistili spolehlivé dodávky elektřiny pro české zákazníky. Proto je dostavba jaderné elektrárny Temelín klíčovým pilířem strategie ČEZ. Jsme rádi, že o největší zakázku v historii ČEZ, ale i celé České republiky soutěží nejvýznamnější světoví dodavatelé jaderných technologií. Při výběru dodavatele budeme postupovat naprosto transparentně. Jde celosvětově o jediný tendr, který probíhá podle pravidel zadávání veřejných zakázek," říká Daniel Beneš, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ.

Zadávací dokumentace přesně specifikuje potřeby a požadavky zadavatele na předmět veřejné zakázky, tj. na dodávku dvou kompletních bloků jaderné elektrárny na klíč, včetně palivových souborů na 9 let provozu. Zadávací dokumentace obsahuje mj. obchodní a technické podmínky, které mají být v rámci realizace veřejné zakázky splněny, hodnotící kritéria a způsob hodnocení nabídek.

„Projekty všech zájemců musejí splňovat zákonné požadavky České republiky a požadavky EU, dále bezpečnostní požadavky Mezinárodní agentury pro atomovou energii a Asociace západoevropských jaderných dozorů. Projekty musejí mít rovněž licenci v zemích svého původu nebo v některé ze zemí EU. Splnění tohoto souhrnu požadavků vytváří předpoklad pro licencovatelnost v ČR," dodává Daniel Beneš.

Hodnotící kritéria pak jsou nastavena v optimálním poměru, když 50 procent zahrnuje technickou specifikaci projektu včetně bezpečnosti a licencovatelnost, zbylých 50 procent pak zahrnuje ekonomickou stránku nabídky, tedy cenu a obchodní podmínky jako například záruky, platební podmínky či podmínky dodávek jaderného paliva.

Termín pro předložení nabídek byl stanoven na 2. července 2012, což odpovídá se zájemci dohodnuté lhůtě 8 měsíců na přípravu nabídek. V rámci lhůty pro podání nabídek proběhnou ještě společná setkání se zájemci v rámci dvou prohlídek staveniště a přednabídkové konference. Po obdržení nabídek proběhne jejich posouzení a případné vyjasnění, následně hodnocení a jednání o nabídkách. Výběr dodavatele a podpis smlouvy je plánován na konci roku 2013.

Přímo na tvorbě dokumentace spolupracovalo více než 400 specialistů na prakticky veškeré existující technické a přírodní vědy, ale i specialisté z oblasti bezpečnosti, nákupu, financí, obchodu, plánování a práva. Jednalo se nejen o pracovníky ČEZ, v celkovém počtu je zahrnuto i cca 130 zaměstnanců 20 externích subjektů. Přibližně stovka pracovníků ČEZ se věnovala přípravě na plný úvazek.

Zadávací dokumentace má přibližně 6000 stran, její hmotnost v tištěné podobě dosahuje cca 70 kg, v elektronické formě, ve které byla zájemcům předána, se jedná o 2 GB dat. Zadávací dokumentace byla připravována po dobu 3 let a 2 měsíců.

ČEZ vyhlásil veřejnou zakázku 3. 8. 2009, do jara 2010 probíhala kvalifikace zájemců, kvalifikovali se sdružení Westinghouse Electric Company LLC a Westinghouse Electric Company Czech Republic, s.r.o.; sdružení ŠKODA JS a.s. a JSC Atomstroyexport a JSC OKB Gidropress; AREVA NP S.A.S.

Od jara 2010 do října 2011 probíhalo jednání s kvalifikovanými zájemci před podáním nabídek dle §33 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, s cílem nalezení jednoho či více řešení způsobilých plnit potřeby a požadavky ČEZ, a. s..
Společnost ČEZ v rámci tohoto jednání nejprve písemně a následně i ve třech kolech osobních schůzek projednala veškeré aspekty dotčené veřejné zakázky. Nalezené způsobilé řešení a další požadavky společnosti ČEZ byly popsány v zadávací dokumentaci, která byla zájemcům předložena.


Dokumenty jsou k dispozici v pdf formátu ve třech jazykových verzích: 

    CS - česky: ČEZ vyzval kvalifikované zájemce k předložení nabídek ve veřejné zakázce na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín (pdf)

    EN - in English: CEZ Invited Qualified Candidates to Submit Bids to Complete the Temelín Nuclear Power Plant (pdf)

    PL - in Polish: ČEZ wezwał zakwalifikowanych oferentów do złożenia ofert w ramach zamówienia publicznego na dokończenie budowy Elektrowni jądrowej Temelín (pdf)



(komerční sdělení)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.04.2024
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university