Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Kellnerovi hrozí v Řecku obří ztráta. Co udělá s investicí do Piraeus Bank?

Kellnerovi hrozí v Řecku obří ztráta. Co udělá s investicí do Piraeus Bank?

01.11.2011 9:45
Autor: IHNED.cz

Skupina PPF miliardáře Petra Kellnera si láme hlavu nad tím, co udělá se svým podílem v řeckém finančním domu Piraeus Bank. Akcie banky totiž za poslední měsíce prudce klesly a skupina tak na investici už teď prodělává stovky milionů korun.

Půl roku po vstupu do čtvrté největší banky v Řecku manažeři PPF zvažují, že investici za zhruba 65 milionů eur (asi 1,6 miliardy korun) odepíší. Ve hře je však i opačná varianta, podle níž by se investiční společnost, ovládaná Petrem Kellnerem, zúčastnila navyšování kapitálu v Piraeus Bank a tím by mohla výrazně zvýšit svůj akciový podíl ze současných 5,72 procenta.

„V tuto chvíli není jasné, která varianta zvítězí. O tom se stále debatuje,“ sdělil HN zdroj z PPF. Oficiálně se PPF nechce k rozhodování o řecké investici vyjadřovat.

„Platí, že Řecko je stále významnou investiční příležitostí a náš podíl v Piraeus Bank je nohou ve dveřích, jimiž jsme schopni tuto příležitost zblízka sledovat,“ řekl mluvčí PPF Milan Tománek.

Od dubna ztratily akcie Piraeus Bank více než 75 procent své hodnoty. Před půl rokem byla cena jedné akcie 1,03 eura, včera to bylo jen 22 eurocentů. Tržní kapitalizace banky tak klesla na 248 milionů eur. To oceňuje podíl PPF na zhruba 14 milionů eur. Ještě letos v dubnu ji přitom koupě 2,1 procenta akcií Piraeus Bank přišla na zhruba 24 milionů eur.

Řecký premiér Jorgos Papandreu minulý týden oznámil, že vláda zřejmě nakoupí akcie některých soukromých bank. Na to má připraveno zhruba třicet miliard eur, které by měly jít na stabilizaci bankovního sektoru.

Šest největších řeckých bank, mezi něž se řadí i Piraeus Bank, drží aktiva v hodnotě 380 miliard eur a jejich kombinovaná tržní hodnota nyní dosahuje částky 3,5 miliardy eur.

Piraeus Bank je jednou ze dvou řeckých bank, které budou podle analytika Deutsche Bank Dimitrise Giannoulise potřebovat nejvíce nového kapitálu. Šéf Piraeus Bank Michalis Sallas už v polovině října varoval, že právě řecké banky a penzijní fondy ztratí nejvíce peněz, pokud budou držitelé řeckých dluhopisů nuceni odepsat polovinu jejich hodnoty. Na tomto řešení se minulý týden shodli lídři EU. Kdyby se PPF navyšování kapitálu v bance nezúčastnila, její podíl by se významně naředil.

 

iHNed

Související články na IHNED.cz

Kellner posiluje pozici ve Středomoří: Jeho PPF zvýšila podíl v Piraeus Bank

Kellner je bohatší než dědička pivovarů Heineken. Tváře 16 nejbohatších Evropanů

Kellner chystá další ruský útok. Banka Nomos chce upsat akcie až za půl miliardy dolarů


Váš názor
  • pro Patrii
    01.11.2011 15:24

    proč je nutné zobrazovat nebohou diskuzi pod Kellnerem při každém pokusu o vstup na další stránky "aktuálních komentářů" - to jako všechny cesty vedou do .... ??
    Mudrc
  • Jenom prkotina
    01.11.2011 13:32

    PPF a potažmo p. Kellner utrpí mnohem vážnější ztráty v Rusku. Rusko během pár měsíců postihnou vážné ekonomické problémy. Rublové aktiva budou znehodnoceny. Pan Kellner byl včas vyrozuměn, proto je to čistě jeho problém. Silná expozice PPF vůči Rusku je všeobecně známá. Oproti Ruskému dobrodružství bude nějaká 1,6 mld. v Řecku bezvýznamnou prkotinou.
    Detective
  • Papandreu
    01.11.2011 13:08

    Řecký premiér Jorgos Papandreu minulý týden oznámil, že vláda zřejmě nakoupí akcie některých soukromých bank. Na to má připraveno zhruba třicet miliard eur, které by měly jít na stabilizaci bankovního sektoru......................... tak teď nevím co si myslet, oni mají peníze na záchranu bank, které dostaly do problémů tím, že nemají na splácení vlastního dluhu(nápad co použít těch 30 miliard na splácení a vyhlásit bankrot, Řeky to bude stát méně než současná fraška).!
    chicko
  • vidím
    01.11.2011 12:46

    že ten Petr Kellner taky není zrovna prozíravý investor. By mě teda fakt zajímalo, jak ty miliardy vydělal, když neumí v Řecku rozpoznat elementární riziko bankrotu.
    Jesse
    • Re: vidím
      01.11.2011 13:12

      Jesse.Opět mimo..)))Kellner umí riskovat,a dělao obchody na hraně nejlépe z ČR.Má dobře spočítaný zisk v případě úspěchu a umí odepsat případnou zrátu.V rizikovém Rusku se navatoval.Řekl bych,že jeho impérium je vůbec nejziskovější,co v ČR vzniklo..
      Velkamedvědice
      •  
        01.11.2011 13:39

        No já jsem chudší než Kellner, ale do Řecka bych nestrčil ani korunu. Ani lodičku na břehu Egejského moře bych si nepronajal !!! Jak mi tedy vysvětlíš, že on velký "investor" se takové chyby dopustí. A teď fakt nekecám, můžeš si ověřit moje konto s jeho kontem :-))))
        Jesse
        • J
          01.11.2011 14:04

          Zcela jednoduše.Nadstandartní zisky dosáhneš jen při nadstandartním riziku.Jde tedy o rizikový profil.Případnou ztrátu bez problému ustojí a nadstandartní nebude,je stop losována výškou vkladu.Za to případný zisk by byl nadstandartní a v jeho velikost k poměru odpisu je nepoměrný..
          Velkamedvědice
  •  
    01.11.2011 9:57

    :DD zloděj okrad zloděje :DD
    Deny:-)
    • Deny
      01.11.2011 10:06

      Co Kellner ukradl??Zlodějem ho nazýváš,protože je bohatší než Ty??
      Velkamedvědice
      • Re: Deny
        01.11.2011 13:14

        velký třesk jménem privatizační fondy to byl snad začátek jeho slavné éry :D
        Deny:-)
      • Re: Deny
        01.11.2011 12:48

        Privatizace pojišťovny byla zlodějina kterou posvětil Kočárník a pán z hradu. Proto byl taky Kočárník v pojišťovně tak dlouho na tak dobrým místě - určitě to nebylo za jeho odbornost :-)))
        tk69
      • Re: Deny
        01.11.2011 12:37

        Kellner je dobrak od kosti!!! privatizace a tak! proste je je good guy! kazdy majetek zabaveny v exekucich nakonec prispeje na dobrou vec http://cs.wikipedia.org/wiki/Nadace_THE_KELLNER_FAMILY_FOUNDATION Jen nechapu ze se jeste nepripojil k Warenovy a nevyzval CR aby ho vic zdanila ted v tech tezkech dobach :))
        eple
      • Re: Deny
        01.11.2011 12:13

        já taky nevím, co ukradl, ale vím, že získání ČP bylo velmi podivné a že jsem ze zlínska, tak o ZPS ve kterém PPF "hospodařilo" si myslím své
        sid_cz
        • sid.cz
          01.11.2011 12:44

          ČP mně napadlo taky,ale o žádném zjištěném pochybení nevím.Netvrdím,že půjčoval na beránčí úrok,to ale není krádež.Zřejmě se nejednalo ani o lichvu,nikdo neprotestoval.Já myslím,že čecháčci závidí bohatým lidem.Kdo je bohatší,je okamžitě ocejchován jako zloděj...
          Velkamedvědice
          • Re: sid.cz
            01.11.2011 12:59

            Přesně. Tys byl vychován v tom duchu, že ze státního krev neteče, a kdo to neví, je závistivý čecháček s nedostatečným smyslem pro realitu a jen mechanickými znalostmi ;-)
            Kalka.
            • soudružka
              01.11.2011 13:22

              Pokud vím,tak komunisty obhajuješ Ty.Tyhle hesla si neseš sebou hesla,/ ze státního krev neteče/.Takže Tvému výpadu nerozumím./Když pominu Tvou neustálou potřebu se do mně navážet/.Ti jsi se kapku pomátla.V slušné společností existuje presumpce neviny.Jestli áš důkazy,že Kellner krade,podej oznámení.Bohužel,lidé Tvého typu pomlouivají z principu všechny úspěšnější,chápu,že Ti vlákno sedlo.Ovšem protáček jako já,bydlící kilometr od vepřína,pak nepozná,kdy mluvíte pravdu a kdy jen pomlouváte,protože Vás rodiče nic jiného nenaučili.Pokud si příděl žluči vyčerpala,můžem si udělat hezký den.
              Velkamedvědice
              • "Soudruh" VM
                01.11.2011 13:39

                Najdi mi někde, kde jsem komunisty obhajovala. Zdá se, že si všechno pleteš jako ty Ikema a Ikem. Kerise, který se hrdě přiznává ke studiu a absolvování Večerní univerzity marxismu leninismu a stále čerpá ze znalostí tam nabytých, se zastáváš. Na toho si netroufneš. A celé tvé letité napadání mé maličkosti svědčí o tom, že ze slušné společnosti nepocházíš. Je mi jasné, že mi závidíš mé úspěchy v "mechanických" znalostech, na které ses nezmohl, protože pomlouvání je ti daleko bližší. Ale za to nemůžeš (pomineme-li karmu ;-), prostě z tebe vychovali čecháčka. Ale ještě není vše ztraceno. Udělej si ten hezký den, přečti si nějakou ezoterickou knížku od manželky a jdi do sebe. A nevytahuj se se svou tloušťkou na slabší !
                Kalka.
                • Re: "Soudruh" VM
                  01.11.2011 13:57

                  Jak říkám demagog nejhrubějšího zrna.Komunisty obhajuješ každým výdechem.Naposled S Izákem.Je nevěřitelné,jak neustále překrucuješ fakta.Takže já výzvou,abychom pořád nepomlouvali jsem pomlouvač.Škoda na Tebe slušného slova.Za co bych měl Kerisovi nadávat??Za to že něčemu věřil a jelikož je chytřejší než Ty s celym svým napapuškovaném vzděláním,pochopil,jaká je to kravina?To spíše zasluhuje můj obdiv k jeho sebereflexi.Bohužel,nejsi schopna se věcně bavit o danné problematice.Tvoje věčné narážky na ezotetiku jsou trapné a s tématem nesouvisí.Moje váha.Nepřijde Ti to pod úroveň??Zamrzla si v Mš??Kalko ,můžeš mně přesta otravovat??Udělej si nějaký výlet,hoď se do pohody.Třeba si jeď postěžovat Leninovi.
                  Velkamedvědice
                  • Re: "Soudruh" VM
                    01.11.2011 14:10

                    Kde obhajuju komunisty? Ještě jednou - konkrétně. Schválně, jestli jsi toho bez papouškování sama sebe schopný. Jinak tady jenom dokazuješ, jaký jsi ubohý demagog. Vytahuješ se tu roky na babičku, kterou vychovali prarodiče a prateta narození v předminulém století za císaře pána. A vůbec ti to není trapné. Prostě jiná výchova. Přesně ta komoušská. A sám ses nesnažil něco nastudovat a promyslet. Ale to taky komouši chtěli, vytvořit nemyslící čecháčky. U tebe se jim to skvěle podařilo. Přeju ti krásný den.
                    Kalka.
                    • Kalka
                      01.11.2011 14:22

                      Ubohá babičko.Chápu,že jsem pro Tebe lůzr a jsem jím velmi rád.Sám jsem Ti dnes psal,že jsem jen prosťáček bydlící kilometr od vepřína.Nicméně má osoba nikterak nesouvisí s Kellnerem,ani s faktem,že závistici,co neustále někoho pomlouvají si danné prostředí vytváří samy.Jelikož Ti evidentně o Kellnera nejde,potřebuješ se jen udělat v denní spršce jedů,nebudu dále ragovat.
                      Velkamedvědice
                • navrh pre Kalku
                  01.11.2011 13:49

                  ...zahrame si? ...William Tell? - ty budes Joan... inak, este k tym knizkam, nedavno som v oddeleni Ezotericka literatura (Panta Rhei) videl Johnsonove Dejiny 20. stoleti :)
                  paranoid android
          • Re: sid.cz
            01.11.2011 12:54

            To s tebou souhlasím. Ale věř, že hodně "čecháčků" protestovalo a podávalo žaloby. Nebyli připuštěni. Já jsem to samé prožíval 10 let na IPB a vím co to je.
            Jesse
            • IPB
              01.11.2011 13:09

              a jak jsi to nakonec vydýchal ? Nestalo by za to zkusit znovu sjednotit síly a vystavit teto nebo budoucí vládě nějakou fakturu za tento tunel a započítat ji s nějakým ještě nezdaněným ziskem ? Pokud by se vzedmula nějaká "vlna" chtěla byla bych být mezi vůdci, kteří by ztratu z nakoupených akciíí dál chtěli na statu vymáhat.Určiré naděje tam jsou.
              AMN
              • Re: IPB
                01.11.2011 13:18

                Já se přiznám, že už mi dochází síly. Nedávno mi poslali ze SAIPB smutné čtení, fakta a současný stav ve sporu IPB... mají naprostou pravdu, ale v tomto státě se musí začít střílet do zlodějů, jakým jsou Charouzové a spol. včetně vrcholných politiků. Jinak k nápravě nemůže dojít. Vždyť sama justice nedisponuje soudci, kteří by této problematice rozuměli. Natvrdlost některých soudců je nebetyčná. A ti kteří by mohli rozhodnout ve prospěch okradených, ti jsou podle mého úsudku zkorumpovaní a nebo zastaršeni a zahnáni do pozoru. Nemám důkazy, ale stačí jejich alibistické postoje... Strašné na celém případě je, že pravda je sice prokázána, ale mafie zjevně nechce přijít o své miliardy.
                Jesse
                •  
                  01.11.2011 13:27

                  tak pod tohle se klidně podepíšu. Ještě bych dodal, že současná protikorupční vláda je jenom fraška. Nikdy nebude vysoce postavený obviněn a potrestán za korupci a krádež. Ví totiž na své kolegy dost špíny a proto zůstávají v klidu.
                  vikeza
                  •  
                    01.11.2011 13:41

                    To nám ten dolar ke koruně pěkně roste, co?:-))
                    Jesse
            • Jesse
              01.11.2011 12:56

              Nějaké drobné mně IPB taky stála...
              Velkamedvědice
              • Re: Jesse
                01.11.2011 13:00

                mě půl melounu. mám chutě ještě střílet.
                Jesse
                • IPB
                  01.11.2011 13:22

                  taky taky a jak jsem šel do stejné budovy dnes zvané ČSOB kvůli Pátrie tak se vrátili vzpomínky na IPB :DD že bych si odnes alespoň 1PC :DDDD
                  Deny:-)
Aktuální komentáře
16.04.2024
17:48Inflace a sazby v letošním roce – scénář od Bank of America
17:21Stres z výnosů pokračuje a brání akciím se zvednout, banky sentiment nezlepšily  
16:06MMF: Česká ekonomika letos poroste o 0,7 %, světová více než čtyřnásobným tempem
15:45Komentář analytika k Morgan Stanley: Oživení investičního bankovnictví a rostoucí příjmy ze správy majetku  
14:20RMS Mezzanine, a.s.: Přijetí nového úvěru od společnosti JTPEG INVESTMENTSFUND I SICAV, a.s.
14:20ÚOHS povolil skupině Colt CZ nákup výrobce munice Sellier&Bellot
13:56Morgan Stanley (+3 %) posiluje obraz silných výsledků amerických bank díky tradingu i správě aktiv
13:19Obchodníci Bank of America podpořili výsledky, čistý zisk za 1Q skončil v souladu s očekáváním
12:08Důvěra investorů v německou ekonomiku se zlepšila více, než se čekalo
12:06Akcie, které jsou tento týden po výsledcích připravené na divokou jízdu  
11:23Dnešní trhy: Čína nedokáže vyvážit zklamání z amerických sazeb  
9:34Microsoft investuje do AI firmy G42 ze Spojených arabských emirátů
9:05Rozbřesk: Geopolitika opět v centru pozornosti, koruna odolává vyšším sazbám v zahraničí
8:46Avast nesouhlasí s pokutou za neanonymizované údaje, čínská data přinesla smíšený obrázek o ekonomice a evropské futures jsou temně rudé  
8:32Čínská ekonomika ve čtvrtletí meziročně stoupla o 5,3 pct, předčila očekávání
6:35Siegel: Momentum může stále nahrávat velkým technologiím, nakonec se ale projeví valuační diskonty jiných firem
15.04.2024
22:02Wall Street zahájila týden obdobně jako zakončila ten minulý  
17:10Funguje to, ale s použitelností je to horší…
17:05Investoři se začínají víc bát Fedu než Íránu  
16:20Strážce internetového bezpečí Avast dostal pokutu za neoprávněné předávání osobních údajů

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
4:00Čína - HDP, y/y
4:00Čína - Maloobchodní tržby, y/y
4:00Čína - Průmyslová výroba, y/y
11:00DE - Index očekávání ZEW
14:30USA - Počet nově zahájených staveb
15:15USA - Průmyslová výroba, m/m