Tisková zpráva KCP: obchodník s cennými papíry Private Investors není schopen plnit závazky

4.7.2001 15:27

Dnes, tj. 4. července 2001, Komise pro cenné papíry předala po dohodě s ministerstvem financí Garančnímu fondu obchodníků s cennými papíry oznámení, že obchodník s cennými papíry Private Investors není z důvodů přímo souvisejících s jeho finanční situací schopen plnit své závazky vůči zákazníkům a nejsou vyhlídky na to, že tak bude schopen učinit. Zákazníci Private Investors tak mohou uplatnit nároky na náhradu z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry.

Na základě oznámení Komise uveřejnil Garanční fond obchodníků s cennými papíry informaci o tom, že zákazníci Private Investors, a.s., v konkurzu, mohou ve lhůtě pěti měsíců od uveřejnění oznámení Garančním fondem přihlásit své nároky na náhradu z fondu, a to písemně, doporučenou poštou na adresu Garanční fond obchodníků s cennými papíry, P.O.Box 787, Praha 1, PSČ: 111 21. Oznámení Garančního fondu, jež obsahuje náležitosti přihlášky nároků na náhradu a další dokumenty, které je nutno k přihlášce doložit, je k dispozici na internetových stránkách Komise www.sec.cz v oddílu Novinky.

Radka Procházková