Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Výborné výsledky nového programového schématu TVN ... přehled zpráv

Výborné výsledky nového programového schématu TVN ... přehled zpráv

19.09.2007 11:24
Autor: KBC/Patria

PKO BP:Posílení prodeje spotřebních a hypotečních úvěrů během července a srpna
Podle rozhovoru s Robertem Dzialakem, náměstkem ředitele Bank PKO BP v periodiku PAP, zaznamenala během července a srpna 2007 Bank PKO BP prodej hypotečních úvěrů v hodnotě 3,27 mld PLN (meziroční nárůst o 83 %) a spotřebních úvěrů v objemu 1,05 mld PLN (meziroční nárůst o 25 %). Podle rozhovoru očekává náměstek ředitele další růst díky novým produktům v oblasti spotřebních úvěrů.

Náš názor: Domníváme se, že PKO BP těží z rychle rostoucího trhu hypoték a dobré hospodářské situace v Polsku. Proto tuto zprávu považujeme ve vztahu ke konečným statistikám čistých půjček za 3. čtvrtletí 2007 za neutrální.

KGHM (122 PLN, 3,29%): Negativní výrok soudu ohledně dividendy
Okresní soud v Legnici zrušil výplatu dividendy z výnosů KGHM za rok 2006 na základě toho, že úprava částky dividendy z 16,98 PLN na 16,97 PLN na akcii, kterou provedlo EGM dne 9. července, představuje podstatnou změnu v rozdělení zisku společnosti, o níž rozhodlo nesprávné zastoupení akcionářů (EGM, ne AGM).

Náš názor: Neočekáváme u této zprávy významně negativní dopad. Přestože výrok místního soudu zpochybňuje již vyplacenou část dividend, jeho zdůvodnění se zdá natolik podivné, že není pravděpodobné, že by byl potvrzen vyšší instancí. Vlastníci akcií KGHM k datu záznamu KGHM jsou stále oprávněni obdržet celou dividendu. V případě dalšího prodlení s výplatou druhé splátky (8,48 PLN na akcii) dividendy, které zřejmě způsobují místní partikularismy, mohou akcionáři KGHM rozhodnout o alternativním způsobu rozdělení zisku společnosti jako například výplatě mimořádné dividendy nebo zpětném výkupu akcií.

TVN (22 PLN, 1,12%): Výborné výsledky nového programového schématu TVN
Nový seriál hlavního zábavného pořadu TVN s hlavní hvězdou Szymonem Majewskim zvítězil nad soupeřícími programy a zaujal první místo mezi čtyřmi hlavními televizními kanály, přičemž zlepšil statistiky sledovanosti z minulého roku, když dosáhl 26,3 % oproti loňským 23,8%. I další pořady TVN, jako nová řada ‘Strictly Come Dancing’ si podle všeho vedou stejně dobře.

Náš názor: Očekáváme pozitivní tržní dopad této zprávy pro TVN, která v poslední době vypadá jako vyprodaná, protože úspěch nových pořadů místního programového schématu podle všeho působí jako hlavní tahoun výsledků sledovanosti televizní stanice v nadcházející sezóně podzim/zima. 

Prokom (136 PLN, 0,15%), Comp: Transakce Asseco-Prokom možná bude mít vliv na obchod mezi Prokomem a Compem
Deník Dziennik citoval Krzysztofa Krola, mluvčího společnosti Prokom Software (69 EUR, 1,53%), že momentální prioritou je sloučení se společností Asseco (76 PLN, 5,33%), a odmítl komentář o dalších krocích ve vztahu ke Compu. Řekl však, že existuje několik možností. Ředitel Compu, Jacek Papaj, prohlásil, že bez ohledu na sloučení očekává, že jeho 10% podíl v Compu získá v souladu s uzavřenou smlouvou Prokom/Asseco.

Náš názor: Domníváme se, že toto by mohlo mít na Comp poněkud negativní obchodní dopad. Prokom je povinen koupit podíl v Compu od Jacka Papaje a učinit Comp svou dceřinou společností, což se očekává po dokončení sloučení Compu a CSS. Nelze vyloučit, že Prokom/Asseco by mohlo usilovat o změnu podmínek smlouvy s ohledem na nutnost financovat koupi akcií od Ryszarda Krauzeho. Domníváme se však, že toto není příliš pravděpodobné s ohledem na dobré dlouhodobé vztahy mezi Adamem Goralem a Jackem Papajem.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data