Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Rusko varuje Spojené státy před vyzbrojováním Ukrajiny

Rusko varuje Spojené státy před vyzbrojováním Ukrajiny

20.11.2014 14:14
Autor: ČTK

Ruská diplomacie dnes varovala před vyzbrojováním Ukrajiny americkým zbraněmi, o němž ve středu jako o možné variantě hovořili činitelé Bílého domu. Podle mluvčího ruského ministerstva zahraničí by podobný krok výrazně destabilizoval situaci na východě Ukrajiny a byl by v rozporu s mezinárodními dohodami.

Poradce amerického prezidenta Baracka Obamy pro otázky národní bezpečnosti Tony Blinken ve středu prohlásil, že USA by měly uvažovat o vyzbrojení Ukrajiny proti Rusku. Rusko by si pak "dvakrát rozmyslelo", zda dál destabilizovat sousední zemi. Blinken uvedl, že Rusko velmi vážně porušuje uzavřené dohody o tom, že se nebude vměšovat do občanské války na Ukrajině.

Dodávky zbraní na Ukrajinu podporuje velká část amerického Kongresu v čele s republikánským senátorem Johnem McCainem. Západní země by podle senátora měly Kyjevu dodávat přinejmenším zbraně a podrobné zpravodajské informace. Obamova vláda se tomu ale zatím brání a je ochotna pomáhat Ukrajině jen v poradenství a armádní logistice.

Ruský mluvčí Alexandr Lukaševič dnes Washington varoval, že změna této politiky by měla vážné následky. "Pokud k ní dojde, pak můžeme hovořit o vážné destabilizaci situace s těžkým dopadem na rovnováhu sil v regionu," řekl mluvčí.

Podle Lukaševiče by rovněž americké zbrojní dodávky znamenaly porušení dubnových ženevských dohod, jejichž signatářem jsou i Spojené státy. Dohody předpokládaly ukončení ozbrojené konfrontace na Donbasu a zahájení celonárodního dialogu o budoucím uspořádání Ukrajiny.


Čtěte více:

Průmyslová aktivita v eurozóně se blíží stagnaci
20.11.2014 9:43
Index nákupních manažerů v průmyslu eurozóny se za listopad podle před...
Morgan Stanley: 10 akciových tipů pro příštích 24M
20.11.2014 12:50
Analytické oddělení Morgan Stanley (MS) věří, že současné (americké) o...
Wallstreetské banky zneužívaly postavení na komoditním trhu
20.11.2014 13:50
Největší banky na Wallstreetu zneužívaly vlastnictví skladů, tankerů a...

Váš názor
  • Při poslechu Markýze de Sade
    30.11.2014 20:58

    jsem sem jukla. VELKAMEDVĚDICE opět fabuluje (u MP se to nedá nazvat lží ;-) Já se musela živit za minulého režimu devět let jako noční hlídačka (sice v dobré společnosti stejně naladěných), tudíž jsem jen v interpretacio našeho zdejšího zkoumance mohla minulý režim chválit. A samozřejmě o rodině VM vím jen to, co tu za nějakých devět let, co se známe, tady sám prezentoval. Všímám si, že se zde již mnohokrát zabývá tím, že jeho rodiče jsou estébáci, že pase své děti a že jeho paní je šlapka. To je zajímavé pro někoho, kdo to dodneška nečetl. Já nic takového opakovat nebudu a nikdy jsem po něm neopakovala. Medvídek své fabulace nazývá NADNOS :-))) Stejně tak nadnosem zřejmě omílá již 756 dní, že zákonodárci v roce 1992 rozhodli a s platností od 1.1.1993 uzákonili, že kupující budou svůj nákup zboží a služeb někdy danit a někdy nedanit :-)))
    Kalka.
    • Re: Při poslechu Markýze de Sade
      01.12.2014 8:37

      Kalka byla za totality perzekuována a musela dělat noční hlídačku. :o)). To se jí tak líbilo, že tady ten režim a komunisty, kteří ji tak omezovali stále obdivuje a obhajuje jejich prasárny. Ted' kope za Zemana a Putina, který na Ukrajině žádné vojáky nemá, přestože jeho vlastní komunistycký poslanec přiznává přes 30 000 ruských žoldáků. Ukrajinským občanům Putin posílá humanitární pomoc ve formě kolon kamionů, o kterých nikdo nevi co vezou a co odvážejí nazpět do Ruska. Po měsících dovolují ruští žoldáci přístup mezinárodním pozorovatelům k troskám sestřeleného letadla, které je na jejich území, ale oni ho nesestřelili. A její prezident je nejlepší co jsme měli a vajíčka po něm hází agenti CIA. Ale on vzkazuje občanům že se jich nebojí a bát nebude. No Kalčin člověk která tolik trpěla. Komentář není nutný úsudek at' si každý udělá každý sám."...... Rusko se snaží o získání dominace nad sousedními zeměmi a využívá k tomu špinavé triky i přímé použití síly...."
      ...
    •  
      30.11.2014 22:53

      ... píšeš, že ty nic takového opakovat nebudeš a nikdy jsi neopakovala. Ovšem, jako správná svině, jsi to právě udělala.
      ☺lolek☺
      • mám se co učit...
        01.12.2014 8:22

        Teda sózi a sódržky, ještě se mám hodně co učit:-))) Ten stalking aby čert vzal. Podle mě je to další zákon, který otravuje vztahy lidí a jejich soukromí. Koledujete si o to sami. Za pár let tu budete mít zákon na sraní a sprchování při otevřených dveří :-))) No, nic s tím nesvedu. Já fakt neumím odlišit pindání, výmysly, střelbu a urážky na anonymním fóru, který z povahy věci taková jednání přináší. Chápu slabé povahy. Z posledního textu nevím, jestli se Kalka zná s Medvídkem osobně, či ne. Jestli se znají osobně, nemusí se presentovat na veřejném chatu... pak to asi není stalking. A jestli se tu lidi osobně neznají, jak to stalking může být? Se ptám??? To si může někdo u comply kýchnot a prdnout... a to pak znamená, že někoho na druhé straně nakazil ebolou?:-))) Mám se opravdu co učit... sakra, na starý kolena takové novoty:-)))
        Jesse
        • Re: mám se co učit...
          02.12.2014 11:05

          ... to víš, to je ta amerka. ... jinak ovšem, když jsem Tě naháněl já, taky se Ti ne vždy zamlouvalo. A to jsem měl pravdu :).
          ☺lolek☺
  • ... Kalka je stalker
    30.11.2014 17:45

    Za stalking lze považovat opětovné, systematické, dlouhodobé obtěžování nevyžádanými esemeskami, e-maily, skype, různé druhy chatu, telefonáty, nechtěnými pozornostmi, případné opakované cílené sledování osoby. Obsah těchto zpráv může být příjemný až veselý, ale též urážející, zastrašující .
    ☺lolek☺
  • ... Kalka je stalker
    30.11.2014 17:22

    Stalking je nevhodné chování, projevující se zejména opakovaným fyzickým sledováním, nechtěnými kontakty (dopisy atp.), dlouhodobým sledováním aktivit určité osoby a sbíráním informací o ní, případně nemístným oslovováním jejích příbuzných, přátel atp. Takový zájem cílenou osobu obtěžuje, narušuje její soukromí a vzbuzují u ní strach; někdy ústí až v trestní stíhání pronásledovatele, stalkera. Stalker je až patologicky posedlý zájmem o osobu, kterou pronásleduje, často je veřejně známá, nebo jemu blízká, např. bývalý partner.
    ☺lolek☺
    • Re: ... Kalka je stalker
      30.11.2014 17:30

      Teda při vší úctě, Kalka někoho zde pronásleduje za účelem, který popisuješ? To je mi novina, to ještě neznám:-) Jak se může méďa bránit?:-)))
      Jesse
      • Oběť stalkingu
        30.11.2014 17:49

        V zásadě můžeme říci, že stalkerem může být: - osoba, kterou oběť osobně zná a ví, že ji pronásleduje, - osoba, kterou oběť osobně nezná (např. kyberstalkeři hledající své oběti na internetu).
        ☺lolek☺
      •  
        30.11.2014 17:41

        ... ano, je to tak Stalking patří mezi trestné činy narušující soužití lidí a je upraven v § 354. Jeho skutková podstata spočívá v tom, že někdo jiného dlouhodobě pronásleduje, např. vyhledává jeho osobní blízkost nebo ho sleduje, vytrvale jej kontaktuje (písemně, ale i prostřednictvím mobilu či e-mailu).
        ☺lolek☺
      • Jesse
        30.11.2014 17:37

        Pokud to nevidíš, si slepý. Elktronický stalking je rozšířená forma. Sjedem to. Druhu mě oslovovala. o) Opakovaně mě obtěžuje i přes výzvy. Nemístně pomluvila celolu mou rodinu včetně mě. Infirmace o mě archivuje, překrucuje a lživě otiskuje. Ja mnou patalpgicky posedlá. Denně mi píše desítky zpráv, které mě obtěžují. Vyhrál bych. Proč bych to dělal. Pizduchu sejme někdo jiný. Boží mlýny.
        Velkamedvědice
        • Džesie
          30.11.2014 17:53

          Typický příklad stalkerské aktivity postižené. Před lety jsme se hádali o fungování minulého režimu. Do krve ho bránila, že žádné morální křivosti nebyly. Uvedl jsem několik příkladu na důkaz denní běžné křivosti. V práci musíš psát do puťovek něco jiného než děláš, všichni to ví. Střední škola udělal družbu z ruskem a my jsme museli do ruštiny jako učební pomůcky používat kartinky, které jsme platili. Jako příklad falšování satistik jsem uvedl, že po jsem se po převratu na třídním srazu dozvěděl, že všichni na škole byli evidovaní jako svazáci, že dokonce byli na papíru rozděleny i funkce. Tam jsme z toho ještě měli prdel. Vytrhala z kontextu větu, třídní se na nic neptal, rozdělil funkce a bylo po prdeli. Od té doby o mě opakovaně píše, že jsem byl svazácký funkcionář, /nám ani nikdo neřekl na večírku, komu byli funkce připsány mimochodem.až tak jsme to neřešili/,přítel ruska a rodiče kolaboranti, co kupovali ruský tisk? Co to je než stalking? Psal jsem kdysi, že jsem vozil materiály z Prahy na moravu a že ještě v listopadu po 17 to bylo na moravě hustější než v PH. Jindy jsem konstatoval na její provokace, že jsem podepsal několik vět. Opakovaně o mě rozhlašuje. že jsem hrdina, co to podpesal po převratu. Atd...To není stalkoing?? Že o mých rodičích psala, že jsou stbáci, pasu děti a moje paní je šlapka Tě určitě neuniklo. Chceš se jí ještě zastávat?? To nerní stalking? No minimálně na přesdržku to je.. o)
          Velkamedvědice
  • iniciátor debátky o dph
    30.11.2014 16:06

    se sem schválně místo pokusů o myšlení uchyluje k blbostem. VELKAMEDVĚDICE vedle své obvyklé "argumentace", nadávek oponentům a legračního kopírování nepodložených zpráv o údajně připravovaném poslaneckém návrhu v ruském parlamentu, dokonce tvrdí, že červené karty byly spontánním protestem obyvatelstva proti Zemanovi. Zřejmě si nevšiml ani Kocábova výroku na Hydeparku, že on o přípravách věděl nejméně týden předem... Jinak ho zarazila implikace, že pokud plátci dph nejsou výběrčí dph (VM přiznává, že plátci dph nemusí respektovat zvýšení sazby dph ;-) , jejich zákazníci dph neplatí, a teď si svou poškozenou image musí léčit zde. Ale to nepomůže, medvídku. Nejdřív se ti musí na jednoduchém logickém příkladu (např. že dph platí plátce dph a neplatí neplátce dph) vytvořit v mozečku alespoň jeden závitek ;-)
    Kalka.
    • Putinka
      30.11.2014 16:16

      Proč to znovu kopíruješ ? Mrdá Tě?? Jednou to snad stačilo.Vždyť ti odpověděl, že všech bodech lžech, i s tou kartou. Protože ti psal, že odchází a nemůže se už bránit? Chápeš, že nás to nezajímá? Pište si mejly, telefonujte, ale jdi už s těma kecama tady do prdele. Není to jen pro Tebe. Třeba má někdo co říct.
      ..
      • frekventant
        30.11.2014 16:32

        Pokud to má být dotaz na mne, tak mohu přiznat, že jsem měla dvě okna a omylem místo na x klikla na odeslat. Ale pro tebe bylo opakování dobré, ne? A že mi VELKAMEDVĚDICE napsal, že lžu ve všech bodech - i s tou kartou (zřejmě Zemanovi), znamená, že nemám pravdu? Ale jdi ty, piškuntálku. Najdi si ten HP s Kocábem. A VM podle tebe nepsal, že plátci dph nemusí "promítat zvýšení sazby dph do cen"?... Btw, copak ty máš co říct? Už téměř dva roky omíláš tu svou blbost, že nakupující platí ze svého nákupu dań (podle účtenky ovšem pouze někdy a někde ;-)
        Kalka.
        • Re: frekventant
          30.11.2014 17:00

          Hodně trapná výmluva. Otiskla si ho před dvěma hodinama, VM reagovala odešel a po dvou hodinách ho tiskneš znova. Jak je tvým zvykem. Obdivovat vlastní slinty a neustále otiskovat a psát to samé. Díky takovým magorům jako ty jsem už nikdo normální nepíše. Otravuj ho mejlem , když seš bestie a neotravuj nás.
          ...
        • Re: frekventant
          30.11.2014 16:56

          Lžeš pussynko a znovu rozpoutáváš hádku. Nikdy jsem netvrdil, že byli karty spontání. To může jen primitiv jako Ty. To by museli padat s nebe na náhodné chodce. Jen jsem řekl, že za touto akcí nestál Bakala, či to nic nedokazuje. Kocába v televizi jsme michodem viděl. Jsi prostě prolhaný spratek, co lhal ve všech 4 tvrzení příspěvku a protože si záludná kremrole, píšeš to znovu, víš , že nechci pořád zasírát vlákno, tak Tu spousta lží prochází. Nebudu dále na Tvé ubohé lži reagovat, stejně všichni vědí, co jsi za mrchu, tak proč to tady zapráskávat. Odvahu říct mi do očí své pomluvy nemáš. Typická svině.
          Velkamedvědice
        • Re: frekventant
          30.11.2014 16:35

          Na příspěvku z 16:23 je vidět, že někdo má co říct... Máte to tu pěkné diskuzní fórum, milí frekventanti!
          Kalka.
  • negramota (nejen finanční) Velkamedvědice
    30.11.2014 15:23

    Ani uvozovky neovládá. Měknou mu pod rukama ;-)) viz 15:06 Jak by mohl ovládat dań z přidané hodnoty? Doteď tu propaguje, že dph znamená dań přidávaná k hodnotě... ;-)
    Kalka.
    • Re: negramota (nejen finanční) Velkamedvědice
      30.11.2014 15:24

      To je srandy kopec vtipná pussynko.
      Velkamedvědice
      • 'ekonom' VM
        30.11.2014 15:29

        Zapomněl jsi dodat, že lžu, když píšu, že tu propaguješ, že dph znamená dań přidávaná k hodnotě...
        Kalka.
        • Re: 'ekonom' VM
          30.11.2014 15:37

          Dph s Tebou dávno neřeším. Zase si zapomněla. K Tvým vylhaným přitroublým a překrouceným výrokům se nemá cenu vyjadřovat. Třeba si to někdo čte rád. Lidi jsou úchylní. Cos nepochopila za dva roky, nepochopíš. To se dalo čekat už ve chvíli, kdy si tvrdila, jak deflace ekonomicky zdravá, protože se zlevňují výrobky, kterých se pak prodá více a stoupá zaměstnanost. O čem s Tebou debatovat. Nic, zbytek neděle s Tebou a Tvými zvratky nestrávím. Klidně blij, všichni budou nadšení, co si stím tady zase dnes udělal. Sbohem, bezvýznamná Pussynko. Dostaň to ze sebe.
          Velkamedvědice
          • ReRe: 'ekonom VM'
            30.11.2014 15:49

            No tak deflaci tu máme na talíři teprve od listopadu minulého roku. O dani z přidané hodnoty tu ty blábolíš už od listopadu předminulého roku. Sice jsem netvrdila, že deflace je zdravá, ale vcelku jsi mne okopíroval dobře. O deflaci se do devadesátých let minulého století nemluvilo a I. Fishera, který o ní začal psát v roce 1933 nikdo nebral vážně. Slovo deflace začalo být módou teprve vlastně až po roce 2007. Až pochopíš alespoň tak triviální fakt, že kupujícím není nákup daněn (a to jen někdy a někde ;-), tak se můžeme věnovat deflaci meritorně. Už se těším na tu bžundu s tebou...
            Kalka.
  • ISIS=Israeli Secret Intelligence Service
    30.11.2014 14:49

    Kdyz bych to mel shrnout tak zapad se ridi podle "1984" a vychod podle "The Art of War". Nekonecna valka musi byt - tedy nekonecny nepritel, aby se kusy neodvazily utyct z ohrady na mytinu za lesem, blbe by se z nich potom ziskavalo maso, vlna a mleko, kdyz by byly rozutekly a jeste by vsude nakadily bobky a vsechno podupaly/sezraly.
    Mezernik
    • Re: ISIS=Israeli Secret Intelligence Service
      30.11.2014 14:55

      Orwell by se as v hrobě obrátil, jak si o 180 % otočil odkaz jeho knihy, ačkoliv mám pocit z druhé poloviny Tvého příspěvku, že spíše myslíš jeho knihu O farmě...o)
      Velkamedvědice
      •  
        30.11.2014 14:59

        Orwell se tvari jako nevinatko a pritom do toho schoval navod.
        Mezernik
      • Mezerníku
        30.11.2014 14:57

        ....se zdá být posedlý skopovým :-)))
        sean
  • Kalko
    30.11.2014 14:14

    El je nešťastný. Trápí ho stav tohoto světa, dejme tomu. Mša i AMN jako ošetřovatelky nejspíš zklamaly /utekly?/ musíš se toho ujmout ty. El je hodný, sice občas někomu řekne "čuráku", ale to se na něho nelze zlobit, protože je opravdu nemocný...ty jsi trpělivá /viz to dph/ - tak by to mohlo klapat!
    sean
  • :-)))))
    30.11.2014 14:04

    Stačí píchnout a už se zkoumanci hýbou. Bohužel ne (zatím) myšlenkově. Takže já lžu, milý VM, že ty přiznáváš, že plátci dph nemusí respektovat zvýšení sazby dph při svém výbětu dph? Sazby dph zákonodárci zvyšují proto, aby je výběrčí daní nerespektovali?
    Kalka.
    • Re: :-)))))
      30.11.2014 14:07

      Ty mě můžeš, prolhaná pussynko.
      Velkamedvědice
Aktuální komentáře
24.04.2024
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m