Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
TopFiveTech - Google jde po krku Microsoftu s novým Chromebookem

TopFiveTech - Google jde po krku Microsoftu s novým Chromebookem

03.04.2015 17:50
Autor: Pavel Petr, Patria Online

  • Google (DIP) představil svůj nejlevnější Chromebook vůbec - snaží se tak s cenovkou 149 USD podtrhnout plány Microsoftu na opanování většiny školních tříd a lavic. Řada výrobců notebooků pracuje s Googlem na přípravě vlastního Chromebooku. Souvisí to i s příchodem nového tabletu, který měl za účel uchvátit studenty nebo lidi z nízkopříjmových rodin. Určitě se jedná o dobrou zprávu pro spotřebitele nikoliv pro výrobce, kteří tak budou hnáni pod větší tlak. Google prostřednictvím Chromebooků chce dosáhnout dvou cílů - zvýšit objem lidí, kteří používají jeho vyhledávač, mail, kalendář a další služby. Druhým důvodem je zvýšit objem zobrazování svých reklam při vyhledávání.
  • GoDaddy vstoupil na burzu grandiózně - když překonal svůj původní nabídkový rozsah (17 až 19 USD) a dostal se na 20 USD. Tím se objem IPO dostal na 440 mil. USD a hodnota společnosti jako celku se vyšplhala na 4,5 mld. USD. GoDaddy měl vstoupit na burzu již v roce 2006, ale kvůli nepříznivým podmínkám odložil vstup na burzu na později. Firma ve čtvrtek zavřela své obchodování na burze na ceně 26,5 USD, když maximum prvního týdne bylo na 27,27 USD. GoDaddy je největším registrátorem internetových domén (celkem 59 mil. domén ve správě) na světě a poskytuje i komplementární služby ke svému core businessu.
  • Samsung bude dodávat znovu čipy pro Apple (DIP) - Samsung to ještě oficiálně neoznámil, ale lidé, kteří jsou s věcí obeznámeni říkají, že příštím dodavatelem hlavního čipu v nové generaci iPhone bude pro Apple právě Samsung. Samsung bude vyrábět čip Apple A9 ve svém provozu v Jižní Koreji. Získává tak zpět ztraceného klienta a přetahuje ho tak společnosti Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Pro Samsung je podstatné, že tato objednávka může znamenat další navazující objednávky v budoucnu.
  • Tim Cook rozdá své jmění - Tim Cook se přidává k řadě významných celebrit, které rozdají svoje jmění, které nastřádali. Potom co zaplatil za vzdělání svého desetiletého vnuka, věnuje Tim Cook své jmění filantropickým účelům. Zařazuje se tak po bok takových osobností jako je Bill Gates nebo Warren Buffett.
  • IBM a The Weather Company uzavírají průlomovou dohodu o spolupráci, chtějí přinést integrovanou real-time předpověď povětrnostních podmínek pro lepší operativní a logistické plánování, výkon a rozhodování. Jedna společnost poskytne data o počasí a IBM dostatečně masivní výpočetní kapacitu schopnou provádět analýzu a predikci. Technologii by třeba mohli využít dopravní a cestovní společnosti pro predikci budoucích tržeb na základě počasí a historického vývoje.

Jednou větou:

  • Honda začala testovat svůj prototyp samořídícího vozu postaveného na konceptu Acura. Má řadu senzorů a kamer tak jako jeho konkurenti například od Daimleru. Svůj vůz testuje v USA na bývalé vojenské základně.
  • Xiaomi uzavřelo partnerství s Alibaba Group ve věci vytvoření mobilního platebního systému používajícího technologii wearables.
  • Latinská Amerika se začíná stávat jedním z nejdůležitějších trh globálně.
  • HP představilo sérii osmi zařízení se zacílením na korporátního zaměstnance. Mezi telefony a další se vměstnala i úspěšná zařízení 2v1. Zařízení poběží jak na Androidu, tak na Windows. Novinky budou dostupné během několika měsíců.
  • Microsoft uvolnil první betaverzi svého nového prohlížeče pod kódovým označením Spartan.
  • Regulátor vyjádřil obavy z toho, aby Apple nevyužil svého vlivu a síly a nedonutil jednotlivá vydavatelství, aby ukončily spolupráci například se Spotify.
  • IBM ohlásilo, že během příštích čtyř let chce utratit v divizi “Internet of Things” 3 miliardy dolarů.
  • Tesla Motors by měla 30. dubna představit novou produktovou linii - auto to nebude.
  • Visa představí svoje kvartální výsledky 1Q15 30. dubna 2015 po trhu.
  • Tesla Motors doručila ve 1Q15 přes 10 000 aut. Prodeje v Číně v březnu prý raketově rostou přes 130 %.
  • Facebook uvolní svoje výsledky za 1Q15 22. dubna 2015 po uzavření amerického trhu.
  • Twitter kupuje start-up teXer, který se specializuje na vývoj platformy zlepšující výkon programátorů, inženýrů a umožňuje snadnou kontrolu managementu nad vykonanou prací.
  • Volkswagen (IBM) si zvolil Honeywell jako dodavatele turbo technologie pro své vozy v provedení diesel.
  • Microsoft představil nové aplikace pro iPhone a Android své oblíbené aplikace Office Lens, která dokáže přeměnit vyfotografovaný dokument na editovatelný soubor.
  • Uber přetáhl Facebooku šéfa bezpečnosti. Chce aby zajistil vyšší bezpečnost aplikací, protože se v nich operuje s hotovostí klientů.
  • Dohoda mezi Visa a Vodafone a Carta Worldwide umožní platební operace prostřednictvím Vodafone Wallet na evropském trhu v průběhu 2Q15. Vodafone Wallet v sobě nosí číslo debetní karty ze které má být částka stržena.
  • Lidé se špatnou kreditní historií by se brzy mohly v USA snáze dostat k úvěrům. Společnost za široce používaném FICO skóre oznámila pilotní projekt, který milionům Američanů může pomoci se získáním úvěru na základě jejich historie placení za utility, namísto kreditní historie. Celkově tato změna může úvěru přiblížit na 53 mil. Američanů.

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data