Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Putin s Asadem kuli pikle

Putin s Asadem kuli pikle

21.10.2015 10:48
Autor: Redakce, Patria.cz

Syrský prezident Bašár Asad jednal v Moskvě s ruským prezidentem Vladimirem Putinem o vojenských operacích v Sýrii. Informoval o tom dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Jde o první Asadovu zahraniční cestu od roku 2011, kdy začala syrská válka. Rusko se do bojů zapojilo 30. září.

Podle Peskova šlo o pracovní návštěvu, na kterou Asad přijel v úterý. Informoval prý Putina o situaci v Sýrii a o plánech syrské armády. Jednalo se také o dalších operacích ruského letectva proti radikálním skupinám. Putin podle Peskova Asadovi poděkoval, že pozvání do Moskvy přijal.

Asad prý vyjádřil vděčnost za pomoc Ruska a řekl, že to Sýrii pomohlo vyhnou se "tragickému scénáři". Putin prohlásil, že hodlá spolupracovat s ostatními světovými mocnostmi při hledání mírového řešení pro Sýrii.

Politickému řešení syrské krize podle Asada brání aktivity teroristů. O budoucnosti Sýrie chtějí podle něj rozhodnout všichni Syřané, nejen vládnoucí elita.

Peskov řekl, že spolu prezidenti jednali v úterý večer. Nesdělil však, zda je syrský prezident stále v Rusku, nebo zda už odletěl.

Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) tvrdí, že při ruském bombardování syrských cílů od konce září zahynulo 370 lidí, z toho 243 povstalců a 127 civilistů. Rusové bojují v západních a severních provinciích, jež přiléhají k pobřežní Latákíji. Ta je domovem vládnoucích alávitů.

Zdroj: ČTK, RTRS


Čtěte více:

GM: Chceme porazit Teslu!
20.10.2015 19:00
Americká automobilka General Motors chce porazit lídra segmentu elektr...
Project Syndicate: Únik ze Světové banky
20.10.2015 16:45
Slony v místnosti na výročním zasedání Mezinárodního měnového fondu/Sv...
Summary: IBM, Verizon (DIP), Yum! Brands
20.10.2015 16:58
USA:Společnost IBM ve druhém čtvrtletí letošního roku vygenerovala v p...

Váš názor
  • Pouze zkušenosti z minulosti hochu.
    25.10.2015 17:07

    Po setkání Obamy s Merklovou se nikde nebombarduje, nebo neplánují volby, ale diskutuje jak tomu bombardování zabránit. Trochu víc přehledu a méně retoriky by ti neuškodilo. Zase jen děláš ze sebe kus hovězího. Nestrannost 21.10.2015 11:03 Setká li se Asad s Putinem, pak kují pikle. Setká li se Obama s Merkelovou pak rokují o závažných otázkách. Úsměvné. Předpojatost zřejmá již z nadpisu. S takovou vážností je třeba pak brát i obsah článku.hb
    ..
    • Re: Pouze zkušenosti z minulosti hochu.
      26.10.2015 8:00

      To ti tak vymetli mozek, nebo jsi tak naivní. Setká li se BO s AM tak rokují o svých - opakuji o svých, geopolitických zájmech. Ty často konči bombardováním vždy, když se dotyčná zájmová oblast dobrovolně nepoddá. Irak, Srbsko,Kosovo, Lybie, Syrie atd. Asi to není spočítáno, ale zkus si jen představit poměr svržených bomb Američany a celým zbytkem světa za poslední 25 let. Vychází ti snad, že jich celý zbývající svět včetně Ruska a Číny svrhl více? Tak o čem tady pindáš? Prý aby zabránili bombardování - to se mi snad jen zdá.
      hb
      • Sankce nefungují - Zeman....Taky dobrý
        29.10.2015 10:34

        "......kolik zahraničních studentů studuje jen na Lomonosovově univerzitě v Moskvě a pak tady něco zvracej o Rusku. Sankce jsou na životní úrovni samozřejmě cítit. pb....".....Je stebou sranda. porovnávat univerzitu v Moskvě s Oxfordem, Cambridge, Yale a ostatními světovými instituty vzděláváni. Na Lomonosově Universitě studují hlavně Nigerijci. černoši ze Zimbwabe a podobní, Tam se vyučuje hlavně Marxleninismus a tam se jezdil i náš Kléma učit jak zakroutit krky kapitalistům. Dokonce se tím sám chlubil až zakroutili krk jemu samému Rusáci a poslali ho domů z jedné přátelské návštěvy v krabici. Ted' tam jezdí náš další nejlepší president. Lidi jsou nepoučitelný.
        .
      • Re hb.
        26.10.2015 8:48

        Již jsem to tady několikrát psal.Pravda některé lidi vůbec nezajímá.Řídí se heslem že účel světí prostředky.Tady je článek který mnohé vysvětluje.http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/lenka-prochazkova-lez-jako-novy-svetovy-rad/
        Mira
        • Re: Re hb.
          29.10.2015 10:44

          paní Procházková je tak zaslepená svým bojem pro boj, že už není schopná rozeznat, že se sama stává zdrojem mediální manipulace. Zemanova obdivovatelka.
          VM
      • To se ti nezdá .....
        26.10.2015 8:31

        kdyby si to Rusáci mohli dovolit tak by nic jiného než bombardováni nedělali. Ale jako za Regana se vybombardovali z peněz. To ví každý a ted' dělají to samé . Proč už nejezdí do KV a celé cestovky krachují a zavírají a proč si neukládají peníze doma, ale nakupují oligarchové na západě a nechávají tam studovat svoje děti. To se jim právě taky vymstí až jejich děti poznají jiný život než jen kvas máchorku a samohonku. Zajed' se podívat do Moskvy a zeptej se na ten rozdíl jaké to tam bylo ještě před 3 až 5 lety. Ted' už jim nezbývá ani na žrádlo natož na bomby.
        ..
        • Re: To se ti nezdá .....
          26.10.2015 8:53

          Výmysly. Nemáš ponětí o čem tady pindáš. Kolik našich "oligarchů" má uloženo své jmění jinde ve světě, kolik našich studentů studuje ve světě, kolik našich cestovek zkrachovalo - máš z toho podle tvé zvrácené logiky dojem, že Česko je nějaký totalitní stát? Dávno v minulosti se chodilo na zkušenou do světa. Dělají to tak miliony detí z celého světa, tedy i z Ruska. Mnozí také v zahraničí zůstanou a mnozí se vrátí. Tak jako např. Číňané. Vygoogli si kolik zahraničních studentů studuje jen na Lomonosovově univerzitě v Moskvě a pak tady něco zvracej o Rusku. Sankce jsou na životní úrovni samozřejmě cítit. USA a její mopslík EU má velkou ekonomickou sílu. Ale kdo na to doplatil? Pligarchové, politici? Ne. Ti nejchudši. To jsme jim to zase jednou nanndali že.
          hb
  • ... v zásadě
    23.10.2015 9:38

    ... je nakonec fakt, že to co předvádí Amerika v Sýrii není ke koukání. Rusko to už o moc nezhorší.
    ☺lolek☺
    • Re: ... v zásadě
      23.10.2015 21:05

      co není ke koukání - jednoduchá rada - tak na to nekoukej. Typickej Čecháček čumí na něco jen proto aby moh' na to nadávat.
      hejrup
      •  
        25.10.2015 2:35

        ... já na to nenadávám. Já jen zcela suše konstatuji, že Obama podělal v Sýrii co se jen dalo. Místo, aby zarazil válku v Sýrii hned na počátku, tak asi chtěl být hodnej, nebo co. Proto si ale tu Ameriku neplatíme. Policajt má zasáhnout co nejdříve a nekompromisně, a ne čekat, až je nutno pouźít vojáka. Takový slabý prezident je jen pro zlost a na škodu.
        ☺lolek☺
        • Jsi na hlavu nebo co ?
          25.10.2015 16:56

          Jak bys právě ty řval že tam Amici nemají co dělat a okupovat svobodný stat. To můžou jen Rusáci, kdokoliv jiný je vrah a válečný štváč. A ted' když už ty pikle ukuli tak Asad ví jak na to aby ze Syrie udělal další Krym. Nejdřív tam vpadnou Rusáci, postaví svoje základny, naženou tisíce svých vojíků, taky děla i lodě a pak udělají svobodné volby. Proč je nechtěl udělat než tam začali bombardovat Rusáci. Jak je tam oblíbený je vidět kolk lidí odchází, jen aby zachránili holé životy. Nakonec ty volby vzhraje s 99.98%, ted' se poradil s Putinem jak na to.
          ale ale
          • Re: Jsi na hlavu nebo co ?
            25.10.2015 19:08

            ... proč bych měl řvát, že tam Amici nemají co dělat a okupovat svobodný stat? Jasně jsem napsal, že Obama měl zarazit válku hned na zaćátku. To neudělal, a to já oprávnéně kritizuji.
            ☺lolek☺
            • O'Bwana měl zarazit válku :o))
              26.10.2015 8:16

              Asi jak ? Měl poslat Putinovi E-mail ? Jsi opravdu na hlavu, když myslíš že stačí abys Rusáka upozorníl že to se nedělá. Ty nezastavi ani sankce a navíc tvůj prezident taky prohlašuje že sankce nefungují. Tak babo rad'. Já bych se přikláněl k názoru aby je nechali at' si to vyžerou až do dna. A to jim Amíci před lety ještě odpouštěli půjčky. Pamatuješ ? Přece propagují že co tě nezabije to tě posílí. Už jsi viděl jak člověk, nebo i Rusák posílil po měsíční hladovce ? Nebo někoho, komu vlak ujel nohy. Chce to přemýšlet a ne jen vyplivovat již jinými přežvýkané.
              Radost
  • Kdyby raději piklovali kule ....
    23.10.2015 9:16

    žilo byse na tom světě mnohem líp.
    ..
  •  
    21.10.2015 20:41

    Tak SOHR něco tvrdí ? http://www.hlavnespravy.sk/syrske-observatorium-pre-ludske-prava-sohr-tvori-jeden-clovek-ktory-15-rokov-nebol-v-syrii/692421
    Peté13
    • Mi
      22.10.2015 18:38

      se líbí ten komisař OSN co kritizuje česko....Hussajn o))))))))))))))))))))
      el mrcoch
      • Re: Mi
        23.10.2015 8:55

        Tady se hodí fráze ze Švejka - Česko může kritizoval kdykoliv - fšak oni už budou vědet proč a za co
        Sekyra
  • vlastní rozum
    21.10.2015 11:31

    Někteří lidé nopoužívají mozek, nikdy se neponaučí z minulosti a ani kdyby žili 100 let budou jen slepičit názory, které jim do hlavy nalejí různá média. Někteří jedinci co lezli do pr... rusům teď lezou do pr.... američanům. Jeden z nedávné minulosti: Na zasedání UV KSSS říka Brežněv spolustraníkům: Soudruzi rychle si sedněte, přišli češi, zase nám polezou do prd...
    Jim
    • Re: vlastní rozum
      21.10.2015 12:26

      Jsem rád, že přes všechny rozdílné názory nás Čechy spojuje humor. Je to již starší, ale taky přidám na odlehčení, kdo to ještě neslyšel: https://www.youtube.com/watch?v=_RnqfnJ0ams
      hb
      • Ale di - jiné národy neznají humor ??
        23.10.2015 9:14

        To že Antonin Dvořák - Čech, napsal humordesku neznamená že jsme vynalezli humor. Měl bys znát nějaké skotské, židovské, polské a jiné ftipy. Hlavně u nás už se lidi tolik nesmějou jako kdysi. Ještě že máme starýho virozu. Ten když něco řekne nebo stačí když se ukáže na jeho nafukovadle tak je k popukání, nebo néé ?
        ..
  • Nestrannost
    21.10.2015 11:03

    Setká li se Asad s Putinem, pak kují pikle. Setká li se Obama s Merkelovou pak rokují o závažných otázkách. Úsměvné. Předpojatost zřejmá již z nadpisu. S takovou vážností je třeba pak brát i obsah článku.
    hb
    • Re: Nestrannost
      21.10.2015 11:15

      Parchanti kují pikle, demokraté rokují, jak piklům zabránit. No a co rudochu?
      VM
      • Asi kuli pikle-demokrati
        22.10.2015 18:31

        http://www.hlavnespravy.sk/britsky-dennik-odhalil-loz-o-vpade-do-iraku-bush-a-blair-sa-tajne-dohodli-v-roku-2002/698812
        hb
      • ....pro .
        21.10.2015 11:43

        Jednotečka, to je názorný příklad "démokracie".Podívejte se na jeho diskuzi a hned si uděláte obrázek o jeho rozumových schopnostech.Nechtěl jsem psát IQ, neboť by asi netušil o čem se píše.
        arbitr
      •  
        21.10.2015 11:31

        Z arogantními, namyšlenými, vševědoucími tvory, je zbytečné se bavit. Patří do stejné kategorie jako radikální islamisti. Tomu, kdo neuznává mou pravdu je třeba uřezat hlavu.
        ..
      • to je otázka
        21.10.2015 11:23

        No je otázka kdo je to parchant. Na to mohou být různé subjetivní názory. V Bibli stojí, že "strom poznáš po ovoci". Tedy ptám se, který z jmenovaných politiků přinesl jaké ovoce. A po pravdě jsem si nejsem jist, kdo je z té čtveřice největší parchant. Ale toho rudocha ji si odpustit mohl. Nálepkování je v seriózní diskusi nepřípustné. Navíc, myslím si, že podle způsobů vyjadřování máš k "rudochům" daleko blíže nežli já.
        hb
        • Re: to je otázka
          21.10.2015 11:32

          ....kdo je parchant je zcela jednoznačné.....mou odpověd tomuto tečkovi patria smazala pro použití vulgárních výrazů.....ačkoliv jsem žádný - a mám zde dostatečnou slovní zásobu - nepoužil....
          keris
Aktuální komentáře
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu
9:06Rozbřesk: Česko v pasti NIMBYsmu. Holub z ČNB preferuje snížení sazeb o 50bps
8:50ČNB nemusí se snižováním sazeb spěchat, v USA údajně hrozí prohloubení výprodejů a futures jsou zelené  
6:38FX Strategie: Fed zpomalí tempo kvantitativního utahování, a to přibrzdí dolar v krasojízdě. Přijde smršť důležitých makro-dat  
22.04.2024
17:32Téměř rekordní relativní nezájem o dluhopisy, akcie tančí na hudbu budoucnosti
16:48Techy se zvedají, ale Wall Street se nedaří nahrazovat páteční ztráty  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
9:30DE - PMI v průmyslu
10:00EMU - PMI v průmyslu
14:00HU - Jednání MNB, základní sazba
16:00USA - Prodeje nových domů