Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Spojením Telecomu a Eurotelu vznikne nový telekomunikační operátor

Spojením Telecomu a Eurotelu vznikne nový telekomunikační operátor

01.03.2006 11:09
Autor: 

Následuje tisková zpráva ČTc:
Vzniká nový telekomunikační operátor Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Představenstvo a dozorčí rada Českého Telecomu, a.s. dnes schválily záměr integrovat Eurotel Praha, spol. s r.o. a Český Telecom, a.s. do jedné telekomunikační společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Integrovaná společnost se bude opírat o know-how a zkušenosti firem Eurotel, Český Telecom, Telefónica a O2 a svým zákazníkům nabídne řadu okamžitých i dlouhodobých výhod. Představenstvo Českého Telecomu, a.s. požádá valnou hromadu plánovanou na duben 2006 o souhlas s integrací* a přijetím nového jména Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Očekáváme, že společnost vznikne v polovině roku 2006 po dokončení přípravných a právních kroků.

"Je mi ctí, že se mohu účastnit procesu spojování sil Eurotelu a Českého Telecomu, a tudíž vytváření telekomunikační společnosti budoucnosti. Tato nová společnost bude stejně jako její předchůdci díky nejnovějším technologiím a službám pro zákazníky poskytovat výjimečné inovativní produkty. Společně vybudujeme nejprogresivnější telekomunikační společnost!" – Jaime Smith, generální ředitel, Český Telecom

Z inovativních integrovaných telekomunikačních služeb budou mít prospěch jak jednotliví zákazníci, tak celá česká informační společnost. Telefónica O2 Czech Republic, a.s. nabídne všem zákazníkům nové unikátní produkty a služby. Mezi prvními novinkami pro jednotlivce, rodiny a drobné podnikatele budou produkty a služby kombinující mobilní a pevnou telefonii a integrované produktové balíčky. Korporátní zákazníci budou mít k dispozici integrovaná řešení. Zákazníci budou mít možnost si pořídit všechny produkty a služby na jednom místě, obracet se na jediné středisko zákaznické péče a dostávat společné vyúčtování. Dosáhneme toho díky rozvoji nejsilnějších stránek všech našich společností. Eurotel přispěje produktovou inovací, flexibilitou a zaměřením na zákazníka, Český Telecom trvalými vztahy se zákazníky a kvalitní pevnou sítí a Telefónica a O2 zkušenostmi z globálního trhu s mobilní i pevnou telefonií. Nová značka a která bude představena v blízké budoucnosti, se bude opírat o úspěchy společnosti O2 a členství ve skupině Telefónica. Telefónica O2 Czech Republic, a.s. bude pomáhat také dalšímu rozvoji informační společnosti v ČR, a to především ještě lepší dostupností širokopásmového připojení k internetu pro domácnosti, školy, knihovny, státní instituce a další zákazníky.

"Kombinace fixní a mobilní telefonie nám umožní nabízet zákazníkům výjimečné služby. To je obzvláště důležité na českém trhu, kde zákazníci oceňují progresivní technologie a inovace. My v Eurotelu jsme byli vždycky hrdí na to, že na trh uvádíme ty nejnovější a nejlepší produkty. Integrace otevírá prostor pro nové nápady, které pak můžeme společně přetvořit do nových produktů a služeb." – Salvador Anglada, generální ředitel, Eurotel

Češi jsou na špici konvergence mobilní a fixní telefonie.
Český telekomunikační trh patří k nejrozvinutějším v celé Evropě. Vyznačuje se vysokou mírou konvergence mobilní a fixní telefonie a zákazníky, kteří jsou připraveni přijímat nové technologie. Díky technologickému vývoji je dnes navíc možné vytvářet inovativní produkty kombinující mobilní a fixní telefonní služby s poskytováním informací a zábavy. Z našeho průzkumu vyplývá, že na trhu existuje značná poptávka po možnosti nakupovat všechny služby na jednom místě, po integrované péči o zákazníka, sdružené fakturaci a integrovaných hlasových a datových službách. Tento trend konvergence mobilní a fixní telefonie se projevuje i jinde v Evropě. Několik operátorů již na tuto novou situaci reaguje integrací. Cílem společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. je stanout v jejich čele.

Vedení společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. budou tvořit motivovaní a zkušení manažeři. Novou integrovanou společnost povede současný generální ředitel Českého Telecomu Jaime Smith. Jeho úkolem bude vést organizaci sestávající z integrovaného segmentu Business a segmentu Consumer, sloučených IT a síťových provozů a spojených podpůrných funkcí:

• Divize Consumer pod vedením Salvadora Anglady bude mít na starost obsluhu rezidenčních zákazníků;
• Divize Business pod vedením Fernanda Astiasa se bude starat o korporátní zákazníky včetně malých a středních podniků;
• Divize Operations pod vedením Petra Slováčka bude zahrnovat integrované telekomunikační sítě a IT infrastrukturu a služby;
• Divizi Finance povede Juraj Šedivý;
• Oddělení HR and Support Services povede Martin Bek;
• Oddělení Wholesale povede Pavel Jiroušek;
• Oddělení Product Development povede Stanislav Kůra.
• Oddělení Regulatory povede David Šita;
• Oddělení Business Development povede Ramon Ros;
• Oddělení Legal povede Jakub Chytil;
• Oddělení Transformation and Convergence povede Antonio Botas;
• Oddělení Public Affairs povede Jaroslava Kubišta.

Manažeři společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. mají vynikající předpoklady a zkušenosti, které jsou nezbytné pro vybudování nové integrované organizace a zajištění jejího růstu. Jim, ale také všem ostatním současným i budoucím zaměstnancům nabídne nová společnost množství zajímavých příležitostí pro osobní i profesní rozvoj.

Zákazníci budou mít ze změny prospěch už po krátkém přechodném období.
Po dnešním oznámení zahájí management právní kroky nutné k vytvoření nově integrované organizace. Po schválení integrace* valnou hromadou podají Český Telecom a Eurotel rejstříkovému soudu návrh na zápis spojení firem do obchodního rejstříku a vyčkají, dokud soud pravomocně nerozhodne. Zákazníci Eurotelu ani Českého Telecomu během tohoto období nezaznamenají žádné zhoršení u poskytovaných produktů ani služeb, ani snížení v kvalitě obsluhy. Po oficiálním datu integrace, které v současnosti očekáváme v polovině letošního roku, začne Telefónica O2 Czech Republic, a.s. postupně zavádět novou organizační strukturu v jednotlivých oblastech. Ve stejné době začnou pozitivně vnímat tuto změnu také naši zákazníci.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií

Související komentáře
    Nejčtenější zprávy dne
    Nejčtenější zprávy týdne
    Nejdiskutovanější zprávy týdne
    Kalendář událostí
    ČasUdálost
    14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
    16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university