Tisková zpráva: Asociace pro kapitálový trh odstartovala provoz svých internetových stránek

30.5.2001 16:30

Asociace pro kapitálový trh (AKAT) odstartovala provoz svých internetových stránek. Prostřednictvím internetové adresy www.akatcr.cz chce Asociace publikovat výsledky své práce spojené se standardizací českého kapitálového trhu a diskutovat s odbornou veřejností na aktuální témata z této oblasti. Společně s webovými stránkami AKAT přichází i s novým logem.

Cílem AKAT je přispívat k rozvoji, standardizaci a popularizaci českého kapitálového trhu, a to především spoluúčastí na tvorbě legislativy, vytvořením samoregulace obchodníků s cennými papíry a prostřednictvím vytváření vlastních stanovisek a analýz k problematice českého kapitálového trhu. Výsledky své práce chce AKAT předkládat a konzultovat nejen se státními orgány a tvůrci legislativy, ale chce s nimi seznamovat a diskutovat o nich i s odbornou veřejností. K tomu, aby AKAT podpořil zájem o další kultivaci českého kapitálového trhu, mají sloužit právě zprovozněné internetové stránky.

Od dnešního dne je možné navštívit internetovou stránku www.akatcr.cz a najít zde stanoviska AKAT k aktuálním tématům, jako např. „Doporučení AKAT k zavedení primárních emisí akcií do praxe českého kapitálového trhu“ či „Stanovisko k návrhu přímého financování Komise pro cenné papíry účastníky kapitálového trhu“. K ožehavým, aktuálním tématům českého kapitálového trhu má veřejnost možnost vyjádřit se v rámci rubriky „Diskuse pro veřejnost“. Od současné chvíle se veřejnost může zapojit do diskuse na témata „Možnost zjednodušení koupě a prodeje neregistrovaných investičních instrumentů“ a „Zavedení primárních emisí akcií do praxe českého kapitálového trhu“. Právě od této části stránek si členové AKAT slibují zapojení veřejnosti do činnosti AKAT. „Velkým přínosem Asociace při spolupráci se státní správou na tvorbě legislativy je právě bezprostřední spojení Asociace s reálným fungováním kapitálového trhu. Díky internetovým stránkám nyní Asociace může promítat do svých návrhů a stanovisek nejen praktické zkušenosti vlastních členů, ale i názory širší veřejnosti pohybující se v prostředí domácího kapitálového trhu,“ zdůraznil Martin Fuchs, předseda představenstva AKAT.

Na adrese www.akatcr.cz jsou k dispozici také texty stávajících zákonů upravujících kapitálový trh, české překlady některých zákonů platných v jiných zemích a samozřejmě i informace, které se bezprostředně týkají AKAT. Těmi jsou například stanovy a seznam členů a stálých partnerů AKAT, organizační struktura včetně složení jednotlivých pracovních sekcí a skupin, plán akcí Asociace či jí vydané tiskové zprávy.

Společně s internetovými stránkami dnes Asociace představila i své nové logo, pod kterým se chce veřejnosti prezentovat. Do svého loga si Asociace zvolila graf s křivkou s rostoucí tendencí, která má představovat obecný cíl činnosti AKAT – rozvoj českého kapitálového trhu.

15.12.2017
11:46Evropa mírně ztrácí, pod tlakem H&M (-15 %)
11:27EIB poskytne fondu Inven Capital přes miliardu Kč na investice do inovací
10:52Dolar pouze drží pozice, schvalování daňové reformy míří do finále
10:37Ztrácí Putinomika na síle?
10:24Čtyři byty z deseti letos kupují investoři, vyplývá ze studie EKOSPOL
9:15Rozbřesk: ECB dál mává holubičími křídly. Inflace pod cílem nejméně do 2020
8:15Trhy zřejmě v pátek zamíří níže. ČEZ může prodat elektrárnu Varna bulharskému kupci
8:06Bulharsko schválilo prodej elektrárny Varna, kterou vlastní ČEZ
6:32Zapomeňte na bitcoin. Investoři do měn rádi českou nudu
14.12.2017
22:01Americké trhy bez výraznějších zpráv mírně ztrácely, Teva si připsala 10%
19:25Zdánlivě nerozbitná investiční teze od Morgan Stanley
18:45Světový trh s ropou bude v prvním pololetí v přebytku, říká IEA
17:59Summary: Prodej větrníků, nákup filmů a internetová neutralita
17:35Pražská burza rostla třetí den za sebou, PX +0,52 %
17:10Disney koupí aktiva Foxu za 66 miliard dolarů. Měl by se Netflix bát?
17:02Technická analýza: Týden bohatý na události rozhoupal trh s ropou
16:30ECB euru další zisky nepřinesla, zatímco dolar využil dobré zprávy z ekonomiky
15:15ECB výrazně vylepšuje prognózu, ale dál mává holubičími křídly
15:14Česká zbrojovka a.s.: Zápis z řádné valné hromady akciové společnosti