Tisková zpráva: Asociace pro kapitálový trh odstartovala provoz svých internetových stránek

30.5.2001 16:30

Asociace pro kapitálový trh (AKAT) odstartovala provoz svých internetových stránek. Prostřednictvím internetové adresy www.akatcr.cz chce Asociace publikovat výsledky své práce spojené se standardizací českého kapitálového trhu a diskutovat s odbornou veřejností na aktuální témata z této oblasti. Společně s webovými stránkami AKAT přichází i s novým logem.

Cílem AKAT je přispívat k rozvoji, standardizaci a popularizaci českého kapitálového trhu, a to především spoluúčastí na tvorbě legislativy, vytvořením samoregulace obchodníků s cennými papíry a prostřednictvím vytváření vlastních stanovisek a analýz k problematice českého kapitálového trhu. Výsledky své práce chce AKAT předkládat a konzultovat nejen se státními orgány a tvůrci legislativy, ale chce s nimi seznamovat a diskutovat o nich i s odbornou veřejností. K tomu, aby AKAT podpořil zájem o další kultivaci českého kapitálového trhu, mají sloužit právě zprovozněné internetové stránky.

Od dnešního dne je možné navštívit internetovou stránku www.akatcr.cz a najít zde stanoviska AKAT k aktuálním tématům, jako např. „Doporučení AKAT k zavedení primárních emisí akcií do praxe českého kapitálového trhu“ či „Stanovisko k návrhu přímého financování Komise pro cenné papíry účastníky kapitálového trhu“. K ožehavým, aktuálním tématům českého kapitálového trhu má veřejnost možnost vyjádřit se v rámci rubriky „Diskuse pro veřejnost“. Od současné chvíle se veřejnost může zapojit do diskuse na témata „Možnost zjednodušení koupě a prodeje neregistrovaných investičních instrumentů“ a „Zavedení primárních emisí akcií do praxe českého kapitálového trhu“. Právě od této části stránek si členové AKAT slibují zapojení veřejnosti do činnosti AKAT. „Velkým přínosem Asociace při spolupráci se státní správou na tvorbě legislativy je právě bezprostřední spojení Asociace s reálným fungováním kapitálového trhu. Díky internetovým stránkám nyní Asociace může promítat do svých návrhů a stanovisek nejen praktické zkušenosti vlastních členů, ale i názory širší veřejnosti pohybující se v prostředí domácího kapitálového trhu,“ zdůraznil Martin Fuchs, předseda představenstva AKAT.

Na adrese www.akatcr.cz jsou k dispozici také texty stávajících zákonů upravujících kapitálový trh, české překlady některých zákonů platných v jiných zemích a samozřejmě i informace, které se bezprostředně týkají AKAT. Těmi jsou například stanovy a seznam členů a stálých partnerů AKAT, organizační struktura včetně složení jednotlivých pracovních sekcí a skupin, plán akcí Asociace či jí vydané tiskové zprávy.

Společně s internetovými stránkami dnes Asociace představila i své nové logo, pod kterým se chce veřejnosti prezentovat. Do svého loga si Asociace zvolila graf s křivkou s rostoucí tendencí, která má představovat obecný cíl činnosti AKAT – rozvoj českého kapitálového trhu.

18.10.2017
13:243Q výsledky Unipetrolu: Další silný kvartál, podpořený maržemi (výhled analytika)
12:43IBM zpomalila pokles tržeb, pomohl ale růst v cyklických divizích (komentář analytika)
11:44Ekonomice povládnou tržní síly, otevřeme se investorům, prohlásil čínský prezident na úvod sjezdu komunistů
11:28Investice a nejhodnotnější značky roku 2017
10:55Eurodolar vybírá oddechový čas. Pozornost míří k ECB a čínským reformním plánům
10:52ČEZu k ročním maximům pomáhá cena elektřiny, pražské burze výš také Unipetrol
9:12Rozbřesk: Startuje 19. sjezd čínských komunistů. Dow Jones zdraví z 23.000 bodů
8:55Ke slovu přicházejí výsledky, burzy v Evropě by měly zamířit vzhůru
8:27Průměrná sazba hypoték v září stoupla na 2,04 procenta. Málo kvalitních nemovitostí i ČNB?
6:48Co by spustilo dluhovou krizi vyspělých zemí? Nejspíše ropa
17.10.2017
22:13Dow Jones se podíval nad 23.000 bodů a eurodolar pod 1,18. Výsledky dohnaly Netflix
20:10Pokud mají obnovitelné zdroje tak zářnou budoucnost, proč valuace solárních akcií padají?
18:15Růst pražské burzy v úterý vedly Erste či ČEZ
17:04Na překvapivě dobrou notu. Jak čte analytik Patrie výsledky Goldman Sachs?
17:00Investiční den s Patrií: Další třesk čekám z dluhového trhu, říká analytik Soták
16:53Dolar sílí proti měnám i drahým kovům
15:39Morgan Stanley obstála vůči těžkým trhům i dobrým výsledkům loňska (komentář analytika)
15:32Americký průmysl naplnil očekávání a odrazil se vzhůru