Tisková zpráva: Asociace pro kapitálový trh odstartovala provoz svých internetových stránek

30.5.2001 16:30

Asociace pro kapitálový trh (AKAT) odstartovala provoz svých internetových stránek. Prostřednictvím internetové adresy www.akatcr.cz chce Asociace publikovat výsledky své práce spojené se standardizací českého kapitálového trhu a diskutovat s odbornou veřejností na aktuální témata z této oblasti. Společně s webovými stránkami AKAT přichází i s novým logem.

Cílem AKAT je přispívat k rozvoji, standardizaci a popularizaci českého kapitálového trhu, a to především spoluúčastí na tvorbě legislativy, vytvořením samoregulace obchodníků s cennými papíry a prostřednictvím vytváření vlastních stanovisek a analýz k problematice českého kapitálového trhu. Výsledky své práce chce AKAT předkládat a konzultovat nejen se státními orgány a tvůrci legislativy, ale chce s nimi seznamovat a diskutovat o nich i s odbornou veřejností. K tomu, aby AKAT podpořil zájem o další kultivaci českého kapitálového trhu, mají sloužit právě zprovozněné internetové stránky.

Od dnešního dne je možné navštívit internetovou stránku www.akatcr.cz a najít zde stanoviska AKAT k aktuálním tématům, jako např. „Doporučení AKAT k zavedení primárních emisí akcií do praxe českého kapitálového trhu“ či „Stanovisko k návrhu přímého financování Komise pro cenné papíry účastníky kapitálového trhu“. K ožehavým, aktuálním tématům českého kapitálového trhu má veřejnost možnost vyjádřit se v rámci rubriky „Diskuse pro veřejnost“. Od současné chvíle se veřejnost může zapojit do diskuse na témata „Možnost zjednodušení koupě a prodeje neregistrovaných investičních instrumentů“ a „Zavedení primárních emisí akcií do praxe českého kapitálového trhu“. Právě od této části stránek si členové AKAT slibují zapojení veřejnosti do činnosti AKAT. „Velkým přínosem Asociace při spolupráci se státní správou na tvorbě legislativy je právě bezprostřední spojení Asociace s reálným fungováním kapitálového trhu. Díky internetovým stránkám nyní Asociace může promítat do svých návrhů a stanovisek nejen praktické zkušenosti vlastních členů, ale i názory širší veřejnosti pohybující se v prostředí domácího kapitálového trhu,“ zdůraznil Martin Fuchs, předseda představenstva AKAT.

Na adrese www.akatcr.cz jsou k dispozici také texty stávajících zákonů upravujících kapitálový trh, české překlady některých zákonů platných v jiných zemích a samozřejmě i informace, které se bezprostředně týkají AKAT. Těmi jsou například stanovy a seznam členů a stálých partnerů AKAT, organizační struktura včetně složení jednotlivých pracovních sekcí a skupin, plán akcí Asociace či jí vydané tiskové zprávy.

Společně s internetovými stránkami dnes Asociace představila i své nové logo, pod kterým se chce veřejnosti prezentovat. Do svého loga si Asociace zvolila graf s křivkou s rostoucí tendencí, která má představovat obecný cíl činnosti AKAT – rozvoj českého kapitálového trhu.

21.5.2018
9:11Rozbřesk: Vyšší výnosy odráží důvěru ve vyspělé ekonomiky… co ji může nahlodat?
8:56Obchodní válka USA-Čína zažehnána? Evropské burzy mohou v úvodu růst
8:32Americký ministr financí: Obchodní válku s Čínou odkládáme
6:44Jak dlouhý bude dojezd Tesly? Aneb přehled posledních událostí
20.5.2018
14:19Víkendář: Po Američanech se čínskému tlaku začíná bránit i Evropa
10:50PŘIVÁDÍME: Nokia. Nová technologie a geopolitické obavy vytvářejí investiční příležitost
19.5.2018
14:37Víkendář: Jak vidí současnou americkou a globální realitu bývalý šéf CIA
10:07PŘIVÁDÍME: Volvo. Výrobce nákladních aut odměňuje štědře
18.5.2018
22:01Poklidný závěr týdne na amerických trzích
19:31Vrací se Marxova doba?
18:28PŘIVÁDÍME: Skanska. Stabilní akcie s lákavou dividendou
17:06František Kronus: Evropská dluhová krize II?
17:05Koruna zakončuje týden oslabením, euro nepotěšil italský vládní program
17:00Prahu táhl dolů tabák. V USA září Bioblast Pharma
16:29Technická analýza: Výnosy dolaru tlačí korunu dolů
15:47Akcionáři schválili v Kofole rekordní výplatu dividend