Tisková zpráva: Asociace pro kapitálový trh odstartovala provoz svých internetových stránek

30.5.2001 16:30

Asociace pro kapitálový trh (AKAT) odstartovala provoz svých internetových stránek. Prostřednictvím internetové adresy www.akatcr.cz chce Asociace publikovat výsledky své práce spojené se standardizací českého kapitálového trhu a diskutovat s odbornou veřejností na aktuální témata z této oblasti. Společně s webovými stránkami AKAT přichází i s novým logem.

Cílem AKAT je přispívat k rozvoji, standardizaci a popularizaci českého kapitálového trhu, a to především spoluúčastí na tvorbě legislativy, vytvořením samoregulace obchodníků s cennými papíry a prostřednictvím vytváření vlastních stanovisek a analýz k problematice českého kapitálového trhu. Výsledky své práce chce AKAT předkládat a konzultovat nejen se státními orgány a tvůrci legislativy, ale chce s nimi seznamovat a diskutovat o nich i s odbornou veřejností. K tomu, aby AKAT podpořil zájem o další kultivaci českého kapitálového trhu, mají sloužit právě zprovozněné internetové stránky.

Od dnešního dne je možné navštívit internetovou stránku www.akatcr.cz a najít zde stanoviska AKAT k aktuálním tématům, jako např. „Doporučení AKAT k zavedení primárních emisí akcií do praxe českého kapitálového trhu“ či „Stanovisko k návrhu přímého financování Komise pro cenné papíry účastníky kapitálového trhu“. K ožehavým, aktuálním tématům českého kapitálového trhu má veřejnost možnost vyjádřit se v rámci rubriky „Diskuse pro veřejnost“. Od současné chvíle se veřejnost může zapojit do diskuse na témata „Možnost zjednodušení koupě a prodeje neregistrovaných investičních instrumentů“ a „Zavedení primárních emisí akcií do praxe českého kapitálového trhu“. Právě od této části stránek si členové AKAT slibují zapojení veřejnosti do činnosti AKAT. „Velkým přínosem Asociace při spolupráci se státní správou na tvorbě legislativy je právě bezprostřední spojení Asociace s reálným fungováním kapitálového trhu. Díky internetovým stránkám nyní Asociace může promítat do svých návrhů a stanovisek nejen praktické zkušenosti vlastních členů, ale i názory širší veřejnosti pohybující se v prostředí domácího kapitálového trhu,“ zdůraznil Martin Fuchs, předseda představenstva AKAT.

Na adrese www.akatcr.cz jsou k dispozici také texty stávajících zákonů upravujících kapitálový trh, české překlady některých zákonů platných v jiných zemích a samozřejmě i informace, které se bezprostředně týkají AKAT. Těmi jsou například stanovy a seznam členů a stálých partnerů AKAT, organizační struktura včetně složení jednotlivých pracovních sekcí a skupin, plán akcí Asociace či jí vydané tiskové zprávy.

Společně s internetovými stránkami dnes Asociace představila i své nové logo, pod kterým se chce veřejnosti prezentovat. Do svého loga si Asociace zvolila graf s křivkou s rostoucí tendencí, která má představovat obecný cíl činnosti AKAT – rozvoj českého kapitálového trhu.

Reklama
Nově na Patria.cz - obchodní signály na forexu podle technických indikátorů ADX, Williams R% a klouzavých průměrů!
22.2.2017
22:49Rekordně objednávek na Model S i Model X. Tesla překvapila tržbami i hlubší ztrátou
22:00Wall Street ignorovala hrozbu rostoucích sazeb a dál lámala rekordy
18:46Tak vypadá korporátní pád v přímém přenosu…
17:43Lepší zprávy z Francie a nervozita před Fedem... euro se odpoledne zvedá
17:31Mercedesy by se mohly poprvé vyrábět v Rusku. Daimler větří zotavení
17:01Praha klesala, před větším propadem ji však zachránil ČEZ a Unipetrol
16:34JPMorgan vyřadí Česko z vyspělých zemí. Neplníme příjem na hlavu
16:11Je v USA více svobodných matek kvůli skomírajícímu zpracovatelskému sektoru?
15:26Mezi PSA a Opelem se už nehraje o to, jestli dojde k fúzi, ale o zaměstnance
14:27Růst Česka je robustní, investice ale omezuje byrokracie, vzkazuje EK
12:54Česká exportní banka, a.s - Informace o vyplacení úrokových výnosů z emisí dluhopisů
12:19Goldman Sachs: Sentiment trhů je na vrcholu. Realita jej nestíhá