Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Jak začít investovat a mít jistotu, že hned neprodělám?

Jak začít investovat a mít jistotu, že hned neprodělám?

12.03.2018 10:55
Autor: Redakce, Patria.cz

Stále více začínajících investorů se zajímá o akcie, ETF a další přímé investice. Patria Finance připravila jedinečnou akci, jak na burzy vstoupit s jistotou a bez obav.

Česká ekonomika jede na plný plyn. Centrální banka v únoru znovu zvýšila úrokové sazby. Lidé to cítí na straně úvěrů, vidí zdražovat hypotéky i ostatní půjčky. Na běžných účtech, vkladech, spořeních ale ke zlepšení nedochází a zřejmě ještě po delší dobu nedojde, což potvrzuje i čerstvá prognóza centrální banky. Stále více lidí si tak pokládá otázku: Jak a kde dosáhnu zhodnocení svých peněz alespoň o tolik, aby z nich neukrajovala inflace, v lepším případě zajímavě vydělám na přání svá, svých dětí a blízkých? Ale zároveň: Kde se nespálím a o své peníze nepřijdu?

Stále více začínajících investorů se odvažuje vykročit z investiční přeopatrnosti, typické pro střední Evropu. Místo tradičního „uložím do banky“ přicházejí na chuť investicím na trzích. S prvními kroky na trzích se ale logicky pojí neznámé a obavy a nejen proto je potřeba vybrat spolehlivého partnera. Obchodník s cennými papíry Patria Finance jako tuzemský lídr v retailovém investování se podpoře začínajících i zkušených investorů věnuje dlouhodobě a rozsáhle. Doprovází první kroky a rozhodnutí na trzích, umí nabídnout opravdu individuální péči a rady na míru. Dobře pochopitelnou, zabezpečenou a vyspělou platformou umožňuje obchodování přes internet i moderní mobilní aplikaci. Nadto, a to je pro začínající investory důležité, zdarma nabízí cílené vzdělávání, profesionální rady a investiční tipy vlastního týmu analytiků. Na českém trhu zcela jedinečné, rychlé, srozumitelně podané a dlouhodobě respektované je zpravodajství a komentáře ze světa trhů, investic a ekonomiky portálu Patria.cz.

To vše teď Patria Finance spojuje a přichází s jedinečnou nabídkou: začínajícím investorům Patria Finance zaplatí případnou ztrátu z nepovedených úvodních obchodů na trzích a profesionální analýzy a zpravodajství k tomu nabízí zdarma. Zajímají vás podrobnosti?

Obchodník Patria Finance, za kterým stojí silná skupina ČSOB, všem investorům, kteří se stanou klienty od 9. února do konce března letošního roku, nabízí jistotu v podobě úhrady případných ztrát z úvodních obchodů na trzích a to až do velkorysého limitu 5 tisíc korun. Začít na burze lze přitom i s málem. Akce se vztahuje na libovolné obchody, realizované na pražské burze a trzích v Evropě i Spojených státech. Veškeré podrobnosti k nabídce naleznete na www.patria-direct.cz/garance.

K JISTOTĚ Patria zdarma přidá přístup k datům z finančních trhů v podobě indexů, vývoje cen a analýzy desetitisíců akcií, ETF, měn, komodit a dalších instrumentů. Na investičním serveru Patria.cz v rámci této exkluzívní nabídky zpřístupní články a komentáře serveru Patria.cz i analýzy a investiční tipy a doporučení analytiků Patria Finance.

Dění na akciových trzích v únoru naplnilo titulky i obecněji zaměřených novin a zpravodajských serverů, které vývoj na nich nesledují pravidelně. Po mnoha měsících růstu na nová a nová historická maxima trhy prošly poklesem, který ceny v řadě případů dostal na úrovně, zajímavé k nákupu. Analytici Patria Finance pro klienty Patrie sestavují a neustále aktualizují investiční tipy, které stojí na dlouhodobé a stabilní perspektivě růstu a znamenají výnos navíc, obvykle v podobě atraktivní dividendy. Tyto investiční tipy dokáží přinést hodně zajímavé zisky, u těch nejlepších v řádu vysokých desítek procent. A to v situaci, kdy jsou trhy na svých maximech i v momentě, kdy jsou více rozkolísány. Právě o to zajímavější jsou nyní, když světové trhy i pražská burza z dosažených maxim „cukly“. Zkuste začít obchodovat s JISTOTOU - s Patrií.

Právě teď k tomu máte jedinečně atraktivní příležitost! Veškeré podobnosti k nabídce Patrie naleznete na www.patria-direct.cz/garance.

b
 
 
 
 
 

Čtěte více:

Investiční výhled Patria na 2018: Nejprve ohlédnutí za letoškem. Jak uspěly předpovědi?
23.12.2017 12:14
Rok 2016 nastavil laťku nečekaných událostí tak vysoko, že letošní rok...
Investiční výhled Patria na 2018: Měnová reforma v USA, akcie a volatilita. Co z toho poroste?
24.12.2017 12:54
Západní trhy se během uplynulých měsíců dostaly na hranu. Ceny táhly v...
Investiční výhled Patria na 2018: Vyplatí se sázka na dluhopisy?
28.12.2017 6:25
Už pro letošek jsme byli na dluhopisy naladěni negativně, ale jejich ...
Investiční výhled Patria na 2018: Podpora z centrálních bank na ústupu?
27.12.2017 6:47
V úvahách o dalším vývoji trhů hraje pochopitelně významnou roli i měn...
Investiční výhled Patria na 2018: Akciové sektory. Kterým věnovat pozornost?
26.12.2017 7:48
Americká daňová reforma, potažmo monetární politika, diktuje do velké ...
Investiční výhled Patria na 2018: Amerika, nebo spíše Evropa?
25.12.2017 7:47
Jak si v nadcházejícím roce povedou akciové trhy v Evropě? Kdo kráčí v...
Investiční výhled Patria na 2018: Rizika ve světě, akcent na Evropu a pohled na východ
30.12.2017 6:54
Politických rizik letos trhy musely překonat celou řadu, nakonec jimi...
Investiční výhled Patria na 2018: Ropa omezena oběma směry
31.12.2017 9:37
Jak se bude s očekávaným růstem velkých ekonomik v nadcházejícím roce ...
Pražská burza v roce 2017: Index PX vynesl 23,6 % včetně dividend
02.01.2018 11:36
Rok 2017 byl na Burze cenných papírů Praha ve znamení růstu obou hlavn...
Investiční výhled Patria 2018: Přehled našich očekávání pro akcie, měny i ekonomiku
09.01.2018 6:28
Vstoupili jsme do roku 2018. Co považujeme za hlavní témata pro tento ...
Fortuna – Do třetice všeho dobrého. Odkup začal
24.01.2018 12:04
Penta, skrze svoji dceřinou společnost Fortbet Holdings, usiluje o výk...
Týdenní výhled: Trh se obává kroků Fedu, BoE bude rozhodovat o sazbách
05.02.2018 12:33
Finanční trhy se po nečekaně dobrých amerických makrodatech začaly obá...

Váš názor
  •  
    10.02.2018 8:36

    Začínající investor by si měl dát opravdu dobrý pozor. V minulosti se například na Burze v Praze vyskytovalo hned několik akcií, které velice brzy šly na zlomek ceny při IPO( uvedení na trh) a už se nikdy nezotavily z poklesu a to ECM, NWR, Kit Digital . U několika dalších došlo k trvalému poklesu po několika letech Orco, CETV . A u dalších byla cena při IPO tak vysoká ( např. VIG za 1380,- kč /akcii) že dnešní cena po 10ti letech na trhu je poloviční , a to skupina VIG za 10 let nebyla ani jednou v celoroční ztrátě. Jinými slovy můžete nakoupit na BCCP ( i jinde ) tak draho , že ani po 10ti letech nedostanete za akcii to co jste za ni dali ( a platíte poplatky za nákup , držení akcií atd). A tipy analytiků - darmo mluvit ( často je skutečnost zcela opačná ).
    samuraj
  •  
    09.02.2018 21:47

    Pozor vážení budoucí investoři !! Pozorně si přečtěte nadpis . Poradíme , jak investovat a "h n e d" neprodělat . Trochu mě ta nabídka připomíná praktiky ŠMEJDU !!! Hned možná neproděláte ale co potom ??
    Akcionář
    •  
      10.02.2018 9:09

      Hezký den, "Akcionáři", na Patria.cz se dlouhodobě snažíme, aby naši čtenáři chtěli číst obsah, ne pouze titulky. Akce, kterou připravila Patria Finance, vychází z dlouhodobé zkušenosti a rozhovorů s potenciálními i již aktivními klienty. Z těch vyplývá, že jednoznačně hlavním motivem, který vzbuzuje obavy a odrazuje od přímého obchodování, je strach, že "hned šlápnu vedle a pak už raději nic neudělám". Ta obava je přirozená, spojená s nervozitou, chybami plynoucími z nezkušenosti a neznalostí všech aspektů trhu. My na to reagujeme možností osahat si jakékoliv investiční nástroje na hlavních kapitálových trzích, jako jsou Spojené státy, Evropa i pražská burza, s minimálním rizikem. Podle odezvy, kterou máme od pátku, kdy jsme nabídku oznámili, i ze zkušenosti z nabídky, kterou jsme dali již v listopadu a prosinci, věříme, že krok Patria Finance je takto chápán i ceněn a přijímán. Děkujeme za Vaši reakci a přejeme krásný víkend, Josef Němeček, Patria.cz.
      Tým Patria.cz
      •  
        13.03.2018 8:45

        A co tohle: email od Patrie: dovolte nám, abychom Vás informovali o našem obchodním rozhodnutí ukončit k 30. červnu 2017 produkt Patria Forex. Rozhodli jsme se tak na základě měnících a zpřísňujících se požadavků plynoucích z nových regulací (nové hlášení derivátových obchodů podle EMIR) a dalších nových regulatorních omezení (ESMA guidelines, MIFID II, PRIPS) pro obchodování CFDs. Investorům asi není nutné dlouho vysvětlovat, že jsem tak přišel o peníze v otevřených obchodech, které byly ztrátové, hlavně pokud uvažujete s dlouhodobou strategií a vy to prostě během několika týdnů ukončíte. A pokud převod z eur na czk trvá dva dny a ještě s problémy, no nevím jestli s tím pochodíte, pokud si uvědomíte, že jsou na trhu brokeři, kam pošlu peníze a připíší se v podstatě okamžitě a to se týká i přesunu měn. Zamyslete se nad tím.
        Mates
Aktuální komentáře
18.03.2024
17:24Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?
17:03Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie  
16:02Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…
14:50Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles
13:50Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?  
12:37Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo  
12:15Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám  
12:09Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr
11:32Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB
10:56Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků
10:26Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku
10:08ČEZ, a.s.: Doplnění výroční finanční zprávy 2022
10:06ČEZ, a.s.: Oznámení o výplatě úrokového výnosu
9:58ČSÚ: Ceny průmyslových a zemědělských výrobců v únoru meziročně opět klesly
9:31Zdroje Bloomberg: Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu
9:13Rozbřesk: Březnové rozhodnutí ČNB - zvítězí snížení sazeb o 50bps?
8:56Trhy zamíří v úvodu týdne vlažně vzhůru. Vláda dle Síkely rozhodne nejméně o dvou jaderných blocích, volby v Rusku vyhrál Putin  
8:55Nynější vláda rozhodne o nejméně dvou nových jaderných blocích, je přesvědčen ministr Síkela
8:50Putin získal celkem 87,28%, EU nikdy neuzná výsledky voleb na okupovaných územích Ukrajiny
6:36Investoři do amerických akcií ignorují riziko stagflace, říká stratég BofA

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
JP - Jednání BoJ, základní sazba
11:00DE - Index očekávání ZEW
13:30USA - Počet stavebních povolení