Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Výrobce laserových spektroskopů AtomTrace míří již zítra na trh START pražské burzy

Výrobce laserových spektroskopů AtomTrace míří již zítra na trh START pražské burzy

26.11.2018 8:53
Autor: Redakce, Patria.cz

Společnost AtomTrace a.s. se zabývá vývojem a výrobou zařízení provádějících prvkovou analýzu pomocí laserové spektroskopie. Prostřednictvím této metody lze v laboratorních i venkovních podmínkách zjistit povrchové i podpovrchové chemické složení zkoumaného vzorku (prvková analýza pomocí spektroskopie laserem buzeného plazmatu - LIBS). Využití nabízí jak ve výzkumných institucích, tak v průmyslu či veřejných službách, a to s globálním záběrem.

Společnost AtomTrace a.s. vstupuje prostřednictvím primárního úpisu nových akcií (IPO) v rámci START Daye 27. listopadu 2018 na trh START pražské burzy a nabízí 20% podíl ve společnosti za 25-35 milionů korun. Získané peníze využije zejména na posílení globálního obchodu a marketingu, navýšení pracovního kapitálu a vývoj nových produktů. Všechny zdroje z IPO půjdou, po odečtu nákladů spojených se vstupem na burzu, do společnosti AtomTrace a.s. pro  výše uvedené účely. Nejedná se takto o exit stávajících akcionářů, ale na prvním místě o finanční injekci do očekávaného dynamického růstu společnosti.

Mezi klíčové akcionáře AtomTrace a.s. se řadí mezinárodně uznávaní odborníci na technologii LIBS, jeden ze spoluzakladatelů společnosti AtomTrace a.s., profesor na VUT v Brně a vedoucí jedné z největších výzkumných skupin brněnského výzkumného centra CEITEC, profesor Ing. Jozef Kaiser, Ph.D. i současný statutární ředitel společnosti a také seniorní výzkumník Masarykovy univerzity v Brně, doc. Mgr. Karel Novotný, Ph.D., dále Mgr. Jan Proček, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti anebo spoluzakladatel listované společnosti Photon Energy s dlouholetými zkušenostmi z finanční sféry  a majoritní akcionář společnosti Georg Hotar.

A

Produktové portfolio

V roce 2018 společnost disponuje třemi hlavními produktovými řadami Sci-Trace®, X-Trace®/A-Trace a Interakční komorou LIBS, přičemž všechny produkty pracují na společností originálně vyvinutém SW s označením AtomAnalyzer. Produktová řada Sci-Trace® je určena především pro laboratorní výzkum, univerzity a výzkumné instituty, zařízení X-Trace® je určeno do provozu ve venkovních podmínkách a lze jím provádět prvkovou analýzu na vzdálenost až 30 metrů. Využití zařízení s dálkovým měřením nové produktové řady A-Trace, která vychází ze zařízení X-Trace®, je cíleno například do forenzních expertíz, na monitoring železobetonových konstrukcí, jako jsou mostní konstrukce nebo budovy, či do výroby brusných kotoučů, cílem jsou tedy průmyslové aplikace.

Laserové přístroje AtomTrace chtějí rychle odhalit například korozi v železobetonových stavbách. "Rozeznáme, zda hrozí, že spadne most. S předstihem určíme, že konstrukce je ve špatném stavu a vyžaduje pozornost," odhaluje budoucnost výkonný ředitel společnosti Proček v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

A 

Zdroj: Investorská prezentace

 „V současné době také intenzivně pracujeme na vývoji přístroje Road-Trace, který rovněž využívá technologii LIBS a je určen k forenzní analýze brzdných drah při automobilových nehodách.“, říká prof. Ing. Jozef Kaiser Ph.D. Mimo produkty řady A-Trace, Concrete pro monitoring železobetonových konstrukcí a mostů a Road-Trace pro monitoring brzdných stop při autonehodách, společnost vyvíjí další nový produkt, využívající technologii LIBS, zařízení pro analýzu biologických vzorků – tkání s označením LIBSEM. 

Rok 2017 a přepokládány růst?

V roce 2017 se společnosti podařilo realizovat referenční zakázky jak do průmyslu, tak do akademické sféry, ohlíží se majoritní akcionář Georg Hotar za uplynulým rokem v rozhovoru na Roklen24 „Povedla se první instalace do průmyslu, do výrobního procesu brusných kotoučů, která umožňuje jeho optimalizaci a také řízení kvality samotného výrobku při snížení jeho energetické náročnosti. V roce 2017 jsme také dodali první laboratorní zařízení do výzkumné laboratoře jedné z univerzit v USA.“ Dále komentuje rok 2018: „Co se týče aplikací, rok 2018 se nesl především ve znamení zahájení vývoje produktu Road-Trace a příprav na zahájení vývoje produktu řady A-trace určeného pro analýzu betonu a železobetonu. Jako zásadní obchodní pokrok v letošním roce vnímáme první dodávku na velmi perspektivní čínský trh.“ Za následujících 5 let AtomTrace plánuje tržby na úrovni 300 milionů korun

a
Zdroj: Analytická zpráva

Potenciál produktů AtomTrace

Georg Hotar hlavní potenciál spatřuje v aplikacích pro průmyslové oblasti. "V dalších letech jsme se rozhodli primárně zaměřit na komercializaci řešení pro analýzu betonových a železobetonových celků nebo spíše na poškození jejich vnitřních struktur. Zde věříme, že se zařízením řady A-Trace budeme schopni rychle a precizně analyzovat např. stav poškození silnic, mostů, budov, elektráren a dalších infrastrukturních celků,“ uvádí.

a

Pro více informací ohledně investice do akcií společnosti AtomTrace a.s., kontaktujte prosím Roklen na tel. čísle (+420) 236 071 602 nebo e-mailem info@roklen.cz.

Trh START

Nový trh START umožňuje firmám emitovat akcie ve výši 1 mil. EUR – 80 mil. EUR. Jedná se tedy o trh cílený na menší a střední firmy, které výměnou za prodej svého stávajícího nebo nově emitovaného akciového podílu (primární úpis/IPO) získají peníze na další rozvoj či kapitalizaci podílů současných akcionářů.

Na trhu START upsaly od května tohoto roku úspěšně své akcie již čtyři společnosti (Fillamentum, Prabos plus, Primoco UAV a UDI Group) a s některými akciemi bylo již v rámci sekundárního trhu obchodováno ve významném objemu (Fillamentum – sekundárně zobchodováno více jak 1/3 emise).

(Komerční sdělení)

 
 
 
 

Čtěte více:

Pražská burza zatraktivní trh START: Více obchodní dní, menší vstupní investice
17.09.2018 11:03
Burza cenných papírů Praha připravila na příští rok několik změn pravi...
Podzimní START Day: Trh pro inovativní firmy má nové přírůstky
02.10.2018 15:03
Trh START pražské burzy má dva nové přírůstky. Vyvrcholením upisovacíh...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  
19:16ČD Cargo, a.s.: Tisková zpráva
19:10UNICAPITAL Invest III a.s.: Výroční zpráva 2023
19:04UNICAPITAL Invest VI a.s.: Výroční zpráva 2023
18:30Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.