Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Grebeníček je ochoten podpořit vládu za majetková přiznání

Grebeníček je ochoten podpořit vládu za majetková přiznání

07.04.2005 12:31
Autor: 

Komunisté jsou ochotni podpořit vládu Stanislava Grosse při hlasování o důvěře. Jejich podmínkou je ale, aby bylo toto hlasování spojeno se zákonem o majetkových přiznáních, která by platila plošně a 15 let zpět. Oznámil to předseda KSČM Miroslav Grebeníček, který chce tento požadavek prosazovat i na pátečním zasedání výboru strany.

(Zdroj: iDnes)

Vrací se komunisté k moci? Hlasujte v naší nové ANKETĚ


Váš názor
  • Je na čase!!!
    08.04.2005 9:17

    Je mi 38 let. Začínal jsem od nuly a musel tvrdě makat než jsem dosáhl dnešního postavení se slušnými příjmy. Nic jsem neukradl a nic jsem nevytuneloval. Nikdy jsem neměl žádné přátele bývalé soudruhy, kteří by mi systémem "ruka ruku myje" dohazovali kšeftíky. A dnes se mám zodpovídat ze svého majetku nějaké rudé pakáži, která se celou tu dobu jen povalovala a natahovala ruku??? Soudruzi, "ani h...o"!!! Ještě chvíli a balím kufry!!! Já se bez vás obejdu a těch 400tis ročních daní a odvodů budu platit jinde!!
    Slušný člověk
    • slušný člověk.
      08.04.2005 21:07

      Jestli se bojíš přiznat majetek, tak jsi ho asi slušně nenabyl. Slušný člověk na sebe prozradí i svůj poklesek. A pokud máš bohatství z práce, pak čest tobě a Grebeníček nemá ani po přiznání šanci.
      starik
      • Já se bát nemusím, uživím se i bez komunistů
        11.04.2005 13:24

        To je stejná logika jako když se estébák Grebeníček starší vyhýbal soudu za to, že mučil vězně. Z čeho měl strach když nic neudělal??? Jistě mohla to být společenská objednávka. Pak ale já říkám, že majetková přiznání jsou společenskou objednávkou líných a neschopných, kteří chtějí šikanovat a opět okrást úspěšné, schopné a pracovité lidi. Jistě k majetkům se dopracovali i nejrůznější lumpové ale je třeba říct, že po revoluci byli ve vedení průmyslu většinou samí komunisté, protože nikdo jiný neměl šanci se tam za komoušů dostat.To si soudruzi dobře hlídali a pustili mezi sebe jen "kované" rovnější mezi rovnými. To už jsi zapomněl?A nebo si to "nepamatuješ"? A kolik % lidí se za komančů mělo dobře, když je dnes chce volit 17% lidí??JIstě mi nechceš tvrdit, že to bylo 50% lidí.Já tvrdím, že to byla násilná diktatura 17% nad zbývajícími 83%.Jestli ti stačí k životu bůček za 10k, chleba za 4.2,pivo za 2k a Trabant tak si tady zůstaň. Já už brzo zmizím.
        Slušný člověk
        • Slušnému ...
          12.04.2005 9:29

          Musím hned na úvod napsat, že máte pravdu ve valné většině příspěvků. Po roce 1989 jsem se domníval (idiot), že se pracovití lidé budou mít mnohem lépe a flákači na jakékoli úrovni budou mít ve valné většině útrum. Opak se stal pravdou, průměrnost a alibismus je tady v ještě vyhraněnější formě, než za komančů. Já neobhajuji komunismus, ale s přiznáními souhlasím. Bojíte se komančů, ale lidská závist je mnohem silnější a trvalejší, a to za jakéhokoli režimu. Rozkrádání proběhlo v režii ODS a jejich satelitů. Tvrdíte, že rozkrádali hlavně komunisté ve fabrikách. No já mám dost jiné zkušenosti, rozkrádali hlavně ti, co se těšili podpoře V. Klause. Rozkrádajících komančů bylo podstatně méně. Já osobně nazývám Havla a Klause hrobaři svodné společnosti a kapitalismu. Ti totiž způsobili – a byli u toho velmi aktivní -, že lidé nenávidí současné poměry, a přitom nechtějí komanče, ale hlas jim dají, protože ti se jediní nezkompromitovali (neměli ani šanci) za posledních 15 let, na rozdíl od jiných. Neobhajuji je, ale je to tak. Srovnejte znechucení s politikou před listopadem a dnes, vždyť je to totéž !!! Jaký je rozdíl mezi tou dnešní vládní chátrou a tou minulou ?! Mně V. Havel přesvědčil o jediném, že život není o demokracii, ale boj kdo s koho, jednou je u vesla ten, jindy onen. Již nikdo mě nepřesvědčí o opaku. Jenom by mě zajímalo, který kapitalismus (v jaké zemi) začínal podle rovných podmínek ? Sám se té nesvéprávné otázce směji.
          Franta
    • Nepochopení věci - reakce na "Je na čase !!!"
      08.04.2005 11:20

      Já nechápu, proč nechcete majetková přiznání, když tvrdíte, že jste nabyl majetek tvrdou prací. Právě takovým lidem dosavadní doba nepřála, tedy ve smyslu zamezení různých kamarádšoftů při získávání zakázek, práce apod. Celá záležitost je přece zaměřena na chráněnce pana Klause, který ve své době zesměšňoval veřejně každého, kdo by jen náznakem měl něco proti jeho ideovým dětem -tunelářům, různým cíleným daňovým dlužníkům apod. Spousta lidí je zajedno s Grebeníčkem, i když potichu. Modrá šance je tunel do 21. století. Děkuji pěkně, nemám zájem. Nejsem komunista, nebo nedejbože odésák.
      Franta
      • Sliby, chyby. To už tu jednou bylo.
        11.04.2005 12:55

        Taky už tady byl jeden buran z Vysočiny, který vykřikoval "akce čisté ruce" a ukázalo se, že jeho ministr financí byl tunelář jak vyšitý.A to nemluvím o Lachnitovi a s. Součkové, která dala slušný 10mil kšeftíček svému kamádovi právníkovi. Nikde není záruka, že majetková přiznání v rukou komunistů nebudou zneužita. Jestli má s.Grebeníček pocit, že někdo něco nabyl nepoctivě tak ať ho udá na policii a stejně tak všichni kdo slintají závistí za ploty nových vil. Komunisti jsou zde jen nástroj na ventilování závisti neschopných a líných lidí. Tvrzení "pokud jsi poctivý nemáš se čeho bát" je demagogie. Stejně tak můžu říct "pokud jsem něco ukradl tak mě nahlas na policii".Nebo můžu číct "podle sebe soudím Tebe", čili jinými slovy, že komunisti jako největší zloději 20 století vidí v každém zloděje. Ve slušné společnosti platí presumpce neviny a ten kdo chce žalovat musí dokazovat.Ale soudruzi už jednou dokázali co dokážou a s nějakým právem si těžkou hlavu nedělali. ODS jsem volil naposledy v roce 1992 a zřejmě to neudělám ani v příštích volbách, protože už jednou "dokázali,že to dokážou". Ale v této zemi je teď už takový b......l, že emigrace je zřejmě nejlepším řešením. A bohužel je to neměnné, protože 70% lidí tento stav vyhovuje.Po nás potopa. A jestli věříte tomu, že s. Grebeníček to s Vámi myslí dobře tak tady zůstaňte a zavzpomínejte jak jste stáli fronty na banány a toaletní papír a třásli se aby Vás neudal soused když jste se na zahradě za plotem odvážili zanadávat na komunisty.
        Slušný člověk
  • I tak to vadí
    07.04.2005 14:22

    Myslím, že už je načase se vystěhovat. Tenhle rudej teror už tady byl. Nejdřív přiznání, pak zabrání majetků těch bohatých "gaunerů". Standa "Polda-Mlýn" Gross bude premiérem, dokud se bude komunistům hodit. Pak ho vystřídá někdo z kovanějších soudruhů. To ne... Tím se taky ošetří, že daně se budou platit jinde, tady je to vyhazování do kanálu.
    Dr. Jouza
  • Grebeníček ať si vylíže ...
    07.04.2005 12:42

    chtěl bych vidě to pako co by něco přiznalo.
    M
Aktuální komentáře
26.04.2024
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu
6:24Willett Advisors: Spojené státy v mimořádné pozici, Čína hodnotovou akcií
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m
16:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university