Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 23.04.2024
17:23Ruské ministerstvo hospodářství dnes zlepšilo odhad letošního růstu hrubého domácího produktu (HDP) Ruska na 2,8 procenta z dříve předpokládaných 2,3 procenta. Zároveň však zvýšilo odhad letošní inflace a předpovědělo postupné oslabování domácí měny v nejbližších letech. Informovala o tom agentura Reuters (ČTK)
17:03Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než deset firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit (ČTK)
16:32Česká investiční společnost Cream se chce podílet na vybudování velké průmyslové zóny za 2,5 miliardy eur, tedy asi 63 miliard , u slovenských Košic. Zóna o rozloze 600 hektarů má ve spolupráci s Košickým krajem vzniknout v sousedství železáren U.S. Steel a překladiště Interport, které Cream rovněž provozuje. ČTK to řekl mluvčí Creamu Ivo Mravinac (ČTK)
16:03Poptávka po pražských kancelářích v letošním prvním čtvrtletí meziročně i mezičtvrtletně klesla, přes polovinu z ní tvořilo obnovení stávajících smluv. Poprvé od druhého čtvrtletí roku 2022 se v hlavním městě začala stavět nová kancelářská budova, projekt PernerKa o 9300 metrech čtverečních. V prvním čtvrtletí se dostavěla pouze kancelář Roztyly Praha. Vyplývá to z analýzy Prague Research Forum (PRF), které sbírá data od společností CBRE, Colliers, Cushman & Wakefield, iO Partners, Knight Frank a Savills (ČTK)
15:38Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 750 miliard rublů (191 miliard Kč). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu (ČTK)
14:56Vláda bude ve středu potřetí projednávat návrh novely zákona o podmínkách obchodování s povolenkami. V předchozích měsících kabinet novelu dvakrát odložil kvůli sporům o rozdělení výnosů mezi jednotlivá ministerstva. Zájem o kontrolu výnosů totiž má několik resortů (ČTK)
14:44Podnikatelská aktivita v eurozóně v dubnu vzrostla nejrychlejším tempem za téměř rok, protože pokračující oživení v sektoru služeb převážilo nad prohlubujícím se útlumem ve zpracovatelském průmyslu. Vyplývá to podle agentury Reuters z předběžných výsledků průzkumu mezi nákupními manažery, které dnes zveřejnila společnost S&P Global (ČTK)
14:25Letošní volby do Evropského parlamentu budou znamenat odklon od ctižádostivých klimatických cílů směrem k tlaku na budoucnost průmyslu. Budoucnost Evropského parlamentu bude pravicovější než nyní, bude rozdrobenější a rozhádanější. Na dnešním briefingu v Praze na téma Jaké bude Česko v EU za 20 let to řekla analytička Asociace pro mezinárodní otázky (ČTK)
14:10Modernizace tuzemských tepláren, jejichž provozovatelé budou muset do roku 2030 nahradit staré technologie spalující uhlí novými zdroji tepla i jeho rozvody, si vyžádá investice přes 200 miliard korun. Na dnes zahájené dvoudenní konferenci Dny teplárenství a energetiky to v Olomouci řekl předseda Teplárenského sdružení Mirek Topolánek. Stát ale podle něj nákladnou transformaci teplárenství zatím odpovídajícím způsobem nepodporuje (ČTK)
14:01

Maďarská centrální banka snižuje hlavní úrokovou sazbu o 50 bps na 7,75 %, podle očekávání

(Bloomberg)
12:47Británie poskytne Ukrajině na obranu před ruskou agresí dosud největší balík vojenské pomoci, který bude obsahovat 1600 střel, 400 vozů a téměř čtyři miliony kusů munice. Podle britských médií to oznámil úřad premiéra Rishiho Sunaka před jeho dnešní cestou do Varšavy (ČTK)
12:32Britská společnost JD Sports Fashion koupí za zhruba 1,1 miliardy dolarů (26,1 miliardy Kč) amerického konkurenta, maloobchodního prodejce sportovního oblečení Hibbett. Největší britský maloobchodní prodejce sportovního oblečení se snaží expandovat na jihovýchod USA. S odvoláním na dnešní oznámení dvojice firem o tom informovala agentura Reuters (ČTK)
12:18České firmy by většinou uvítaly zavedení společné evropské měny v Česku. Za výhodu eura považují zejména odstranění kurzového rizika a snížení transakčních nákladů. Jako rizikovou naopak vnímají společnou měnu z pohledu možného ručení za dluhy jiných států eurozóny. Vyplývá to z průzkumu společnosti Deloitte mezi českými podniky, jehož výsledky má ČTK k dispozici (ČTK)
11:42Nad rámec povinných odvodů do klasického státního důchodového systému si spoří 65 procent Čechů. Nejčastěji si odkládají do 2000 korun měsíčně, často na spořicích účtech nebo termínovaných vkladech. Vyplývá to z březnového průzkumu společnosti OVB Allfinanz (ČTK)
11:02Americký miliardář Elon Musk obvinil Austrálii z cenzurování obsahu na internetu v souvislosti s verdiktem australského soudu, který nařídil jeho sociální síti X, aby celosvětově zablokovala přístup k videu, na němž je vidět útok nožem na biskupa v kostele nedaleko Sydney z minulého týdne. Podezřelý šestnáctiletý mladík byl obviněn z terorismu. Podle Muska rozhodnutí soudu znamená, že kterákoli země může kontrolovat celý internet (ČTK)
10:50

Británie: PMI ve službách za duben dosáhl 54,9 b. (odhad 53 b.)

(Bloomberg)
10:49

Británie: PMI v průmyslu za duben dosáhl 48,7 b. (odhad 50,4 b.)

(Bloomberg)
9:46Prodej elektromobilů letos navzdory nepříznivým podmínkám na některých trzích globálně výrazně naroste, vyplývá z dnes zveřejněné zprávy Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Klíčem k budoucímu růstu bude podle ní cenová dostupnost a nabíjecí infrastruktura. Letos se podle IEA prodá 17 milionů elektromobilů, zatímco loni to bylo 14 milionů aut. Každý pátý prodaný vůz bude mít elektrický pohon. Očekává se, že deset milionů z těchto vozidel se prodá v Číně (ČTK)
9:45

Guvernér ČNB Michl říká, že rada zůstane jestřábí. Sazby podle něj zůstanou výše, než jsme byli zvyklí v posledních 10 letech. Je podle něj možné, že rada na příštím zasedání sníží sazby, další snižování bude ale zvažovat velmi rozvážně. Proces snižování sazeb může být přerušeno nebo zastaveno na  restriktivních úrovních, pokud se inflace nebude vyvíjet v souladu predikcemi

(Reuters)
9:32

Německo: PMI ve službách za duben dosáhl 53,3 b. (odhad 50,5 b.)

(Bloomberg)

Přehled zpráv

select


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Investoři zažili nejlepší začátek roku za posledních 5 let
02.04.2024 8:03
Index S&P 500 si za 1. čtvrtletí 2024 připsal 10,11 pro...více

    Právě diskutujete

     TémaNázor
    0:05 
    23:35Re: Bloody
    23:15 
    23:12 
    23:08 
    22:52 
    22:48Re: To: kočák
    22:46 

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne