Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Pandora Papers: Babiš si poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy. Měl by vysvětlit, kde peníze vzal, říká server

Pandora Papers: Babiš si poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy. Měl by vysvětlit, kde peníze vzal, říká server

04.10.2021 8:28
Autor: ČTK

O podezřelých finančních transakcích stovek politiků a dalších osobností z více než 90 zemí včera v rámci projektu Pandora Papers informovalo Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů (ICIJ). Zmiňuje se například o jordánském králi Abdalláhovi II., prezidentech Ukrajiny, Keni a Ekvádoru či o bývalém britském premiérovi Tonym Blairovi. Získané dokumenty popisují i aktivity 130 miliardářů z Ruska, USA nebo Turecka a řady velvyslanců, starostů, ministrů, poradců či generálů. Podle českého serveru investigace.cz, který se projektu zúčastnil, se kauzy týkají 300 Čechů a také českého premiéra Andreje Babiše. Premiér Babiš (ANO) by měl podle novinářů z webu Investigace.cz vysvětlit, kde vzal 15 milionů eur (tehdy 381 milionů korun) z kauzy Pandora Papers a proč podnikl kroky k nedohledání původu těchto peněz. Server také odmítl premiérovo tvrzení, že zveřejnění informací je snahou o ovlivnění českých sněmovních voleb. Web upozornil, že na datu zveřejnění se muselo shodnout přes 600 novinářů z celého světa, kteří na projektu Pandora Papers pracovali. Babiš trvá na tom, že neudělal nic nezákonného ani špatného.

Web uvedl, že Babiš si v roce 2009 nechal pomocí francouzské a panamské právní kanceláře anonymně a diskrétně založit firmy s nastrčenými řediteli. Tuto strukturu údajně využil k tomu, aby z jedné své společnosti do druhé přesunul zmíněných 15 milionů eur. Poskytl tak sám sobě půjčku, kterou využil k nákupu 16 luxusních francouzských nemovitostí, tvrdí novináři, podle nichž by mohlo jít o praní špinavých peněz. Přes své offshorové firmy si prý Babiš poslal téměř 400 milionů korun, za které si pak koupil nemovitosti na francouzské Riviéře včetně zámečku Bigaud. 

"Důkazy, že byl spáchán zločin, nemáme. Dokonce ani netvrdíme, že byl zločin spáchán. Jen předkládáme, analyzujeme a dáváme do kontextu čistá data. Interpretaci dokumentů jsme nechali na expertech a v konečném důsledku i na čtenářích," uvedl server. 

"Nicméně máme za to, že celé schéma vyvolává řadu otázek i podezření. Andrej Babiš by proto měl vysvětlit, kde vzal oněch 15 milionů eur neboli 381 milionů korun. A proč si objednal založení tak složitého finančního schématu, které původ těchto peněz dělá nedohledatelným," napsal web. Podle Investigace.cz hrozí Babišovi vyšetřování nejen ve Francii, ale i v USA a v Česku.

Babiš trvá na tom, že neudělal nic nezákonného ani špatného. Poukázal mimo jiné na to, že jde o případ starý 12 let, tedy z doby, než vstoupil do politiky. "Je to před každými volbami stejné, vytáhnou něco z dávné minulosti, aby se pak ukázalo, že se nic nestalo," prohlásil.

Podle serveru však není pravděpodobné, že by zmíněné peníze byly legitimně Babišovy. "Andrej Babiš sice hotovost v dostačující výši fakticky vlastnil, nicméně sám tvrdí, že příjmy z těchto let použil na nákup korunových dluhopisů Agrofertu v roce 2013 v celkové výší 1,25 miliardy korun," podotkli novináři. "Proti původu oněch 15 milionů eur z tehdejších Babišových příjmů mluví i fakt, že hovoříme o příjmech buď již zdaněných, nebo od daně osvobozených, a tudíž je nebylo potřeba přeposílat složitým schématem," upozornili.

Web má za to, že příslušné dokumenty by mohly mít už od roku 2016 české orgány, které mají vyšetřovat podezřelé transakce - konkrétně Finančně analytický úřad (FAÚ). "V červenci 2016 totiž Finančně zpravodajská agentura (FIA) z Britských Panenských ostrovů dostala hlášení o podezřelé aktivitě, a to od právní kanceláře Alcogal. Ta finanční agenturu informovala o tom, že jejich klient Andrej Babiš, kterému spravují firmy, je stíhán za dotační podvod. Podle mezinárodních pravidel o spolupráci mezi finančními jednotkami by toto hlášení mělo následně putovat do českého FAÚ," konstatoval server.

"Jestli se tak stalo, se nám nepodařilo ověřit. Na základě výroční zprávy karibské FIA za rok 2016 ovšem víme, že výměna informací s českým FAÚ proběhla v tomto roce osmkrát," doplnil web. FAÚ spadá pod ministerstvo financí, které Babiš řídil do května 2017, kdy jej nahradil Ivan Pilný (ANO) a následně Alena Schillerová (za ANO).

Server také uvedl, že neví, zda peníze mohly být spojené s projektem Čapího hnízda, či nemohly. "V roce 2008 ručí společnost Agrofert za půjčku 375 milionů korun, kterou si bere společnost Čapí hnízdo od banky. Zároveň jsou v této době akcie Čapího hnízda anonymní, není proto jasné, kdo byl jejich držitelem. Pokud by se jednalo o těchto 375 milionů a Andrej Babiš by je použil k nákupu nemovitostí ve Francii přes popsané schéma, pak by musel být v té době osobou ovládající firmu Čapí hnízdo, což popírá," připomněla Investigace.cz.

Premiér čelí v kauze evropských dotací pro Farmu Čapí hnízdo návrhu na obžalobu z dotačního podvodu.

Server také popřel, že by se záměrně "strefoval" do premiéra Babiše. "Investigace.cz je médium, které informuje především o organizovaném zločinu, korupci a praní peněz. Naším hlavním cílem nejsou politici a jejich politika. Andrej Babiš nás jako předseda vlády primárně nezajímá. Jeho jméno se ale objevilo v mezinárodním novinářském projektu Pandora Papers, proto jsme tuto kauzu ve spolupráci s dalšími médii, jako Süddeutsche Zeitung, Le Monde, německá televize NDR a ARD, britská BBC nebo americký deník Washington Post, zpracovali," uvedl server.

Globální leak

ICIJ získalo více než 11,9 milionu finančních záznamů a 2,94 terabajtů utajených informací od 14 offshorových společností. Na projektu se podílelo přes 600 novinářů ze 117 zemí světa a na 150 médií. Dokumenty se zmiňují i o více než 40 Slovácích a offshorových firmách s vazbou na Slovensko.

V porovnání s podobnými projekty z minulosti, jako byly Panamské dokumenty (Panama Papers), Paradise Papers či databáze Offshore Leaks (Úniky v daňových rájích), se jedná o největší objem uniklých dat.

Kauza Babiš

Web investigace.cz uvedl, že Babiš si v červenci roku 2009 pomocí francouzské právní kanceláře DB Artwell Avocats a panamské právní kanceláře Alcogal nechal anonymně a diskrétně založit firmy, kde figurovali nastrčení ředitelé. "O čtyři měsíce později tuto strukturu využil, aby z jedné své společnosti do druhé přesunul 15 milionů eur (tehdy 381 milionů korun). V podstatě sám sobě poskytl půjčku, a to na nákup šestnácti luxusních nemovitostí ve Francii včetně zmíněného zámečku Château Bigaud na Azurovém pobřeží," napsala Investigace.cz.

"No a je to tady. Čekal jsem, co na mě těsně před volbami vytáhnou, aby mě poškodili a ovlivnili české volby. Tentokrát případem starým 12 let. Před mým vstupem do politiky. Neexistuje žádná kauza, kterou by na mě mohli vytáhnout za dobu, co jsem v politice. V tomto případě je jasné, že jsem neudělal nic nezákonného ani špatného, ale to jim nebrání v tom, aby mě zase zkusili očernit, a ovlivnit tak české parlamentní volby. Je to před každými volbami stejné, vytáhnou něco z dávné minulosti, aby se pak ukázalo, že se nic nestalo," reagoval Babiš.

 

 
 
 
 
 
 

Čtěte více:

Jak udělat Big Tech opět velký a vrátit do hry inovace
03.10.2021 15:01
Nespokojenost veřejnosti ve většině vyspělých ekonomik vyúsťuje v poli...
Investiční výhled pro Čínu je slušný, nebojme se inovačních titulů
04.10.2021 6:04
Nálada investorů v Číně se vzhledem k medializaci zpráv z podnikové sf...
Víkendář: Proč vlastně mohou existovat vládní dluhopisy a dluhový příběh Kolumbie
02.10.2021 9:02
Kolumbie je považována za jedinou větší latinskoamerickou zemi, která ...
Víkendář: Giancarlo o budoucnosti kryptoměn
03.10.2021 8:54
Chris Giancarlo stál v čele americké CFTC, Komise pro termínové obchod...
Globální úvěrový cyklus, ekonomika, komodity a dolar
01.10.2021 17:55
Pokud nás třeba v souvislosti s děním na akciových trzích zajímá dění ...

Váš názor
  •  
    04.10.2021 20:01

    Milí krajané, veškeré příspěvky níže jsem četl, některé i dvakrát, neboť se člověk(čert) nasměje. Je potěšující, že pořád máme zájem o naši republiku aby prosperovala po veškerých směrech našeho společenského a společného zájmu. Uvědom me si jedno, v roce 90, KSČ předala a kasu kde bylo ke 200 mil. korunek českých a byla spousta států po celé planetě, které nám dlužily docela dost peněz. Po 30ti letech vlád moderních komunistů s jiným jménem na klopě, jsme zadlužení až ušiska, zmizel majetek v hodnotě 2000mld. korunek, základní a důležitá infrastruktůra státu byla rozprodána do cizích rukou(nyní se vykupuje zpět, samospráva…) a každá strana nám slibuje prosperitu a krásnou budoucnost. V podstatě již o nic nejde, je hotovo!
    ČERT!
  •  
    04.10.2021 15:22

    Ruským trolům. Babišova nic nehrozí nebojte. Jednak má koupené důchodce a státní zaměstnance. A druhak Zeman zákony ignoruje, nevadí mi, že ve volebním zákoně jsou koalice uvedeny, mají těžší kvóty. Zemam určí Bureše v prvním kole. Jinému příležitost nedá. Nechá ho vládnout bez důvěry. Volby sou zbytečné.
    Velkamedvědice
    •  
      04.10.2021 22:00

      Výstižně formulováno. Bohužel to tak vypadá, že jsou volby předem prohrané a zbytečné. Strany opírající se o svůj intelektuální přínos do společnosti vždycky nakonec zůstanou zcela mimo parlamentní hru. Nařknout důchodce z úplatkářství? To není jen tak, jsou to přece rodiče. Nařknout státní zaměstnance z úplatkářství? To není jen tak, podílejí se na výchově dětí, když jsou jejich rodiče zaměstnáni zajištěním příjmu rodinného rozpočtu. Nezbývá než se poslední týden bavit obvyklým folklórem a počkat na výsledky. A pak strpět případné rozčarování. /// Pozitivní na dnešní kauze je snad to, že psychopat pochopil, že na hradě může vystřídat snad jen loutku ve své rodné hroudě, nikoliv škodit v cizině, chce-li vystoupat na Olymp.
      Mudr.c
    •  
      04.10.2021 16:01

      Okamura ministr zahranici to by byla hlina :)
      Make_CEZ_1000Kc_again
  •  
    04.10.2021 15:21

    Úžasné je tu sledovat jak tu někteří do roztrhání těla obhajují Babiše. Hodit to se sebezapřením ANO a pak se jít vyzvracet protože opozice není žádná hitparáda to bych možná pochopil, ale do roztrhání těla ho hájit někde v anonymní diskuzi? Z toho jsem paf.
    ..
  •  
    04.10.2021 14:24

    Já doufám, že ČSSD se nedostane do sněmovny. To samé bych přál i ODS ale ti se schovali do koalice… Jinak fandím SPD a šlachtovi…. Spolu se svobodnými jediní volitelní. Vše ostatní je dissaster pro Česko!
    ČERT!
    • ano máš pravdu, máš to v hlavě srovnané
      04.10.2021 14:35

      Je nejlepší volit traktoristu s přišitýma ušima co umí vyřešit pouze kabelku. Prodlouženou ruku čerpače. Ten nebude nebezpečný pro další rozkrádáče této země. Také japonský ekonomický migrant bude dobrý bojovník proti neexistující migraci. Pryč s EU! Přikloníme se k rusku a číně a staneme se supervelmocí co včera prožrala to měla na zítra.
      oradapoisson
      • Re: ano máš pravdu, máš to v hlavě srovnané
        04.10.2021 14:44

        Fakt? Vy jste se musel včera po 30ti letech života na Marsu vrátit do česka! Bartoš, Rakušan, Fiala nebo Topáci jsou dle vás dobrá alternativa pro Česko?
        ČERT!
        •  
          04.10.2021 15:14

          Podle mě jo, ale uznávám, že bych za vhodnou alternativu v nouzi zvolil i toaletářku z Masarykova nádraží.
          ..
        •  
          04.10.2021 15:01

          Slachta nebyl nikdy v politice nebyl takze budiz, ale SPD je podnik par lidi kteri vas veschny, jejich volice, tahaji za fusekly, to je furt samy Czechzit, referendum ala Svycarsko, ale kdyz dojde na detaily typu jaky je ted v UK borcus diky brexitu a ze si ve Svajcu zrovna odhlasovali manzelstvi kluku s klukama, v Berline referendum doporucilo vyvlastnit velke vlastniky residencnich nemovitosti, tak jim najednou dojde rec... Ale tak to proste je v populaci je urcite procento, ja hadam tak okolo 25 procent, ktere je utahnutelne na totalni nesmysly a to jsou prave kolaboranti z SPD a Komousi, castecne ANO ktere to ale jede vic pres seniory. Babis ala pan "cisty" vypadal dobre do doby kdy se statem vydrbal pomoci korunovych dluhopisy, a pak zavadel EET :D
          Make_CEZ_1000Kc_again
  • :-)
    04.10.2021 12:25

    Koupit si za 400 upatlaných Míčů, nemovitosti na Riviéře, to je hektofór, vždyť Čapák stál snad 2x tolik
    rob
  •  
    04.10.2021 12:16

    Závist je mocná čarodějka.
    FZ
    • ČAU LIDI!!!!! Ďakujem FiZel!!!
      04.10.2021 12:43

      Veľmi ti ďakuje FiZel za tvoj príspevok. Je to pre čecha typické, že závidia. pozritě napríklad na mňa - nikomu nězávidím a každému rozdám zo štátněj kasy čo len možem, všetko čo mi požičajú. Ale aj naprik tomu, že všetkým peniaze zadarmo rozdávam, je tu tá závisť - typicky česká vlastnosť. Napríklad čapak, - a čo vám vadí vy hyeny??? veď každý čech má chatu, lebo chalupu!!! A ja keď si urobím svoju chalupu tak vám vadí, že som načerpal 50 000 000 korún???? To mu sa vraví typická česká závisť!!!!! Načerpal - no a čo, že to bolo pre malých podnikatěľov??? Veď vy všetci vietě, ža malý podnikatělia sú zlodeji a štát musí podporovať len tých velkých silných mňa!!!! A penam??? že som čerpal stovky milionov podvodom??? a čo budětě žrať, keď ja něbuděm čerpať!!! Žerietě moj chleba a moju pieseň nespievatě - nič stě sa nenaučili!!! Závidítě, že som čerpal podvodom na vaše žradlo??!! Dal som Vám EET - kdě stě si mohli svoju závisť poriadně vydzindzať!!!! a koľko bolo udaní???? koľko???? no - málo!!!! však zme ani nikoho nezatvorili. Vy stě všetci zloději a kradnětě a preto si myslítě, že keď má niekto desiatky miliárd, tiež kradně???? Závisť je mocná FíZel, ale hlúposť je bezbrehá a někoněčná. Preto vol aj ty FíZel ÁNO BUDĚ LÍP!!!!!
      oradapoisson
  • ČAU LIDI!!!!!
    04.10.2021 11:32

    zdravím vás z bocianova hniezda, ktoré v postatě je neni moje, ale aj napriek tomu je to moj najlepší projekt. Však som vám aj kvoli tomu povedal ako sú moje děti psychopaty a něvedia čo sa děje. praisahal som na ně a aj tak buděm terazky prisahať na prezidenta, že to všetko je kampáň pred voľbami. Pozritě vidím to takto ako je to v tejto diskúsii: sú tu moji priaznivci a obhajujú mňa a samozrejme mňa aj budú voliť. Tak vidítě somári sprostý, keď niekomu něvadí čapak, penam, klekanie, bečva, mrtvy v covidu, vycicnutá štátna kasa, podvodné dotácie a diletantizmus, je to známka toho, že vy všetci, kto mňa něvolítě možetě íst priamo do riti. Lebo vy česi si něvietě vládnúť sami!!!! A preto som tu ja, a aj keby som zjedol svoju starú mamu, tak mňa budětě stále voliť a preto si možem robiť čo chcem a aj tak buděm robiť i naďalej a som najlepší a něodstúpim NIKDY!!! Čo je to 400 milionov???? je to milarda???? nie je tak o čo idě??? Ja mám stovky miliard na celom svetě, tak sa preboha něstarajtě o tieto drobné. Až vyhrajem dostanětě párok a koblihu. VOLTĚ ÁNO BUDĚ LÍP!!!!!
    oradapoisson
    • Re: ČAU LIDI!!!!!
      04.10.2021 11:43

      Hele ty tvoje příspěvky jsou opravdu vtipný
      Bo
  • Pandora Pampers
    04.10.2021 10:57

    Moc nezmeni ani ted par dni pred volbama. Lidi uz sou tak otupely ze to na rozhodnuti volicu nebude mit prakticky zadny vliv.
    Ai-kun
    • Re: Pandora Pampers
      04.10.2021 15:21

      No nevim, duchodci uz nesedi jen u televize, coz prave nevim zda je dobre nebo spatne. Nicmene jsem tuhle zpravicku radsi vsem naposilal na whatsapp pro pripad ze nectou pri ryti zahradky noviny, par kteri ho chteli volit na to konto rekli ze k volbam teda radsi vubec nepujdou, takze tak. A pokud cisla nemocnych budou dal stoupat tak si stejne myslim ze hodne senioru radsi zustane doma, nez riskovat ze na ne nekdo pri vhazovani hlasu pro ANO nebo SPD nakasle koronavirus, takhle jednoduche to je.
      Make_CEZ_1000Kc_again
  • žádná změna
    04.10.2021 10:42

    naivkové, co stále čekáte změnu, žádná změna nebude dokud bude většina obyvatel závislá na státním cecíku, a zatím se jejich počet stále navyšuje
    Mike -Green D. is killing Europe
  • Hodně štěstí nám všem!
    04.10.2021 9:15

    Pro mě jsou v politice důležité tyto hodnoty: etika, prosperita, solidarita. V uvedeném pořadí. AB první nesplňuje (o tom jsem osobně přesvědčen). Druhé, je donekonečna diskutabilní (ve zkratce si myslím, že více kecá, než dělá, ale to je politice hodně běžné u všech politických subjektů). Solidarita? S tou je na tom stejně špatně jako s etikou. Sice nabízí "drobky" / "úplatky" méně movitým, důchodcům apod. ale to se solidním, poctivým solidární sociálním systémem, dlouhodobě udržitelným, nemá nic společného. Dle mého osobního názoru chce AB získat maximum pro sebe a co po něm zůstane z ČR je mu zcela jedno. Závěrem: je pro mě velmi jednoduché NEVOLIT AB, ale je pro mě mnohem složitější najít subjekt, který je pro mě dobrou volbou. Opozice by se měla sakra zamyslet a zabrat! Hodně štěstí nám všem, tento týden :-).
    Malý Mik
    • Re: Hodně štěstí nám všem!
      04.10.2021 9:52

      Nejsem zastáncem AB a ani jeho voličem... Jen mne pobavilo toto prohlášení: "Server také popřel, že by se záměrně "strefoval" do premiéra Babiše. "Investigace.cz je médium, které informuje především o organizovaném zločinu, korupci a praní peněz. Naším hlavním cílem nejsou politici a jejich politika. Andrej Babiš nás jako předseda vlády primárně nezajímá." Když je AB nezajímá, tak proč z 300 Čechů, kteří v seznamech figurují jmenovali konkrétně jen jeho? Proč nezveřejnili i těch zbývajících 299 jmen aby to bylo "padni komu padni"?? Mne by to například zajímalo...
      Milan22
      •  
        04.10.2021 15:16

        Protože je předseda vlády.
        Velkamedvědice
      • Mia Farrow
        04.10.2021 13:58

        A teď se ještě k té štvavé kampani vyjádřila Mia Farrow. Určitě si ji Bakala s Kalouskem koupili, to je víc jak jisté...
        qwer
      • Milan22
        04.10.2021 10:18

        Pokud Vás to zájímá, jistě jste si již něco k tématu našel. Pokud ne, tak jsou zde 3 odkazy z první strany vyhledávače, mrkněte na datum zveřejnění, kdo zveřejnil, dozvíte se i kdo za ČR -novináře a europoslance- kauzu řeší. /// https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/panama-papers-cesi-seznam-rozhovor-holcova.A160404_140555_domaci_pas /// https://eurozpravy.cz/ekonomika/ceska-republika/150845-panama-papers-a-vyznamni-cesi-na-seznamu-kteri-to-jsou/ ../// https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/panama-papers-rozpacity-konec-vysetrovani-eu-kauzy-danovych-raju.A171220_005000_
        Mudr.c
        • 3.odkaz oprava na:
          04.10.2021 10:19

          https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/panama-papers-rozpacity-konec-vysetrovani-eu-kauzy-danovych-raju.A171220_005000_pozice-tema_lube
          Mudr.c
          • Re: 3.odkaz oprava na:
            04.10.2021 10:38

            Ale to nejsou kompletní seznamy - jen některá jména... A navíc k Panama Papers ale nyní se řeší Pandora Papers!
            Milan22
            • Milan22
              04.10.2021 12:01

              Hm, aha, 2 různé seznamy, v každém téměř 300 Čechů optimalizujících si daně? To Vás nermoutí že by jich najednou bylo právě 2x tolik? Odkud by se ta druhá skupina za další 4 roky vzala? Před svým vykřičníkem jste si mohl tyto otázky položit... /// Jinou věcí je okamžik zveřejnění, kdo a z jakých teritorií (rozvojových) je v současné "vybrané" skupině medializovaných hříšníků apod. Dokonce by se mohlo zdát, že mezinárodní tým investigativních novinářů se, kromě jiného, snaží vyštípat z pozice jistého premiéra sveřepě podporovaného jistým proruským prezidentem. Podobně jako se mezinárodním tajným službám, kromě jiného, podařilo z tendru na jaderný blok vyštípat levnější východní alternativy. Vítr vane zleva. Vlastně zprava. Vlastně správně bylo zleva, pohledem do mapy světa :-)) Ať již podle Panama či podle Pandora, POLITICKÁ nomenklatura v Japonsku, USA a Německu je křšťálově čistá... Pozor na tlak :-)).
              Mudr.c
      •  
        04.10.2021 10:02

        Tak nějak si myslím, že z těch 300 Čechů na seznamu bude Andrej Babiš ten nejvlivnější? Možná je první i abecedně.
        ..
        •  
          04.10.2021 10:28

          Nebo se to hodí, když je těsně před volbami. V roce 2009 nebyl AB určitě ani nevlivnější a ani nejbohatší v ČR... Pokud jsou objektivní a nezaujatí, tak ať zveřejní kompletní seznam a možná/asi by jsme se divili, kdo všechno z našich miliardářů tam je?
          Milan22
          • Milan
            04.10.2021 15:17

            Snad je podstatnější ten, kdo kandiduje. Ovšem Bureš, kdyby zabil, je to kampaň.
            Velkamedvědice
          • asi
            04.10.2021 12:24

            ti ostatní miliardáři jsou také naši premiéři???!!!
            čtenář
Aktuální komentáře
20.04.2024
16:00Summers: Vyšší inflační tlaky nejsou překvapením, celkově je ale stále pravděpodobnější mírný pokles sazeb v letošním roce
8:54Víkendář: Monetární politika je utažená, ale ekonomika hodně stimulována
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data