Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Růst cen bytů nebrzdí, meziročně podražily o téměř 9 procent (komentář analytika)

Růst cen bytů nebrzdí, meziročně podražily o téměř 9 procent (komentář analytika)

08.04.2021 11:48
Autor: Petr Dufek, ČSOB

Jak potvrzují dnes zveřejněná čísla Eurostatu, byty v ČR rychle zdražovaly i v závěru loňského roku. V podstatě růst cen nezpomalila ani loňská recese, ani druhá a třetí vlna pandemie. Ve srovnání se třetím čtvrtletím tak nakonec ceny bytů vzrostly o 2,6 %, meziročně byly dražší téměř o 9 %. Za celý rok 2020 se ceny bytů v ČR zvýšily o více než 8 %.

Za posledních pět let byty v ČR zdražily v podstatě o polovinu, a to především v důsledku přetrvávající silné poptávky, s níž zdaleka nedržela krok nabídka. Zatímco zájem o byty a rodinné doby zůstává trvale vysoký, staví se čím dál méně. Z tohoto pohledu je docela jedno, jestli poptávku pohání zájem o vlastní bydlení nebo o spekulaci. Fakticky se staví o čtvrtinu méně než před rokem 2009, a to je rozhodně už co říct.

Za slabou výstavbou bytů můžeme hledat především komplikované stavební řízení, které je tak komplikované, že ČR tradičně obsazuje až ostudné příčky v mezinárodních řebříčcích. A jak je vidět na výsledcích bytové výstavby za leden a únor, zlepšení situace na nabídkové straně není zatím na dohled.

Poptávka po bytech zůstává naproti tomu i nadále silná. Pohání ji nepochybně levné a dostupné hypotéky, k jejichž atraktivitě přispívá i centrální banka svými komentáři o nutnosti zvyšování úrokových sazeb, a tedy faktickém zdražování peněz.

České byty se navíc dostaly do centra pozornosti investorů jako příležitost pro uložení a zhodnocení peněz. A jde nejenom o tuzemské drobné investory, ale i zahraniční fondy, které trh vidí jako atraktivní příležitost z pohledu potenciálních výnosů. V době, kdy trh zůstává napjatý, proto není téměř žádná šance na korekci již tak vysokých cen bydlení. O to větší zájem lze proto očekávat u rekonstrukcí, které jsou pro část populace jedinou šancí, jak si zvýšit standard bydlení.

 

Čtěte více:

Víkendář: Jednoduché vylepšení trhu nemovitostí?
29.11.2020 9:21
U opcí a futures se může zdát, že nejsou nijak propojeny s realitou a ...
Český developer UDI Group postaví ve Varšavě byty za 2,5 mld. Kč
05.01.2021 12:02
Český developer UDI Group, s jehož akciemi se obchoduje na trhu START,...
ČSOB: Hypoteční trh loni stoupl o 38 % na rekordních 250 mld. Kč
14.01.2021 11:23
Hypoteční trh v Česku loni stoupl o 38 procent, když banky v ČR poskyt...
Přichází obrat na hypotečním trhu? ČSOB zvyšuje sazby, růst avizuje guvernér ČNB
25.02.2021 9:44
Skupina ČSOB, jejímiž členy jsou také Hypoteční banka a Českomoravská...
Reuters: Pandemie v evropských městech zastavila rozmach Airbnb
09.03.2021 8:38
Pandemii covidu-19 se podařilo to, o co se pokoušelo a co se nepodařil...
Únor přinesl nový hypoteční rekord. Sazby klesají 11 měsíců v řadě, byť už jen těsně
17.03.2021 8:37
Průměrná úroková sazba hypoték v únoru překvapivě klesla na 1,93 proc...

Váš názor
  •  
    08.04.2021 18:26

    Kdyby si lidé (chybně) nemysleli, že stát ničí peníze, tak by nenakupovali předražené nemovitosti na úvěr a nenavyšovaly tím objem peněžní zásoby a ceny nemovitostí. Chyba je v těch lidech, ne ve státu. Stát se pouze hodí, jako falešný viník všeho "špatného". :-)
    Richard Fuld
    • Richard
      08.04.2021 21:24

      Richarde když lidi poučujete, že stát není vinen, je třeba dodat i důkaz nebo aspoň přesvědčivý argument. Já jeden předložím: pojem "inovace" je již dost známý a v tzv.vyspělé ekonomice se jím neargumentuje tolik jako v banánových ekonomikách, prostě tam je to už standardní věc. Co nejstručněji bych argumentoval asi takto: rozvoj zaostalé společnosti uvítá jakýkoliv impulz ke zvýšení produktivity procesů (technický pokrok, vyšší komfort pro spotřebitele). Hybnou silou je pak soutěživost o získání většího tržního podílu. Soutěživost je impulzem k nabírání pracovní síly a tato pracovní síla vyplácená za svou práci je hybnou silou spotřeby. Je to takové perpetuum mobile. V určitém momentu se však projeví zákonitost bodu zvratu. Synergie je obecně chápána jako prospěšný proces, bohužel k synergii může dojít také v případě součinnosti negativních jevů, potom jde o negativní synergii. Dokud nejsou obsazeny všechny trhy, je vše v pořádku. Jakmile však dojde k jejich úplnému nasycení, začne se soukolí zadrhávat a začnou se hledat nové trhy, které ještě plně nasyceny nejsou. Pokud se na tyto doposud plně nenasycené trhy nelze dostat, začínají se formovat nové trhy díky inovaci jako přirozenému procesu hledání východiska (např. urychlený proces digitalizace). Fakt, že v posledních 10ti letech fiskální politika nabrala nevídané tempo je nezpochybnitelný a poslední instancí jak udržet zaměstnanost a perpetuum mobile je stát. Stát tedy navyšuje počty zaměstnanců na výplatní pásce, kompenzuje výpadky likvidity, dělá co jen může i za cenu vytváření účetního dluhu (toto je velmi zestručněno). Každý organismus má pud sebezáchovy a inovuje své procesy za účelem přežití. Stát je také organizmem, jeho srdcem je státní rozpočet a krví jsou peníze. (Mozkem státu bude nejspíš Sněmovna, a proto vznikl ještě jeden nadřízený mezinárodní stupeň OSN :-)))
      Mudr.c
    •  
      08.04.2021 19:25

      Problém vidím spíš v tom, že většina lidí v ČR ani neví, že se dá investovat i do něčeho jiného, než do zmiňovaných nemovitostí. Pro ně vzhledem k současný situaci vlastně jedině dobře, ten kdo do bytu investoval před 5 lety, tak má zhodnocení určitě vyšší, než ten, kdo investoval do akcií. Nakolik je to udržitelný nevím. Říká se, že když jde něco rychle a brutálně nahoru, že to jednou taky musí jít rychle a brutálně dolů.
      SajzeKatze
      •  
        09.04.2021 10:22

        Většina lidí neví kam investovat? Nemyslím. Spíše platí, že většina lidí ví, že získat hypotéku není až tak velký problém a současně jsou přesvědčeni, že ceny nemovitostí porostou a že je lepší platit hypotéku, než nájem. Samozřejmě, že tito lidé vědí, že mohou investovat i do akcií, a to i "na úvěr", přes páku. Považují to ale za mnohem riskantnější (nejspíše oprávněně). Skutečný problém je u nemovitostí v oblasti nabídky. Regulace stavebních povolení... Na volném trhu by jednoduše nabídka držela krok s poptávkou. Pouze v tomto ohledu lze psát o tom, že za růst cen může stát. Lidé (trh) tak dávají státu signál, aby stát situaci na straně nabídky nemovitostí zlepšil. Obávám se ale už to trvá příliš dlouho. Na akciových trzích se říká, že býk leze nahoru pracně po schodech ale že medvěd pak letí dolů skokem z okna. :-)
        Richard Fuld
        • Richard Fuld
          09.04.2021 12:18

          Spousta lidí investuje do nemovitostí, protože jim to třeba poradila babička, následně maminka a potvrdil i tatínek, co zažil na burze rok 2008. O investování do akcií neví naprosto nic (ale opravdu úplnou 0) i můj otec, který vybudoval firmu, jejíž hodnota se může blížit třeba i 100 mil hodnotě. Kdybych toho nebyl svědkem a vyprávěl mi to někdo cizí, asi bych mu moc nevěřil.
          SajzeKatze
      •  
        08.04.2021 19:57

        ne ne, padnout to nenechají ani nemohou nechat, nastal by chaos, tahle spirála se zastavit již nedá....jedině, že by nějaký záhadný objev zvýšil produktivitu práce...např. výroba elektřiny na principu slunce...CB již nakupují dluhopisy států, akcie firem....slyšel jsi řešení na drahé byty? no hypotéky budou běžně na 50 a více let a budou se dědit....
        abc1
        •  
          08.04.2021 20:38

          Nemovitosti se pohybují v cyklech jako všechno
          Velkamedvědice
        •  
          08.04.2021 20:24

          Proč by to nemohli nechat padnout? Investice do vlastního bydlení je snad investice jako každá jiná, ne? Hypotéky na 50 a více let, jo? Tak to si pak kladu otázku, jestli vyšší kvalitu života neskýtá taková Nigérie, kde bych sice každé ráno vylezl z chýše, ale zato jako naprosto svobodný člověk. Řešení na drahé byty? No těch mě napadá celá řada, ale tady na fóru by byly děsně nepopulární :-) Třeba brutální zdanění ex-post, daň z nemovitosti (druhé a každé další) ve výši 60-70 % tržního nájemného atd. A ono by pak došlo k procitnutí, že 4 vlastní byty prostě nikdo zase tak nutně nepotřebuje. A že pro společnost bude snesitelnější dát nůž na krk jednomu zbohatlíkovi, než mít 4 další rodiny na ulici a řešit s tím miliardu dalších problémů. Ostatně od Pirátů ani nic jiného nečekám. To je jen otázka času, než s něčím takovým přijdou.
          SajzeKatze
          •  
            09.04.2021 10:30

            Když si někdo vezme hypo na 30 let za 2% fixované na 10 let a po těch 10 letech stoupne úrok např. na 5%, tak do té doby mu snad vzrostou příjmy natolik, aby to zvládal splácet dál i s tím vyšším úrokem. Pokud to zvládat nebude, pak je rozhodně lepší, pokud mu banka umožní prodloužit splácení dluhu třeba o 20 let, než aby mu nemovitost prodali v dražbě a on pak už jen splácel zbytek nesplaceného dluhu. Reálně je zde i možnost, že nemovitost prodá před koncem fixace dlužník sám za tak vysokou cenu, že dluh jednorázově splatí a ještě mu zbyde na zálohu na nákup nějaké menší nemovitosti s novou hypotékou. Těch variant jako to může dopadnout a jak se to může "nekrvavě" řešit je spousta.
            Richard Fuld
          • Nějak nechápu.
            09.04.2021 0:02

            Píšeš, ..A že pro společnost bude snesitelnější dát nůž na krk jednomu zbohatlíkovi, než mít 4 další rodiny na ulici a řešit s tím miliardu dalších problémů.....a pak píšeš, že Piráti sou ko.oti, /ti uvažovali o zdanění prázdných neobydlených bytů, které se podíli na růstu ceny. Takže co vlastně chceš?
            Velkamedvědice
          •  
            08.04.2021 21:54

            Jiste, soudruhu. Zestatnit vse: byty, vyrobni prostredky (proc by zbohatlik mel mit vice nez jedno kladivko a kleste?), brutalne zdanit vse krome chleba a vody. Proc by mel zbohatlik chlastat vino, nebo brat sobe grumbles s woodpickem? Revoluce! Revoluce! Volte pyjraty!!! Vstric novym zitrkum podle SajzeKatze!
            Yal
            •  
              08.04.2021 23:42

              Já jsem ten poslední člověk, kdo by byl soudruh nebo kdo by volil Piráty. Já píšu jenom, jak to vidím, respektive, jak si myslím, že to v blízké budoucnosti dopadne. Přijde mi to mnohem reálnější tenhle scénář, než hypotéky na 50+ let. Což se majitelům těch bytů pochopitelně nelíbí, ale na to se Bartoš nikoho ptát nebude. Ostatně už tady padaly návrhy na zdanění prodeje obchodního podílu, tzn. i akcií v jednom obchodním roce za 20+ mil za brutální zdanění. Jinak moc nevím, jak si to představuješ, hypotéka na 50 let, to je v podstatě zotročení, jenom eufemisticky pojmenovaný. To chceš radši slyšet, že si to ty mladý nechaj líbit a že si nechaj doslova s*át na hlavu? :-)
              SajzeKatze
              •  
                09.04.2021 10:33

                Tak když si někdo vezme hypotéku, tak by si měl být vědom toho, jak to celé může dopadnout. Proč by následky jeho rozhodnutí měl řešit kdokoliv jiný? Když si někdo ukousne příliš velké sousto může se jím zadusit.
                Richard Fuld
              •  
                09.04.2021 0:34

                Začínáš bejt drobátko hysterickej. Když je pro tebe mezigenerační hypo zotročování, tak co je pro tebe doživotní placení nájmu? To by si za chvilku mladí mohli nárokovat bydlení v Monte Carlo nebo jezdit v Bentley a vyhrožovat revolucí, když to nedostanou. Na západ od nás je běžný bydlet v nájmu...
                STX
                •  
                  09.04.2021 2:09

                  To je možný :-) Ale tak je to trend posledních třeba 10, max 20 let i na západě. To neznamená, že to tak musí zůstat navěky. Mezigenerační hypo nebo celoživotní placení nájmu, to už vyjde prašť jako uhoď, finančně možná i líp ten nájem. Rozdíl je jen v tom, že až zaklepeš bačkorama, že po tobě něco zůstane třeba pro děti. Zase ale s nevýhodou nemobility (z nájmu můžeš lehce zdrhnout, z nemovitosti s hypotékou už to jde hůř). Tak jestli si ty starší mohli dovolit ty nemovitosti na hypotéku na 5 let a oni mají tu samou možnost jen s hypotékou na 50 let, tak to se jim zase nemůžeš tolik divit, jejich jediný "provinění" či "selhání" je prostě jen to, že se nenarodili dřív. Zase je ale fakt, že na západě není úplně běžný, aby u bytu s cenou 1 mil CZK, byl nájem třeba 10 tisíc (rozuměj 12 % ročně), to tady býval standard a není to zase tak dávno. Tak nárokovat můžou, ono je spíš otázka, jestli tady vážně zůstanou. Za takových podmínek tady k tomu příliš mnoho motivací mít nebudou. Ať tady tu montovnu přenechají pracovní síle z východu a ti starší vlastníci si s nimi užijí to svoje :-)
                  SajzeKatze
              •  
                08.04.2021 23:45

                Už jenom z principu hlasování u voleb. Postupem času by se bez zásahu tenhle nemovitý majetek začal hromadit v rukách stále uzší skupiny lidí. Jediný, co by ten trend zvrátilo, by bylo progresivní hlasovací právo, tedy síla hlasu podle výše odvedených daní. Dokud bude rovný hlasovací právo a tedy uklizečka bude mít stejný hlasovací právo jako majitel 10 činžáků, tak je postupem času velmi nepravděpodobné, že by k nějakému zásahu do vlastnického práva nedošlo. Tak to prostě vidím. Howgh, soudruh domluvil.
                SajzeKatze
          •  
            08.04.2021 20:51

            to neslyšíš neustále od bankéřů to něco hrozného jako je deflace?? jak vyhrožují helikopter money, zápornými sazbami, kurzovým závazkem.....v lepším případě stagnace, ale ceny porostou dále, vnitřně jsem věděl, že bych měl koupit, že byty půjdou nahoru , ale jsem nerozhodný....i loni, když začala pandemie a všichni predikovali, že bude pokles....když jsem viděl, jak vše zachraňují populisticky, CB začaly sypat prachy, mi bylo jasno, že nic klesat nebude....
            abc1
            •  
              08.04.2021 20:56

              No jenže to je hezký, ale když budou helicopter money, tak ti lidi přestanou pracovat. Proč pracovat, když ti budou prachy padat z nebes až do chřtánu? Když budeš prachy tisknout do aleluja, tak se ti budou úměrně tomu prodražovat státní dluhy a to nejen nominálně, ale jako sněhová koule, čím větší dluh, tím vyšší úrok dluhu => rozuměj tím ještě větší s*ačka ve výsledku, nikoliv lineárně, ale exponenciálně. Až státní dluh přeroste únosnou mez, může stát zbankrotovat. Zrovna dneska jsem četl, že v Řecku (stát, který od bankrotu byl jenom krůček) od roku 2007 do 2017 klesly ceny nemovitostí asi o -45 %. Tak co by to nebylo reálný? Kdyby ceny nemovitosti bylo jistý, že jenom donekonečna porostou, proč by ty hloupý banky na to za 2 % půjčovaly, když do toho můžou napřímo zainvestovat a mít 10 % ročně z růstu a dalších 5 % ročně z pronájmu?
              SajzeKatze
              •  
                08.04.2021 21:06

                samozřejmě helicopter money budou používat v případě, kdy nebude poptávka a hrozil by pokles cen....peníze se musí točit, až tu budeme mít jednou pouze digitální peníze, tak pro CB bude velmi jednoduché ty peníze na účtu dát do oběhu, dají záporné úrokové sazby a radši to utratíš....z tohoto principu nemohou ceny nemovitostí klesat ani jiných aktiv.....
                abc1
  • možná
    08.04.2021 14:59

    kdyby lidem došlo, že neřízený tisk vede jen k větší a větší chudobě tak se situace vylepší, je fakt, že 90% těch kdo mají peníz i v menším městě si řekne, stát ničí peníže tak "musím" koupit byt, dům, parcelu no a podle toho to vypadá a přitom by odhaduji stačilo 2,5-3% běžný urok a tak 30% poptávky by zmizelo, no ale co duchodci si také myslí, že když dostanou navíc 500 tak se mají jak nikdy i když zaplatí u všeho +10-15p%, tak si tu žijeme v ekonom.nevědomosti :o)
    Mike -Green D. is killing Europe
    • Re: možná
      08.04.2021 19:24

      presně tak, stačilo by kdyby úroky v bance pokryli inflaci.....ale to těm kašparům z ČNB nedojde a ještě budou vyhrožovat zápornými sazbami a podobnými nesmysli....
      abc1
      •  
        08.04.2021 19:26

        Nevím, jestli někdo z běžných lidí 5 let zpátky řešil inflaci 1-2 % jako akutní problém pro svoje peníze na spořicím účtu. Ale ten, kdo investoval do bytu, ten vydělal alespoň 10x víc, než byla inflace.
        SajzeKatze
        •  
          08.04.2021 20:02

          když úroky z hypotéky jsou nižší než inflace, úroky v bance nepokryjí inflaci, CB straší deflací....politici populisti....tak spoří pouze blb.....tak se radši zadluží a politici případně dlužníky zachrání.....prostě je člověku z této doby nablití....
          abc1
          •  
            08.04.2021 20:34

            A odkdy politici zachraňovali lidi, co neměli na splátky hypoték? K tomu myslím nikdy v minulosti nedocházelo, ani u nás, ani v USA, kde kvůli tomu vypukla vlastně celá krize v roce 2008, čemuž předcházela krize hypoték 2005/06. Prostě nemáš, jdeš na chodník. Když máš inflaci 2 % a úrok na spořáku 1,50 %, tak to lidi zase tolik nebojí. On každý neuvažuje jako lidi tady na fóru, ber, že to myšlení lidí, jako jsou tady, je v populaci spíše výjimka, než pravidlo. "CB straší deflací, tak spoří pouze blb" ... Tak zrovna za takový situace to spoření nemusí být zase uplně tak špatná volba, ne? Problémy deflace jsou v jiných věcech, že většinou trvá jenom krátkou dobu a nese v sobě věci jako rychlé propouštění atd, takže ta situace (i krátké deflace) pak páchá hodně nepořádku do budoucna.
            SajzeKatze
            •  
              08.04.2021 20:57

              nedávno byl na sezanmu článek s bankéřem z ČNB a zmiňoval Irsko, kde vláda zachraňovala hypotekáře.....Ano, pokud by byl problém u 5 %, že nebudou mít na splátky, tak se nechají vykoupat....ale umíš si představit, že by 50% mělo problém splácet a ty byty by šly na trh....to by byl nepředstaviitelný pokles cen a to by ČNB nedovolila, zakročila by....pokud by nazakročila, banky by se zhroutily....prostě nemůže dojít k výraznému poklesu cen nemovitostí pokud by to mělo ohrozit finanční stabilitu bank
              abc1
              •  
                08.04.2021 21:07

                ČNB právě naopak meziřečí říkala, že jí jsou ceny nemovitostí úplně ukradený, že to je pro ně až druhotný problém. A opakovaně ve svých zprávách uváděla, že jim ceny přijdou nadhodnocený nejdřív o 15 % a poté i o 25 %. Takže ČNB si myslí, že ty ceny nemovitostí v ČR jsou vysoký. Další věcí je, že úkolem centrální banky by mělo být držet jakousi cenovou stabilitu, což pokud se jim vymklo z rukou, postupem času se určitě dá spíše očekávat nějaká intervence proti tomu rostoucímu trendu cen z jejich strany. Vždyť se podívej, co se stalo v Irsku nebo Španělsku. Tam ceny prostě spadly -40 % až -50 % a na Islandu možná ještě víc a co to znamená? Došlo k bankrotu těch států? Kromě toho maličkýho Islandu, pokud vím, nakonec nedošlo. Na Mallorce si ještě teď koupíš apartmán nominálně za 40 % hodnoty (tj. -60 % levněji), než v roce 2007 a to nepočítáš ještě ani s inflací měny a pro tebe jako čecha to bude ještě levnější, protože CZK proti EUR posílila. Vyjde tě to jako čecha třeba na pětinu. V čem vidíš problém, kdyby 50 % lidí nemohlo splácet a ty byty šly na trh? Ano, došlo by k brutálnímu poklesu cen, ale to by někomu vadilo? Vždyť centrální banka i těm komerčním bankám dávala určitý stopky, dělala tytyty, za takových podmínek se prostě nepůjčuje atd a ty banky se toho kolikrát nedržely. To by byl pak jejich problém. Kdyby průměrná hypotéka byla z půlky splacená, tak by podle mě ani ten propad cen nemovitostí na půlku nemusel hypoteticky znamenat konec bank. Ale tak velký propad nepředpokládám ani v tom nejčernějším scénáří.
                SajzeKatze
              • Jako
                08.04.2021 21:00

                proč?? Nevím, jak si přišel na 50 procent, ale přesně o tom bylo nemovitostní krize 2008. Žádný strom neroste do nebe.
                Velkamedvědice
                • Re: Jako
                  08.04.2021 21:12

                  samozřejmě jsem plácl číslo 50% ....na konci píši, pokud by to mělo ohrozit finanční stabilitu bank....pamatuješ co to udělalo v roce 2008 pád Lehman Brothers? myslíš, že by to nechali nyní dojít do takové situace?
                  abc1
                  •  
                    08.04.2021 21:19

                    Myslím, že nějaká labuť se objeví.
                    Velkamedvědice
  •  
    08.04.2021 12:08

    nedávno tu psali, že 8 z 10 prodaných bytů jsou byty investiční.....obecně, lidi nevěří v Kč, není bezpečnější alternativa vůči znehodnocení úspor než koupě nemovitosti....i kdyby se stavělo více, vše se prodá.....politika ČNB a politika Babiše je cestou do pekel....a nyní má již pravomoc ČNB kupovat státní dluhopisy....takže monetarizace dluhu může začít, pouze hlupák má hotovost a peníze na spořícím účtu
    abc1
Aktuální komentáře
27.04.2024
8:31Víkendář: Podle Morgan Stanley je ekonomika stále v pozdní fázi cyklu s odpovídajícími důsledky pro akciový trh
26.04.2024
22:02Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem  
17:29Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
16:51UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu
16:45UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu
16:34Výsledky zajistily zelený závěr týdne  
15:39Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
14:34Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání  
13:58Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce  
12:34Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023
12:15Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
11:01Trhy: Techy zabraly, BoJ je opatrná a výnosy před inflačními čísly klesají  
10:41Jakub Blaha:Výsledky těžaře zlata Newmont a update k našemu investičnímu tipu  
10:32TOMA, a.s.: Konsolidovaná výroční finanční zpráva TOMA za rok 2023
10:09Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
10:01Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Zveřejnění regulatorní informace Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.
9:07Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
8:56Vřele přijatá čísla tech gigantů pomáhají Evropě do zeleného, Moneta poprvé bez nároku na dividendu  
8:30Microsoft zvýšil čtvrtletní zisk o pětinu, tržby překonaly očekávání
8:28Majitel Googlu výrazně zvýšil čtvrtletní zisk, poprvé vyplatí dividendu

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data