Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

RAIFFEISENBANK NABÍZÍ NOVOU MOŽNOST INVESTOVÁNÍ - ČESKÝ DLUHOPISOVÝ FOND

18.03.2003 10:06
Autor: 

Od 10. března 2003 nabízí Raiffeisenbank a.s. (RBCZ) svým klientům nový otevřený dluhopisový fond – Raiffeisen - Český dluhopisový fond. Tento fond investuje převážně do státních dluhopisů České republiky. Fond je denominován v české koruně. Správa fondu je zajišťována investiční společností Raiffeisen Kapitalanlage – Gesellschaft m.b. H., která je jedničkou na rakouském trhu, a která patří (stejně jako RBCZ) do mezinárodní finanční skupiny Raiffeisen.

RBCZ nabízí svým klientům další možnost bezpečného a snadného investování do podílových fondů. Na rozdíl od investování do jednotlivých cenných papírů má klient u otevřených podílových fondů Raiffeisen více jistoty, protože investovaný kapitál bude rozložen do více emisí cenných papírů. Další výhodou je, že výnosy z fondu jsou vyšší než u termínovaných vkladů nebo spořících účtů. Výši investice lze kdykoli změnit nebo účast v podílovém fondu ukončit pomocí zpětného odkupu. Stát se vlastníkem podílových listů je velmi snadné. Stačí podepsat smlouvu o investování, na základě které bude otevřen majetkový účet. Poté buď přímo na pobočce nebo pomocí jednorázového či trvalého příkazu klient převede peníze na účet určený pro investování do fondů. O realizaci investice bude klient informován výpisem z majetkového účtu. V případě podání žádosti o odkup převede RBCZ peníze na účet klienta do tří dnů.

Je možné si vybrat jak z čistě akciových nebo dluhopisových fondů, tak i ze smíšených fondů. Jedná se přitom o způsob investování finančních prostředků, který přináší reálné zhodnocení volných zdrojů při přijatelné míře rizika. „Rok 2002 byl rokem dluhopisových trhů, kterým se dobře dařilo. Důvodem bylo zpomalování růstu globální ekonomiky, které se částečně přelévalo i do ČR. Česká národní banka, podle našich odhadů, sníží letos úroky ještě jednou. Ceny dluhopisů by měly zůstat vysoké.“ zhodnotil současnou situaci Pavel Mertlík, hlavní ekonom Raiffeisenbank.

Otevřené podílové fondy shromažďují finanční prostředky a prostřednictvím zkušených odborníků investují do cenných papírů. Výhodou pro klienta je to, že fondy Raiffeisen veškeré své zisky reinvestují a ty poté nepodléhají dani z příjmu. V případě, že si klient ponechá své podílové listy alespoň po dobu šesti měsíců, tak při jejich odprodeji nebude muset platit žádné daně z dosažených výnosů.

Podrobné informace o nabídce fondů Raiffeisen lze získat na bezplatné lince telefonního centra RBCZ na čísle 800 900 900, na internetové adrese www.rb.cz a rovněž na všech obchodních místech RBCZ v ČR.

Čestmír Ondrůšek
Raiffeisenbank a.s.

-----------------------------------------------------------------------

1993-2003
10 let banky v České republice

Raiffeisenbank a.s. poskytuje v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i podnikové klientele. Kromě vlastních bankovních aktivit je součástí finanční skupiny, která nabízí svoje produkty a služby rovněž v oblasti stavebního spoření (Raiffeisen stavební spořitelna), pojištění (UNIQA pojišťovna a.s.) a leasingu (Raiffeisen-Leasing). Jako jeden z devíti finančních ústavů v ČR poskytuje hypoteční úvěry, k nimž sjednává rovněž státní finanční podporu. Na začátku ledna 2003 pracovalo v RBCZ 1032 zaměstnanců. V současnosti má RBCZ 41 obchodních míst rozmístěných rovnoměrně po celém území ČR.

Majoritním akcionářem RBCZ je rakouská finanční skupina RZB Group, vedoucí uskupení na poli komerčního a investičního bankovnictví v celé střední a východní Evropě. RZB Group je členem rakouské bankovní skupiny Raiffeisen, která se v oblasti poskytování finančních služeb pohybuje již více než 100 let. RZB Group působí se svými dceřinými bankovními ústavy ve 12 zemích regionu střední a východní Evropy (Maďarsko, Polsko, Slovensko, Česká republika, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Rumunsko, Rusko, Ukrajina, Jugoslávie a Slovinsko), které disponují širokou sítí zhruba 500 poboček a více než 300 dalších obchodních míst v jejich specializovaných dceřiných společnostech. Celková bilanční suma bankovní skupiny Raiffeisen dosáhla ke konci roku 2001 více než 44 miliard EUR.

Raiffeisenbank a.s. získala v roce 2002 prestižní ocenění „Rhodos 2002“ za nejpůsobivější image mezi českými bankami. Vyhlašovatelé této soutěže, k nimž patří například vydavatelství Economia či nezávislý institut pro výzkum trhu GfK, se prostřednictvím výzkumu obrátili na reprezentativní skupinu 500 českých top manažerů. Podle jejich názoru právě Raiffeisenbank a.s. nejlépe odpovídá pěti nejdůležitějším kritériím bankovní image (jsou jimi spolehlivost, důvěryhodnost, solventnost, serióznost a přístup ke klientům). V listopadu 2002 získala Raiffeisenbank další ocenění jako druhá nejdynamičtější banka roku 2002. Tato cena byla vyhlašována v rámci soutěže „Banka roku 2002“, jejímž pořadatelem byl internetový časopis Fincentrum. Jednotlivé bankovní domy a finanční instituce na českém trhu hodnotila odborná porota složená z více než 300 odborníků, mezi nimiž byli manažeři, zástupci médií, akademické sféry a státní správy. Díky své aktivní obchodní strategii v oblasti střední a východní Evropy byla v roce 2001 skupina Raiffeisen vyhlášena americkým časopisem Global Finance nejlepší bankou ve střední a východní Evropě. The Banker, renomovaný časopis náležející do mezinárodní vydavatelské skupiny Financial Times, ji v roce 2001 vyhlásil bankou roku 2001 ve střední a východní Evropě.

(komerční prezentace)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
28.03.2024
9:31Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky
15:43BlackRock: Dlouhodobě nebude pokračovat scénář vyšší inflace a sazeb. Postará se o to umělá inteligence a další technologie
15:00ČEZ, a.s.: Zvolen nový místopředseda dozorčí rady ČEZ
13:01FX Výhled: Dolar se připravuje na návrat vyšších sazeb po delší dobu  
11:21Evropa drží pozice po překvapivém americkém poklesu. Spekulace o intervenci na jenu sílí  
11:15BlackRock: Švýcarský monetární signál a další vývoj inflace
10:44Německé hospodářství churaví, shoduje se pět předních ekonomických institutů
9:55Allwyn Financing Czech Republic 2 a.s.: Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2023
9:49Výsledky H&M za první kvartál překonávají odhady. Akcie přidávají 13 pct
9:23Rozbřesk: Březnová inflace v eurozóně ECB nerozhodí
9:07Komerční banka, a.s.: Oznámení o zahájení exkluzivního vyjednávání o prodeji dceřiné společnosti
8:59EP Infrastructure, a.s.: Výsledky skupiny EP Infrastructure za rok 2023
8:54Tabák oznámil výsledky za loňský rok, ČEZ dostal horší rating od Moody's a futures jsou dnes červené  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Varta AG (12/23 Q4, Bef-mkt)
9:00CZ - HDP, q/q
12:00Walgreens Boots Alliance Inc (02/24 Q2)
13:30USA - HDP, q/q a
13:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
14:45USA - Index aktivity ISM Chicago
15:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university