Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Ekonomické zprávy
El-Erian: Fed je traumatizovaný z předchozí chyby, sazby by měl letos snížit třikrát
11.06.2024 6:12
Bývalý šéf investiční společnosti PIMCO Mohamed El-Erian hovořil na Fox Business o tom, že americká centrální banka by podle něj měla v červenci snížit sazby.
Nejdelší inverze výnosové křivky v historii…
10.06.2024 17:15
Bank of America poukazuje na to, že současná inverze výnosové křivky je nejdelší v historii. Jinak řečeno, v minulosti se výnosy desetiletých vládních dluhopisů nikdy nenacházely pod výnosy dluhopisů dvouletých tak dlouho, jako nyní.
Evropská komise asi tento týden oznámí zvýšení cel na dovoz elektromobilů z Číny
10.06.2024 15:58
Evropská komise (EK) zřejmě tento týdne oznámí zvýšení cel na dovoz čínských elektromobilů. Dosavadní poplatek by se tak mohl zvýšit z deseti procent na 20 až 35 procent, uvedla dnes agentura APA.
Siegel: Druhá polovina roku by měla přinést další pokles inflace, nové technologie mají svůj potenciál
10.06.2024 14:38
Poslední čísla z amerického trhu práce ukazují na silnou tvorbu pracovních míst, nezaměstnanost ale i tak vzrostla. Jeremy Siegel z Whartonu k tomu řekl, že akciový trh si po zveřejnění dat vedl dobře i přesto, že výnosy dlouhodobějších obligací šly nahoru.
Nezaměstnanost v ČR v květnu klesla na 3,6 procenta, volných míst ubylo
10.06.2024 9:26
Nezaměstnanost v Česku v květnu klesla na 3,6 procenta, v dubnu byla o 0,1 procentního bodu vyšší. Pokles způsobil hlavně rozjezd dalších sezonních prací a nástup turistické sezony.
Rozbřesk: Volby do Evropského parlamentu přinesly posílení antisystémových stran
10.06.2024 9:05
Víkendové volby do Evropského parlamentu přinesly vzestup antisystémových stran – ať již jde o zisky AfD v Německu nebo Národního sdružení Marine Le Penové ve Francii, na které prezident Macron zareagoval rozpuštěním parlamentu a vyhlášením předčasných voleb.