Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Detail - rozhovor
Online rozhovor s Jakubem Hamplem z O2 CR - od 11:00 live

Online rozhovor s Jakubem Hamplem z O2 CR - od 11:00 live

22.04.2015 8:00
Autor: Redakce

Valná hromada naplánovaná na 28. dubna rozhodne o výplatě a výši dividendy. Představenstvo letos navrhuje vyplatit akcionářům 13 korun před zdaněním na každou akcii. Dalším z důležitých bodů valné hromady je rozdělení společnosti. Odštěpením vznikne nová společnost Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN), kterou povede odlišný management, bude na O2 zcela nezávislá a její hlavní podnikatelskou činností bude poskytování velkoobchodních telekomunikačních a datových služeb. Za tímto účelem na ni přejde majetek související s telekomunikační infrastrukturou, včetně datových center.


V online rozhovoru s Jakubem Hamplem s manažerem O2 CR pro vztahy s investory si můžete všechny otázky vyjasnit ještě před valnou hromadou – již od 11:00 níže pod tímto článkem.

Akcionáři společnosti O2 CR si v posledních letech prošli hned několika velkými událostmi. Nejprve španělská Telefónica prodala svůj více jak 65 % podíl ve své české divizi investiční skupině PPF, která tak získala majoritu v největším operátorovi v zemi. Následně dostali minoritní akcionáři dvojici nabídek na odkup jejich akcií ze strany PPF, ve kterých většinový vlastník získal 7,15 % dalšího podílu ve firmě. PPF dále nakupovala akcie na trhu, až se zdálo, že bude mít sílu (rozuměj 90 % akcií v držbě) na tzv. vytěsnění minoritních akcionářů. To se ovšem nestalo. Jsme ovšem svědkem jiných událostí, které mohou upoutat pozornost investorů.

 

Hlavním a nosným tématem celé diskuze tentokrát ovšem bude poměrně sledovaná korporátní událost, kdy se společnost O2 CR bude dělit. Do nově vzniklé entity Česká telekomunikační infrastruktura a.s. (dále jen Cetin) bude vyčleněna infrastruktura pro provozování mobilních sítí. Akcie nově vzniklé společnosti nebudou veřejně obchodovatelné na regulovaných trzích. Investoři jsou tak postaveni před těžkou volbu.

Nejen to bude tématem online rozhovoru na Patria.cz, společnost O2 CR minulý týden oznámila, že očekává výsledky za 1Q15 nad úrovní očekávání analytických týmů napříč trhem. Na vše, co akcionáře před valnou hromadou zajímá, bude odpovídat Jakub Hampl, manažer O2 pro vztahy s investory. Jaký smysl má vůbec štěpení společnosti pro akcionáře? Jak vidí dividendu do dalších let? Zajímá vás něco z výsledků za minulý rok? Nebo vás obecně zajímá budoucnost mobilních operátorů v rychle se měnícím světě, kde začínají být ohrožování technologickými firmami?

Jakub Hampl je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. Svoji kariéru začal v poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers v oddělení Transakční služby. Ve společnosti O2 Czech Republic (dříve ČESKÝ TELECOM) vede oddělení Vztahy k investorům, do kterého nastoupil v roce 2003.

Jak vložit otázku ?

Otázky můžete přidávat již teď a to do diskuze pod článkem, následně budou všechny vaše otázky zodpovězeny během samotného online rozhovoru, který začne v 11:00.




Rozhovor je uzavřený

Upozornění:
* Redakce Patria.cz si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Host bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria.cz si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek a cenzuru. Děkujeme za pochopení. 

Aktualizace rozhovoru
  • Otázka (plná moc, 12:09) -
    Vážený pane Hample, prosím o radu se správným vyplněním plné moci. V CDCP mám uvedeno ještě původní trvalé bydliště, které budete mít zřejmě v podkladech na VH. Já na plnou moc ale uvedu aktuální trv. bydliště. Na plné moci se uvádí rovněž RČ a datum narození. Předpokládám, že jejich uvedním je vše vyřešeno a nenastane žádná komplikace. Prosím ujistěte mě, že takto to bude v pořádku. Díky.
  • Odpověď (Jakub Hampl, 12:28) -
    Dobrý den, ano rozhodující je správné uvedení rodného čísla, respektive data narození. Tím Vás identifikujeme jako akcionáře podle seznamu z CDCP.
  • ---
  • Otázka (M, 11:55) -
    Dobrý den, pane Hample, rád bych se zeptal na odkup akcií CETIN. Vznik nároku na odkup hlasováním akcionáře na VH proti návrhu je jasný. V červnu pak má být rozdělení zapsáno do obchodního rejstříku a také má být učiněna nabídka odkupu akcií CETIN. Jaké datum bude rozhodným dnem odkupu (tím pádem určujícím i pro jaký počet původních akcií nabídka odkupu platí)? Je to den zápisu rozdělení do obch. rejstříku? Nebo jiné datum? Nebo bude rozhodující stav při nadcházející VH? Od VH do zápisu rozdělení a nabídky odkupu se bude počet držených akcií konkrétními akcionáři samozřejmě měnit. Díky za odpověď.
  • Odpověď (Jakub Hampl, 12:07) -
    Společnost CETIN bude povinna učinit nabídku na odkup svých akcií oprávněným akcionářům, tedy těm, kteří na valné hromadě budou hlasovat proti rozdělení, buď korespondenčně nebo osobně. Seznam těchto oprávněných akcionářů bude součástí notářského zápisu z valné hromady. Tito akcionáři budou muset být zároveň akcionáři společnosti O2 v den zápisu společnosti CETIN do obchodního rejstříku. Nabídka na odkup akcií CETIN se bude vztahovat k takovému počtu akcií, s jakým hlasoval proti rozdělení.
  • ---
  • Otázka ((nezadáno), 11:36) -
    Dobrý den, ráda bych se zeptala, proč jste umožnili korespondenční hlasování na chystané valné hromadě? Souvisí s tím hlasování o rozdělení firmy? Děkuji za odpověď.
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:56) -
    Změna stanov společnosti, která umožňuje korespondenční hlasování, byla schválena akcionáři již na valné hromadě v loňském roce. S rozdělením to nesouvisí. Korespondenční hlasování dle našeho názoru rozšiřuje možné způsoby hlasování a umožňuje akcionářům hlasovat zasláním vyplněného korespondenčního hlasovacího lístku bez nutnosti osobní přítomnosti na valné hromadě. Ze statistiky, kterou máme k dispozici ke včerejšímu dni, víme, že tuto novou možnost hlasování využilo již více než 3,5 tisíce našich akcionářů, tedy téměř 10 %.
  • ---
  • Otázka (bublicek, 11:25) -
    Zdravim, rad bych se zeptal na tu diskutovanou pujcku pro PPF. Nepripada Vam to nefer, ja jsem take vlozil do O2 penize a asi je nedostanu zpet formou pujcky, ktera puvodne mela byt dokonce bezurocna. Anebo plati rovny pristup k akcionarum a O2 pujci za stejnych podminek i nam??
  • Odpověď (Jakub Hampl, 12:03) -
    Dobrý den, finanční asistence představuje zákonem dovolený a přísně regulovaný proces a může o ni požádat každý akcionář. Úkolem představenstva společnosti je vyhodnotit každou takovou žádost s péčí řádného hospodáře. Dalšími kroky, které určuje zákon, je vyhotovení zprávy představenstva k žádosti a schválení valnou hromadou.
  • ---
  • Otázka (toto, 11:06) -
    Dobrý den, pane Hample, jak vnímáte sdílení sítí s T-Mobile, jaký tam vidíte potenciál?V Evropě se mluvi o konsolidaci sektoru, v ČR nakonec zůstaly 3 operátory. Jak to vidíte s případnou konsolidaci na domácím trhu (mobilní, fixní)? Děkuji za odpověď.
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:52) -
    Více než dva roky sdílíme naší mobilní síť třetí generace s T-Mobilem, v loňském roce jsme podepsali také dohodu o sdílení sítí čtvrté generace. Díky této spolupráci nabízíme lepší pokrytí a kvalitu sítě našim zákazníkům s úsporou nákladů. Na základě této zkušenosti a také toho, co vidíme v jiných zemích, věříme, že sdílení je klíčové pro budování sítí té nejvyšší kvality. Průběžně proto zkoumáme možnosti, jak ve sdílení nákladů pokračovat.
  • ---
  • Otázka (Maxipes Fík, 10:46) -
    Vážený pane Hample, Myslíte si prosím, že Vaše (O2) vztahy s malymi investory (do 150 000 ks akcií) nejsou dobré a trpí nedostatkem informací? Vlastnil jsem akcie již za rozkopávače dveří pana Berdára a držel je do nedávna. Platil jsem za telekomunikační služby cca 250 000 Kč/rok a neprodal jsem PPF při jejich první nabídce (moje hloupost). Cenu služeb jsem neřešil, protože jsem měl dividendu a byl spokojený akcionář. Nyní jsem prodal a od první nabídky na odkup jsem snížil ceny telekomunikačních služeb na 68 000 za rok. Nejsou vlastně spokojení akcionáři nejlepší prodejci Vašich služeb? Na svém Linkedin profilu uvádíte, že jste z O2 odešel a pak se vrátil - píšete také, že spravujete "blue chip" akcie. Nechtěl byste to prosím komentovat? Děkuji za odpovědi a přeji hezký den a slušné otázky! MF
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:44) -
    Dobrý den, naše společnost zveřejňuje všechny relevantní informace v souladu se zákonnými požadavky. Ty jsou k dispozici na našich internetových stránkách http://www.o2.cz/spolecnost/vztahy-s-investory/. Všichni akcionáři bez ohledu na počet akcií mohou kontaktovat naše oddělení kdykoliv emailem nebo telefonicky. Za chod tohoto oddělení jsem zodpovědný já a můžete mě kdykoliv kontaktovat některým z výše uvedených způsobů.
  • ---
  • Otázka ((nezadáno), 10:39) -
    Dobrý den, vyplacení dividendy bylo překvapivé, proč jste se tak rozhodli? Děkuji za odpověď
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:42) -
    My jsme nikdy nedeklarovali, že bychom dividendu za rok 2014 nevyplatili. Podobně jako v minulých letech provedlo představenstvo na začátku roku 2015 důkladnou analýzu výsledků společnosti v minulém období, současného stavu rozvahy včetně disponibilních zdrojů a očekávaných budoucích výsledků společnosti včetně investiční plánů a odhadu tvorby hotovostních toků. Na základě této analýzy představenstvo dospělo k závěru, rozdělení celého zisku za rok 2014 a části nerozdělených zisků minulých let představuje adekvátní návratnost pro akcionáře. Vedení společnosti je přesvědčeno, že přijetí tohoto rozhodnutí nebude mít negativní vliv na budoucí hospodaření společnosti.
  • ---
  • Otázka (Johny, 10:35) -
    Dobrý den, v nedávném znaleckém posudku byla cena společnosti Cetin odhadnuta na 150 Kč. Existuje možnost, že by cena byla nižší?
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:37) -
    Dobrý den, rád bych připomenul, že posudek odštěpované části jmění, který přejde do společnosti CETIN, byl zpracován pro účely projektu rozdělení k 31.12.2014. V případě, že valná hromada rozdělní společnosti schválí, bude cena, za kterou bude učiněna nabídka na odkup akcií CETIN, stanovena novým znaleckým posudkem, který bude vypracován v době samotné nabídky, tedy zhruba v polovině června. Nabídnutá cena se může od původního posudku lišit a bude reflektovat zisk a vytvořenou hotovost v období mezi oběma posudky.
  • ---
  • Otázka (bob, 10:32) -
    Dobrý den, jaká bude, podle Vás, cena rozdělené O2 na pražské burze?
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:33) -
    Na tuto otázku nejsem schopen kvalifikovaně odpovědět. Cena akcií na burze je dána nabídkou a poptávkou a ne všechny faktory ceny je schopná naše společnost ovlivnit. Nicméně, dovolte mi připomenout, co je již veřejně známo. Odštěpovaná část jmění, která přejde do společnosti CETIN, byla oceněna nezávislým znalcem k 31.12.2014 na 46,9 mld. Kč, což je zhruba 150 Kč na akcii. Zároveň rozdělení provozního zisku EBITDA i provozního cash flow mezi O2 po rozdělení a CETIN je zhruba 50 na 50 %.
  • ---
  • Otázka (LFrog, 10:20) -
    Minulý týden jste zveřejnili tiskovou zprávu, v níž jste konstatovali, že po prostudování odhadů analytiků je možno prohlásit, že výsledky za Q1/2015 tyto odhady přesáhnou. Nelze tuto informaci - navíc zveřejněnou v exponované době ve vztahu ke klíčovému hlasování na VH - brát za manipulaci trhem? Děkuji.
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:29) -
    Dobrý den, rozhodně ne. Je běžnou praxí, že některé společnosti vydávají tzv. profit warning v případě, kdy očekávají, že jejich výsledky budou horší než odhady analytiků a investorů. Naším oznámením z minulého týdne jsme chtěli indikovat, že naše výsledky za 1. čtvrtletí budou naopak lepší, než trh očekává. Zatímco v minulých čtvrtletích se skutečné výsledky od odhadů analytiků zásadně nelišily, tentokrát je odchylka na úrovni provozního zisku EBITDA výrazně vyšší a na úrovni čistého zisku očekáváme, že současný konsensus překonáme podstatným způsobem. Navíc jsme tuto informaci zveřejnili před otevřením trhu tak, aby si ji všichni investoři mohli vyhodnotit před začátkem obchodování.
  • ---
  • Otázka (yanca, 9:48) -
    Co vás přimělo k rozdělení? V zahraničí se podobných případů mnoho nenajde. Nebojíte se, že rozdělením pomůžete konkurenci?
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:24) -

    Návrh na rozdělení společnosti vychází z důkladné analýzy, kterou jsme zahájili v srpnu loňského roku. Z ní vyplynulo několik výhod, které jsme identifikovali a které dle našeho názoru převáží rizika a náklady spojené s rozdělením. Ty hlavní výhody jsou tři. V současné době v sobě O2 zahrnuje 2 jednotky, infrastrukturální a obchodní, které se liší svým zaměřením, obchodní strategií, investiční návratností a investičním horizontem. Každá z nich vyžaduje jiný způsob řízení a má rozdílné cíle. Věříme, že rozdělení umožní oběma budoucím subjektům zaměřit své úsilí výlučně a ještě efektivnějším způsobem na danou oblast. Druhou výhodou je zmírnění omezení vyplývajících pro činnost O2 po rozdělení z regulace. Vzhledem k tomu, že CETIN nebude vytvářet nabídky pro maloobchodní segment, nebude ji plnění regulačních povinností souvisejících s její činností natolik zatěžovat. Třetí výhodou je skutečnost, že rozdělení společnosti na dva subjekty může zajistit vyšší hodnotu pro akcionáře jednak zvýšením ziskovosti u obou subjektů, jednak zajištěním větší flexibility pro obě společnosti a poskytnutím většího prostoru pro orientaci na klíčové investice v různých časových horizontech, kdy v případě O2 bude investiční horizont kratší a v případě CETIN delší. Ten je dán delším životním cyklem technologických celků telekomunikační infrastruktury.

    Na Vaši otázku, jestli rozdělením pomůžeme konkurenci, odpovídám, že nikoliv. Věříme naopak, že obě společnosti po rozdělení budou schopny udržet nebo posílit svoji pozici na českém telekomunikačním trhu. Společnost O2 bude díky uvolnění od četných negativních dopadů současného regulatorního prostředí schopna flexibilně reagovat na potřeby svých zákazníků a nabídnout atraktivní balíčky služeb, které doteď nemohla. Společnost CETIN bude díky své unikátní fixní a mobilní infrastruktuře nejvýznamnějším poskytovatelem velkoobchodních telekomunikačních služeb v České republice a bude partnerem nikoliv jen pro O2, ale i další operátory.

  • ---
  • Otázka (yanca, 9:47) -
    Jste v kontaktu ČTÚ ohledně dopadu rozdělení na regulaci telekomunikačních služeb?
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:22) -
    ČTÚ o přípravě rozdělení v intencích zákona o elektronických komunikacích průběžně informujeme, a to jak po procedurální, tak i po věcné stránce. Posouzení dopadu na regulaci je v kompetenci ČTÚ.
  • ---
  • Otázka (Daniela, 9:37) -
    Dobry den pane Hample, jsem "dividendovy" akcionar, akcie O2 jsem kupovala před rokem s umyslem nechat si je dlouhodobe, tj min 10 let. Rada bych se zeptala na Vas názor... mam se stale drzet původního zameru a nebo je cas je radeji prodat ? Dekuj i předem za odpoved
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:18) -
    Dobrý den, bohužel Vám nemohu poradit, jestli si akcie máte ponechat, nebo je prodat. Nemohu Vám ani slíbit, že v budoucnu budeme dividendu vyplácet. Rozhodnutí o výplatě dividendy je vždy v rukou akcionářů, kteří o ní hlasují na valné hromadě. Nicméně, jednou z výhod, kterou jsme v rámci analýzy identifikovali, je zvýšení ziskovosti obou společností po rozdělení. Věříme tedy, že O2 i po rozdělení bude generovat zisk, který bude možné rozdělit prostřednictvím dividend. Představenstvo společnosti každý rok vyhodnotí disponibilní zdroje pro výplatu dividend a očekávané budoucí výsledky společnosti včetně investiční plánů a odhadu tvorby hotovostních toků. Na základě toho pak navrhne dividendu akcionářům na valnou hromadu.
  • ---
  • Otázka (David, 9:30) -
    Dobrý den pane Hample, bude O2 CR vyplácet dividendy i po rozdělení společnosti? Děkuji.
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:13) -
    Dobrý den. Rád bych nejprve připomenul, že naše společnost nemá oficiální dividendovou politiku. Tak jako v minulosti bude představenstvo po skončení účetního roku provádět analýzu výsledků za uplynulý rok, stavu rozvahy včetně disponibilních zdrojů a očekávaných budoucích výsledků společnosti včetně investiční plánů a odhadu tvorby hotovostních toků. Na základě této analýzy pak představenstvo navrhne dividendu akcionářům, kteří o ní budou rozhodovat na valné hromadě. Takže výplata dividendy v budoucnosti bude záležet na výši disponibilních zdrojů (zisk plus další disponibilní zdroje) a očekávaných výsledků v budoucnosti.
  • ---
  • Otázka (David, 9:30) -
    Jak zpětně hodnotíte výsledky O2 za loňský rok? Lze je v něčem považovat za zlomové, nebo jde spíše o pokračování trendů z minulých let?
  • Odpověď (Jakub Hampl, 11:14) -
    Pokud se ohlédnu zpět do roku 2014, s výsledky jsme byli spokojeni. Splnili jsme cíle, ke kterým jsme zavázali vůči investorům, i naše interní cíle. Po příchodu nového majoritního akcionáře jsme změnili firemní hodnoty, nastavili nové priority a zjednodušili a zefektivnili fungování celé společnost. Provedené změny se již projevily na konkrétních číslech a zlepšujících se trendech ve všech hlavních segmentech našeho podnikání. Na vysoce konkurenčním trhu se nám podařilo nejen získávat nové zákazníky, ale dosáhli jsme i historicky nejvyšší úrovně loajality stávajících zákazníků, jak u mobilních, tak i u fixních služeb. Přes náročné konkurenční prostředí, které mělo vliv na další pokles cen, se nám podařilo v každém čtvrtletí i za celý loňský rok zpomalit meziroční pokles výnosů. Mezi hlavními prioritami zůstaly investice do nových technologií a růstových oblastí, a pokračující snižování nákladů. Celkově se nám v roce 2014 podařilo snížit naše provozní náklady o 10% a v transformaci společnosti budeme pokračovat i v roce 2015. Za nákup spektra potřebného pro zavedení nejnovější technologie LTE jsme v České republice a na Slovensku zaplatili dohromady 3,9 mld. Kč. Kromě toho jsme investovali do výstavby nejrychlejší 4G mobilní sítě a do zvýšení kapacity naší fixní sítě vysokorychlostního internetu rozšířením pokrytí technologií VDSL.
Aktualizace rozhovoru
Offline rozhovory
Nyní je ideální doba k investování do ESG, domnívá se portfolio manažer klimatického fondu Craig Cameron
19.02.2024 7:01
V našem sektoru jsme ESG faktory hodili do jednoho košíku a předstírám...
Richard Podpiera: Porážet inflaci bez akcií je prakticky nemožné. DIP nabídneme mezi prvními a v plné šíři, kterou zákon umožní
15.12.2023 6:01
Čerstvě prodiskutován Senátem po listopadovém schválení Sněmovnou je n...
Martin Novák pro Patria.cz: Posun celoročního výhledu ČEZ nám přijde zásadní
09.11.2023 18:50
Zlepšení výhledu ČEZ pro hospodaření za celý rok 2023 je z našeho pohl...

Online rozhovory

Váš názor
  • Plná moc pro VH
    22.04.2015 12:09

    Vážený pane Hample, prosím o radu se správným vyplněním plné moci. V CDCP mám uvedeno ještě původní trvalé bydliště, které budete mít zřejmě v podkladech na VH. Já na plnou moc ale uvedu aktuální trv. bydliště. Na plné moci se uvádí rovněž RČ a datum narození. Předpokládám, že jejich uvedním je vše vyřešeno a nenastane žádná komplikace. Prosím ujistěte mě, že takto to bude v pořádku. Díky.
    plná moc
  • Odkup akcií CETIN
    22.04.2015 11:55

    Dobrý den, pane Hample, rád bych se zeptal na odkup akcií CETIN. Vznik nároku na odkup hlasováním akcionáře na VH proti návrhu je jasný. V červnu pak má být rozdělení zapsáno do obchodního rejstříku a také má být učiněna nabídka odkupu akcií CETIN. Jaké datum bude rozhodným dnem odkupu (tím pádem určujícím i pro jaký počet původních akcií nabídka odkupu platí)? Je to den zápisu rozdělení do obch. rejstříku? Nebo jiné datum? Nebo bude rozhodující stav při nadcházející VH? Od VH do zápisu rozdělení a nabídky odkupu se bude počet držených akcií konkrétními akcionáři samozřejmě měnit. Díky za odpověď.
    M
  •  
    22.04.2015 11:36

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, proč jste umožnili korespondenční hlasování na chystané valné hromadě? Souvisí s tím hlasování o rozdělení firmy? Děkuji za odpověď.
    (nezadáno)
  •  
    22.04.2015 11:25

    Zdravim, rad bych se zeptal na tu diskutovanou pujcku pro PPF. Nepripada Vam to nefer, ja jsem take vlozil do O2 penize a asi je nedostanu zpet formou pujcky, ktera puvodne mela byt dokonce bezurocna. Anebo plati rovny pristup k akcionarum a O2 pujci za stejnych podminek i nam??
    bublicek
  • konsolidace
    22.04.2015 11:06

    Dobrý den, pane Hample, jak vnímáte sdílení sítí s T-Mobile, jaký tam vidíte potenciál?V Evropě se mluvi o konsolidaci sektoru, v ČR nakonec zůstaly 3 operátory. Jak to vidíte s případnou konsolidaci na domácím trhu (mobilní, fixní)? Děkuji za odpověď.
    toto
  • Akcionáři prosím dovolil jsem si 3 otázky/předem děkuji za odpověď
    22.04.2015 10:46

    Vážený pane Hample, Myslíte si prosím, že Vaše (O2) vztahy s malymi investory (do 150 000 ks akcií) nejsou dobré a trpí nedostatkem informací? Vlastnil jsem akcie již za rozkopávače dveří pana Berdára a držel je do nedávna. Platil jsem za telekomunikační služby cca 250 000 Kč/rok a neprodal jsem PPF při jejich první nabídce (moje hloupost). Cenu služeb jsem neřešil, protože jsem měl dividendu a byl spokojený akcionář. Nyní jsem prodal a od první nabídky na odkup jsem snížil ceny telekomunikačních služeb na 68 000 za rok. Nejsou vlastně spokojení akcionáři nejlepší prodejci Vašich služeb? Na svém Linkedin profilu uvádíte, že jste z O2 odešel a pak se vrátil - píšete také, že spravujete "blue chip" akcie. Nechtěl byste to prosím komentovat? Děkuji za odpovědi a přeji hezký den a slušné otázky! MF
    Maxipes Fík
  •  
    22.04.2015 10:39

    Dobrý den, vyplacení dividendy bylo překvapivé, proč jste se tak rozhodli? Děkuji za odpověď
    (nezadáno)
  •  
    22.04.2015 10:35

    Dobrý den, v nedávném znaleckém posudku byla cena společnosti Cetin odhadnuta na 150 Kč. Existuje možnost, že by cena byla nižší?
    Johny
  •  
    22.04.2015 10:32

    Dobrý den, jaká bude, podle Vás, cena rozdělené O2 na pražské burze?
    bob
  • Manipulace trhem?
    22.04.2015 10:20

    Minulý týden jste zveřejnili tiskovou zprávu, v níž jste konstatovali, že po prostudování odhadů analytiků je možno prohlásit, že výsledky za Q1/2015 tyto odhady přesáhnou. Nelze tuto informaci - navíc zveřejněnou v exponované době ve vztahu ke klíčovému hlasování na VH - brát za manipulaci trhem? Děkuji.
    LFrog
  •  
    22.04.2015 9:48

    Co vás přimělo k rozdělení? V zahraničí se podobných případů mnoho nenajde. Nebojíte se, že rozdělením pomůžete konkurenci?
    yanca
  •  
    22.04.2015 9:47

    Jste v kontaktu ČTÚ ohledně dopadu rozdělení na regulaci telekomunikačních služeb?
    yanca
  • drzeni akcii
    22.04.2015 9:37

    Dobry den pane Hample, jsem "dividendovy" akcionar, akcie O2 jsem kupovala před rokem s umyslem nechat si je dlouhodobe, tj min 10 let. Rada bych se zeptala na Vas názor... mam se stale drzet původního zameru a nebo je cas je radeji prodat ? Dekuj i předem za odpoved
    Daniela
  •  
    22.04.2015 9:30

    Jak zpětně hodnotíte výsledky O2 za loňský rok? Lze je v něčem považovat za zlomové, nebo jde spíše o pokračování trendů z minulých let?
    David
  •  
    22.04.2015 8:59

    Dobrý den pane Hample, bude O2 CR vyplácet dividendy i po rozdělení společnosti? Děkuji.
    TomTom

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýza dne

Analytik k ČEZ: Čistý zisk zasáhla daň z nadzisků, výhled nezohledňuje GasNet. Zopakuje se požadavek na 100% dividendu?
21.03.2024 12:37, aktualizováno: 22.3. 9:59
ČEZ dnes ráno před otevřením trhu reportoval smíšené výsledk...více